Így készülnek a kozmetikumok. Az elején a Morphe palettákat felismertem, mást nem.
Így készülnek a kozmetikumok. Az elején a Morphe palettákat felismertem, mást nem.
Még a nézésbe is belefáradtam! 
Láttam Facebookon ezt a videót. A kommenteken kiakadtam.
Én is olvastam.
Örülnek annak, hogy ők nem sminkelnek. Nem a sminktől szép egy nő. Alig volt olyan aki egy mondatot le tudott írni helyesen. Botrányos ahogy osztják az észt…
Jaj, nemtom megnyitni! Küldd el újra lécci, még nem láttam!
Jó emberek 
“…oh, f.ck, you do!” 
Aztapaszta! Tudtam, hogy hatalmas a szépségipar, de valahogy nem gondoltam bele mekkora mennyiség jön le a futószalagról minden nap! 
Nekem amúgy nagyon tetszik a videó! Baromi kemény, monoton, agyzsibbasztó, koncentrálást igénylő munka, amit csinálnak ezek a nők!
A maszkos rész nyűgözöt le legjobban, ahogy úszik a trutyiban és a segéd, aki felcsapott egyet a képére 
Egyem meg őket, de aranyosak mind!

Akkor, ha jól értem egy Sting CD
volt az első “igazi” online vásárlás (mert a néni zárt rendszerben és tv-n keresztül tette) Imádom Sting munkásságát, én is azt vettem volna

Most belegondoltam, hogy miket veszek online és nálam az élelmiszeren kívül minden más könnyen megy, de a kaját még mindig szeretem megnézni, szagolni, látni, válogatni. Elsősorban ruhákat veszek így mostanában, 2. helyen fej-fej mellett a bizsu/ékszer és kencefice, aztán minden más. Utolsó helyen a kajavásárlás, ha online-ról van szó, a fent említett miatt.
Nektek mi a sorrend?
Nagyon online shopping huszár vagyok, sokkal kényelmesebb neten vásárolnom; nem kell elzarándokolnom az adott helyre, ami sokszor több bolt végigtúrását is jelenti, nem kell sorban állni, elviselni a többi embert, hazacipekedni. Ezzel jelentős időt is megtakarítok, a munka utáni kevés szabadidőt nem szívesen töltöm már el vásárolgatással. Az is sokkal gyorsabb, ha boltba kérem az adott cuccot, mert csak így tudom ingyen átvenni, fizetek, felkapom és csá.
A járvány előtt ódzkodtam az online ruhavásárlástól, most már ezt az idegenkedést is legyőztem, sokkal szívesebben veszek azóta rongyokat (sajnos
). Élelmiszert ezelőtt is vettünk online, főleg a palackozott víz miatt. Nincs autónk, bőven megéri 900 Ft-ért házhoz szállíttatni, és akkor már veszünk több mindent, így kész a nagybevásárlás.
A zöldség-gyümölcsöt szeretem megnézni és a cipőt válogatni (tudom, vissza lehet küldeni), ezeket leszámítva minden jöhet rendelve.
Kozmetikumokat régóta inkább online rendelek ha lehet (a sok bontogató miatt). Parfümöt is vetten már online, de ismertem az illatot, nem vaktában.
Néha az étrendkiegészítőket is megéri online rendelni, mert olcsóbb.
Ruhát ritkábban veszek online, mert gyakori a ronda varrás és akkor küldhetem vissza. Az Orsay küldött régebben minden rendelésnél hibás ruhát. Azóta max. az üzletbe kérem a csomagot és mehet is vissza ha baj van a ruhával. Fehérneműt tudok online rendelni a kedvenc márkáimból.
A családom nem igazán szereti a rendeléseimet, egy időben a postás is pampogott nekik otthon (szerencséje, hogy nem nekem, mert megkérdeztem volna, hogyan definiálná a feladatát a munkahelyén).
Elektronikai eszközöket is rendelek bátran a netről, de megbízható cégektől, semmi amazon/ebay.
