Voltam nem rég egy buliban. 100 nőből talán 5 viselt magassarkút (az egyik én voltam).
Elkényelmesedünk.
Ettől sokkal érthetetlenebb számomra a kis virágos nyári ruha Martens /túra bakanccsal.
Voltam nem rég egy buliban. 100 nőből talán 5 viselt magassarkút (az egyik én voltam).
Elkényelmesedünk.
Ettől sokkal érthetetlenebb számomra a kis virágos nyári ruha Martens /túra bakanccsal.
Uh, be kell vallanom, én most a nyaralás alatt napközben a kisruhához simán sportcipőt húztam, abban a legbiztosabb napi sok km-et sétálni. Nem mondom, hogy annyira csinos, de fő a kényelem.
Én is láttam, hogy szinte alig van valakin magassarkú az utcán.
Egyébként teljesen egyetértek az elvvel. Éveken keresztül kínoztam magam magassarkúakkal. A férj meg értetlenül nézte, hogy hogyan hordhatok olyan cipőt, ami elnyomja, vagy hónapokon keresztül is feltöri a lábam.
Nekem tényleg nem szükséges a munkába magassarkú, délután a játszótérre meg főleg nem. Szóval én egy elegánsabb sportcipőt hordok, ami szinte mindenhez megy. (Örök hála az Ecco cipő ajánlásért @Kokapu )
Én örülök, hogy újra hordhatok. Persze a nagyon vad cipőknél volt nálam egy lapos talpú, néha jó szolgálatot tett Számomra az arányok váltak be. Magassarkú, aztán 1-2 nap láb-pihi valami alacsony vagy lapos sarkúban.
Nagyon érdekes kérdés ez a magassarkú-lapossarkú kérdés. 27 éves koromig minimum 8 centin éltem, de átlagban 10-12 centin. Lapossarkú vagy sportcipő csak akkor volt rajtam, amikor sportoltam vagy kirándultam, de még a nyári papucsaim/szandijaim is tűsarkúak vagy éktalpúak voltak. Aztán jött egy olyan munkakör, ami mászkálós volt és rájöttem, hogy az ördög öreganyjának van kedve napi 8-12 helyszínen órákat álldogálni magassarkúban és szadiznia saját magát. Azóta próbálom az egészséges egyensúlyt tartani és felváltva hordok laposat és magasat, ám a magas is kimerül 6 centi körüli maximumban. Így is laposban töröm össze magam jellemzően, mint most májusban, amikor munkahelyi balesetben a lapossarkú szandimban zúgtam akkorát, mint a télikabát magasban bezzeg sosem…
Szerintem az én korosztályomnak korral jön a magasról laposra váltás. Ez az egész amúgy ezekkel a balerinákkal kezdődött, amitől okádni tudnék. Divat és egészségügyi szempontból is. Az ortopéd orvosom mondta, hogyha választani kell, inkább a nyaktörő tűsarkút ajánlja, mint a balerinát.
A mostani tiniknél pedig inkább a kényelem vezet, nem a feminizmus. Az unokahúgom 15 éves, a kisfeketéhez olyan laza természetességgel húzza fel a lapos sportcipőt, hogy csak pislogok. Rákérdeztem, hogy esetleg egy platformos szandi vagy magasabb sarkú cipő? Hát úgy nézett rám, hogy kb lesütött róla “Te hülye vagy?” Kimondani csak annyit mondott: “Biztos, hogy nem. Rohadt kényelmetlen.”
Ehhez képest az ő korában én anyámra néztem így, amikor a sportcipőt ajánlotta a farmerhez
A sportcipő nem vészes. De nyáron Martens vagy túrabakancs városba azért elég meredek,én megsülnék benne,hiána a lenge ruha.
Az biztos, a bakancsot én sem értem.
Én is a sportcipős vonalat képviselem. Van pár csini szandálom a nyárra (ebből kettő laposabb, a harmadik sem kifejezetten magassarkú), egy oxford az átmeneti időre, és télen egy csini csizma. A meglévő néhány sportcipőm minden szettet lefed. Tegyük hozzá, van mindenféle színkombóban, ami a ruhatáramba kell. Teljes fekete, teljes fehér, élénk rózsaszín, fehér alapon fakó színes csíkokkal, fekete alapon rózsaszín csíkokkal… valamit kihagytam? Tényleg, kék és szürke még nincs! Szaladok is a boltba. Egyébként mostanában pont magassarkú vásárláson gondolkodtam, az a meglévő kettő már a végét járja, ami valamelyik szekrény mélyén lapul, hogy arra az évi 1-2 alkalomra, amikor tényleg csinosan kell megjelenni, legyen. A balerina cipőket tizenévesen erőltettem, amikor nagy volt a divatja, olcsók voltak, és magassarkúban nem tudtam járni. Szegény lábam sosem szenvedett annyit, mint akkoriban!
