Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Ja! Nekem az volt a kedvencem, mikor a bajorok kitalálták adománygyűjtéskor, hogy ne sértsük meg őket használt ruhákkal, csak originál címkéset lehessen leadni.
Vagy a másik: felborogatták a karácsonyfákat, erre a reakció: szereljük le a keresztény szimbólumokat, ne sértsék meg őket! Megérett a pusztulásra a fehér ember, az már biztos!
Szegény Bajorország többszörösen terhelt, én attól a balkáni csürhétől is sugárban hányok, de ezt még megfejelni egy rakás afrikai és közel-keleti muszlimmal…

Már csak nőjogi/emberi jogi szempontból is… mit kéne azon tapsikoljak, hogy lefüggönyözött nőkkel van tele Európa? Nőgyűlölő, homofób, transzfób férfiuralmi “kultúra”… nem védeni, tiltani kellene!

5 Likes

Fedezd fel a divatot online | ZALANDO
Már nálunk is van Zalando.

2 Likes

Nézelődtem a Tchibo webáruházban. Hát, micsoda remekbe szabott férfi póló! :rofl:
2-ferfi-polo-ing-ala-szettben-bordazott-feher

3 Likes

:grinning:

1 Likes

Most már értem a “fésűs gyilkos” kifejezést a Beépített szépségből… :astonished:

2 Likes

Charlie és a csokigyár?

1 Likes

Még nem tudtam eldönteni, hogy melyik a kedvencem. :rofl:

5 Likes

Múlt évben a lányomnak snoopys tortát rendeltünk. Bíztam a készítőben, meg abban, hogy ha nincs sok megkötés, akkor a saját tudása szerint a legjobb megoldást választja.

Ez az eredmény, a feljavítás (!) után:

IMG_20220611_121045

Mondanom se kell, többet nem rendeltünk tőle :sweat_smile:

2 Likes

A helyükben örökre megutálnám a csokit :grimacing:

1 Likes

Kicsit minimál… :slight_smile:

Nagyon viccesek! Szegény gyerekek :upside_down_face:
Utána viszont sikeresen rálklikkeltem a félresikerült babváró-horror-tortákra is :smiley:

4 Likes

Hát, ennyi volt a saját tudása…
Snoopy nem a kedvence, ezek szerint.

A tortákról jut eszembe! Idén is lesz ország tortája, az 5 döntős:

Hát, alapvetően csalódás ez a szelekció, az volt az első gondolatom, hogy mindegyik kb. egyformának néz ki, és pont olyanok, mintha már évekkel ezelőtt is indultak volna. Miért barna mind? :slight_smile: semmi joghurt-gyümölcs-izgalom? Ha már ebből kell választani, én az elsőre szavazok!
Hogy tetszenek?

3 Likes

Nem tűnnek olyan izgalmasnak, de nem egyszerű a feladat, évek óta van ez a verseny és sok ötletet, alapanyagot ellőttek már.
Nekem a Hegyaljai Mámor tetszik így első pillantásra.
Eddig az Őrség Aranya az abszolút kedvencem évente 1x mindig megveszem amióta nyert. :slight_smile:

1 Likes

Akit ismerek, mindenkinek az Őrség zöld aranya a kedvenc. Nekem is.

2 Likes

Nézd meg a cukormenteseket is, ott egy barna van csak, a többi rózsaszín: Megvannak a döntősök: melyik lesz Magyarország Cukormentes Tortája 2022-ben? - Blikk

4 Likes

Köszi! Ez a nekem való színskála!

Amúgy szerintem ez egyszerű konzervativizmus - így, hogy csak a zsűri szelekcióját látjuk, nem tudom, hogy csak ők ezt a vonalat nyomatják vagy nem is volt fantáziadúsabb versenyző - de ne mondják már, hogy egy izgalmas narancs/bordó/lila/ne adj isten mindez fehér-krémes-barnás kontraszttal, ha már úgyis az a kedvenc színük, ne lenne megoldható. Olyan csodákat csinálnak már a cukrászatban, kár lenne ezt az ország tortáját ilyen unalmas irányba terelni vizuálisan.

Az Őrség zöld aranya nekünk is nagyon bejött. Nagyon szeretem az ilyen zöldség-édesség kombókat, nagyon jó ízek tudnak kijönni belőle. Sajnos tavaly a “szotyis torta” nem volt ilyen hűha élmény. Mi még a barackos köles tortát is nagyon szerettük régen, meg az almás mákosat.

Netflixen volt nemrég egy sorozat, talán Cukrászmesterek versenye a címe, hát attól aztán dobtam egy hátast, annyi technológia, annyi tehetség!

Ha engem kérdezel, sztem az a probléma, hogy csak magyarországra jellemző meg itt megtermő alapanyagok lehetnek, és a legérdekesebb ízkombinációkat már ellőtték az elmúlt pár évben. Gondolom a legvadabb kombók (volt állítólag egy füstölt pirospaprikás dolog az egyik cikk szerint, de most nem találom - kinézetről nem tudok nyilatkozni) meg az előző évekre hajazók meg kiestek az elődöntőben.

1 Likes

Mi a kisebbik lányunk első szülinapjára rendeltünk úgy tortát hogy nem vittünk konkrét képet, megbeszéltük hogy 1 évesnek lesz és egy cuki macis mesefigurás kép legyen rajta. Mondták, hogy persze, rengeteg ilyen van, sok ilyet csináltak már kicsiknek. Ez lett az eredmény elsőre:
Screenshot_20220612-094813_Facebook
A férjem nem volt hajlandó elhozni, a cukrászdában sűrű elnézést kértek hogy persze nem erről volt szó, de ki tudják cserélni. És valóban, másodszorra mondták hogy most egy cuki integetős maci van rajta, íme
Screenshot_20220612-094827_Facebook

6 Likes

:laughing::laughing:
Ezek ilyen netről kinyomtatott képek, amit ráapplikálnak a tortára ilyenkor?