Krémmánia megújulás FONTOS

De jó is lenne! Legalább addig, amíg ez helyre nem rázódik. Mert akár hetek is lehetnek…

3 Likes

Manuálisan valószínűleg vissza tudnak állítani adatokat, véleményeket, de ilyen mennyiségnél ez rettentő sok idő lesz. A probléma a problémàban, hogy ők sem látják valószínűleg back-end részről minden hiba forrását, ezért kérik a felhasználókat, hogy küldjék el a hibákat, így kb. foltozzàk a dolgokat.

Részemről az aggasztó, hogy ezt így kiengedték, és így is hagyták. Más is említette, hogy ilyen esetben az a minimum, hogy visszaállítják a régit vagy leállítják ideiglenesen az oldalt. Így dupla annyi idő lesz használhatóvá tenni, és valószínűleg vélemények kerülnek majd tévesen törlésre, mert többszáz vélemény random profilok alatt kötöttek ki.

3 Likes

És hány felhasználónak van insta fiókja? Nekem van, de pl. épp krémmániát nem követem. Szóval a weboldalon felugró ablak mindenki számára látható lenne.

1 Likes

Sziasztok!

Enged nektek feltölteni valamit a piactéren? Nekem semmit.

Az lehet a probléma, hogy az ősKrémmániát Apolka fejlesztette, aki nőből van, a mostani fejlesztők pedig valószínű 99 %-ban pasik, és nem érzik/értik, mi kell a nő(k)nek! :joy:

4 Likes

Nekem engedett 3 terméket, aztán hibára futott a negyedik!

Nekem is csak azért van instám, mert kb muszáj vagyok lépést tartani a korral, van infó, ami csak ott van, de nem kedvelem és fényévente nézek fel rá. Vicces, hogy néha egy közösségi média dinoszaurusznak érzem magam, pedig 5 éve még fb-on építettem brandet, most meg 38 évesen már boomer vagyok, mert nincs tiktokom és nem instázom. És komolyan fáraszt is, hogy naprakész legyek ezekből… (gyanítom, hogy mire megírom ezt a kommentet, lesz valami új, amiről le leszek maradva de csúnyán :rofl::rofl::rofl:)

4 Likes

Újabb érdekes találat: lett egy követőm akit véletlenül szúrtam ki, ugyanis semmilyen értesítést nem küld erről a rendszer pedig jó lenne. Na de hiába megyek rá a profilomon a “Krémmániások” fülre, nem mutat senkit.
Mivel gyanítom ki követett be, így megnéztem a profilját, bekövettem, ő is követ több profilt, de se nálam, se nála nem listáz senkit, sem a Követők sem pedig a Követések fül alatt.

1 Likes

Sziasztok!
Nem akartam rögtön az elején iderontani, de olvasva itt a véleményeket és hogy egyelőre a rengeteg panasz ellenére sincsen változás, azt kell mondjam, rettentő elkeserítő, ami a krémmánia oldalával történt “fejlesztés” címén. Nekem úgy tűnik egyelőre, az oldal pusztán “kattvadászattá” avanzsált, miközben szórakozik a tagokkal (akik a valódi tartalmát adják az oldalnak) és korábban jól működő funkciókat vesz el, nagyon szomorú. Ami itt fel van sorolva hibaként, én is mind megerősítem és a következőkkel egészítem ki:

