Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Egyrészt igen, amit @Zalla írt, másrészt meg van abban valami védtelenség, amikor egy anya a gyermekét szoptatja. Hiszen ha az illető elszalad, az anya nem fogja a gyereket bedobni gyorsan a babakocsiba, hogy utána eredjen a kukkolónak, ráadásul babakocsival valószínűleg utól sem érné, otthagyni meg nem fogja.

Másrészt meg: annak, hogy a gyerek éhes és ha olyan korú, akkor az anyja megszoptatja, annak egy természetes dolognak kellene legyen (mondom ezt úgy, hogy kb. sosem szoptattam nyilvánosan, mert sajnos elég hamar kellett tápszerrel kiegészítenem, és ezért a hosszabb utakat úgy oldottam meg, hogy a tápszeres etetés legyen akkor soron, de akkor is így gondolom). Míg az, hogy valaki szoptató nőt kukkoljon, fotózzon, az egyáltalán nem természetes. Ne a normálisnak kelljen már igazodnia!

Ráadásul nyilván nem egyedi, elszigetelt eset, ha törvénymódosítási javaslatot fogalmaznak meg. Szóval az is elgondolkodtat, hogy miféle férfiak ezek? És mit képzelnek magukról?

Hú, nem tudom, engem rohadtul felbosszantott ez az egész. Nyilván 46 évesen én már nem fogok szoptatni, ez engem mint nőt sért.

5 Likes

Egyetértek veled; undorító, hogy a világ egyik legtermészetesebb dolgát egyesek a perverz vágyaik kielégítésére fordítják… :rage: :nauseated_face:
Ez anyaként és nőként is baromi sértő, mondom ezt úgy, hogy soha nem szoptattam nyilvános helyen, mert sokkal szégyenlősebb vagyok ennél. Pedig volt benne részem, közel 2 évig…így abban az időszakban mindig terveztünk időben, hogy indulunk vagy érkezünk haza, és fejből tudtam, hogy melyik kávézó vagy étterem rendelkezik olyan baba-mama szobával, ahol egyedül, kényelemben, nyugodtan el tudtam vonulni, ha a kislányom mégiscsak éhes lett volna…izgi volt… :upside_down_face:

3 Likes

Ezt láttátok már? Meg kell zabálni ezt a kisbabát :smiling_face_with_three_hearts: és le a kalappal a hölgy előtt, hogy így pörög egész nap! És milyen gyönyörű egészséges a haja, bárcsak ilyenem lenne!

3 Likes

Hűha…hát lehet, hogy nem leszek népszerű a véleményemmel, de ez a babával/gyerekkel való promóciózás bennem ellenszenvet vált ki…bármi is az eredeti célja ezzel… :zipper_mouth_face:

3 Likes

Hát, az biztos, hogy nem fél megmutatni a gyereket :grinning: meg magát sem… pont a szoptatás kapcsán.
Nekem ez még rendben van. Attól pattan nálam el a cérna, amikor a gyerek a munkaeszköz. Hányinger ez az összes magyar senkiházi celebnő, aki az összes létező plenka/cumi/kiságy/gyerekjáték/tusfürdő, de még a wc papír mellé is kiteszi a gyerekét. Kíváncsi lennék, hányan vezetnek külön megtakarítási számlát, amire a díj 100%-át ráutalnák, ha csak a gyerek van telibe fotózva…
Ja, bocsánat, meg se kell még szülessen! Már a terhesgondozás és a szülés is aranybánya, végig lehet promózni az egészet, hiszen ez “élete legboldogabb időszaka, amit szívesen oszt meg a drága követőivel”…

Igaz, bár nálam nincs éles határvonal, összemosódik, hogy terméket promóz vele, vagy saját magát/oldalát népszerűsíti. Így is úgy is marketingeszközként “használják fel” őket.

1 Likes
1 Likes
2 Likes

Most én hülye vagyok ha semmit se látok abból amit magára kent? :smiley:
Oké hogy minimál de szerintem ez nagyon kevés és nem látom, hogy szebb lenne tőle.
Az én minimálom amit naponta kenek az :
szérum
30 spf- es hidratáló
BB krém
korrektor
szemöldök ceruza, szempillaspirál
pirosító
ajakbalzsam

3 Likes

Nagyon hasonló az én minimálom a tiédhez. :blush:
Csak nálam bronzosító van pirosító helyett, illetve néha nincs BB krém sem, csak a korrektort szét kenem az alapotóecsettel, a szükséges helyekre…:joy:

1 Likes

Ez is teljesen egyéni, de rajtam elképesztően sokat dob a smink. Nem három réteg alapozót viszek fel és nem amerikai stílusban, széles csíkban húzom szét a szemem alatt a korrektort, nem teszek fel műszempillát, de egy vékony réteg DW, két korrektor (nagyon pici mennyiség a Tarte Shape Tape-ből és a Becca under eye), egy szép szemöldök, némi púder már csodát tesz a rideg valósághoz képest. Nagyon fehér, szinte szürkés arcbőröm van, tág pórusokkal, atrófiás hegekkel és szép kövér karikákkal a szemem alatt, szóval nekem az egészséges kinézethez kell némi smink - de, ha már ennyit felkentem, szinte üvölt a szemhéjam némi színért és a sokszor vértelen szám is. Egy kis természetes árnyék és üde arcszín se árt, és akkor már teljes sminkben vagyok.:smiley:
Simán kimegyek az utcára a natúr fejemmel, de nekem már hozzátartozik a mindennapi ápoltsághoz, mint a frissen mosott haj.

