Várjuk
“László Ernő olyan eredményes volt munkájában, hogy hamarosan egymásnak adták nála a kilincset az európai társadalom elitjének nőtagjai a budapesti intézetében.”
Netes kép a cikkből:
Így van. Azt mondják, hogy csak arra nincsen időnk, amire nem akarunk időt szakítani.
Nekem a szemfesték és a rúzs alap. E nélkül már 16 éves korom óta nem lépek ki az utcára és emberek közé. Persze ez nem komplett szemsminket jelent, hanem egy kis szemceruza, szemspirál mindig kellett, hogy legyen rajtam. (A szülésemet követő második, vagy harmadik napon már szempillaspirál, szemceruza és egy halvány kis rúzs is játszott. ).
Én már úgy megszoktam ezt, hogy ezek nélkül nem tudom vállalni magamat az utcán. Még kutyasétáltatáshoz se. Mert - ahogy @aalexaa is írja - tuti olyankor fogok összetalálkozni valaki olyannal, akivel nincs kedvem. Illetve ha a környezeted (barátaid, kollégáid) is megszokott így, akkor nekik is fura lenne smink nélkül látni engem.
Újabban pedig körömlakk nélkül kezdtem magamat “meztelennek” érezni.
Az én munkahelyem szerencsére elég laza ebből a szempontból, múlt héten simán bementem zöldre színezett hajjal, és a főnököm szerintem észre sem vette De van olyan munkatársam (pasi), aki minden nap megnézi a sminkemet, véleményezi, ötleteket küld, stb. Mondjuk az én munkahelyemen 60 főből van vagy 10 nő, és kevesen sminkelnek.
Én is sokáig úgy éreztem, hogy a smink csak egy eszköz arra, hogy a legjobb önmagunkat adjuk. Én sem voltam túl ügyes, lestem a sminkvideókat, de akárhogy néztem, nem értettem meg, hogy tudnak olyan szépen satírozni, hogy lesz olyan szép az árnyékolás, hogyan lehet tusvonalat húzni ilyen magabiztosan, stb. Aztán ahogy elkezdtem gyakorolgatni, illetve rászánni a pénzt (akár a drogériás cuccok közül is a “drágábbakra”), egyre jobban ment. Korábban azt gondoltam, hogy ehhez biztos nincs tehetségem, kézügyességből mindig nulla voltam (pl. a rajz házijaimat általánosban mindig édesanyám készítette el helyettem). De sok-sok gyakorlással, tanulással igenis meg lehet tanulni, ahogy @Kokapu is mondta. Mára már kezdem elhinni, hogy egy kis érzékem is van hozzá - na nem azért, mert olyan jól megy, hanem mert a barátnőimet is a legnagyobb megelégedésükre tudom kisminkelni - oké, ők nem gyakoroltak annyit, mint én, sőt a “legprofibb” készletem is nekem van-, de azért már az, hogy az ő szemformájukhoz megfelelő tusvonalat húzom, és elsőre egyforma a két oldal, vagy csak egyáltalán hogy mennyire jól érzik magukat benne, hát az nem kis simogatás a gyerekkori rajzházi fölött kétségbeesett lelkemnek.
Na és visszatérve, engem nagyon nem érdekel már, hogy melyik nap hogyan sminkeltem. Imádom egyszerűen, hogy azt teszek magammal, amit szeretnék - ha akarom, akkor más emberként megyek be, ha akarom, akkor smink nélkül, ha pedig úgy van kedvem, akkor csak lazán, nomakeup-makeuppal. De a legjobban mégiscsak azt imádom, amikor más arcom lesz - hogy miért, nem tudom, lehet hogy csak szeretem bezsebelni az “úristen ez a lány nagyon nem tudja hol a helye” fejeket. (Tényleg szeretem ledöbbenteni az embereket.) Nyilván egy esküvőre alkalmi sminket teszek fel, egy családi találkozóra, keresztelőre, vagy egyéb jeles eseményre is, de a munkában szeretek önmagam lenni. Ez számomra nem csak hobbi, hanem önkifejezezés. Sajnos nem minden reggel van időm rá, 25 percnél kevesebbet még nem sikerült összehozni. Én viszont nem érzem magam rosszul, ha nem jön össze valamelyik nap, bár tény, hogy olyankor az a téma a melóban, hogy ma miért nem sminkeltem, és elég ritka is - de az is az én arcom. Tudom, hogy lesz olyan élethelyzet, amikor egyáltalán nem ez lesz majd a reggeli legfontosabb teendőm, de remélem, hogy egy minimum bele fog férni - hogy ez mi lesz, majd az élet eldönti. @anon46483502 példája nagyon biztató
Alátámasztandó a fent leírtakat, ma így jöttem munkába:
Az extrém kontúr nem is látszik, pedig ma nem fogtam vissza magam.