1. Mobilon képtelenség olvasni, gyakorlatilag meghalt, pedig 90 %-ban ott görgettem eddig (főleg tömegközlekedés közben). A képek túl nagyok, a szövegek el-eltűnnek, nulla informativitás. A mobilom se mai csirke, meglehet, ő is ludas lehet ebben, de a krémmánia miatt nyilván nem fogok újat venni, inkább innen offolok, bocsi.
  2. Laptopon nézve: a képek már kicsik, a betűk is (kivéve felül a tripla akkora reklám felület), a vélemények 2 sorosak, jön a “show more” kattintás, egyszerre keveset listáz is, miközben őrülten hatalmas felületek üresen tátonganak az oldalon. Minek? Megint nulla informativitás. Én épp az szerettem ebben az oldalban, hogy egyszerre sok adat megjelent, nem szórakozott velem szükségtelen kattintásokkal. Ennek, úgy néz ki, annyi. Kattints, kattints, kattins, ameddig bírják az idegeid, úgy tűnik, ennyi lett a kánon.
  3. Régi jó funkciók eltűnése. Én itt elsősorban parfümök miatt vagyok itt és a régi felületen volt listázási lehetőség új véleményekre e témában (főoldal → parfümök → vélemények). Ez eltűnt. Vélemények címszóval minden, de tényleg minden véleményt egyszerre listáz (minden témában), azt is, amikor egymást értékelik a vevők és eladók. Őszintén: semmi kedvem egymás után 16-szor látni ugyanannak a vevőnek, a “köszönöm, minden rendben volt” visszajelzését és 66-szor kattintani, mire talán egy kiszúrok a krémek között az apró kép alapján egy-egy parfümöt. Próbáltam, de félúton meguntam mindig eddig és inkább elléptem innen. Nem lehetne visszahozni, hogy a véleményeket lehessen ismét specifikálni témák szerint és úgy is, hogy a legújabbak induljon, mint eddig ?
  4. Parfümök között kizárólag 2 opció van a rendezésre: vagy a legtöbbet véleményezett, vagy a legutóbb feltöltöttek között lehet csak keresgélni, aminek sztem semmi értelme. Nyilván mindenki tudja, hogy úgyis a La vie est belle és a Coco Mademoiselle, amit legtöbbet véleményeznek, minek olvassam, ha ismerem és azt is tudom, hogy amit kb. 17 perce töltöttek fel és még a boltokban sincs, úgyis véleménytelen még. Eddig a főoldal → parfümök → legújabb vélemények között az ÚJ VÉLEMÉNYEKET lehetett látni (ezért voltam itt valójában, hogy olyanokra hívják fel figyelmem, amit eddig nem ismertem és ki akarjam így én is próbálni), most ilyen opció nincs. Nem lehetne a csupán 2 opció közé felvenni azt is, hogy legújabb parfüm vélemények (lásd: 3. pont)
  5. Érdekesség: Ha rákeresek egy konkrét brand nevére, mindig máshogy listázza a termékeit, melynek algoritmusát még nem tudtam megfejteni. Nem abc sorrendű, nem legutóbb véleményezett, nem legjobb értékelést kapottól kezdődő, hanem úgy tűnik, random. Ez minek?
  6. Egy-egy termék oldalán olyan hirdetéseket találtam élőként, melyeket valójában már elvittek. Kb. 3 éve… De a lényeg, hogy ezt megtudjam, rá kellett mennem a hirdetésre és újabb katt, hogy bocsi, mégsem veszed meg, mert évekkel ezelőtt már elkelt. Piszok pipa lettem, ez minek kell, tényleg úgy éreztem a krémmánia szórakozik a felhasználóival, vagy ennyire kell a katt, a katt és a katt???
  7. Sikerült nagy nehezen új terméket feltöltenem, bingo. Csak halkan kérdezem, hogy pont már nem jár ezért? Vagy a jóváírás megerősítés után jön?
    Halkan jelzem továbbá, hogy mire idáig értem, az oldal 2-szer sötétült el, közölte, hogy Reload vagy takarodjak és az utolsó bekezdéseket harmadszorra gépelem be… khmmm, nem érdekel, most már akkor is leírom, már nem sajnálom az időt, inkább kockáztatok sztrókot. Mutattam a szoftverfejlesztőként dolgozó unokaöcsémnek az új oldalt, csendes és nagyon diplomatikus srác. Reakció: “Ja, hogy ez már az ÚJ oldal?” Röhögött egy nagyot, majd szó nélkül kiment a szobából.
    Nagyon sajnálom, hogy nem tudok pozitív lenni én sem. Tudom, fikázás. De az biztos, ha nem lesz gyökeres változás, én tuti lépek innen, mert ettől a csodálatos újítástól sajnos csak fejfájás kapok, más jót nem és szépen elkopok én is… nagyon bízom abban, hogy hamarosan azért rendbe jön ez, meghallgatják a fejlesztők mindezt és kigyomlálják a gyermekbetegségeket.(Enélkül sztem borítékolható, hogy indulhat az új tagság verbuválása, mert nagyon sokan lépni fognak.) Értem én, hogy nem volt béta-verzió, tesztüzem, hisz az is pénz, azért is fizetni kellett volna a fejlesztőnek. De hogy ezt az oldalt szerkesztő felhasználókon verjük le…hát… korrekt. Igen, csalódott és dühös vagyok.
    Előre is nagyon köszönöm, ha esetleg választ kapok a kérdésekre. További jó munkát kívánok!
14 Likes