7 Likes

Én sem látok rajta semmi változást.

Az én minimálom az az arcápolás befejeztével a fényvédő, és azután a nagy semmi. :grinning:

Ha sminkelek, akkor teljes a glanc, primertől rúzsig.

Én még mindig home office-ban vagyok, gyakorlatilag nem járok sehová, a boltba meg jó lesz a natúr fejem is. Na nem azért, mert olyan gyönyörű lenne, de igazából ha csak kevés dolgot teszek magamra, az annyit nem javít a kinézetemen, hogy megérje időt szánni rá.

2 Likes

Amúgy jut eszembe: mégis ki az, aki magán hagyja a szemüvegét, amikor bármit is az arcára ken?

4 Likes

Ezt nem mertem leírni , mert nem vagyok szemüveges és nem tudom , hogy akinek van ,hogy sminkel de engem is nagyon zavart a videoban. :face_with_hand_over_mouth:

1 Likes

Hát, ez a videó engem sem hatott meg. Eleve olyan, mint egy safety demonstration a repülőn :rofl: ilyen tessék-lássék módon felvinni a hidratálót… nagyon meglepő Bobbi Brown-tól. Azt sem hiszem el, hogy a szeme alá nem használt korrektort, vagy, hogy a szeme nem lett minimálisan kihúzva és semmi color correction nem történt a szemhéján. Főleg, hogy szemüveget visel. Amit szigorúan nem vesz le… pedig tök zavaró sminkelésnél. Ahol felhívja a figyelmet arra, hogy vegyük el a pirosságot, ott semmi pirosság nincs neki, bezzeg az orcáin, amit nem korrigál :sweat_smile: az egéséges szín az orcákon lehet, hogy csak rossz beállítás, de én sem látom semmi eredményét :sweat_smile:

Na, de hogy konstruktívat is mondja no make-up make-up témában:

• Nekem a szemöldök tetoválás már eleve fél siker. Azóta mindig van arcom. Azelőtt még az alapozómentes napokon is ezzel kezdtem, annyival több életet vitt az arcomba, így most tényleg minden reggel előnnyel indulok :sunglasses:
  • EL Double Wear Stay-in Place szemceruza coffee árnyalatban. A lakatlan szigetre is ezt vinném magammal :slight_smile:
  • Enyhe rúzs barnás vagy rózsaszínes árnyalatban, évszakfüggő.
  • Ha ez a kettő meg van, akkor már vállalható a fejem. Ezt még meg lehet fejelni egy Erborian CC eye krémmel a szemek alá, nagyon szépen korrigál, egyben szemkörnyákápoló is, nekem ez vált be a legjobban a korrektorok közül.
    Ja, persze hidratáló vagy fényvédő mindig az első lépés, de ez nem is make-up, így nem számítanám bele.
  • Ha rakok alapozót, abból most nálam az új DW Sheer a sztár! Tényleg annyira könnyű és olyan csodásan egységesít, hogy valóban meg se mondják, hogy alapoztam, csak mintha magától lenne szép egységes a bőröm :rofl: Olvastam róla a kritikákat, enyhén szólva is vegyes, de én a rajongók táborát erősítem, nekem nagyon bevált.
  • Ha van alapozó, akkor mindenképpen teszek fel pirosítót, ebből a Sisley L’Orchidée a kedvencem coral árnyalatban, ha a legtermészetesebb, üde hatásra hajtok. Kellőképpen fényes is.
  • Nude szemhéjpúder valamilyen földes barnás-szürkés árnyalatban.
    Ennyi a top 5 no make-up make-up :ok_hand:
7 Likes

Mostanában én is inkább minimál smink vonalon mozgok. A fényvédőt le szoktam púderezni, ettől éppen csak egységesebb lesz az arcom. Jöhet a szempillaspirál, mert anélkül utálok utcára menni. És, ha éppen van hangulatom hozzá, akkor rúzs vagy ajakbalzsam. Ennél eggyel extrább, ha valamilyen tusvonalat húzok, de nem látványosat, csak pillatőbe.

1 Likes

A szépfiú sajnos meghalt már. Síbalesetet szenvedett.

Igen , ne is mondd, nagyon szomorú lettem a hírtől eddig 3 filmben láttam , meg Chanel kampányban de meg fogom nézni az összeset.
Ilyen értelmetlen, szerencsétlen baleset :frowning:

Jobb később, mint soha, de azért elég érdekes februárban debütálni egy adventi kalendáriummal :rofl:

1 Likes

Lehet most érekezett meg a Covid miatt :woman_shrugging: