@anon634695 amíg el nem felejtem, tapasztalataim szerint a sloggi melltartó hidegben is biztonsággal viselhető.
Köszi szépen!
Nagyon klassz ajàndékot kaptàl, a Lierac egy dràgàbb patikai màrka.
Mivel per pillanat én a vitaminokra (is) vagyok rákattanva, megnéztem a Béres Actival Max összetevőit, nem rossz, csak a D3 vitamin 5 IU szinte 0 , különösen télen 10.000 IU az ideális napi adag, amihez a K2-MK7 vit. is “kötelező” lenne, mert, mint egy uti “rendőr”, ez a K2 vit. (nem a K1!) a Ca-ot a megfelelő helyre (csont, fogak) iranyítja, és nem engedi más szervekbe, pl. a vérerek felé (amelyek fala Ca-mal telítődve érelmeszesedést okoznak … ).
A Mg is túl kevés, de főleg nem tudni: milyen típus (?), ha MgO, annak szinte 0 a biodiszponibilitása.
Bocs, ha nagy vonalakban megosztottam az általam is csak pár hónapja ismert infókat.
Én is a Bérest szedem. Mit találtál, ami jobb ettől? Köszi.
Nem vagyok szakértő, csak az utóbbi időben a C -D3 - K2 vitaminok és a Ca, Mg “ötszög” együttműködése/hatása érdekel, így főleg ezekre figyeltem fel a Béresnél. Amúgy egy jó kis multivitamin.
Èn nem multit használok, hanem külön vitaminokat.
Jelenleg Supradyn-t szedek egyébként, hétvégente gumivitamint, abból is különböző fajták vannak itthon. Bőven a szükséges alatt van mindegyik vitamin tartalma, de arra jó, hogy legyen. De excelbe össze van gyűjtve, hogy milyen vitamin készítményeket szedek, azokban mennyi és milyen vitamin / nyomelem található. D-vitamint, E-vitamint, B-vitamin komplexet, Calcium és Magnézium tablettát még külön eszem. Így látom, hogy amikor csak 2 gumimacit eszek, az mennyire van messze a napi szükséglettől… Lassan bevezetem az Omega-3-at is kísérleti jelleggel. Nekem a multivitamin van igazából kiegészítésként, nem is szedem annyira tudatosan, folyamatosan, csak hogy minél többféle vitamin kerüljön a szervezetembe, minél változatosabban. A külön szedett bogyókat viszont szigorúan minden nap! Általában folyamatosan viszem be napközben, ezt a részét nem tudom jól csinálom-e, vagy van-e valami aminek a sorrendjét figyelnem kéne. A gyomrom stabilitása érdekében inkább óránként veszek be 2-3 valamit. Nem kifejezetten vitamin, de napi 3 porcerősítővel is meg kell küzdenie, úgyhogy van dolga szegény gyomromnak bőven.
Egyébként az IU az a “magyar” NE, ugye? Én úgy olvastam, a nemzetközi ajánlott bevitel 10 μg, ami nagyon kevés. Jelenleg mindent összeadva átlagosan 1600 NE-t viszek be naponta. A következő ciklusomtól tervezem még 1000 NE-vel növelni.
Igen, az IU a magyar NE-nek felel meg.
Nagyon ügyes és előrelátó vagy!
Ugyan ma már semmilyen étel nem hiányzik az asztalunkòl, tehát elvileg minden tápanyagot beviszünk a szervezetbe, és paradox módon szinte minden családban volt/van rákos, vagy egyéb súlyos beteg.
De sajnos a tápanyagokban gazdag ételeink tele vannak mérgekkel is: a húsok hormonokkal, antibiotikumokkal, a zöldségek, gyümölcsök gazirtókkal ès mindenféle kémikáliákkal, mindenben tartósítószerek, szinezők és állagjavítók stb. Ma már azt is tudjuk (nálunk TV-műsor volt róla), hogy a szupermarketek az előre lefagyasztott kenyeret, péksüteményeket “frissen” sütik (át), de hol és milyen búzából készül előre pl. az a bagett (??), az is kiderült a dokumentumfilmből: az a bizonyos bagett Romániában készül olcsó munkaerővel és a még olcsóbb, csernobili sugárzásos búzából őrölt lisztet keverve a “jó”/sugárzásmentes liszttel (de vajon milyen arányban??). Megdöbbentő volt ez a dokumentum műsor. Azóta, ha tehetem, a kenyérfélét a kis és megbízható péknél veszem, lehetőleg hagyományos kovásszal keszültet, a húst is nagyon leellenőrzöm, hormon-és antibiotikummentes legyen.
De sok minden ellen nem tudunk védekezni, és bizony napi szinten, mindenek ellenére, paradox módon jól táplálkozunk, de ugyanakkor mérgezzük is a szervezetünket.
Èn ez ellen szeretnék valamit tenni a megfelelő tipusú és mennyiségű vitaminok bevitelével; akkor is, ha az “eredményt” illetően csak 1 csepp lesz a tengerbe, mindennél fontosabbnak tartom az egészséget.
Én napi szinten követek egy zárt fórumot, ami a vitaminokkal/etrendkiegeszitokkel ill. azok hatásaival foglalkozik. Itt mindenki (a tagok) mindenről kérdezhet, konkrét tanácsokat kapunk. Èn csak szívom magamba a “tudást”, mint a szivacs a vizet, főleg Rafaeltől, aki, úgymond, a "könyv utolsó lapjánál is többen tud".
Holnap megyek vérvizsgálatra Rafael személyemre szóló listája alapján, aztán felàllitjuk a jövőmre szóló személyes “vitamin-stratégiámat”.
Bocs, hogy igy szétoffoltam ezt a topikot!
Ó ez nagyon jól hangzik! A táplálkozás, vitamin bevitel nekem kicsit olyan téma, amivel nem szeretnék sokat foglalkozni, valahogy nem érdekel - csak muszáj, ezért olvasgatok a témában, beszélgetek orvos barátaimmal, dietetikus ismerősökkel. Ez mondjuk azért furcsa, mert a gimiben még gondolkodtam rajta, hogy ilyen irányba tanuljak tovább. Szívesen mennék én is személyre szóló tanácsadásra, van erre itthon is sok szakember, de egyelőre még nem szántam rá magam. Mondanám, hogy talán jövőre… De már így is annyi projektem van, hogy nem tudom bele férne-e. Majd egyszer, azt sok mindenre rámondom.
Ha lehet, szeretnék kérni majd egy beszámolót, mi lett a vérvizsgálat eredménye, hogyan változtatja meg a táplálkozásod, vitamin beviteled, életmódod, meg úgy egyáltalán, az élmény milyen.
Èn is csak egy bizonyos kor után kezdtem el erdeklodni ebben a temaban, te meg nagyon fiatal vagy , azért majd beszámolok.
Jönnek a Glamour Beauty napok :O, valami újítás, de elvileg lesz megint kupon füzet.
Szerintem sincsenek benne túl jó kuponok, vagy nagy akciók, csak azért küldtem el, hogy nekem már sok ez, hogy vannak a glamour napok, van a Joy, megint Glamour , valami Black friday is van
Sziasztok! Glamour napokon a Douglasban mindenre szokott kedvezmény lenni vagy csak a sajátmárkás termékekre? (Kaptam utalványt, de ha megveszem amit szeretnék, rá kell fizetnem, az meg nem mindegy mennyi…)
Az utóbbi években már csak a kiválasztott termékekre, amik ráadásul csak az üzletben derülnek ki, hogy mik. Viszont online asszem talán mindenre érvényes…
én úgy emlékszem Joy-on mindenre van 20%
Úgy olvastam egy face csoportban, hogy a DM-ben nem lesz Glamour napok idén Szerintetek Joy napok sem? Hallottatok valamit ezekről?
ez lesz helyette elvileg http://bonusznapok.dm.hu/?wt_mc=bonusznapokkampany.display.dmhubannerek, a Joyról nem tudok semmit
Sajnos semmit, de az az igazság, hogyha lenne, akkor sem mennék el. Így is igyekszem csúcsidőn kívül plázázni (ha nagyon muszáj). Még “egészséges” időben is egészségtelen az a tülekedés.
Attól én nem tartanék…Itt Salgótarjánban lehet bármien akció, kupon-nap rajtam kívül kb 5 ember van a DM-ben…ebből 3 eladó