Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Én kedvelem az instát, elég egyszerű megszűrni hogy milyen tartalmat lássak. Követek pár sminkes márkàt, hajápolós oldalt, utazással kapcsolatos oldalakat és pár olyan hírességet aki nem bugyis fotókkal akar érvényesülni. Így semmi zavaró nem szokott elém kerülni.
A közösségi oldalak jelenleg az élet része, lehet szeretni vagy utálni, de ki lehet tapasztalni, hogyan tudjuk jól használni, és nyilván kell egy normális egyensúlyt tartani a használatuk és a való világ között.

2 Likes

Ha egyàltalàn ő van a képen… mert ugye az sem biztos. Pàrom haverja mesélte, hogy volt pàrkeresőről 1-2 élő talàlkozòja. Az egyik hölgyemény egy 20 èvvel korábbi képen mutogatta magàt, a talàlkozòn pedig szò szerint +40 kilòval odagurult hozzà. Ne èrtsetek félre nem a sùly a probléma, hanem, hogy annak adja ki magát, aki fènykoràban volt. Ès mennyi ilyen ember van. Nem èrtem mièrt, hiszen végül kiderül az igazsàg. Van olyan is aki màs kèpével pròbàl nőktől fotòkat kicsalni . Szòval oda kell figyelni.

Elméletileg a többi képe alapján ő van rajta. De mindegy is.

Egyébként nem értem. Egy csomó olyan profilképet látok, hogy köze nincs ahhoz, ahogyan valójában kinéz az illető, mert szét van filterezve, vagy a legjobb, amikor a “hogyan néznél ki kisminkelve” alkalmazásban készült képet teszi ki magáról valaki. WTF?
Ennek a csúcsa, amikor olyat láttam, hogy az FB háttérképe családi fotó, de úgy, hogy az anyuka saját magát egy ilyen alkalmazásban készült fejjel helyettesíti. És fogadja a jaj, de jól nézel ki hozzászólásokat. :grinning:
De a pasikat sem kell félteni, simán kitesznek magukról 20 éve készült képet…

2 Likes
1 Likes

Ja! Annyira durvák ezek a profilképek… komolyan nem értem, hogy lehet valaki büszke magára, hogy ilyen razjfilmfigurára filterezett képet tesz magáról :crazy_face:

Màr a deciemet is megvette EL…vagy màr posztolva lett? :crazy_face:

Már a youtuberek beharangozták, reméljük nem követi áremelés az átvételt. Idáig megfizethető márka volt.

(A Becca termékeket mindenhol elkapkodják amióta bejelentették, hogy lehúzzák a rolót. Most néztem pár oldalon, kifosztották az emberek a webshopokat.)

1 Likes

Igen, most mindenki becca termékeket keres. A lila primer nem rossz de tudok èlni nèlküle. Pàr limitàlt paletta pedig bőven elèg.

Kíváncsi lennék, hogy milyen a helyzete a többi ruházati üzletnek?
Valószínűleg nem túl rózsás. Illetve az is érdekelne, hogy akiknek már korábban is volt webshopja, azoknál milyen a helyzet?

Tavaly decemberben beszélgettem a kedvenc üzletem eladójával. Egy hazai márka (Caremo) üzlete volt korábban, de maga a márka már a koronavírus előtt megszűnt, mert a tulajdonosok idősek lettek hozzá, a gyerekeik meg nem akarták átvenni az üzletet. A helyette nyíló üzlet más márkák kínálatával, de hasonló profillal (molett divat) nyílt. Ott is és a Westendben is. Szóval, december közepén betévedtem az üzletbe, kérdeztem, hogy hogy vannak, bírják-e a decemberi hajtást?
Aztán mondta az eladó, hogy idén nincs semmiféle hajtás, azzal ugyanis, hogy a céges rendezvények elmaradnak, új alkalmi ruhát sem vesz senki. Ráadásul, mivel sokan home office-ban vannak, ezért tavaly egyébként is csak nagyon kevés ruhát vettek.
Aztán februárban láttam, hogy meg is szűnt az üzlet, a Westendben még megvan.

