A távcsöves kissrác haláli.
Végre egy jó tipp!
Csokoládéval a tavaszi fáradtság ellen – de nem mindegy, hogyan fogyasztjuk | szmo.hu (szeretlekmagyarorszag.hu)
Nem tudom, meg tudjátok-e nézni?
Ha igen, nagyon érdemes!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=304029917756550&id=100044486313978
Igen, látszik. Pont azért nem nézelődöm Instagramon, mert az emberek nagy része filtereket alkalmaz és “pózol”.
Egyébként kíváncsian várom, hogy mikor pukkad ki az Instagram lufi ; hiszem mindenki tudja, hogy tiszta színjáték az egész. Csak remélni tudom, hogy szépen lassan, de csak elérjük már az alját…és utána már csak felfelé lesz út. Bízom benne, hogy mire a kislányom felnő, se híre, se hamva nem marad…
Addigra lesz más őrület, amit most el se tudunk képzelni.
Szomorú világ ez. Számomra az a legsiralmasabb, hogy oké, hogy tizenéves kislányok beveszik ezt, mert lássuk be, tizenkevés évesen valóban nem csinálunk mást, mint nagy szemekkel bámuljuk az “igazi nőket”, a példaképeket. Ami engem lesújt, hogy 10-15 évvel később se nagyon változik a helyzet. Egy 25 éves nőtől meg már elvárnám, hogy legyen agya, a náluknál is idősebbektől meg pláne. Olyan benyomásom van, mintha a 30 alatti generációnak már valami ab ovo kirágta volna az agyát… Nonszensz, hogy ez kérdésként kell felmerüljön, hogy igaz-e? Persze, hogy nem igazi! Ez az egész insta egy reklámfelület. Annyi a különbség, hogy ez a megtestesült Truman Show! Ahol a Trumanek két kézzel jelentkeznek, hogy szerepelhessenek. Teljes elmeroggyanás, hogy ilyeneken tépelődjenek felnőtt emberek Ez az egész fényképezés mánia egy elmeroggyanás. Emlékszem, a középiskolai történelem tanárunk mondta, hogy a 19. század embere grafomán volt, és soha annyi írásos emlék nem állt rendelkezésére a történészeknek, mint az akkori korból. Hát, akkor a 21. század embere meg fotomán, ha létezik ilyen szó…
Tökéletes példa ez a bugyiban, tükör előtt pózolós beállítás. Hát, ki nem fo**a le, hogy nézel ki bugyiban a tükör előtt. Maximum magadnak vagy a párodnak lehet érdekes, dehogy ilyenekkel kelljen telerakni egy nyilvános profilt… agyam eldobom. Valamiért minden insta celeb előbb-utóbb csak bugyira vetkőzik a tükör előtt, mindig lesz rá egy jó mentség (terhesség, betegség, önbizalomépítés…).
Hú de sokszor gondolom én is ezt…
Erről még az jut eszébe, hogy egy világtól elszigetelt amazóniai törzs tagjai, nem engedik, hogy az arcukat fotózzák, mert a hitük szerint, ilyenkor kitépnek egy darabot a lelkükből…
En kimondottan szeretem az Instagramot. Mas hasonlo platformokhoz kepest itt a legesztetikusabbak a kepek, videok. Es nem a filterekre vagy effektekre gondolok ez alatt, hanem hogy igenyesebben vannak megkomponalva.
Bugyira vetkozott noket, szelfiket nagyon keveset latok. Ezert halas is vagyok!
Mondjuk az is igaz, hogy csak baratokat, ismerosoket, szakmabelieket es nehany itteni kremmaniast kovetek. Nekem ez igy kimondottan jol mukodik, csak azt latom, ami erdekel es inspiral.
Én is nagyon megszűröm, kit követek és így csomó inspiráló, klassz tartalmat kapok. Nem az Instával van alapvetően baj, hanem azokkal, akik és amire használják.
Amúgy most már úgyis a Tiktok a menő, de azt én meghagyom a fiataloknak, engem nem foglalkoztat.
Tegnap bejelölt Facebookon egy pasi ismerősnek, a profilképén félmeztelenül, kissé letolt nadrággal szerepel, hogy a kockákat a hasán meg lehessen számolni.
Nem jelöltem vissza (nem ismerem)…
Én szeretek fényképezni, de nem pont embereket, magamat végképp nem.
A fiatalok büszkék magukra, szeretik mutogatni magukat. Szerintem az nevelés kérdése, hogy nem kellene félmeztelen/meztelen képeket megosztani a világhálón.
Nekem olyan volt, hogy egy pasi megkeres, hogy fotózhatlak?
Referenciája a facebook oldalán feltett néhány portrékép, a többi fotója edzőtermes selfie. Készül a weboldalam, blabla, blabla.