Egyébként én a csúnya cipőket nem értem. Olyan, mint a csúnya pulcsi. Csak sokkal drágább hóbort. Kemény tizen-százezreket fizetnek egy-egy ocsmány cipőért. Mondjuk, ízlések és pofonok: lehet, ami nekem bejön, másnak hányás.
Nalam minden jatszik. Magassarku, sportcipo, turabakancs, minden. Majdnem minden, balerina nem.
Kombinaciok szempontjabol is rugalmas vagyok, sportcipot szinte barmivel felveszek. Es meg esztetikusnak is latom a vegeredmenyt. @dunaimano -hoz hasonloan nekem is van jonehany par az edzocipokbol, amiket nagy eloszeretettel valtogatok. Ezek tobbnyire neutralis szinuek, emiatt ugy erzem jol kombinalhatok. Inkabb formaban, stilusban kulonboznek.
Magassarku kategoriaban is van par stiletto stilusu a legalapabb szinekben: fekete, krem, puder rozsaszin. Valoszinuleg sokkal-sokkal tobb lenne, ha talalnek megfelelo meretet. De meg igy is szivesen es viszonylag gyakran hordom oket, ha a kedvem ugy szottyan. Itt is rugalmas vagyok a kombinaciok teren.
Igazabol irtozatosan sok par labbelim van, minden kategoriaban es minden evszakra kulon lebontva. Tenyleg tulzas, ez teny. Es valoszinuleg en vagyok az is, aki a csunya cipoket megveszi, szereti. Valamiert mar egeszen fiatal korom ota vonzodok a csunya labbelikhez (is, meg a szepekhez is).
Viszont mentsegemre szoljon, szinte mindet hasznaltan veszem es rohejesen olcson. Ha mar “csunyak”, legalabb nem kemeny tizen-szazezreket fizetek ertuk.
Mutatsz pár “csúnya” cipőt? Én is szeretem a “csúnyákat” (is). Cipőből és táskából sosem lehet elég
A csúnya cipőre engem is érdekelne a példa,sejtésem van,de ugye nem vagyunk egyformák.
Gyakran látok olyanokat,amiken csodálkozok,hogy hogy lehet viselni,olyan randa
Munka utan fenykepezhetek parat, de talan meg talalobb, ha kuldok linkeket. Gyorsabb es jobban is tudom erzekeltetni mirol van szo.
Osszefoglalva: valamiert vonzanak azok az edzocipok, amik robotlabbelikre emlekeztetnek.
Ezek nem vészesek szerintem.
Én a vastag talpú loafer-től vagyok rosszul, pl.:
Jön az ősz, ilyenkor mindig bajban vagyok átmeneti cipő vásárláskor. Én is magassarkú párti vagyok, de lehetőleg nem minden nap/egymás utáni napokon.
A balerina is oké, de a sportcipő nem elég csini nekem. Van még loafer vagy mokasszín, de nem találtam nőieset belőle. Mit lehetne még felvenni?
Ezek a csúnya cipők még a jól kinéző és menő kategóriába tartoznak szreintem is. De vannak ennél elvetemültebbek is. Nálam pl ez sem üti meg a ronda csúnya cipő szintet:
Pont a hétvégén volt pár srác, akiről lerángattam volna a cipőjét. Kár, hogy nem fotóztam le, most tudnám mutogatni, mire gondolok. De akkor még ilyesmi eszemben se volt. Helyette azon gondolkodtam, hogy majd hogy reagálok, ha a saját gyerekem kér ilyesmit karácsonyra, szülinapra, akármire…
ez ultra béna szerintem is Főleg, ha vékony lány viseli .
Ezt a rettenetet ugyan még csak fiatal fiúkon láttam, de szerintem a legocsmányabb az univerzumban:
Adidas Yeezy Foam RNNR Stone Sage (GX4472) - True to Sole
Először egy nagyon ragyás fiún, legszívesebben megmondtam volna neki, hogy ebből a pénzből kialakíthatna olyan arcápolási rutint, ami rendbe rakja az arcát.
Hű, ez valami fröccsöntött izé jópénzér’?
Igen,ritka csúnya.
Ahh, igen, pont egy ilyen! Vegye fel, akinek tetszik, de én sosem fogom megérteni.
Rendesen ijesztő