Olyan szeme van, ami még idős korában is csillogni fog. Öröm lehet sminkelni.
Nekem egyedül ez a terepminta nem tetszik rajta.
Olyan szeme van, ami még idős korában is csillogni fog. Öröm lehet sminkelni.
Nekem egyedül ez a terepminta nem tetszik rajta.
Nagyon jó beszélgetés volt! (Szerencsére ő is egy olyan vendég volt, akit súlyánál/koránál/foglalkozásánál fogva sem tekint Lilu a vetélytársának, így egyetlen gonosz megjegyzést sem kellett meghallgatni mérhetetlen kisebbségi komplexusából fakadóan.) Nagyon jól állt neki ez a kis smink, jó példa rá, hogy mennyit tud dobni egy pár perc az ember külsején, egyben a kevesebb több. Nekem is nagyon Szimpatikus volt Szulák Andrea, kiegyensúlyozott, önazonos nő
Nem tudtam eldönteni, a youtube-eres vagy ebbe a topicbe tegyem, de mint a fogyaszti társadalom riasztó példái, inkább ide hoztam. Legabszurdabb család
A host az elején férfi? Ja hogy az a mama…
Meg a papa egyben
Megtennétek a kedvemért, hogy nem próbáljátok férfiként nézni? Nem vagyok hópihe, de sokat jelentene. Köszönöm
Szerintem őt már senki se nézi férfinak, de sajnos az se biztos, hogy nőnek
Tulajdonképpen nem létfontosságú a dolog. De alapvetően most már ő sem kevésbé nőiesebb mint én. Sőt…
ez aranyos, végül is lány vagyok
Nagyon nehéz téma ez, de ha a szívemre teszem a kezem - minden polgári joguk elismerése mellett - én nem tekintem a transz nőket ugyanolyan nőnek, mint a születettek. Sajnos ezt nem lehet elvárni sem. Akiről 100 m-ről ordít, hogy nem nőnek született, szerintem irreális elvárás, hogy ugyanúgy kezeljék, mint egy átlagos hölgyet, sajnos ez van… de még azok sem járnak sokkal jobban, akik annyira szépek, hogy tényleg nem lehet megmondani róluk, hogy valaha másból indultak. Nekik is egy örök topic, hogy mondjuk egy párkapcsolatban elmondja-e/el meri-e mondani/el kell-e mondania? Nagyon nehéz sors.
Érdekes amit mondasz, de szerintem nincs joga az embernek egy másikat fizikai tulajdonsága miatt kirekeszteni. Ezalapján a fiúsan öltözködő vagy rövid hajú lány sem tekintkető nőnek, meg a csúnya sem, előbbiről nem “ordít” messziről hogy nő, utóbbi pedig nem elég szép.
Teljesen másképp értelmezzük a kirekesztés fogalmát. Senkit nem rekesztek ki semmiből, 110%-ig elfogadok bármilyen nemi identitást. A kettő nagyon nem ugyanaz szerintem. Az, hogy kinek milyen kép él a saját fejében, az az ő dolga. Miért a külvilágot kéne az egyén agyára “idomítani”? Ha holnaptól delfinnek érzem magam és uszonyt operáltatok a hátamra, akkor majd az a delfin lesz a hibás, aki a külsőm alapján kirekeszt?
Az volna szerintem a “kirekesztés”, ha azt mondanám, transz nő ne kaphasson 2-es személyi számot (ja, ezt Magyarország Kormánya mondja ), hogy transz nő ne minősülhessen nőnek, és ne fogadhasson örökbe gyereket anyai minőségében (azt hiszem, ezt is Magyarország Kormánya mondja ), ne mehessen be a női wc-be, ne vehessen részt női jóga tanfolyamon, stb… Ezekre mind NEM a válaszom, teljes mértékben kiállok a szabadságjogok mellett. Ha személyesen találkozom transz emberrel, sosem tessékelem ki a női wc-ből, vagy szólítok egy transz nőt “uram”-nak. Megtisztelem azt, ami az ő agyában van. De az, hogy én az én agyamban mi van, az hadd legyen már a magam joga.
