Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Kíváncsi leszek én is az eredményre.

1 Likes

Jaj de durva :frowning: Mondjuk én ennél több részletre is kíváncsi lennék, nagyon kevés és felületes az információ halmaz, de akkor is nagyon szomorú, hogy az a kabát mennyibe került és mégsem tudják a dolgozókat emberszámba venni. :frowning:

1 Likes

Az angol cikkben reszletesebb informaciok vannak. A varroda tobb, mint 10 eve dolgozik Stella McCartnynak, aki a legkiemelkedobb kliense a cegnek. A fo problema, hogy 50 kabat elkesziteset iranyozta elo a varroda vezetese, ezzel szemben gyakorlatilag 23-24 kabat tud elkeszulni 8 ora alatt.
A minimalbernel igy is magasabb a varronok keresete, amit torveny ir elo, az angol cikkben pedig heti 44 ledolgozott munkaorat emlitenek, ami legitnek hangzik.
A megoldas egy dolgozoi erdekvedelmi szervezet lenne (a lejaratott szakszervezet szo illene ide magyarul), ami folyamatosan emlekeztetne a munkaltatot a napi kotelezo szunetekre es nem hagyna a paradoxon penzlevonast az el nem keszult darabok utan. Rizikos kiallni onmagukert, mert ezzel a megelhetesuket teszik kockara egy hatranyos regioban, hiaba van a kezukben mives szaktudas.

3 Likes

Olvastam a magyar cikkeket is, aztán az eredetit is. Nagyon-nagyon szomorú a magyar vonatkozása, ugyanakkor már sajnálom szerencsétlen Meghan Marklet, mert így vagy úgy, de valahogy mindig rossz fényben tüntetik fel. Most ha nem is közvetlenül őt, de az ő viselete indította el a lavinát. Nem értem, hogy amikor Katalin hercegnő a Zarából öltözködik, miért nem járnak utána, hogy a bangladesi embertelen körülmények között mennyiért dolgoznak a gyerekek.

6 Likes

Én úgy tudom, hogy a cégek szponzorálják a királyi családot. Ha pl. megjelenik egy kép a kis hercegnőről egy biz. márka pulóverében, akkor azt kifosztják a boltokban a vevők. Emiatt a ruhákat ingyen kapják egy szép “kis” összeg mellé.

Remélem eljutnak az angolok is arra a szintre lassan, hogy felismerjék a királyoknak/királynőknek leáldoztak. Hasznuk nincs semmi, ugyanolyan emberek, mint mindenki más. Válasszanak mind polgári hivatást és ne a rivaldafényből akarjanak megélni.

4 Likes

Azt hiszem ezt tudják a koronás fők és leszármazottak is, legtöbben, vagyis, hogy tenniük is illik valamit, nem csak a jólétet élvezni.Vannak többen, akik jó ügyekre hívják fel a köznép figyelmét, segítenek több helyen és elfoglalják magukat némi értelmes dologgal. Persze ők sem tökéletesek.

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/

2 Likes

Csakhogy közben a királyi család, mint “márka”, eléggé sok pénzt hoz Nagy-Britanniának.

https://m.origo.hu/gazdasag/20171121-ennyit-er-a-ii-erzsebet-es-a-brit-kiralyi-csalad.html

2 Likes

Igen, influenszerek ahogy sok befutott tini is. Nekem nem érné meg őket eltartani. Hasznuk semmi… . Döntéseket nem hozhatnak, a kezükben nincs valódi hatalom. Ha nem tennék ki a kirakatba az egész életüket, már régen elzavarták volna őket.

2 Likes

Mondjuk egyébként én sem értem ezt az egész királyosdit, nemcsak náluk, hanem bárhol másutt is.
Basszus, 2019-et írunk, és még mindig születesi előjogok vannak?

1 Likes

Ausztriában tudtommal nem használhatják a nemesi címüket a “nemesek”.

3 Likes

Nővérem egyébként varrónő volt, már nem az, pedig szerette a szakmáját. Alig keresett többet, mint a közmunkások, csak ő még keményen meg is dolgozott érte. Szó szerint minden apró hibáért levontak tőlük, és nem feltétlenül a főnöke, hanem a megrendelő kötött bele az élő fába is, és itt most nem minőségi dolgokra gondolok, hanem tarthatatlan határidőkre. Vagy éppenséggel minden rendben volt, csak 3-4 hónapos csúszással fizették ki a számlát. Ami már amúgyis eléggé nyomott volt.
És az ország szegényebb részein mégis örülnek, hogy egyáltalán bármilyen munkájuk van.

Igazából az egész országban ez megy, szinte minden szakmában. A balatoni vendéglősök panaszkodnak, hogy nincs személyzet, mert mindenki elmegy külföldre. Apukám szomszédjában a családból a fiatal lány elment dolgozni nyáron a Balatonra, valami fánksütödébe, két hónap után hazajött, mert addig nem volt egy szabadnapja sem, de egy fillért sem kapott, és egy lyukban kellett aludnia.
A kétkezi munka Magyarországon még mindig nincs megfizetve, csak a hiszti megy a munkáltatók részéről, hogy mert mindenki elmegy külföldre. Nem kell rajta csodálkozni.

6 Likes

Ebben az egészben az a vicc, hogy aki viszont ismerősnél, netán rokonnál dolgozik pl. a Balatonon, az jól megszedi magát egy nyár alatt. Utána meg keringnek a hírek, hogy balatoni munkával mennyit lehet keresni… A melóban volt nálunk sokszor téma, hogy valakinek az ismerőse stb. stb… Biztos vagyok benne, hogy a balatoni fánksütödéban bőven van bevétel, csak amíg lehet feketén dolgoztatni, addig pont nem érdeke elsietni a fizetést… Én nagyon remélem, hogy az ország hamarosan kilábal ebből a mentalitásból.

2 Likes

Jujj erről olvastam már, nagyon-nagyon jó ötletnek tartom! :blush::upside_down_face:

1 Likes

Hát, ez nagyon cuki! :green_heart:

1 Likes
2 Likes

Ezzel teljesen egyet értek! Az első elrettentő példák rettenetesek!

Elszörföltem az oldal egy masik részére:
https://stilusmentor.hu/akkor-jo-a-ruzs-ha-latszik/
Ezt viszont vitatom. Pont, hogy némely arcon nagyon szép lehet egy élénk, kiugró szín az ajkakon, egy megfelelő szemöldökkel szép keretet kaphat az arc.

4 Likes
1 Likes

Jó ez a rúzsos elemzés, de én is veled @umpalumpa értek egyet:

Pl. egy kulonleges :ok_hand:, (temészetesen) telt ajkon, mint @noisette (nekem) tetszik az intenzív rúzs (is) , ugyanúgy, mint pl. a kevésbé telt, de szép ajkvonalú @anon27689852 -àn :+1:.

6 Likes

Teljes mértékig egyetértek Veled! :clap::smile:

2 Likes