Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Szóhoz sem jutok… :frowning:

Nyilván akkor muszáj megszakítani a terhességet.

Az a baj ezzel, szerintem, hogy nyilván senki sem jókedvében, hobbiból megy abortuszra. Általában - feltételezem - elég nagy trauma az egy nőnek, ha ilyen helyzetbe kerül. Ez egy kicsit olyan “rúgjunk bele még egyszer” típusú hozzáállás.

12 Likes

Én is így gondolom.
Ahogy a HVG-n olvastam az ajánlott cikk után: VILÁG hvg.hu 2022. június. 30. 14:00

Fülke: “Az abortusz nem arról szól, hogy libsi nők meg akarják gyilkolni a gyerekeiket”

Ez a mondat jól összefoglalja szerintem, hogy az abortusz kényszer, végső megoldás.

Pontosan így látom én is.
Abba pedig már bele sem akarok gondolni, hogy esetleg erőszakból fogant magzat esetén vagy ha amiatt döntenek az abortusz mellett, mert súlyos beteg lenne a baba, milyen érzés lehet ezen keresztül menni. Kegyetlenség.

1 Likes

Senkit sem kényszerítenék erre, semmi értelme sincs lelkileg megnyomorítani egy életre valakit amiért meghozott egy ilyen döntést.
Sajnos sokan használják fogamzásgátlás helyett , nagyon jó lenne ha nagyobb hangsúlyt kapna az oktatásban a felvilágosítás, ha odahaza sem lenne tabu téma, talán nem kellene ilyen döntés elé állni annyi nőnek.
Úgy ahogy van elszomorít az egész téma.

Ugye, mennyire megérte az elődeinknek kiharcolni a szavazati jogot, meg az “egyenjogúságot”. Borzalmas ez a világ, nem is tudom, mi jut majd még eszükbe…

Ezen már csak zokogni tudok…

Más téma:
Most őszintén? Szükséges ez?

Pontosan, az abortuszok számának csökkenése nem a korlátozással/tiltással érhető el, hanem a megfelelő edukációval és a fogamzásgátlási eszközök elérhetőségével, valamiért mégsem ezekre fektetik a hangsúlyt.

Ami még külön “kedvencem” akárhányszor szóba kerül a családalapítás, gyerekvállalás, hogy a férfiakat valahogy mindig kihagyják belőle. Beleírták az alaptörvénybe, hogy az apa férfi, az anya nő, majd következetesen úgy tesznek, mintha mind a teherbeesés, mind a családalapítási döntés, mind a gyermekvállalás csak és kizárólag a nőket érintené, a férfiaknak még távolról sem lenne semmi közük hozzá. Mindezt úgy, hogy az összes “családtámogatás” házassághoz kötött.

9 Likes

Túl sokat oszt meg magáról, sztem. Persze az ő dolga

Szerintem ez csak reklámfogás volt…

2 Likes

Szerintem aki “fogamzásgátlásra használja” (azért tettem idézőjelbe, mert oximoron: a fogamzás már megtörtént), az sem feltétlenül saját felelőtlenségéből. Simán el tudok képzelni

• bántalmazó kapcsolatot, ahol a ffi nem akar védekezni, de gyereket sem
  • olyan élethelyzetet, ahol az egyik fél elveszíti a munkáját, és nem tudnák fenntartani a családot
  • ismerősi körben volt olyan, akit a férje kényszerített rá
  • egyik fogamzásgátló módszer sem 100%-os, a 72órás tabletta pedig nem könnyen elérhető.

Amúgy tényleg jó lenne egy jobb szexedukációs rendszer, meg többféle, olcsó/ingyenes és könnyen elérhető fogamzásgátló. De attól még nem tűnnének el 100%-ban az abortuszok. Ahogy attól se fognak eltűnni, ha betiltják őket.

Amúgy kíváncsi lennék, hogy a politikus-szeretők abortuszainál is kötelező lesz-e meghallgatni a szívhangot, vagy ők megoldják, hogy ne kelljen…

7 Likes

Amilyen cikkeket olvasok és történeteket hallok, azt kell mondjam semmi sem fekete vagy fehér.
Kedves barátnőm második terhességét meg kellett szakítani, mert súlyos fejlődési rendellenessége volt a magzatnak. Szegénykém összetörve várakozott a SOTE klinikán, a váróban pedig a többiek a párjuk ölében ültek, viháncoltak,csókolóztak épp, hogy nem… Nem hitte el. Az orvos látta a teljesen elképedt szomorú arcát és azt mondta, hogy van aki már 5x-re jön…
Legutóbb láttam Kadarkai Endre : Felfelé zuhanás című adását Albert Györgyiről, utána olvastam egy kicsit az életének, csak az egyik ex férjétől 7 gyereket vetett el…
Senki felett sincs jogom ítélkezni, se pálcát törni, az ő életük, az ő sorsuk , de azt gondolom, nem csupa olyan ember ül ott akit én feltétlenül szánni tudok.
Edukáció nagyon fontos, talán tavaly előtt volt cikk róla, hogy volt olyan asszony aki már a második gyermekét szülte és még akkor sem tudta, hogy zajlik az egész fogantatás folyamat, mikor felvilágosították kiborult, hogy "most akkor mindenki tudja mit csináltak ők ketten a férjével? "…
Tragédia.

1 Likes

Wow… ezt nem is tudtam Albert Györgyiről. Érdekes. Az biztos, hogy ő nem azon a szocio-kulturális színvonalon mozgott, aki ne tudta volna, mi miért történik… de neki volt mentális meg alkohol gondja is rendesen…
De az is tény sajnos, hogy súlyos tömegek egyszerűen tényleg nincsenek olyan műveltségi és anyagi színvonalon, ami ezt segítene megelőzni.
Én azon döbbentem meg egyszer, hogy baráti körben beszélgettünk - nekem a férjem 16 évvel idősebb és a baráti köre ennek megfelelően úgymond egy generációval fölöttem van feleségeket értve egyaránt - és az asztalnál minden hölgynek volt legalább 1 abortusza. Ehhez képest az én korosztályomban (30-as értelmiségiek) hírből sehol egy terhességmegszakítás. Persze ezzel együtt terhesség is ritka, mint a fehér holló 35 alatt…

3 Likes

Az biztos, hogy sokféle ember és sokféle történet van. Az edukációt tartom nagyon fontosnak ebben is én is, csakúgy mint sok más témával kapcsolatban.
Egyszer volt egy főbérlő nénim, egy lánya volt, és mesélte nekünk egyszer, hogy amikor várandós volt, egy tömény sokk volt az egész, fogalma sem volt mi miért történik, a szülés még nagyobb sokk, amikor a baba megvolt és mondták hogy a lepény is mindjárt megszületik halálra rémült, hogy az meg mi és miért van… és még ma is vannak, akik ugyanitt tartanak.
Középiskolában volt egykét bulizósabb osztálytársunk, akik már a fiúkkal sem csak kézenfogva sétálgattak. Ők pl kimondottan vagánynak tartották hogy havonta volt szükségük az esemény utáni tablettára és milyen mòkás már, hogy fú ésneked megjött? De jó, bakker nekem még nem, és anyám már múltkor kérdezte hogy nem két hete is megvolt, jaj nehogy rájöjjön hogy a tablettától jött meg… de az hogy akkor inkább óvszert kéne venni, áhh nehogy már az olyan unalmas. Ezek nyilván nem segítenek azok helyzetén, akik egészen más okból kényszerülnek abortuszra, nem akarják azt, de muszáj valamilyen körülmény miatt. Ebben pedig igenis lehessen szabadon dönteni, extra szívatás nélkül.

3 Likes

Még az abortusz témához kapcsolódó cikk:

És a cikket megosztó gyógypedagógus ismerősöm kommentje hozzá:
Screenshot_2022-09-15-11-11-55-842_com.facebook.katana

És a másik, amit szintén ma olvastam ezzel kapcsolatban, hogy ha ennyire védik a néhány hetes magzat érdekét, akkor egy huszonakárhanyadik héten elhalt, de szeretettel várt magzattól miért nem lehet a szüleinek elbúcsúzni? Abból miért veszélyes egészségügyi hulladék lesz?
:disappointed_relieved:

https://m.facebook.com/masallapotot/photos/a.1864517783767762/2255901034629433/?type=3

1 Likes

Szerintem ha egy beauty márkát alapítok akkor nem engedhetem meg magamnak, hogy úgy nézzek ki egy videóban mint egy felmosórongy.
Nem értem az egészet az IT - hoz kell ilyen problémával fordulni nem a közvéleményhez.
Ha sajnálatra hajt az is nagyon kínos nem beszélve , hogy copy az egész, csomagolást cseréltek és ennyi.
Biztos lesz eladása ezek mellett is :upside_down_face:

3 Likes

Pedig egyszerű a képlet - léleksimogatással nem foglalkoznak a magyar kórházakban

Nekem az egész nő fake, de már a kezdetektől. Közszereplők alapvetően nem szoktak érdekelni, de ez a nő az első perctől kezdve irritál. Aki ugyanezt tudja kiváltani belőlem az a Sóher házaspár :smiley:

Ja, hát az, hogy koppintás kvázi az egész…most őszintén. Pont ennyit vártam tőle.

1 Likes

Index - Mindeközben - III. Károly őrült napirendje: cipőfűző-vasalás, hordozható WC-ülőke és müzli minden mennyiségben

1 Likes