OK, aztán majd szóljatok, ha ráuntok. Ismerős az épület? Magyar Államkincstár az MNB mellett, a Szabadság tér mögött, a Hold utcában található. Pazar homlokzattal, de gondolom, hogy bent is leesne az állam.
Áh, a szépet nem lehet megunni
Ez így igaz.
Egy kis infó még az épülethez:
A Magyar Államkincstár szecessziós épülete - 9 kép - Országalbum (orszagalbum.hu)
Hasonlóan szépséges tetőt minden munkanapomon csodálhatok, az utca túloldaláról, majd azt is megörökítem!
Egyszerűen pazar a teteje!
Sokáig az Iparművészeti tetőcserepei voltak a kedvenceim (azt sokat láttam egy időben), de ez talán még szebb.
Ezen az oldalon inspirálódhat, aki szereti Budapest épületeit, és programok szervezéséhez is jó lehet - persze nem kánikulában.
O, wow! Örülök, hogy nem ott lakom
De micsoda gyönyörű bőrszín!
Az ajaktányér is nagyon durva
Egyéb alsó tájéki csonkításokról nem is beszélve…
Nem fura, hogy a nyugati nők felvágatják magukat, hogy nyugati mércével mérve szebbek legyenek , ők meg nincsenek döntési helyzetben, hogy akarják- e ezeket a változtatásokat a testükön )és ezt nagyon szomorúnak tartom).
Olcsó kinézetű nő…
Nem, én mint építész vagyok kint.
Ú nagyon szeretem az ilyen teszteket. Mindig elcsodálkozom, hogy mennyi mindent felejtettem gimi óta, pedig a helyesírást valami értelmetlen oknál fogva szerettem.
Nekem a gyengém, régen versenyen is indultam. Csúnya lett volna, ha nem tízpontosra sikerül.
Jó kis teszt.
Nekem is bár az utolsót tippelnem kellett, ugyanis a 3 földrajzi névből kettőt nem ismertem.
Amúgy gyerekkoromban mindig azt csináltam, hogy leírtam mindkét verziót, és azt választottam amelyik jobban néz ki. Mindig bejött. (Kivéve a muszáj, mert az szerintem mindkétféleképpen jól néz ki, de azt az egy szót meg tudtam tanulni )
Én a kisebb szót írtam folyton kissebbnek. Aztán egyszer fogtam egy nagy alakú füzetet, és négy oldalt teleírtam azzal, hogy: kisebb.
Soha többé nem rontottam el.
Ez egy könnyű teszt volt, bár az utolsónál én is csak tippeltem.
Nekem is sikerült, de szerintem csak azért mert anyukám volt 3.-ban a tanárom és ő az összes ly, j-s szót megtanította. Nekem nem volt nagy erősségem a nyelvtan, de próbálom mindig fejleszteni magam…
Érdekes, hogy némelyiknél el kellett gondolkodnom, pedig tudok helyesen írni. Csak már kézzel nem írok semmit, max. aláírás, így oda a rutin.
Az utolsot elrontottam. Mondjuk egyik helyet sem ismerem, eleg eselyes volt, hogy mellenyulok majd.
10/10. Megvan a napi elégedettség.