Körömlakk nélkül én is meztelennek érzem magam, már 12 éves korom óta Nálam ez talán még fontosabb mint a smink. Jártam egy darabig géllakkoztatni, de olyan gyorsan nő a körmöm, hogy egy hét után már csúnya, két hét után pedig vállalhatatlan, ilyen gyakorisággal meg azért húzós az ára. Egy hetet egy jó fedőlakkal a hagyományos körömlakk is kibír, utána meg úgyis muszáj megcsinálni. Egyedül az hiányzik, hogy olyankor elmentem otthonról arra a másfél órára, fixen nem zavart senki. Minden héten leülök manikűrözni, a párom már meg is tanulta, hogy az az idő szent és sérthetetlen, de jellemzően mindig ilyenkor történik valami, rájön a kutyára a hányás a szőnyeg közepén, kiszökik a teknős, stb
Nàlam is ez a jellemző, a bőröm nem olyan hibàtlan karikàs szemek, neurodermitises kiütèsek, piros foltocskàk, szòval alapozò, pùder, pirosítò, rùzs nèlkül èn sem lèpek ki a lakàsbòl, csak ha szabad vagyok ès kutyàt sètàltatok vagy teregetek a kertben. Tuti akkor jön 3 szomszèd de nem izgat. Van olyan hogy majdnem kèsve indulok dolgozni, akkor bedobàlom a tàskàmba , ès a munkahelyen az öltözőben dobom magamra. Tènyleg nagyon sokat vàltoztat , egyszer nem sminkeltem ki magam, jöttek is a kèrdèsek, hogy beteg vagy? Igeeen
Ha szereted az édességet…
"Az aki szép, az reggel is szép,
amikor ébred még ha össze is gyűrte az ágy,
alakul még az igazi kép,…"
Pár napja találtam meg a csatornáját. Az összes videóját megnéztem már. Nagyon szépen sminkel és szimpatikus is a stílusa. Bár ilyen anyaggal könnyű dolgozni.
Nagyon sokáig én se igazán sminkeltem, mint @Kokapu mert túl ügyetlennek tartottam magam. Csak egy szempillaspirált használtam középiskolában plusz ajakápoló. Korrektort 3 éve használok. Az hogy rúzst, pirosítót használok 1 éve van a rutinomban. Most meg a szemhéjpaletták , még jó lenne valahogy megtanulni a szemhéjtus/ceruza használatát. Ha szerintem csak alap sminket teszek fel szempillaspirál, rúzs, korrektor rajtam az is elég sokat dob . @anon71190870 Ismerős ez a meztelennek érzem magam sminknélkül, parfüm nélkül gondolat :).
@aalexaa- Én imádok melltartó nélkül lenni , itthon legtöbbször úgy vagyok, néha ha jönnek a barátaink is anélkül maradok, persze szerencsére sötét holmiban nem látszik át semmi :D.
Ez a nincs kedvem/időm/energiám is ismerős, csak velem nagyon ritkán az egyetemen kap el az érzés ( ha nem vasaltam hajat), meg múltkor mikor bevásárolni voltunk a párommal és mondtam neki hogy olyan igénytelennek érzem magam ( nem tudtam hajat vasalni.) Eléggé elvoltam fáradva, aznap főztem is ( engem még eléggé kifáraszt a sok házi munka .) Persze a párom mondta hogy nincs velem semmi baj, csak én érzem úgy. Ugyanúgy a fehérítős fogkrémem nélkül is rosszul érzem magam. Vagy ha olyan ruhát kell felvennem, ami nem áll jól.
Igen, szerintem is végre egy szimpatikus lány! Remélem, hogy nem szalad el vele a ló és ebben a stílusban folytatja.
Nagyon nagy élmény volt nézni a videót, nagxon ügyesen sminkel