Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Meg van a nap híre! Pöfög tovább a bulvár vonat :partying_face:

Hát ez jó gyors volt… :grin: :roll_eyes:

Kedvenc főcímem a témában ma (ugyanis csak a főcímig jutottam): Kulcsár Edina nem érti, hogyan eshetett teherbe… :roll_eyes:

Ezeken mindig elgondolkozom, hogy az én “műveltségem” lehet hiányos, de nekem anno még azt tanították, hogy mindig van esélye, védekezés mellett is. Na most egy kétgyerekes nőnek ezt magyarázni kell? :roll_eyes: A kérdés nyilván költői és kevesebb “újságot” lehetne eladni és meghalna a bulvárvonat nélkülük, de na.

6 Likes

Nem szabad bulvár cikkeket csak a cím alapján megítélni, mind clickbait. Azt mindta hogy váratlanul jött, meg elvileg azt, hogy elvileg nem lett volna lehetséges - ez valószínűnek tűnik, mivel egyik fogamzásgátlás se 100% - kis túlzással: Szűz Mária óta tudjuk hogy az önmegtartóztatás sem az.

4 Likes

Jó, hát ezért az endometriózisos diagnózis biztos rátett pár lapáttal, hogy nem gondolta, de ebben a kategóriában azért nálam Solti Ádám a csúcstartó: terméketlenségi diagnózis és több sikertelen lombik után a szeretőjének csak sikerült gyereket nemzenie… :shushing_face:

3 Likes

@random persze, hogy clickbait, ezért is nem olvastam el. Azóta itt felvilágosítottak a kollégák, hogy fogamzásgátló mellett lett várandós…

@asianlover megmondom őszintén, hogy közvetlen környezetemben is rendszeresen történnek csodák (közvetlen érintettség: édesanyámnak papírja volt róla 3 orvostól, hogy meddő, majd megszülettem), illetve a nőgyógyászom mondta azt anno, hogy ő csak akkor jelenti ki bárkiről is, hogy nem eshet teherbe (orvosként is rendszeresen szembesül. “amire nincs magyarázat…” című sztorikkal), ha konkrétan nem rendelkezik a megfelelő szaporítószervekkel betegség vagy egyéb okok miatt. A felsoroltak alapján pislogtam nagyokat a cikk címén.

4 Likes

Na, igen! Egyebek mellett a meddőség egy olyan téma, amiről nem nagyon van fogalmuk az orvosoknak… Szerintem nincs olyan ember, akinek nincs pár ilyen sztori a tarsolyában ismeretségi körben.

2 Likes

A mai ‘Csak a negatív’ off topik ajánló:

3 Likes

Hogy létezhet olyan fogalom, hogy “nők túlreprezentáltsága a felsőoktatásban”???

1 Likes

Úristen, ez rosszabb, mint a hvg-s cikk, mármint még elkeserítőbb!

Komolyan, sztem bementek pár konzervatív, egyházi iskolába, mert csak ott találtak pedagógust, aki szóba állt velük, és lett belőle ez az elképesztően szexista, redukcionista, dedós rettenet.

Úgy érzem, ez az egész arra megy ki, hogy milyen jogokat van/lesz joguk megvonni a nőktől, csak hogy újra tenyészkanca pozícióba kerüljenek. Szépen megágyaznak Gileádnak…

6 Likes

Majd minden mondata felháborít a cikknek. :confused:

6 Likes

Ez egyszerűen borzalmas. 2022-ben, Európa közepén. Nem is mondok mást, mert örök életre kitiltanának innen.

5 Likes

Az ÁSZ elnökét kellett volna azonnali hatállyal meneszteni, nem az OMSZ-ét!
Botrány, botrány, botrány! Ez az anakronisztikus, patriarchális fos kell a magyarnak, gratulálok!

7 Likes

Ahogy az ismerősöm írta: “az Állami Számvevőszéknek inkább az állami költségvetés miatt kellene aggódnia, nem a női diplomások miatt.”

10 Likes

“A kutatók azt is kiemelték, a nők is érdekeltek abban, hogy a férfiak jól teljesítsenek és sikeresek legyenek, ugyanis amennyiben a fiús tulajdonságok kibontakoztatása hátrányt szenved, az gazdasági károkat is okoz.”
Rendben, és ki tiltja meg a férfiaknak, hogy sikeresek legyenek? Nem hiszem, hogy bármilyen “fiús tulajdonság” (ez is milyen hülyeség már) kibontakoztatásában hátrányt szenvednének. Az is nettó baromság, hogy a nőknek a humán való, a férfiaknak a reál…

8 Likes

Az egész nettó nőgyűlölet, ami az évtizedek alatt mit sem változott, csak mindig más köntös alá rejtik…:zipper_mouth_face:

2 Likes

Az a másik kérdésem, hogy baj hogy sok a női pedagógus, de a fiúkat meg ők fogják tanítani, nem? Inkább örülni kellene, hogy valaki marad tanítani.

3 Likes
6 Likes

Reflektálva a cikkre én azóta majdnem körbeértem az összes szolgáltatónál, akik következő összegekkel emeltek:
Hajhosszabbító- 7000 Ft
Fodrász- 500 Ft
Szempillaépítő- 1000 Ft
Kozmetikus- 500 Ft
Műkörmös- 500 Ft az új vendégeknek én maradtam régi áron.
Pedikűrös - 500 Ft szintén mint a körmös.
Ezeket még ki tudom fizetni, várom majd a fejleményeket, szerintem nem fog megállni itt a dolog.

Biztosan fognak még, szerintem most még csak az általános emelkedés, hogy ők is mindenhez drágábban jutnak, vannak benne. A rezsi miatti emelés még valószínűleg ezután jön.