Számomra mindig meglepő, hogy a szépségiparban mekkora business tud lenni.
Hú ezt megnézem. Szuper instája van, érdemes átlapozni. 70 éves! Wow.
Wow! Mindig azt hittem, hogy homoszexuális!
Na, csak vigyázzon, úgy jár, mint a Kallos
A hőségriadóról jutott eszembe: a mai napig ezzel a “11 és 15 óra között ne menjen a napra” figyelmeztetéssel jönnek.
Én sokkal szívesebben vagyok 12-kor a napon, de még 1-kor is, úgy érzem, a probléma igazából 14-18 óra között van, akkor olyan katlan a meleg és iszonyúan kínzó a délután napfény, hogy a világból kimenekülök.
Ti hogy élitek meg a meleget? Délelőtt vagy délutáni strandolás?
Az én üzemi hőmérsékletem úgy 12 fok körül van, imádom ha télen kilépek az ajtón és kicsordul a könnyem olyan hideg van .
Rühellem a meleget, viszont semmit sem szeretek jobban mint vízben lenni. Medence, strand, tenger, tó, folyó, kád, bármi
Az én trükköm az , ha nyaralok , hogy reggel megyek vásárolni, piacra, intézni amit kell, kb 10 körül érek haza.
11- kor behúzom a fenekem az apartmanba és klíma alatt hűsölök, délután 4- kor dugom ki az orrom és kb. este 9-10 ig kint vagyok, megyek úszni a kilométereket, úgyis későn sötétedik.
A Gellértben : 7- kor már ott vagyok szerzek napernyőt , azalatt fekszem és 11 körül bemegyek a benti részbe ugyanúgy délután 4- ig , aztán vissza a kinti hullámmedencébe úszkálni.
Testre 30- as fényvédőt használok, arcra 50- est, + napszemüveg és kalap vagy baseball sapka.
Szerencsére a melóban és idehaza is hűvös van , másképp ez a hőmérséklet kibírhatatlan lenne nekem.
Az én üzemi hőmérsékletem pedig 28 foknál kezdődik. Ami most van, az nagyon jó, ha egyedül vagyok a kocsiban, a klímát sokszor be sem kapcsolom. Nap mindig jöhet, a gyerekeim úgy hívják, hogy “a mama megint fotoszintetizál”. Fiatalabb koromban a fejem is bírta, mostanában már a tűző napon szoktam kalapot, kendőt vagy sapit feltenni. 37-38 foknál kezdek telítődni, amikor kint 40 fok van, az már nekem is sok.
Nekem régen csak az számított, hogy meleg legyen és ne kelljen kabát csak egy póló és naci.Utáltam a telet , a hideget, még nyáron a 30 fokban is képes voltam dideregni.Szicília, 40 fok, jöhet, persze a napra csakis 50- es naptejjel és a déli òràk kihagyva.
Pár éve àllandóan melegem van, és az erős naptòl megfàjdul a fejem. És egy idő utàn hideg víz alà kell tennem. A kocsiban légkondi 17 fokon. Amikor màs pulcsiban rohangàl én pòlòban sétàltatom a kutyust és folyik a hátamon a víz. Imàdom a friss hideg levegőt. Tavaly nyàron lazùroztuk a tető aljàt 35+ fokban. Fiammal a slag alá álltunk és utàna vizes pòlòban és naciban folytattuk . Szóval 180 fokos változàs.
Én azt szoktam mondani, hogy az ideális nekem az 28 fok levegő, 25 fok Balaton (vagy akármilyen édesvíz, csak közel legyen), enyhe szellő, bárányfelhők. De igazából 22-30 között elvagyok mint hal a vízben.
Aztán elköltöztem, és rájöttem hogy tök mindegy. Hidegben és a melegben is a fő hogy a páratartalom ne legyen magas, attól lehet átfagyni vagy épp izzadni mint a málhás szamár. (Illetve hidegben szél ne legyen, melegben viszont mindenképp.)
Mintha rólam írtál volna
Ezt rólam is írhattad volna!
Sokkal jobban bírom a meleget, mint a hideget. Imádom a telet, de két pulcsi, meg három zokni kell, hogy ne akarjak megfagyni. Ezt a rekkenő hőséget nyilván ésszel kell kezelni, nem megyek a napra, ha nem muszáj. Egy hete voltunk Barin, ott nehéz volt nem kint lenni, mivel egész nap mentünk. Fényvédő ezerrel, kalap és nálam a legfontosabb, a folyadék. Így is keresten az árnyékot, de sokakkal ellentétben nem rákvörösen jöttem haza, éppen csak a kézfejemen kezdtek el világítani a fehér foltok.
Tudom, hogy nem jó a tartós hőség, sokkal kellemesebb lenne a 30-32 fok, ott jobban érezném magam. A légkondit ki nem állhatom, a kocsiban be se kapcsolon, ha egyedül vagyok.
Hú, én nagyon nem szeretem a meleget. 28 fok felett már csak vonszolom magam, ha nincs szél kinn az árnyékban. 30 foknál már légkondizok és akkor már minden rendben van A nyárban egyedül a hosszabb nappalokat és a fényt szeretem, de csak árnyékból vagy a légkondis szobából nézve. Ilyenkor nagyon szeretek alkotni, motivál a sok fény. Napozni nem szeretek, Hófehérkéből gyorsan Piroska leszek 50 faktoros naptejjel is és napokig tart amíg mások szerint emberi színt kapok. Fürdeni is szeretek, a vizet is imádom, de az utóbbi időben valahogy mégsem mentem strandolni.
A hideget jobban bírom, gyapjú meg kasmír kabát alá nem is veszek fel pulcsit sokszor, főleg, hogy már télen is lassan bikinit lehetne hordani a klímaváltozás miatt.
Nézitek a vizes vb-t? Na, számomra ez egy tökéletes nyári délutáni program: nézni a légkondi alatt azt a sok szép, ügyes sportolót a tűző napon
Nem, de így feldobva az ötletet, elég jó kis program
122 éve nem volt ekkora szárazság és ilyen meleg Magyarországon (msn.com)
COVID, háború a közelünkben, rekordhőség, mi jöhet még??
Majomhimlő?
Melegtűrő Covid…