Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Ez a ház tejeskávé habbal – A nyolcadik kerületben is vannak csodaházak! | egy.hu

2 Likes

Anyám borogass. A szájtágesz a bedeszkázott fej . Ez már annyira rossz,hogy szinte művészet. Az a hülye aki ezért pénzt ad ,hogy bejusson a bemutatóra. Egyébként simán gumiszoba járna neki. :slight_smile:

2 Likes

Terhesség & bőrápolás: mit használj, mit kerülj, ha babát vársz? - YouTube

1 Likes

Sokat dolgozó Nőtársaim, ezt olvassátok! :wink: És aki nem dolgozik, az is olvassa. Mindenkinek szól.

11 Likes

Köszönöm!

Állandó lelkiismeretfurdalásom van március óta, hogy mennyi mindent kellett volna tennem…

3 Likes

:kissing_heart: Megértem az érzéseidet és fogadd részvétemet! :heart: Örülök, ha segít egy ilyen kis megosztás is. Szerintem nagyon sok nő (főleg) küzd ezzel. Szuper lenne, ha lenne ilyen “leszarom-én-másképp-csinálom-tanfolyam” élőben is :grin:

1 Likes

És az a durva, hogy a lelkem mélyén tudom én, hogy így is rengeteg dolgot teszek, hiszen egyedül vagyok a két fiammal, dolgozom, a szemem sem volt jó és a válás miatt lelkileg sem volt könnyű időszak a múlt év.
Mégis, ketyeg bennem valami, hogy miért nem csináltam online tanfolyamot, miért nem olvastam el ötven könyvet, vagy legalább a rohadt netflixen néztem volna már meg az engem érdeklő sorozatokat…
:confused:

8 Likes

És büszke is lehetsz, mert sokan nem bírják ezt a terhelést. Nagyon kemény időszakban vagy. Ez a hülye ketyegés meg az, amit a külvilág felénk tol, a hamis elvárások, a rengeteg felesleges információ, amitől nem tudunk eléggé a fontos dolgokra figyelni.
Lassan megtanuljuk, hogy szelektáljunk ezek között a baromságok között, bár nem könnyű, felismerjük, hogy ebből mi kell nekünk, a többi meg mehet a fenébe. Saját magunk felé is reális elvárásaink lesznek, megengedőek leszünk. Azt csináljuk, ami Nekünk elég jó. A többiek és a világ többi része meg pukkadjon meg, az az ő bajuk, ha nekik nem tetszik, hogy nem felelünk meg az elvártnak.
Ennyit a filózásról, talán kicsit zagyva is volt :smile:

13 Likes

@umpalumpa, nekem nagyon tetszett az írásod. Igen, így kell megpróbálni élni :).

1 Likes

Igen!
Kár, hogy nem már 20évesen is így gondolkodik az ember lánya. :confused:

1 Likes

Én is ezt sajnálom, hogy fiatalon mit sem tudtam a szabadságról.
Szerintem így kéne tanítani a nőket, hogy felismerjék az értékeiket, az EGYÉNI értékeiket és ne mások elvárásai szerint éljenek, ne másokhoz hasonlítsák magukat, merjenek önmaguk lenni minden korban. Tudjanak róla, hogy van más lehetőség, mint a megfelelés ennek a férfiak uralta világnak.
Na, jó, tényleg befejeztem a feminizmus terjesztését (egyelőre) :sweat_smile:

13 Likes

Nagyon igaz; tényleg kell az idővel járó érettség, hogy valóban tudjuk, hogy mi az igazán fontos az életben, és mi az amivel egyáltalán nem érdemes foglalkozni (még ha a világ vagy a média folyamatosan is sulykolja)

2 Likes

Én szeretem amiket írsz, nagyon pozitív az életszemléleted! :slightly_smiling_face:

3 Likes

A perspektíva csodája - Toochee (reblog.hu)

1 Likes

Ha, ha! Mindez nem áll érdekében a “rendszernek”…
Én azon vagyok egyre jobban felháborodva, ahogy tudatosul bennem, hogy a gyereknevelésben mennyire belénk ívódott, hogy bizonyos minőségeket, mint például “engedelmes”, “szófogadó” egyértelműen a kislányok mellett társítunk pozitív előítélettel, és ennek tökéletesen aljas pandantjaként a “bátor”/“határozott”/stb. kizárólag kisfiúk mellett hordoz pozitív értékítéletet. Itt kezdődik a probléma…

4 Likes

Ezek különösen bosszantó felismerések!
Remélem egyszer a rendszer felismeri, hogy érdeke, hogy egyenlővé tegye a nőket a férfiakkal. Talán naiv vagyok ha azt gondolom, hogy ha több nőhöz eljut a feminizmus eszméje, mozgalma, akkor felébrednek, ráadásul nem csak a nőket, hanem a férfiakat is ebben a szellemben fogjuk felnevelni, hogy megértsék az ember, az ember (tessék, itt is egy olyan szó, ami inkább “hímnemű” :disappointed:) és nem csak papíron egyenlő.
Elméletben tudom, hogy kéne legyen, de gyakorlatban nekem is tanulnom kell hogyan álljak ki magamért, mint “én” és a nőért is, aki vagyok. Egy olyan helyen dolgozom, ahol folyamatosan felülíratják az elvégzett munkámat egy férfival, mert “csak nő” vagyok. Baromi nehéz legyintemen erre, de megemészteni is nagy feladat. Ha szóvá teszem, hogy miért, akkor néznek rám, hogy mi a fenéről beszélek- az idióták (férfiak). Grrrr… :rage:

9 Likes

Ezt a cukibogyót meg akartam mutatni Nektek! Annyira aranyos és ügyes! :smiling_face_with_three_hearts:

5 Likes

Atyaég, legfeljebb 6 éves lehet! Vajon hogy tanulta?
A legcukibb, mikor megnyalja az üveget :joy: :heart_eyes:

1 Likes

Az egyik megkérdezett szakértő Rácz Judit.

2 Likes

Sarkított példákat állít a cikk, mégis igaznak érzem. És sajnos tökéletesen rávilágít a vagy-vagy problematikájára. Magyarországon - tapasztalataim szerint - még mindig hiányzik a részmunkaidő (szellemi foglalkozásúakról beszélek). Én még mindig nem látok részmunkaidős, de még home office-os hirdetéseket sem. Teljes rejtély a számomra, hogy azok után, hogy a vírus rákényszerítette az irodistákat a home office-re, mégsem látok egy olyan friss hirdetést sem, ami alapból ilyen verziót hirdetne. Ez csak a meglévő állomány privilégiuma?

https://kepmas.hu/hu/haztartasbeli-akarok-lenni-nem-akarok-tobbe-munkahelyen-dolgozni?fbclid=IwAR1JBQg94rURpDH2pM1E1x0dMlGYrOkfSS3KDFcrE28Zv_nUZj-WYPN7nEU

7 Likes