Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Nekem ennyi az összes cipőm:

mindennapi

A fehér az, amit tényleg mindennap hordok - munkába, boltba, időpontokra, stb. (gyalog járok, ezért koszos meg kopott), a fekete meg a laza csajos talikra van.
20230909_212858

küldetés

Nekem ezek az alkalmi cipők. Örülök hogy laposban még nem estem el úgy hogy betörjem az orrom vagy a fejem, nem kockáztatok.
20230909_213048
Dióhéjban: az oxford az amolyan továbbképzés- networking- meg állásinterjú-cipő, a balerina az a munkával töltött mászkálós happening-ekre, a szandál meg presztízsalkalmakra (és buliba - 19 óta ilyen nem volt, de gyarló az ember, reménykedik).

különlegességek

Ezek mint holografikusak, mert holomániás vagyok. A bakancs az igazából gumicsizma, kicsit tör, de legalább tényleg vízálló. Az ezüst turis, 8€ volt, szívesebben hordanám gyakrabban de merev anyagú, szóval percekig kell szenvedni a cipőkanállal meg a fűzőkkel, ezért nem hordom gyakrabban. A kis fekete félcipőt a jobb alsó sarokban hatszor vittem eddig ragasztani cipészhez, most már csak házicipő, de abszolút kedvenc.
20230909_213226

Van még flip-flopom, papucsom, mamuszom, de ezek nem mutiba vannak, csak funkcionális lábbelik. Én magasat nem hordok, mert ki van nyúlva az egyik bokámban az ín vagy mi egy gyerekkori baleset miatt - tulképp csak olyan ortopéd cipőt lenne szabad hordanom ami bokaszorítós, de nem olcsók.

4 Likes

Sajnos még 2023-ban is beszélni kell az anyákat érintő kettős mércéről.

4 Likes
3 Likes

Továbbra is gyönyörű ez a kotyogós, ha hozzámvágnák biztos nem utasítanám el, de meg nem venném. Elvagyok a sima Bialetti kotyogósommal. (Sokak szerint a kisboltos noname is pont ugyanolyan jó.)

A kotyogós kávé volt számomra sok évig a minden, Szarvasi kávéfőzőm volt, aztán tavaly kaptunk egy ilyen kávéfőzőt ajándékba:

Na ez olyan finom kávét csinál, hogy néha még a kávézós specialty sem ízlik ennyire. Nem tudom, hogy az automata frissen őrlős kávéfőzőé hát még ennél is jobb lehet?! Persze a 3,5%-os tej is sokat dob a dolgon :smiley:

4 Likes

Sajnos még finomabbak… :yum: legalábbis nekem mindenképp. Mi is végigmentünk a kávégépek evolúcióján. A darálós automata gépek, bár drágák de annyival jobb kávét főznek, hogy összehasonlíthatatlan a kávézás éleménye. :blush:

4 Likes

Az őrlős kávéfőzőt tudtommal meg lehet spórolni úgy, ha van egy kávédarálód, és max hetente ledarálod a heti adagot, és jó szemes kávét veszel, légmentesen tárolva.
Vagy ott az extrém verzió, minden csésze kávéhoz közvetlenül a ~60 szemet kézi malommal, meg vákumozva tárolni, de ahhoz már az kell, hogy a kávé legyen a hobbi.

1 Likes

Az egy Notino szatyor a delikvens kezében? :grinning:

3 Likes

Végül is ki a fene nézi mi van a saját kirakatában? :joy:

1 Likes
13 Likes

Példakép! Nagyon várom a fényvédőjüket.

https://m.youtube.com/shorts/N75vEGETCxw
Mekkora királyság lenne egy ilyen bolt itthon is.

8 Likes

Fúúú, tarolnának! :moneybag: :money_with_wings: :money_mouth_face:
Én is befizetnék rá!

1 Likes

Nem vagyok smink fan, de biztosan kipróbálnám. Akkorát tud dobni a megjelenésen/ önbizalmon ha az emberen a megfelelő árnyalatú alapozó/ BB/ CC van és nekem szakszerű bolti segítség nélkül öngyilkos küldetés megtalálni a megfelelő árnyalatot.
Vakra nem is merek netről rendelni, legalább márkán belül muszáj látnom magamon, hogy mit kenek az arcomra.

2 Likes

Már indulnék is. Mennyi kínlódás, mire meglesz a tökéletes. Ha meglesz. :roll_eyes:

:heart:

3 Likes

:hushed:
Sajnos nem láttam, ablaktalan helyen voltam ezidőben. Közületek valaki látta?

3 Likes

Rengeteg ismerosomnel lattam tegnap esti naplementerol keszult kepeket… De azt nem gondoltam, hogy sarki fenyt nezegetek rajtuk. :open_mouth:
Eloben pedig csak annyi tunt fel, hogy nagyon rozsaszin volt az egbolt.

2 Likes

Biztos nem mindenhol látszott ilyen jól, mint a képeken.
Illetve a kamerák, fényképezőgépek mást is látnak, mint mi. Ezt csak abból sejtem, hogy az Állatkertben jártunk Halloween idején éjjel és telóval lefényképeztem egy fényfestést a sziklákon, amiből szabad szemmel nem lehetett kivenni semmi érdekeset, 3 színű paca volt, éjjeli felvételen meg csodálatosan élénk, színes kép lett.