Élelmiszert nem rendelek online, minden héten kellene kb., mert a friss dolgokat szeretem. Amikor kijárási korlátozás volt kb. az összes hiper webshopja túlterhelt volt, min. 2, de inkább 3 hetes szállítási idővel kellett számolni, volt, hogy egyszerűen nem vettek fel új rendelést. Hagytam is a dolgot inkább.
Nálam a kence-fice áll az online vásárlás első helyén. Aztán a könyvek, táskák (ez mondjuk csak a Vendulára korlátozódik). Mióta felfedeztem az Asos webshopot, azóta feltörekvő helyen vannak a ruhák is…
Élelmiszert karácsony előtt szoktam rendelni. Összeírom, hogy mik kellenek az ünnepi menühöz, aztán annak a napnak a másnapjára rendelem, amikor bezártuk a céget. Így nem kell már a vásárlással kínlódni, kezdhetek sütni…
Én is leginkább sminkcuccokat, kozmetikumokat vásárolok netről, mióta karantén van
. Most tesóm barátnőjétől fogok ruhát venni. Könyvet régen iszonyatosan sokat rendeltem netről, azzal kezdtem. Párommal is gondolkodtunk már hogy inkább netről kellene venni elektronikai cikkeket… Ja és párom ajándékait mindig netről rendelem
.
Nálam egyértelműen a kozmetikumok vezetik a listát. A sminkek döntő többsége, de az arcápolóim jó része is netes rendeléssel érkezett hozzám.
Következők az aliexpressről érkező fülbevalók illetve mobiltokok és kijelző védők.
Elektronikai termékeket is neten szoktam rendelni leginkább a Media Markt-tól. Van a városunkban MM de ahhoz kocsival kellene kimenni oda amit kölcsön kell kérni, és az sem biztos, hogy a kinézett termék van náluk.
Könyveket is neten szoktam rendelni bolti átvétellel.
Ruhát ritkán rendelek neten és cipőt is. Azokat szeretem felpróbálni. Ételt a netpincéren keresztül szoktam amíg nem csinálták meg ezt az új borzalom appot amivel nem működik a szép kártyás fizetés.
Ma intéztem egy újság előfizetést is neten keresztül.
Nálam is a kozmetikumok az elsők
Smink, arcápolás. Kajarendelésre a karantén alatt szoktam rá, akkor is inkább zöldséget, gyümölcsöt nekedteremről. Sajnos drágább, mint boltban megvenni, de cserébe magyar, és a minőségre még soha nem volt panaszom. A melóba való visszatéréssel erről mondjuk le is szoktam, de lehet, hogy most, hogy újra otthonról dolgozom, ez majd megváltozik. Ruhát ritkán veszek online, mert elsősorban turikban vásárolok, minden más esetben Oeko-tex vagy GOTS minősítésű, vagy magyar márkájú ruhát keresek. Szerencsére olyan még nem volt, hogy a fentiekből valamelyik ne teljesüljön. A karantén alatt rendeltem “online turiból”, azóta facebookon magánszemélyektől ruhát, úgyhogy nálam ez is a korona hozadéka. Cipőt még előfordul, de csak, ha nagyon biztosra megyek a vásárlással. Kaját netpincéren nagy ritkán, de inkább főzök magamra. Az appokat viszont nem szeretem, van minden webshopnak… de én semmit nem használok annyira gyakran, hogy legyen értelme letölteni.
Nem vagyok egy nagy netes rendelő, mert az átvétel napközben számomra nem egyszerű. Külföldről néha kozmetikumokat rendelek. Itthoni webáruházból is inkább csak olyan terméket vásárolok, amit nem tudok magam hazacipelni. Háztartási nagygépet rendeltem nemrég, valamint a Tchibo webáruházból is néha vásárolok, de leginkább tőlük is akkor, ha csak web-en rendelhető, vagy már csak webáruházból kapható, amit szeretnék. Ruhát még soha nem rendeltem neten, mert szeretem megfogni, felpróbálni, mielőtt megveszem, valamint nincs kedvem, időm az esetleges visszaküldéssel szórakozni. Ruhaneműt rendszerint inkább külföldön vásárolok. A webáruházak nem belőlem élnek meg, ez látható.