Nekem pont az ellenkezője igaz Èn meg tùl magas vagyok vagyis az àtlag ruha mèrethez, ès 1-2 darab ami főleg pamut, összemegy picit mosàs utàn ès èpp a kökdököm alà èr. Nagyon tud bosszantani mert nagyon szeretem, ha leèrnek a felsők legalàbb combtőig vagy lejjebb. A nadràgoknàl viszont előnyös, szinte mindegyik egyezik hosszban.
Na igen, én általában minden nadrággal megyek mosás után a szomszédba a varrónőhöz, hogy vágjon le belőle. Ezért nagyon szerettem a Marks & Spencert, ott többféle hosszúságban volt minden nadrág, ráadásul amit tőlük vettem, soha nem ment össze.
A C&A-ban is vannak ilyenek, de nem mindegyik esetében.
A legszerencsésebb, ha úgy járok, mint a múltkor, amikor a Tescoban találtam egy farmert. Itthon kimostam, és ezzel pont tökéletes lett a hossza.
Már csak abban reménykedem, hogy nem fog minden mosás után rövidebb lenni.
Amúgy nem tudom, hogy a gyártók miért nem avatják be az anyagokat a kiszabás előtt. Akkor nem lenne ilyen probléma…
“Fennállásának 16. évfordulóját ünnepli a Müpa, a jeles alkalomból pedig különleges meglepetéssel készül a közönség számára. 2021. március 13-tól 15-ig mindenki számára elérhetővé teszi HD-minőségű felvételeket tartalmazó digitális médiatárát, így ez idő alatt bárki regisztráció nélkül élvezheti a világszínvonalú előadásokat.”
A cilinderes úr nagyon klassz, szerintem.
http://egyhelyen.info/2021/03/10/20-ember-aki-nem-fel-ugy-kinezni-ahogy-az-neki-jol-esik/
Én most vettem egy pamut fülvédőt, nekem azt mondta a készítője hogy ne nagyon mossam mosógéppel, egyszer már nekem is összement így pulcsim ovódàs méretűre :/. Bár ha van a mosógêpeden gyapjú mosás akkor nem tudom mi a helyzet . Valamint azt írták, hogy finom lanolinos mosószert használjak a tisztításhoz, de gondolom ezt tudod :)). Amit olvastam még, hogy összezsugorodott pamut dolgokat hajbalzsamban kell áztatni, aztán kiöblíteni, óvatosan meghúzogatni, hogy vissza kapja a formáját, és nem nagyon szabad kicsavargatni, csak kinyomkodni. De gondolom ezzel sem mondtam újat, de hátha :).
Köszi👍 de csak bedobom a gèpbe ès elindìtom.Van mindenfèle kìmèlő mosàs. . A pulòverekkel nincs ilyen baj , mert viszkòz stb. keverèk.
A Mónisütit ismeritek? Gyenesdiáson családi cukrászda, Balaton top 5-ben mindig ott van. Tavaly ősszel voltunk Keszthely környékén pár napot, egy program volt amihez ragaszkodtam, látogatás Móninál. Már régóta olvasom, nagyon szimpatikus az írásai alapján, van itt minden, kutya, macska, család, Balaton és nagyon finom sütireceptek.
A cukrászdában életem orosz krémesét ettem, könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut.
https://monisuti.hu/
Na így fogyjon az ember lánya! Imádom a sütiket!
De sokat olvastam a blogját…
Mi a barátommal egy hétig nyaraltunk még 2018-ban Gyenesdiáson, többször is bementünk, mindig fantasztikusak voltak a sütik amiket ettünk (plusz a szörp is nagyon finom volt)! Az oldalt nem is ismertem, dejó, hogy belinkelted!
Wow! Igazán inspiráló!
Hát fogyózom, de egyet-kettőt (hármat) megkóstolnék:
Ne már! Majd beszámolok róla.
Kásler válaszai a parlamentben.
Nekem ez a következőket jelenti:
-
az, hogy a pedagógusok közel fele ezek szerint nem tudja megfelelően használni a Kréta rendszert (erről volt szó), az a kutyát nem érdekli…
És ezt ráadásul sikerként könyvelik el. -
Mivel nem cél, hogy április 07-ig a pedagógusok megkapják legalább az oltás első adagját, így valószínűleg egyáltalán nem is gondolkodnak az iskolák újranyitásában a tavaszi szünet után…
Ennek a cikknek a részlete:
Igen, a bezáráskor nekem is az volt az első gondolatom, hogy idén már nem mennek vissza. Férjem ugye tanár, és nem vagyunk túl derűlátóak. A diákok sem túl lelkiismeretesek (boltba mennek óra közben pl.), a tanárok nagy része pedig nem tudja használni az internetet. Nagyon szeretnénk azt az oltást, de a tanárok kb. az utolsó utániak lesznek a sorban. Nem tudom, hogy lehet ennyire nem megbecsülni őket.
Ez marha jó.
Ettől tartunk sokan. Személy szerint fogalmam sincs mit fogunk tenni. Vagy a 73 éves anyám hozzánk költözik a nappaliba,vagy felmondok.
Van ügyelet a lányom iskolájában, de úgy beszélnek róla mintha azok a szülők felelőtlenül kicsapnák a gyereküket a mezőre, holott nem hiszem hogy kényelmi megoldásnak választja azt akárki.
Bennem is felmerült már akkor, de eddig reménykedtem. De azt hiszem, már felesleges.
Most nálunk is van mindkét gyereknek online órája, szerencsére csak egyszer esik egybe.
Egyébként én örülök neki, így legalább néha találkoznak, ha csak virtuálisan is…
Viszont az valóban nagyon látszik, hogy a tanárok tényleg közel fele nem tudja használni a dolgokat, mert még mindig vannak, akik e-mailben küldik az anyagot, más az órához nem tudja feltölteni, csak Kréta üzenetben, megint mások a kollaborációs térbe (a gyerek/szülő meg szedje össze, ahogy akarja). Van, aki online órához google meetet használ, más valami edumeetet (ez pl. nekünk csak telefonon működik). Megint használatban van a Redmenta, és még a kutyafüle se tudja, hogy mik vannak…
Hát tanév végére én nem tudom, hányszor kapok majd idegbajt, de még mindig jobb helyzetben vagyok azzal, hogy itthonról tudok dolgozni (néha ugyan éjszaka), mint akinek nem lehet megoldani a home office-t.