Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Nem tudtam így név alapján, hogy melyik az de megnéztem, ilyenem is volt már.
Amire büszke vagyok, hogy minden évben amióta tudok róla, hogy így is lehet, cserepes fenyőm van és miután lekerülnek a díszek egy kedves ismerős telkén kapnak új esélyt és már egy pici csoport van belőlük 8-10 fából.
Messziről szeretem őket, mindenkinek jobb így :slight_smile:

3 Likes

Ilyen még nem volt … ha Nálad még élnek tavasszal akkor lehet megpróbálom én is, köszönöm.

Majd referálok. Mellettük már vagy öt másik pusztult ki. :see_no_evil: Mert hát azért próbálkozom…
Most a legújabb áldozat egy aloe. Viszont azt 300-ért vettem a Pennyben, és ahogy kinézett, úgy gondoltam, sokat nem veszít nálam. :laughing: Aztán kezd egészen magához térni.

1 Likes

A szobafutókával is érdemes próbát tenni, szó szerint nő, mint a dudva.:slight_smile:

1 Likes

Van egy “Jerikó rózsája” nevű növény is, ami elpusztíthatatlan. Állítólag ha nem locsolja az ember egy jó darabig és teljesen kiszárad, akkor is új életet lehet bele lehelni később - bár ebben nem vagyok szakértő.

2 Likes

Köszönöm szépen fel kell írnom valahová az áldozatokat , mert tavaszig 6x fogom elfelejteni aztán majd csak állok és nézek az Oázisban :grinning:🪴:bamboo:

1 Likes

Nagyon jó cikk, köszönöm a megosztást! Eddig is nagy becsben tartottam a Hungarian Rhapsody No5 parfümömet, de most csak még inkább szeretem :blush:

2 Likes

Jó , most irigy vagyok :slight_smile:

1 Likes

Ha lesz fórumtali, szívesen elviszem, hogy megillatolhasd és kipróbálhasd :blush:

Zsibin vettem még régebben de időnként felbukkan egy egy példány.

1 Likes

Nagyon kedves vagy , köszönöm. Cserébe tudok hozni kipróbálni egy vintage Must de Cartiert ha esetleg nem ismered.
Szokott lenni fórum találkozó? :slight_smile:

1 Likes

Nem ismerem, nagyon aranyos vagy, hogy megmutatod majd, biztosan csodás illat! Szokott lenni, idén nem tudom volt-e de tavaly tuti volt :slight_smile:

1 Likes

Kaktusz? Az aloeverámat nem tudtam megölni :D, meg a levendulámat se, igaz itt van a párom aki átültetgeti őket, ha kell.

1 Likes

Kaktusz nem tetszik :frowning:
Aloe volt az meghalt szegény, levendulát még nem próbáltam, pedig nagyon szeretem az illatát.
Volt valakinek rajtam kívül átlátszó kis pohárkában zselébe rakott mini petrezselyemnek látszó valami? Nagyon régen kaptam és vártam hogy majd megnő , utólag visszagondolva az valami vicces “ virág” lehetett. :rofl:

3 Likes

Nalam elegge dzsungeles allapotok uralkodnak a lakasban, tapasztalatbol mondom, hogy a szukkulensek nem alljak olyan jol a sarat, mint azt hinnenk (nyaron rendben vannak, de amint eltunik a boseges napfeny, vad kuszasba kezdenek, amorf alakokat vesznek fel es sajnos nagyon hamar ki tudnak rohadni). Ez nem torvenyszeru, de sajnos kenyesebbek, mint hisszuk. :slight_smile:
A moha pedig kimondottan nagy kihivas! Vannak mohas terrariumaim is, de az evek alatt azt mar leszurtem, hogy elve az se marad meg par honapnal tovabb. Nehez eltalalni a homersekletet es a nedvesseget, amit szeret es kibir rohadas-szaradas nelkul.

Amit meleg szivvel ajanlok, az az @Amadea altal is emlitett szobafutoka, az tenyleg jol viseli magat szinte barhol, ahol van egy kis feny (de jobb, ha annal kicsit tobb :smiley: );
egy masik ajanlotom a Zamioculcas, ez az a noveny, ami tenyleg semmi apolgatast nem igenyel. Havi egy locsolas (felszivatas), fenyt se igenyel.
S ha mar szukkulensek, akkor esetleg a Jade-plant, az allja a legjobban a sarat szerintem. :wink:

7 Likes

Ezek szerint tényleg elég nekik a 2 hetente locsolás?
Pontosabban a díszcserepek aljába tettem nagyon apró kavicsokat, azt locsolom és úgy rá a cserép.

3 Likes

Az nagyon hely- es kornyezetfuggo, hogy milyen gyakran kell vizet adni nekik.
En inkabb ugy szoktam, hogy megvarom, amig elkezdenek picit “fonnyadni”, akkor mar biztos, hogy szomjaznak. Ilyenkor kapnak egy bo mennyisegu vizet, es ami felesleges, azt fontos hagyni atfolyni a foldjukon. Ezek utan kellene visszakeruljenek a cserepbe, hogy semmikepp ne alljanak a lefolyt vizben.

Minden novenyre igaz, a kaktuszfelekre kulonosen, hogy sokkal jobban birjak a vizhianyt, mint a tullocsolast. En erre bazirozva tartom a novenyeket, eleg jol vannak. :slight_smile:

5 Likes

Köszönöm!
Az tény, hogy a nyáron egyszer több idő kimaradt, és már az alsó levelek kezdtek fonnyadni. Na mondom, nekem még ezeket is sikerült kinyírni… De aztán szépen magukhoz tértek.

2 Likes

Jelentem, azért majdnem sikerült kinyírni a nagy szobafutókámat. Hatalmas volt, de az új lakásban nem kapott elég fényt (ő nagyon szereti), elkezdte dobálni a leveleit. Pakolgattam, szétültettem, de nagyon satnya lett.:sleepy:
Most az a terv, hogy veszek neki függőkaspót és belógatom az ablak elé, csak így tudok neki elég fényt biztosítani (az ablakpárkányok tele vannak).

4 Likes

Sophia :heart:
“Nem fontos mit mondanak mások, biztosnak kell lenned abban, hogy a magad módján gyönyörű vagy. Meg kell tanulnunk elhinni, hogy olyan különleges szépség birtokában vagyunk, ami semmi máshoz nem hasonlítható, és olyan értékes, hogy meg kell tanulnunk vigyázni rá."

Tökéletes telitalálat nálam ez az idézet tőle.

4 Likes
4 Likes