Kíváncsi leszek én is az eredményre.
Jaj de durva Mondjuk én ennél több részletre is kíváncsi lennék, nagyon kevés és felületes az információ halmaz, de akkor is nagyon szomorú, hogy az a kabát mennyibe került és mégsem tudják a dolgozókat emberszámba venni.
Az angol cikkben reszletesebb informaciok vannak. A varroda tobb, mint 10 eve dolgozik Stella McCartnynak, aki a legkiemelkedobb kliense a cegnek. A fo problema, hogy 50 kabat elkesziteset iranyozta elo a varroda vezetese, ezzel szemben gyakorlatilag 23-24 kabat tud elkeszulni 8 ora alatt.
A minimalbernel igy is magasabb a varronok keresete, amit torveny ir elo, az angol cikkben pedig heti 44 ledolgozott munkaorat emlitenek, ami legitnek hangzik.
A megoldas egy dolgozoi erdekvedelmi szervezet lenne (a lejaratott szakszervezet szo illene ide magyarul), ami folyamatosan emlekeztetne a munkaltatot a napi kotelezo szunetekre es nem hagyna a paradoxon penzlevonast az el nem keszult darabok utan. Rizikos kiallni onmagukert, mert ezzel a megelhetesuket teszik kockara egy hatranyos regioban, hiaba van a kezukben mives szaktudas.
Olvastam a magyar cikkeket is, aztán az eredetit is. Nagyon-nagyon szomorú a magyar vonatkozása, ugyanakkor már sajnálom szerencsétlen Meghan Marklet, mert így vagy úgy, de valahogy mindig rossz fényben tüntetik fel. Most ha nem is közvetlenül őt, de az ő viselete indította el a lavinát. Nem értem, hogy amikor Katalin hercegnő a Zarából öltözködik, miért nem járnak utána, hogy a bangladesi embertelen körülmények között mennyiért dolgoznak a gyerekek.
Én úgy tudom, hogy a cégek szponzorálják a királyi családot. Ha pl. megjelenik egy kép a kis hercegnőről egy biz. márka pulóverében, akkor azt kifosztják a boltokban a vevők. Emiatt a ruhákat ingyen kapják egy szép “kis” összeg mellé.
Remélem eljutnak az angolok is arra a szintre lassan, hogy felismerjék a királyoknak/királynőknek leáldoztak. Hasznuk nincs semmi, ugyanolyan emberek, mint mindenki más. Válasszanak mind polgári hivatást és ne a rivaldafényből akarjanak megélni.
Azt hiszem ezt tudják a koronás fők és leszármazottak is, legtöbben, vagyis, hogy tenniük is illik valamit, nem csak a jólétet élvezni.Vannak többen, akik jó ügyekre hívják fel a köznép figyelmét, segítenek több helyen és elfoglalják magukat némi értelmes dologgal. Persze ők sem tökéletesek.
Csakhogy közben a királyi család, mint “márka”, eléggé sok pénzt hoz Nagy-Britanniának.
https://m.origo.hu/gazdasag/20171121-ennyit-er-a-ii-erzsebet-es-a-brit-kiralyi-csalad.html
Igen, influenszerek ahogy sok befutott tini is. Nekem nem érné meg őket eltartani. Hasznuk semmi… . Döntéseket nem hozhatnak, a kezükben nincs valódi hatalom. Ha nem tennék ki a kirakatba az egész életüket, már régen elzavarták volna őket.
Mondjuk egyébként én sem értem ezt az egész királyosdit, nemcsak náluk, hanem bárhol másutt is.
Basszus, 2019-et írunk, és még mindig születesi előjogok vannak?
Ausztriában tudtommal nem használhatják a nemesi címüket a “nemesek”.
Nővérem egyébként varrónő volt, már nem az, pedig szerette a szakmáját. Alig keresett többet, mint a közmunkások, csak ő még keményen meg is dolgozott érte. Szó szerint minden apró hibáért levontak tőlük, és nem feltétlenül a főnöke, hanem a megrendelő kötött bele az élő fába is, és itt most nem minőségi dolgokra gondolok, hanem tarthatatlan határidőkre. Vagy éppenséggel minden rendben volt, csak 3-4 hónapos csúszással fizették ki a számlát. Ami már amúgyis eléggé nyomott volt.
És az ország szegényebb részein mégis örülnek, hogy egyáltalán bármilyen munkájuk van.
Igazából az egész országban ez megy, szinte minden szakmában. A balatoni vendéglősök panaszkodnak, hogy nincs személyzet, mert mindenki elmegy külföldre. Apukám szomszédjában a családból a fiatal lány elment dolgozni nyáron a Balatonra, valami fánksütödébe, két hónap után hazajött, mert addig nem volt egy szabadnapja sem, de egy fillért sem kapott, és egy lyukban kellett aludnia.
A kétkezi munka Magyarországon még mindig nincs megfizetve, csak a hiszti megy a munkáltatók részéről, hogy mert mindenki elmegy külföldre. Nem kell rajta csodálkozni.
Ebben az egészben az a vicc, hogy aki viszont ismerősnél, netán rokonnál dolgozik pl. a Balatonon, az jól megszedi magát egy nyár alatt. Utána meg keringnek a hírek, hogy balatoni munkával mennyit lehet keresni… A melóban volt nálunk sokszor téma, hogy valakinek az ismerőse stb. stb… Biztos vagyok benne, hogy a balatoni fánksütödéban bőven van bevétel, csak amíg lehet feketén dolgoztatni, addig pont nem érdeke elsietni a fizetést… Én nagyon remélem, hogy az ország hamarosan kilábal ebből a mentalitásból.
Jujj erről olvastam már, nagyon-nagyon jó ötletnek tartom!
Hát, ez nagyon cuki!
Ezzel teljesen egyet értek! Az első elrettentő példák rettenetesek!
Elszörföltem az oldal egy masik részére:
https://stilusmentor.hu/akkor-jo-a-ruzs-ha-latszik/
Ezt viszont vitatom. Pont, hogy némely arcon nagyon szép lehet egy élénk, kiugró szín az ajkakon, egy megfelelő szemöldökkel szép keretet kaphat az arc.
Jó ez a rúzsos elemzés, de én is veled @umpalumpa értek egyet:
Pl. egy kulonleges , (temészetesen) telt ajkon, mint @noisette (nekem) tetszik az intenzív rúzs (is) , ugyanúgy, mint pl. a kevésbé telt, de szép ajkvonalú @anon27689852 -àn
.
Teljes mértékig egyetértek Veled!