Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Talán mert kislány korom óta hosszúról álmodoztam és nekem 12 éves koromig rövid volt , süni. Praktikusság miatt , meg mert úsztam és mert anyám nem bírt egy copfot kötni nekem, rühelltem, hogy fiúnak látszom.
Lehet inkább egy szakorvost kell erről megkérdezni. :slight_smile:

2 Likes

Így teljesen érthető. Sajnálom, hogy nem lehetett gyerekként olyan hajad, amilyet szerettél volna :confused:

1 Likes

Nagyon cuki vagy, köszi :relaxed:
De hogy legyen min nevetni : egyik nap 7-8 évesen rágóval a számban aludtam el , természetesen kiesett és beleragadt az Egerszegi Krisztina séróba elöl. Kiszedni nem lehetett csak kivágni :smiley: zseniálisan néztem ki vele, mintha megrágták volna :rofl:

5 Likes

Ajj, az szörnyű lehetett :dizzy_face:

Akkor nyilván bőgtem de utólag vicces :slight_smile:

1 Likes

Cserélnünk kellett volna!
Nálam pont fordítva volt: állandóan hosszú, derékig érő (szép) hajam volt, de nagyon rosszul állt, mindig le akartam vágatni, de anyám nem engedte. Amikor 18 éves koromban lecsapattam vállig érőre, borzasztóan megkönnyebbültem. Anyám 3 hétig nem szólt hozzá a fodrászhoz (az utcánkban lévő szalonban dolgozott).
Azóta se növesztettem meg. Ha már a lapockámig ér, rohanok a fodrászhoz.:slight_smile:

6 Likes

1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10: mind olyan arcformák, akiknek sokkal jobban áll egy rövid frizura, ami keretet ad az arcuknak, mint a hosszú haj, amit csak összefogva hordanak. Szerintem ez nagyon nagy tévedés, hogy csak a hosszú haj lehet nőies. A legtöbb esetben totál igénytelen, mosogatórongy copfokban manifesztálódik ez a “mérhetetlen” nőiesség… A rövid haj több karbantartást igényel, sok esetben nem lehet annyival megúszni a készülődést, hogy simítok kettőt a hajkefével, azt’ összefogom…
Ezek a nők pont olyanok voltak, mintha a magyar utcákon trombitálták volna össze őket. Siralmas, hogy az ember ezt az igénytelenséget látja lépten nyomon.

2 Likes

Szerintem van a jó meg a rossz frizura hossztól függetlenül, az már más kérdés, hogy én a hosszút preferálom.
Csak idehaza fogom össze házimunkához, akkor Ulrika copfom van, egyébként kibontva vagy félig feltűzve hordom. Szeretem hullámosan vagy akár simára vasalva hordani.
Havi 1x van szamuráj copfom is :smiley:
Amîg nem volt divat sokszor kértem fejbőrre fonást , homlok résznél.
Egyedül nyaraláskor nem bánom ha nincs beszárítva úgyis általában a vízben vagyok.
Most a rose gold árnyalatot fontolgatom egyelőre gyáva vagyok hozzá.

És még egy ezzel kapcsolatban:

Van közöttetek tanár?

@Luiselotte : Neked hajkoronád van, az egy másik kategória! :wink: Hú, szerintem színezd bátran, ha a stílusodnak megfelelő!

@umpalumpa : Én abszolút támogatom a sztrájkot és rendkívül szomorúnak tartom, hogy a magyar társadalom mérhetetlen részvétlensége pont a tanárokon - is - csattan. Csak annyit, hogy én elmentem a férjemmel tüntetni a Parlament elé, pedig még nincs is gyerekünk - mivel az egészségügy mellett az oktatás a fő indok, amiért ki fogunk vándorolni - mertünk késni 45 percet a kezdéshez képest (hát, bedobtunk egy hamburgert, hogy jobban menjen a tünti :rofl: ), mire odaértünk, már pakolták el a hangosítást és nem volt ott egy lélek sem… Szánalmas…

Küldök egy nagyon megható beszélgetést így vasárnap délelőttre. Zsebkendőket bekészíteni!

3 Likes

Nem tudtam, hogy ilyen jó dej ez a nő :smiley:

Hihetetlen, de eddig is àllandóan pedagògus hiány volt , van.
Èn ugyan beoltattam magam az asztmàm miatt , DE felháborìtò, hogy az oltatlanokat lenèzik ès ùgy beszélnek velük majdnem, - persze nem mernek csak a hangsùlybòl látszik , mintha egy pedofil vagy többszörös gyilkos àllna előttük. Mièrt? Mièrt kell kötelezni bàrkit is erre az oltàsra?
Az Influenza ellenit is èvente fel kell venni, sőt rengeteg idős ès krònikus beteg meghal a szövődményekben, azt persze nem erőlteti senki. Nekem ez magas ès undorìtò ahogy uszìtjàk az oltottakat az oltatlanok ellen.
Nèmetorszàg : bajor rèsz, ügyelet, a làtlelet ELSŐ MONDATA, vagyis a diagnòzis: : NEM OLTOTT COVID ELLEN!!! Nem hallottam, hanem sajàt tapasztalat…
Oltàsi igazolvànyokat hamisìtanak, eladjàk 100.000 Ft- èrt , persze a digitàlis regisztràlàskor mind megbuknak , mert màr olyan softvert hoztak lètre hogy az oltàs Charge- szàmàt le tudjàk követni, hogy melyik vàrosba melyik orvoshoz került, lejàrt oltàs szàmàt kapta- e meg, stb.
Ezutàn rendőrsègi eljàràs indul ellenük, ès kapnak egy “szép” magas pènzbüntetèst. Gondolom 1000 eurò a minimum. Ès ugye bekerülnek a rendszerbe.
Itt az oltàsi könyvbe pecsètel ès ragaszt a doki, majd el kell menni egy gyògyszertàrba regisztràlni, ott adnak egy qr kòdot ès ìgy kerül a mobilra a regisztràciò.Vagyis a gyògyszertàrban buknak le a regisztràlàs soràn gyògyszerèsz meg feljelenti őket. Igaz joga nincs hozzà, mert titoktartàs kötelezi, de ki sem adhatnà, ha ràjön, hogy hamis .
Na, kimorogtam magam…:woozy_face:

3 Likes

Nem lesz pedagógus sztrájk, most szóltak :pensive: (csak onnan tudom, hogy Szmk tag (vagy miabánat) vagyok.

Megnéztem, tetszett de nem sírtam .

Közben persze megvolt a sztrájk. Össze-vissza jöttek az infók :no_mouth:

Hát, ez felháborító és egyben végtelenül szomorú. :face_with_symbols_over_mouth:

Egyébként ott nincsenek személyiségi jogok? Magyarországon szerintem nem lehet csak úgy lefényképezni senkit az engedélye nélkül. Még előadásokon, koncerteken is felhívják a figyelmet, hogy kép- és hangfelvétel készülhet, amit elfogadtál a jegy megvásárlásával.

2 Likes

Nézzük a dolog jó oldalát: ez olyan társadalmakban jelent problémát, ahol a nőknek van merszük tömegesen nyilvánosan szoptatni. Amennyit ebből én eddig láttam, nálunk még nagyon tabu ez a téma, vagy van a ló másik oldala, mikor az alsóbb népréteg kicsapja a mellét a villamos közepén és mindenféle takarás nélkül kezd etetni… az sem valami gusztusos megoldás szerintem :roll_eyes:

1 Likes

Én az egészet nem értem, mondom miért:
1.) ha le van takarva a gyerek pelenkával vagy kendővel akkor nincs mit fotózni
2.) 2022- ben is van még ez a “ kukkolás” téma? Azt hittem ez a 80’- as évek óta kihalt, mert akkor még korlátozott volt a hozzáférés ilyen tartalmakhoz. Ma ha a beteg bácsi beírja a keresőbe a megfelelő kulcsszót 3 milliárd képet láthat kb. bármiről.

2 Likes

Az első pont nehezen kivitelezhető a valóságban. A gyerek felvétele, megfordítása, büfiztetése stb mind villantásveszéllyel járhat.
Másrészt, ha nem takarja le magát az anyuka, az sem lehet “felhívás keringőre”, mert nem azért csinálja, hogy mutogassa magát.
A kukkolás nemcsak arról szól, hogy azért néz az illető, mert nem fér hozzá máshol. Maga a tény, hogy valami tiltott is lehet motiváló. Ezért csinálják még mindig az emberek.

1 Likes