Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Szeptemberben már az én fodrászom is emelni fog, azt mondja pár száz forintot. Meglátjuk, egy darabig még azért le tudom követni az árváltozást (kérdés, hogy meddig akarom. Ugyanez igaz az üzemanyagra, ami ugye most még “ársapkás”)
De azzal egyet értek, hogy a rezsi árak ebben még nincsenek benne, az majd november környékén. És az nagyon fog fájni, sokaknak…

Na, igen! Ez sajnos teljesen normális. Én ebben a kérdésben teljesen megértem a szépségipari dolgozókat, sőt, inkább azt nem értem, miért kellene ezt sűrű elnézést kérések közepette, lehajtott fejjel csinálniuk. Az abc-ben sem kér senki bocsánatot, hogy konkrétan napról napra mennek fel az árak…

Nehéz kérdés, hogy mi a jobb: emelni vagy benyelni a kisebb bért? Egy irodista fizuja is percről percre kevesebbet ér, mondhatjuk, hogy ők sem ülnek le havonta a Hr-essel újratárgyalni a béreket. De én hajlok rá, hogy ha beindul az elszegényedés, akkor az emberek nem úgy mérlegelnek, hogy 500 vagy 1.000 Ft-tal drágább lett-e a fodrász meg a körmös, hanem eljön egy holtpont, amikor behúzzák a kéziféket és nem mennek el/ritkábban mennek a szolgáltatóhoz. De ez nem az 500 Ft-on múlott. Az is nagyban nehezíti a helyzetüket, hogy konkrétan minden bokorban fodrász-kozmetikus-körmös van. Sosem értettem, hogy bír el ennyi szolgáltatót a piac. És ilyen túlkínálat mellett mindig lesz, aki alá megy az áraknak.

De igaz, hogy még nem csapott le a Rezsi Démon, télre lesz ez igazán izgalmas…

2 Likes

Én azon gondolkodtam ma, hogy az üzemanyag relatíve olcsó, de a Balaton partján már kb semmi sincs nyitva. A büfék több, mint fele zárva, az évben már nem is nyitnak ki. Miért tennék ilyen energiaárak mellett? A szálláson nem fizettünk többet, mert még a nyár elejéről tettük át, de tipppre a szállásadónk is emel. Nagyon sok ház/apartman eladó is, ami nem megszokott látvány a Balaton partján. És ez nem egy eldugott kis falu, hanem Boglár, ami lényegében egy szellemváros lett augusztus utolsó napjaira.

Sokan a nyaraláson spórolnak. Mások a körmösön, kozmetikuson, fodrászon fognak. A szolgáltatók meg megpróbálnak úgy emelni, hogy ne ijesszék el a kevés kliensüket

4 Likes

Vállalkozás: Hatvanöt év után bezárt a Budapest Cukrászda | hvg.hu

Ha ilyen cégek bezárnak, akkor mi lesz a kisebbekkel!? :dizzy_face:

Tudom, hogy bulvár, de olyan vicces ez az írás. :laughing:

Még szerencse, hogy válság ide, háború oda, van, ami nem változik… :grinning:

9 Likes

Leopauza :smiley:
Ahahaha , ez jó :rofl:

2 Likes

Sajnos annyira imádom Dicapriot, hogy semmi epés megjegyzést nem tudok tenni, most már tulajdonképpen ki is tarthat emellett egy életre :grin:

Sajnos ez: Index - Belföld - Sorra zárnak be a kisvállalkozások a rezsiváltozás miatt

Elkeserítő :frowning::tired_face: és dühítő a tehetetlenség érzése :rage:

2 Likes

“DiCaprio azért nem maradhatott tovább Morronével, mert ott kellett lennie a következő barátnője születésénél” Haha, de morbid :rofl:, a pedofil állat :laughing: még jó hogy megvárja míg felnőnek (jó, ez kicsit erős :sweat_smile:)

1 Likes
5 Likes

Mélységesen egyetértek a cikkíróval és kezd elegem lenni a nők megítéléséből és kettős mércéből és minden sz.rból, ami miatt nőként hátrányba kerülök! :face_with_symbols_over_mouth:

6 Likes

Én is egyetértek, a két majomból meg űrhajóst tudnék csinàlni. ( lásd: felrúgom a Holdra)

5 Likes

Lazán kapcsolódik a cikkhez, de pont tegnap jutott eszembe, hogy egy nőnek minden életkorába bele lehet kötni. Ha kislány, ha nagylány, ha szülőkorban van, ha 40-es, 50 fölött már leírják, idős nőket lebanyázzák. Mindig lehet valamiért piszkálni, meg megmondani, hogyan kellene élni/viselkedni/kinézni.

5 Likes

Ugye? Feministák egyesüljünk! :fist::heart:

2 Likes

Nade, hogy nevessünk is, hoztam Nektek Fluffyt, olyan jókat nevetek a videóin :slight_smile:

Az a baj - sok más egyéb mellett is - a világgal, hogy minden nőnek feministának (bár ez is szitokszó :zipper_mouth_face:) kell lennie, aki az élet bármilyen területén érvényesülni akar. Még mindig ott tartunk, hogy vannak a férfiak és utána jönnek a nők…nem önmagában az emberek…:roll_eyes:

5 Likes

Támogatom a szabadnapot!

Ugyan engem már nem érint, de milyen jó lett volna, ha kaphattam volna szabadnapot az első 3 napból legalább 1-et. És a görcsök mellett a pokoli, semmitől sem javuló migrénről nem is beszélve…

8 Likes

Ha, ha! Még a szülési szabadságot sem képesek EU-s normatív szintre emelni a férfiaknak, majd pont mensiszabit fognak osztogatni… kétlem.
Viszont úgy érzeném igazságosnak, ha minden nőnek egységesen járna. Hogyan akarják ezt elszámolni, hogy van, aki fizikailag gyengébb, de ugyanazt a szellemi munkát végzi? Vagy ez ilyen választható plusz betegszabis nap lenne kevesebb bérért? Nagyon vékony jégnek érzem, mert van egy rakás nemsemleges diszkomfort, ami leronthatja a teljesítőképességet, a munkaadó meg nyilván nem vesz róluk tudomást… ez is egy fajta diszkrimináció lenne, nem tudom, hogy lehet ezt jól megoldani.
Leginkább talán, ha végleg elengednénk ezt az ipari forradalom által vezérelt “munka=add az időd és jelenléted rabszolga” beállítódást és szépen visszatérnénk az emberiség hagyományaihoz, mikor még a teljesítményt díjazták.

1 Likes