Az iskolás témához: én sem hiszem, hogy idén mehetnek suliba a tanerő és a diákok.
Kásler menjen a fenébe.
A mi sulinkban az ügyelet azt jelenti, hogy őrzik a gyerekeket, de nem tanítanak. A férjem közölte a melójában, hogy ő lesz otthon és tanítja a fiunkat ezzel a kirúgást kockáztatva. Az én munkahelyem nem engedi a home office-t.
Le a kalappal mindannyiótok előtt, akik otthoni munka mellett foglalkoztok a gyerekekkel!
Mi néha egy másfél évessel alig bírunk, pedig neki nincsenek órái. Csak őrizni kell, mikor nekem el kell mennem vizsgálatokra (mert természetesen a gyermek kórház/rendelő közelében ne legyen).
Nekünk csak “papíron van” ügyelet az oviban, gyakorlatilag nincs…El sem tudom képzelni, hogy mit csinálnak az olyan kisgyermekes családok, akinkek olyan a munkakörük, hogy nincs HO…
A pedagógusok előre nem vétele, pedig nemcsak erkölcsileg, hanem stratégiailag is bukta…
Nem engedi, vagy a munkakörödből adódóan, fizikailag nem lehetséges? Cak azért kérdezem, mert mintha most rendeletben is szabályozták volna, hogy HO-ba kell a cégeknek küldeni a dolgozókat…
Nem KELL, az szerepel benne, hogy felkéri a kormány a gazdaság szereplőit, hogy törekedjenek a home office-ra.
Nàlunk januàr òta zàrva voltak a sulik, ès a hèten nyitottak ki. De a vègzősöknek kellett jàrni felvàltva, ès az alsòsok is elkezdtèk màrcius elejèn.Ugyanùgy a nagyobb üzletek, c&a, tedi, fodràsz, kozmetika. Online oktatàs jòl ment èlőben. Csak az òrai anyag meg a hàzi kìnszenvedès a fiammal. Egy kèrdès: Magyarorszàgon kötelező az ffp2 vagy elfogadott a kèk műtős maszk is?
Nem kötelező.
Köszi.
A legnagyobb hibának érzem az oltakozás kezdetétől, hogy a pedagógusokat nem veszik előre, úgy tudom, hogy a környékbeli országok is előre vették őket.
Hatalmas hibának tartom azt is, hogy nem zártunk hamarabb.
Persze, a kell szó erős (nem is szó szerint idéztem) de az, hogy a törekedjenek rá kérés ellenére sem engedélyezik, az eléggé erkölcstelen húzása a munkáltatónak…
Csak azt próbáltam kifejezni, hogy ez egy megfoghatatlan jogi fogalom, hogy “törekedni kell”, a közigazgatásban dolgozóknak is ott van a második bekezdés, ami arról szól, hogy mikor rendelhető el munkahelyen történő munkavégzés.
Szóval a kérdés, hogy mit vállalnak be.
Nekem egy éve van bilétám munkavégzéshez visszavonásig, mely szerint a védekezésben dolgozom.
Akkor két hónapig voltak zárva az iskolák?
Nálunk az online oktatás meglepően jól zajlik (elsős a kisfiam), a kérdés persze, hogy mennyire hatékony.
Érezhetően nagyon szaladtak előre a tananyagban akkor, mikor nyitva voltak a sulik, legalábbis nálunk.
Szegények ott ültek 6-7 évesen maszkban az órákon, megszakadt a szívem értük.
Meg lehetne oldani a home office-t vegyesen heti 1 bejárással, de nem ilyen a hozzáállás.
Úgy tudom, hogy sajnos nem kötelező az otthoni munkát forszírozniuk a cégeknek.
Nálunk vegyes felvágott van.
Tavaly Nagypénteken mertem kirándulni a budai hegyekbe, délután már felhívtak, hogy mikor vagyok gép mellett.
Nagypénteken. Munkaszüneti napon. Home office-ban.
Ez olyan genyóság, hogy elvárják ünnepek alatt is, hogy folyamatosan rendelkezésre állj!
Az a legfurcsább nálunk, hogy mindkét oldalt látom, mert a párom a munkáltatói oldalon van, és ráadásul náluk is folyamatos a készenlét.
De hallottam már rémtörténeteket, olyat is, hogy ügyfelek nem fogják, hogy covid van, és furcsa elvárásaik vannak, mintha minden a szokásos rendben menne. De nem.
Nálunk korrektek, most épp prioritást élveznek az ovis-sulis gyerekek anyukái, apukái, hogy ne őket ugrasszák elsősorban.
Igen , de ügyelet volt a dolgozò szülők gyerekeinek. Igen a gyerekes szülők- nàlam a munkahelyen közutàlat tàrgyai lettünk, amikor az èves szabikat osztottàk be. Nem akartàk megèrteni, hogy nekünk elsőbbsègünk van a suli szünetben, mi meg azt nem èrtettük meg, hogy mièrt kell egy fiatalnak vagy olyannak akinek màr felnőtt a gyerkőc pont a suli szünetben a szabi. Legtöbbször sikerült megàllapodni , beugrottunk helyettesìteni.
Ó, az örök ellentét. Ez nálunk is megvan, nem kell ehhez covid, és sosincs feloldás. Sok a feszültség emiatt nálunk is.
Hasonló a helyzet, egy másik részlegen az enyémhez hasonló munkakörben egy ismerősöm volt ilyen vegyes home office-ban, mert ott a vezetője ezt elintézte. Az enyém nem fogja. A cég részéről pedig a fizetetlen távollét az, amit fel tudnak ajánlani. Viszont a helyemen a hozzáállás miatt attól is tartok, hogy ha ezt igénybe veszem, én leszek az első akitől megválnak.
Úgy csinálnak, mintha opciókat ajánlanának, pedig nincs választásod ebben a helyzetben Ez is genyóság.