Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Ez már az az eset, amikor tényleg mindent alárendelünk a színtípusunknak. Szerintem tök jó egy szájhangsúlyos smink, igaz, elég ritkán látok. Nem fogom elfogadni, hogy csak azért, mert a számra hívja fel a figyelmet, ami adott esetben a célom volt vele, az nem jó, mert nem a színtípusomnak megfelelő, vagy elnyomja a szememet. Persze, van szín, ami nem áll jól, nem erről beszélek. De imádok a színekkel játszani, minél feltűnőbb, minél merészebb, annál jobb! És bárkit nézek, szerintem egy jó sminknek üzenete van. Egy erőteljes rúzshoz merészség, határozottság társul. Vagy akár pici vadság. Attól függ ugye… Alkalom, szemsmink, összhatás, blabla. Na ugye értitek.
Ja, még egy. Szerintem nagyon a szemekre vagyunk rápörögve. Az legyen szép, azt emeljük ki, stb. És mi van, ha valakinek nincsenek nagy adottságai szem téren, tegyük fel picik, rövid egyenes pillákkal, és még rejtett is, de gyönyörű szépen dekorálható szája van? Teljesen felesleges a száját nude színekkel rejtegenie, hogy majd a szemét kiemelje. Nem, szerintem ilyen esetben igenis a szájra tehető a hangsúly.

5 Likes

Édesek,ahogy előjönnek és megy a zene, aztán bekapcsolódik a kórus! Talán a sünik tetszenek legjobban :smiley:
Néznék még ilyet hosszabban is. gyerekekkel is könnyebb lehet megszerettetni a klasszikus műveket.

A gyerekek egyébként hihetetlenül befogadóak a klasszikus művekkel szemben is, csak időben kell elkezdeni, és persze az sem mindegy, hogy mivel.
Szerencsére - legalábbis itt, Budapesten - rengeteg olyan program van, ami kimondottan kisgyerekes családoknak szól, hogy megszerettessék a klasszikus zenét.

2 Likes

Szerintem, azért vagyunk inkább a szemsminkre rápörögve, mert míg egy szemsmink - egy napot is szépen fennmarad, anélkül, hogy hozzányúlnánk - addig a rúzs egésznapos, folyamatos gondoskodást igényel.
Másrészt, ha találkozunk valakivel, azonnal a szemébe nézünk, talán ezért is kapnak több odafigyelést a szemek az arcon.

6 Likes

Drága vagy, köszi a megemlítést! :kissing_heart:

Vagy mint most én, szemműtét után… :smiley: pont ma jöttem el úgy dolgozni, hogy a számat kirúzsoztam, hogy mégiscsak legyen már rajtam valami. Most épp ez volt a fullsminkem. Egy nude rúzs :slight_smile:

5 Likes

Mivel a szem a lélek tükre, pont ezért szeretik a szemet hangsúlyozni. “Belenézek a szemedbe és megmondom, ki vagy”. Akinek viszont a tökéletesnél is tökéletesebb szájformája van, annak érdemes ezt mindenképp kiemelni. Van egy nagyon csinos ismerősöm, aki ha egérrágta zsákot húzna fel ruhának, és teljesen kopaszra borotválná a fejét, akkor is istennő lenne. Neki az élénk, szinte rikító igazi meleg piros rúzs az valami fergetegesen áll, igaz tökéletes a bőre, meg úgy kb. mindene. A szemhangsúlyos smink viszont közel nem áll neki olyan jól.
Aztán vannak azok, akiknek erős szemsminkhez erős, domináns rúzs kombó is fergetegesen áll, és nem minden esetben tökéletes a szájformájuk. Van egy Netflix sorozat, Stranger Things, (kicsit beteg, de nekem tetszik :slight_smile:) a 3. évadjában a Karen Wheeler-t játszó Cara Buono (45 éves, olasz származású hölgy) a kifejezetten élénk színű fürdőruhájához kapott egy gyönyörű, színátmenetes és a fürdőruhához fergetegesen passzoló, erős, intenzív szemsminket (80-as évek mintájára), meg hozzá egy gyönyörű fukszia rúzst. A filmben többször is olyan szögből mutatják, hogy a teljes smink együtt tudjon érvényesülni, és a szemsmink önmagában is teljesen kivehető legyen. Találtam hozzá remek cikket is (miért is kellett olyan élénkre csinálni), de itt a remek szemsminkből sajnos semmi nem látszik, meg a színeket sem adja már úgy vissza. :frowning:
https://www.yahoo.com/entertainment/stranger-things-makeup-artist-shares-143409937.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guc

