Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Egy próbát megérhet

3 Likes

Itt az ideje a szekrényben körülnézni, hátha ott lapul a legtrendibb formából is egy.

https://www.retikul.hu/galeria/kepeken-az-oszi-taskadivat-a-legszebb-darabok-a-kifutorol/11/?back_post_id=14289572

2 Likes

Hú! Egy-két jó új őszi táska, az kellene nekem is!

2 Likes
2 Likes

Jujj ez nagyon jó :). Szinte mindenem volt amit itt leírnak :D. A pokemont nagyon imádtam, mindig néztem a tv-ben. Pikachu volt a kedvencem, annak öltöztem be először ovis koromban. :D. Pikachus táskám is volt, meg pokemonos kártya, nagyon menők voltak :D. Meg ezek a valamik is amik a cikkben szerepeltek zsetonok :D.

A kazetták?-at nagyon imádtam, eredetiben a hófehérke, a szépség és a szörnyeteg, Oroszlánkirály, (kvazi módó), Suzi és tekergő stb stb volt meg.
Ami nem volt meg eredetiben: Hamupipőke, Csipkerózsika ( Szerintem jobb mesefilmekben láttam mint az eredeti.)
Anasztáziát kölcsön kaptam, sokáig imádtam utánna :). Pocahontast is kölcsön kaptam az is tetszett.
Kishableányt cd-n láttam először.
Mulánt kb 18 évesen láttam először és imádtam :).

Az édessegeket imádtam: kakasos nyalóka, békás gummicukor, ( az ilyen vásárokban kapható iszonyat finom cukrok), színes popcorn, gumi cumi, virágos nyalókák, savanyú cukrok-voltak az abszolút kedvenceim, jaa meg a piros mogyorós csoki.
A kávés szelet, lottó is finom volt, na meg a kojak nyalóka :D. Jaa meg a tetkós rágó :smiley:

Jajj imádtam azokat az összerakós ceruzákat, meg a szagos radirokat. Miki egeres tollakat ( rugóval volt ráerősítve).

A pezz cukorka tartókat is imádtam, miki egér és társai megvoltak, csőrike is, nekem Garfield sajnos sosem volt :D.

2 Likes

Ja és a társasok! Gazdálkodj okosanom volt, ki nevet a végén is, ( monopoly sajnos sosem.), volt a tic tac bumm ( elején féltünk tőle, :D.)
Malom, Az amikor 4 szint kellett a célba juttatni. Hófehérkés társas, valami bolygós ahova dobálni kellett a korongokat :D.
Meg volt egy amiben állatokat kellett becserkészni és lóugrásban lehetett a vadászoknak közlekedni, na az nagyon izgalmas volt :D.

2 Likes

Képek a társasokról:
jatek1
img08242
jatek2 P1110766
images%20(4) 1996f8bcecef140bc3df080ab208fa08--mmf250x250 73557_0 73557_1 .
A catan új játék, a közlekedj okosanból meg rengeteget lehetett tanulni :).

2 Likes

Jön a hétvége

Ja és ez volt a másik hamupipőke amit láttam:
Csipkerózsika meg azt hiszem Holle anyóban volt benne :smiley:
_612221444578083
_964621441724595

1 Likes

Így ébredtem

1 Likes

Budapest szépül

Netes kép a cikkből:

image

1 Likes

Tovább olvastam a játékokról, és az ottaniak közül most is sokat lehet kapni, de már nem olyan kidolgozott. Ami érdekes, mert fejlesztették volna inkább, de nem tették, gagyibb lett. A lányomnak vettem sütibabát, a pocija sokkal gagyibb mint anno az enyémeknek. A fiamnak tavasszal tamagotchit vettem, kisebb, és a grafikája is gagyibb. A rugós játék pedig rövidebb, azaz kevesebb a spirál benne. A tetrisek is gagyibbak.
Viszont a Nokiás kígyót le lehet tölteni telóra :slight_smile:

1 Likes

Én is azt látom, hogy a minőség sajnos sokat romlott, az ár meg persze csak emelkedik. Sokkal tartósabbak és ránézésre is minőségibbek voltak régebben a társasjátékok is, a mostaniak csak árnyékuk azoknak, amit mi még kézbe vehettünk. Kár, hogy a gyerekek már csak ezzel a gagyibb verzióval találkoznak. Nagyon nem mindegy, hogy a tárgyi környezet milyen hatást gyakorol rájuk, igenis fontos lenne, hogy az esztétikai érzékük ezáltal is fejlődhessen.

2 Likes

Igen. Az újabb társasjátékokat is az a gondom, hogy vagy agyonbonyolítják, de az értelme nem sok, vagy túl gyermeteg és hamar ráun az ember. Sok esetben társasoknál szerintem rámentek a színes külsőre, de értékük nem sok van. Folyton keressük családommal az igazi társast, de az újak között egyelőre nem találtunk. Most megvettem a Mysteriumot, illetve a Dixit szuper, de egyelőre ennyi.

2 Likes

Érdekes

Jártál már a Monori Centerben? Milyen a miliő? Kóstoltad az autentikus konyhát? Olyan kíváncsi vagyok!