Szerintem mivel ez viszonylag új dolog nálunk, ezért bizalmatlanok a munkáltatók. Az van a fejekben, hogy ha nem látják, hogy ül a gép előtt akkor biztos nem dolgozik. A másik oldalról szintén: a vírus előtt otthonról végezhető munkával kapcsolatos hírdetésre egyből arra gondolt az ember, hogy kamu vagy lehúzás.
Hülye gondolkodás, de nálunk még sokára lesz fejlett ez az opció sajnos.
Nálunk csak home office-ra hirdetnek. Jelenleg június végéig biztos zárva van az iroda, de ha nyitva is lesz, mi majdnem teljesen átállunk az otthoni munkavégzésre. Mindenki eldöntheti mennyit szeretne bejárni, de a csak irodai munkavégzés meg fog szűnni. Én havi 1x fogok bejárni onnantól kezdve.
Na, ez is bátor hozzáállás! És az irodákat leköltségcsökkentik? Így igazán feleslegesnek tűnik fenntartani a korábbi méretet, bár nem tudom, hányan vagytok.
Nagyon izgalmas téma egyébként a járvány kapcsán, hogy ha ilyen mértékben elterjed(ne) a home office, akkor mennyiben írja át a városi életvitelt. Kiürül a belváros, nem járnak ebédelni/kávézni napközben a tömegek, ez igazán negatív spirált indít el a belvárosi irodák és üzlehelyiségek piacán, ugyanakkor a külvárosban/agglomerációban sokkal több találkozási hely megnyitását indukálja, mivel az állandóan otthonülő dolgozóknak helyben lesz sokkal több igényük fogyasztani, amit majd ki kell szolgálni. Én abszolút pártolnám ezt a víziót.
Három irodánk volt, kettő a fővárosban és egy Szegeden. A szegedit és a nagyobb budapestit eladják és marad a kisebb iroda shared deskekkel.
Ilyesmire tippeltem. Kész haszon. Bár a recepciósok és a takarítók ezzel biztosan vitatkoznának…
A home office-t kompenzálják anyagilag? (Ez is egy érdekes kérdés szerintem, hogy pontosan hány forintra jön ki a villanyszámla és egyéb rezsi többlet? Vagy, home office-ban csökken a ruha- és benzinpénz is? Kíváncsi leszek ezekre a trendekre!)
Mindenki kapott egy kis “költőpénzt” IT eszközökre, íróasztalra, székre, meg amire szükségünk volt. A folyamatos rezsi támogatás az majd a kormány döntésétől fog függeni, de az meg nem kapkodja el. Szerintem ha belátható időn belül nem lesz erről döntés, akkor majd biztosan bevezetnek valamit.
Ilyen szempontból szerintem elég korrekt munkahelyem van.
Azt is bevezették, hogy minden hónapban egy péntek mindenkinek szabadnap pluszban, hogy kicsit ki tudjunk kapcsolni, mert home officeban mindenki sokkal többet (!!!) dolgozott és ez látszott a számainkon is. Az tuti, hogy nekem nagy szükségem van erre.
De jól hangzik ez a munkahely, szerencsés vagy! Nekünk abszolút nem engedik a home office-t, mert nem bíznak bennünk.
@Szandika124, @Nita, igen, szerencsére nagyon megfogtam az Isten lábát ezzel a munkahellyel.
Persze hozzáteszem, hogy (most már) amerikai székhelyű a cég, ergo kell az a bizonyos gondolkodásmód ehhez, csoda nem történik.
Igazából csak ki kellene próbálnia a cégvezetőknek. Egy ilyen munkahelyhez minden munkavállaló lojálisabb lenne, ráadásul tényleg növekszik a produktivitás, ha nem kell még 2-3 órát ingázással töltenem naponta.
@macooka, tanúsíthatom én is milyen jótékony hatással van például rám az utazás nélküliség és a kevesebb stressz. Akár vizsgaidőszakban és szorgalmi időszakban is magasan jobban teljesítettem mint tavalyelőtt :). Az meg hogy nem kell reggel azon görcsölni, hogy korán kell kelni .
Napi színes
Haha, tenyleg jópofa
Ügyes ötlet, ráadásul jókedvre derít mindenkit!
Hú, sokra. Előbb jut eszembe az elmegyógyintézet a képeket nézve, mint a divatkifutók. Szerintem néha már a véglet, ami a divat világában zajlik. Szerintem a kevesebb néha több.
Hát… örülök, hogy nem a középkorban éltem. De mindenesetre nagyon érdekes volt olvasni.
Végre egy érett nő, a szó legjobb értelmében! Minden szimpi volt, amit mondott. És kemény csajnak tűnik.
Hát igen, én is tavaly nyáron kezdtem el tőlük rendelni…