Ez nagyon jó!
Akkor azt hiszem valamelyest félreértettem a válaszod. Szóval ezért elnézést kérek. Tulajdonképpen ezek alapján te ugyanúgy tisztelettel bánsz velük, mint bármelyik másik emberi lénnyel, és ezzel csak egyetérteni tudok. És tulajdonképpen nincs jogom megkérdőjelezni a gondolataidat, azok a tieid. De azért nem haragszol meg ha azt mondom, hogy te is megharagudnál ha valaki következetesen férfinek tekintene, igaz?
Na meg furcsa a transz nőket párhuzamba állítani azzal, hogy valaki delfinnek képzeli magát, hiszen az nem ember. Amúgy nem kapnak másik személyi számot, mert azt születésükkor kapják. De jogilag sem válthatnak már nemet tavaly óta. Nem csak ők, az interszex-ek se.
sejtettem ,hogy ez lesz…
Én minden embert tiszteletben tartok. Nem érdekel a bőrszíne,a nemi identitása a politikai hovatartozás sem. Ez mindaddig így van amíg velem szemben is ezt tapasztalom. Azt viszont nem szeretem ha le akarják nyomni a torkomon a békát. Ha hívő emberként nézem akkor meg kell állapítanom hogy Isten megteremtette a férfit és a nőt. És nem teremtett mást. Tehát joggal hihetem,hogy nincs szó semmiféle tévedésről . Csupán arról ,hogy vannak emberek akiknek nem tetszik az amilyennek születtek.
Persze így túl egyszerű lenne a dolog . Az hogy valaki milyen neműnek születik a kromoszóma lottó eredménye, a külső hatások amik a külvilágban érik igenis formáló erejűek. Nem szeretném ezt kifejteni a pszichológia ezt pontosan leírja.
Mégis azt mondom minden agyban dől el. Ha én elhiszem magamról ,hogy leszbikus vagyok akkor egy idő után az is leszek mert a kis komputer a fejemben mindent átprogramoz. Senki nem születik melegnek.
Azt gondolom nem a másság ami bántja sok ember szemét hanem az, ahogy ezt tálalják . Maga az individuum a fontos nem pedig az ,hogy éppen saját nemével bújik -e ágyba. Kit érdekel ez ettől még nem lesz kevésbé értékes a szememben.
Én meg a vallással vagyok úgy, hogy nem szeretem ha a torkomon nyomják le. Évszázadokba ha nem ezredekbe telt a kereszténységnél a szekularizáció, most pedig visszafelé haladunk azzal, hogy vallásos szövegek vannak az alaptörvényben.
Választja az ember, hogy heteró? Ugye nem? Így születik. A többiek is.
A biblia meg tele van horrorral. Mózes öt könyve közül az egyik pl. halálbüntetéssel sújtja ha a férj a menstruáció alatt közösül a feleségével. Leviták vagy 2. törvénykönyv, nem tudom. Katolikus gimibe jártam, van egy csomó ilyen.
Azzal egyetértek hogy vannak agresszív megnyilvánulások, viszont mindkét részről. És ez sajnálatos. Meg kellene tanulni békében egymás mellett élni - amibe az is beletartozik, hogy elfogadjuk egymást nőnek, vallásosnak, de legfőképp embernek.
Nem a bigott vallásosságról beszéltem mert az nekem is egy béka. Szerintem nagyon sok víznek le kell még folyni ahhoz a Dunán ,hogy az emberek elfogadják a másságot.És most lehet azt megemlíteni,hogy bezzeg külföldön máshogy állnak ehhez az emberek. Igen lehet mert a társadalmunk abba az irányba megy és ezt várja el tőlük nyilvánosan talán egyetértenek a nagy liberalizmussal,de a a legtöbben otthon ugyanúgy elítélik .
Lehet hogy a kereszténység számodra egy béka ,de a fő alapja a szeretet az,hogy szeresd felebarátodat akkor is ha ő más .
Ismerek meleg embereket és egytől egyig mindegyik egy nagyszerű ember és nem ítélem el őket.