Ez egy nehéz téma és szerintem sokan vagyunk akik nem feltétlenül találjuk el a megfelelő megfogalmazást, ezért félreérthető a mondandónk. Szerintem az, ha valakinek az őszinte véleménye az, hogy furcsa a másság, az nem egyenlő azzal, hogy kirekeszt bárkit vagy hogy nem akar elfogadó lenni. Nem ebben a szellemben nevelkedtünk, idő kell. Aki viszont ebben a cipőben jár és érte negatív megkülönböztetés emiatt, az érthető módon nem vagy nehezen fogadja ezt el magyarázatként arra, ha meghökkenéssel, zavarral találkozik.
Az is igaz viszont, hogy az erőszakos, durva megnyilvánulàsok sem segítenek, ha abban is támadást látunk ami nem az, és az sem, ha egyesek trendinek tartják másnak lenni és már màr azt éreztetik, hogy nem vagy menő ha nem vagy más.
Igen a trendi szó nagyon találó. Nem tudom mennyire ismered nem mai gyerek már ,de nagyszerű humorista Nádas György ő mondta egyszer hogy ő még akkor volt fiatal amikor nem volt divat b…k lenni.
“A Valentin-nap óriási biznisz, hiszen mint az egyéb ünnepekkor, az emberek hajlamosak olyan dolgokért, élményekért is fizetni, méghozzá nem is keveset, amelyekért az év többi szakában nem. Évente több mint 50 millió szál rózsa fogy, több mint 36 millió szív alakú doboz csoki, és nagyságrendileg 200 ezer lánykérés zajlik le a világban február 14-én.”
Előszülinapi ajándékom tőlem magamnak :). Egy nagyon kedves nő készítette a táskát, linkeltem is az oldalt nemrég ide :). Kombinálható válltáskaként, hátitáskaként :). Amúgy imádom a rókákat és szuper hogy magyar kisvállalkozót támogattam vele :)).
Én hosszú évek óta kétszer mosom a hajam. A zuhany alatti fésülésen kívül mindent így csinálok.
Én is kétszer samponozok, de elsőre egy tisztítóbb, másodszorra egy táplálóbb samponnal. (Kivéve úszás után, akkor csak az utóbbival egyszer.) És igaza van a cikknek abban, hogy így valóban jobban megtisztul a haj, főleg a hajformázóktól, viszont ha túl erős samponnal mos az ember hajat kétszer, az ki tudja szárítani a szálakat és a fejbőrt is. (Viszont, jól el lehet használni az első mosásra az olcsóbb, vacakabb samponokat, és a minőségi samponból utána jóval kevesebb kell a másodikra )
Mindent így csinálok én is, kivéve a kétszeri samponozást.
Hetente egyszer mosok hajat, és csak akkor samponozok kétszer, ha a hajam állapota úgy kívánja. A fodrászoknak is ezt tanítják tudtommal. Hogy nem muszáj kétszer, csak ha az első nem elegendő (ez pedig a felhabzásban mérendő).
Kétszeri verziónál nálam is a gagyibb sampon az első, utána jön egy hamvasító társa. Ezek után a maszk, aztán a balzsam és így tovább.
Mondjuk ezeket ugyanígy csinálom, sőt nekem a 3-szor samponozás még látványosabb eredményt ad. Ennek ellenére mivel nincs sok vizünk nap mint nap inkább csak kétszer samponozom :).
A fodrászok is 2x samponoznak, kivéve ha a vendég frissen mosott hajjal megy. Ha nincs rajta semmilyen szennyeződés nem mossák 2x.
Én is, de nekem muszáj is, mert gyorsan olajosodik a fejbőröm és az arcbőröm is.
Ha használok hamvasító sampont akkor egy táplálóbb samponnal mosom először, mert még nem találkoztam olyan hamvasító samponnal, ami ne szárítaná a hajat. Fordítva nem működne, mert lemosnám a lila/kék pigmenteket.
A Kérastase samponokkal is 2x javasolják a hajmosást, az első nem igazán habzik, csak fellazítja a szennzeződéseket, a 2. habzik is. A professzionális termékekből kevesebb is elég, visszajön az áruk.
Én is kétszer samponozok, és a többi lépést is úgy csinálom mint a cikkben leírtak, kivéve, hogy nem fésülöm a zuhany alatt.
Ez azért nagyon kemény.