De jó! 2 nő kapta meg, ez oltári szuper! 
A nővérem - aki vegyészmérnök - nagyon örült ennek a Nobel-díjnak. Ő is az általuk felfedezett technológiával dolgozik, kutatja, és állítólag egy kínai csávó elhappolta a szabadalmat a két nő elől. Örülök, hogy nem ő kapta a Nobel-díjat ennek ellenére, hanem a valódi megérdemlői!
Még egy női Nobel-díj
Azta! Tényleg szépek és valahogy megtudom érteni őket hogy miért szigetelődnek el a külvilágtól.
Lehet, hogy ezt az elszigetelődést nem is választották, de meg tudták őrizni és ez a mai világban, amikor a törzsi viszonyok között élők egyre inkább rájönnek, hogy a turistáknak kedvezve mennyivel könnyebb lehet az életük, különös érték.
Érdemes megnézni, David Attenborough új filmje.
https://www.netflix.com/hu/title/80216393?preventIntent=true
Köszi szépen az ajánlást, szegényebb lesz, aki kihagyja! 
Ha a választásban sokat nem is segít, azt megerősíti, hogy használatával nem nagyon tudunk mellényúlni.
És tényleg
Megnéztem én is most reggel, nagyon jó !! 

Női sorsok
Ami azt illeti, elég ijesztő képet festett a jövőről. És volt pár ütős mondat is, hogy nem a Földet kell megmenteni, hanem az emberiséget…
Igen…felnyitja a szemet jó néhány dologgal kapcsolatban. Rajtunk múlik, hogy milyen lesz
Akkor sok jóra nem számítok…

Amúgy nem értem ezeket a nyomi döntéseket! Sportesemény jöhet, bankos buli mehet (a férjem ilyenekre épít rendezvényt), a diplomaták úgy utaznak, ahogy akarnak, de egy szabadtéri vásárt nem lehet megtartani. Nonszensz!