Nekem nagyon tetszik az egyediség, a goth stílus is fergetegesen tud egyeseknek állni, főleg ha minden apró részlet is egyben van, de kell tudni viselni, és magáénak érezni is! Aki nem tud azonosulni vele, az ne erőltesse, mert az nagyon meglátszik, és ellenkező hatást is fog kiváltani. Amúgy pedig ami örök igazság, hogy szép arcból lehet még szebbet csinálni!
Például: https://www.miladies.net/hair/purple-hair-and-goth-makeup/

3 Likes

Imádom a Stranger things-t. A goth stílus pedig kicsit a szívem csücske, de sajnos nekem nem igazán áll jól.
Minden szavaddal egyetértek.

2 Likes

Én is imádom a Stranger things-t. Nagyon szép ez a nő, ránézésre tudtam, hogy olasz felmenői vannak. A smink is egyből felkeltette a figyelmemet, ez a kék és pink kombó, de neki nagyon jól áll, mondjuk ő is szerintem az a típus, akinek majdnem minden jól áll, mert nagyon szép az arcformája.

1 Likes

Érdemes lenne kipróbálni, lehet, hogy más márkával is működik…

2 Likes

Sokat változott az öregedéssel az arca, a fiatalos bájból olaszos nagyasszonyos lett, de neki mindegyik nagyon jól áll. :laughing: Egy kék szemű nőhöz jobban el tudtam volna képezelni ezt a nagyon intenzív és fényes türkiz-fukszia kombinációt, de ő melegebb típus, és fergetegesen jól áll neki, dícséret a remek sminkeseknek. Ezekben a részekben egész egyszerűen nem tudtam másra koncentrálni, mint a sminkjére. :slight_smile: Több fimnél is előfordult már velem, sőt inspirációkat is szoktam lopni, sőőőt van még 1 sorozat (meg még több is), ahol sokszor fókuszálok a sminkekre, a Legacies -ban szereplő Danielle Rose Russell-nek van kb. mindig ugyanaz a soft cut crease look-ja, és bizonyos jeleneteknél látszik az átlátszó festék gyönyörű fénye is. Ennek a kicsit dominánsabb, fényesebb verziója látható a Dark Phoenix-ben, Sophie Turner-en, aki ugye a Trónok harca Sansa Stark-ja. :joy: Egész egyszerűen imádtam a Sötét Főnixben a sminkjét, tudom volt ott bőven trükk és feljavított látványelemek is, de mindenesetre nekem nagyon bejött. :star_struck:

1 Likes

Szia, a púderezés valóban szokott valamennyit segíteni (persze más púderekkel is). Alápúderezés is nem csak a fedő, de azért nem működik mindennél annyira jól, ráadásul engem szárítani is szokott, evésnél meg amúgy is kopik minden (kis mennyiségű olaj is old mindent).

1 Likes

Szia! Élénk színeknél jól jöhet ez a praktika, főleg, ha csúszkál a rúzsunk.
Működik már a főzőlap? :upside_down_face:

1 Likes

Na látod, itt sopánkodok az ecsetem miatt, közben meg a főzőlapom is a halálán van. Ebben az esetben is óriási a dilemma, mert vagy megpróbálom menteni a menthetőt, idő, pénz, idegzet …és társai, vagy többet áldozok rá, és beújítok egy megfelelőbbre. Nehéz ügy, mert a flexindukciósok közül teljes mértékig osztatlan zónás (érts. akárhova teszed az edényt műkszik :sweat_smile:) megfizethető áron, de még megfizethetetlen áron se igen lehet kapni.
Ja, és hab a tortán a laptop-om is az uccsókat rúgja. Vernek odafentről rendesen!!! :innocent::stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Likes
2 Likes

De jó ez a cikk! Örömmel olvastam a számomra új régi módit. :star_struck:
Milyen szép szokás volt a locsolkodás a megkezdetlen üveggel és aztán azt ajándékba adva!

3 Likes
1 Likes

Na még ilyet…

3 Likes

:hushed:
:joy: micsoda buta eset! Fura alak lehet.

1 Likes

És teljesebb élete van, mint másnak, elképesztő a csaj!
(Beindult a kisördög: Mo-on kaphatott volna vajon ilyen segítséget, rehabot és protézist?)

1 Likes