De pl. a héten láttam, hogy az Orsay bővítette a méretválasztékát 48-as méretig. Gondolom, ők ezzel próbálnak új piac felé nyitni…

https://index.hu/belfold/2021/03/11/zaras_uzletlancok/

3 Likes

Olvastam ezt a cikket, de kissé értetlenül álltam előtte. Kicsit olyan mintha lemaradásban lenne az Euler Hermes. A Promod és Vagabond már 2020-ban bezárt de talán a Camaieu is. Szerintem azóta már nem 4 üzletláncot érint a dolog hanem kétszer annyit…

Igen, nekem is furcsa, mert ha az én érdeklődési körömből ki is esnek ezek az üzletek, azért innen a fórumról tudom, hogy a Promod már régebben bezárt.

Inkább csak elgondolkodtatott, hogy pl. egy H&M, aki már korábban is üzemeltetett webshopot, hogyan éli meg ezt az időszakot? Mennyire tevődött át a forgalmuk az online értékesítésre?

Én is láttam, illetve most már külön van otthoni viselet kollekció is. Arrafelé is nyitnak. :slight_smile:
Én örülök neki, home officeba tök jó.

A Camaieu-t sajnálom kicsit.

1 Likes

https://vegyelhazait.hu/vegyeltavaszit

2 Likes

@umpalumpa, imádom a vegyél hazait oldalt, nagyon érdemes követni facebookon is. Vettem már ott ezt a Pantu táskát, a kisrókás táskát, ékszereket, vászon táskát, újraszalvétát, fülvédőt :). Szuper oldal :)). Rengeteg minden szuper dolgot lehet ott kapni :).

IMG_20201225_204406

IMG_20210213_185201

IMG_20200717_094616

COLLAGE_20210222_131517

IMG_20210302_154322

7 Likes
1 Likes

https://femina.hu/kapcsolat/moszok-kulonleges-vilaga/

1 Likes

Akkor szerencséd van ,hogy csak a kockát mutogatta.
Volt régebben több fanszőrcsíkos pali is aki ismerősnek jelölt.Mondjuk az is igaz hogy azóta erős szűrést kaptak ezek a felületek.

Nagyon, szerintem. Èn màr a covid előtt is csak online rendeltem tőlük, mert nem bìrtam a tömött üzletet a tömeggel, a picike pròbafülkèt , sorban àllàst a pròbàlàshoz, a kasszàhoz. Csak reggel nyitàskor nincs tömeg. Legalàbbis Münchenben, Bp- en ahànyszor bementem , soha nem volt telthàz. Ès sokszor van leàrazàs, ami csak online rendelèsnèl èrvènyes. Itthon szèp nyugodtan felpròbàlom mindet ès ki sem tettem a làbam. Tagoknak postaköltsèg sincs.

1 Likes

Így is lehet élni! Nem hallottam még erről a törzsről, de nagyon érdekes volt a cikk. Kár, hogy a modern világ őket is “fertőzi”, hamar rájönnek, mint Ázsiában ezt több helyen láthattuk, hogy a turizmusból kényelmesebb megélni, mint a hagyományos életvitelükből. Kirakat falvakká válhatnak hamar, mobil telefonnal a kezükben, ami a cikk szerint sajnos meg is kezdődött.

1 Likes

Én a H&M-ből viszonylag ritkán rendelek, bár csak online van nagy méret. Régen volt néhány üzletben, de már csak a Váci utcaiban egy kevés. Viszont az a problémám, hogy a méretezés, legalábbis a nagy méreteknél egyáltalán nem következetes. Változó, hogy melyik méret lesz jó. Egyszer ott az üzletben vettem két ruhadarabot, és az egyikből az XL-es lett jó, a másikból a 3XL-es.
Míg pl. a C&A-ban mindig ugyanaz a méret a megfelelő, ráadásul mindegy, hogy a normál méretek, vagy a nagy méretek között (van átfedés a mérettartományok között). Velük az a bajom, hogy olyan németes testfelépítésre gyártanak, ezért van, hogy a méretben megfelelő ruhadarab is úgy áll, mintha lelences lennék… (túl alacsony vagyok)

Tavaly az Asost ismertem meg, azt viszont nagyon megszerettem. A méretajánlójuk nagyon jól működik az esetemben. Mondjuk azzal, hogy szépen fogyogatok, kicsit könnyebb is, mert ha bizonytalan vagyok, megveszem a kisebbiket, hogy belefogyjak. :slightly_smiling_face:

5 Likes