Sziasztok, nem vagyok egy aktív fórumozó, de ezt a témát napok óta olvasgatom. Hosszú évek óta vagyok aktív tagja a Krémmániának, több mint 400 véleménnyel, és őszintén egy nagyon jó dolognak tartottam ezt az oldalt, sőt sokszor agyaltam rajta, milyen jó lenne, ha lenne ilyen felület más termékekre is (ruhák, elektronikai berendezések, stb.). Nekem sokat segítettek a jól megírt, valóban kipróbált termékekről szóló vélemények, és ezúton is egy nagy köszönet mindenkinek, aki energiát fektetett a véleményezésbe és ezzel segített másoknak.
Ami a megújulást illeti, én kimondottan izgatottan vártam a július 18-ot, mert bíztam benne, hogy a frissítés főleg arról fog szólni, hogy a felület hibáit kiköszörüljék, és felhasználóbarátabbá tegyék az egyébként teljesen okés felületet. Csalódott voltam, amikor a bejelentett launch date jött és ment esemény nélkül, és egyben aggódni is kezdtem egy picit. Azért, mert a munkámban volt / van alkalmam szoftverfejlesztőkkel dolgozni, új felületek implementálásán pl., és tudom, hogy ha késés van, kommunikáció nélkül, az soha nem jó jel.
Ettől függetlenül pozitívan álltam a változáshoz, alapvetően én szeretem az újdonságokat. Fel voltam készülve rá, hogy szokni kell majd az új felületet, és arra is, hogy ez időnként kicsit frusztráló lesz, de nyitottan vártam az új oldalt.
A tapasztalható problémákat nem fogom most felsorolni, mert előttem már sokan megtették. A piacteret nem vagy csak nagyon ritkán használom, arról nem tudok nyilatkozni, de a sima véleményíró / -olvasó szemszögből is sajnos tagadhatatlan, hogy az új kiadás rosszabbul működik, kevésbé használható, kényelmetlenebb, bizonyos felületeken rosszabbul néz ki, összességében a fejlesztés nem érte el még az óvatosan optimista várakozásokat sem.

Ez mind megeshet egy ilyen projektnél, nagyon sok múlik a fejlesztőkön és az alapanyagon is. Benne van a késés, benne vannak a bugok, és benne van az, hogy az oldal a launch után egy darabig még katasztrofálisan sz*rul működik. Ez mind nem a Krémmánia megalkotóin múlik elsősorban, és ilyen tekintetben abszolút együttérzek, kitartást kívánok és szurkolok.
Egyetlen tanácsom lenne, amit hasonló projektek során tanultam meg: tegyétek meg, ami rajtatok múlik ebben a helyzetben, és ez a kommunikáció.
A Krémmánia semmi nem lenne, ha nem lennének a tagok, akik írják a véleményeket, értékelik a termékeket, életben tartják a piacteret - mintha fizetnének nekünk érte. Ez a lelke az oldalnak, ettől lett az, ami. Nyilván nem létezhetne, ha az alkotók nem találták volna ki, nem hozták volna létre és nem tartották volna karban egyébként fantasztikusan jól, éveken át, tehát ezt nem akarom elvitatni tőletek. De ha a lojális, lelkiismeretes tagjaitok úgy érzik, hogy nincsen figyelembe véve a hozzájárulásuk és a jelentőségük, nincsenek megbecsülve és nem veszitek komolyan a visszajelzéseiket, akkor le fognak lépni, és az oldal elveszíti a fő értékét. Ha meg akarjátok tartani a tagokat, szerintem nagyon fontos lenne, hogy transzparensen és folyamatosan tájékoztassátok őket arról, hogy hol tart a fejlesztés, mi a helyzet a hibák javításával, mi okozza a késést, mikorra várható a következő lépés, stb. Sokkal hitelesebb elismerni a problémákat, és megnyugtatóbb a felhasználók számára, ha visszaigazolást kapnak, hogy igen, jogos az észrevétel. Ha a tagok azt tapasztalják, hogy a panaszaikra nincsen igazi reakció, vagy egy kicsit hisztinek, negatívkodásnak tekintik az egyébként tök jogos észrevételeiket, az érthetően vált ki frusztrációt az emberekből.
Továbbra is bízom benne, hogy előbb vagy utóbb a krémmánia új felülete is pont olyan hasznos és áttekinthető lesz, mint a régi volt, sőt még jobb is. Kitartást, sok erőt a mostani szakaszhoz, és szurkolok!

12 Likes

Maximálisan egyetértek veled, csak egy apró kis szösszenet: az oldalt anno egyetlen emberke, Apolka, alias Rácz Judit hozta létre és fejlesztette (mivel ez a tanult “szakmája”, nem hiszem, hogy túl sok segítségre volt szüksége ebben, mégis jól működött az oldal). Majd az egyre nagyobb számban csatlakozó kommentelők kezdték felpörgetni, egy szuper közösséget létrehozva. Pár év múlva bővült a KM a piactérrel, ami egy fantasztikus ötlet volt, és ez aztán odacsapott rendesen ezzel még jobban növelve az oldal látogatottságát. Tizenév alatt gyakorlatilag csak néhány újítás került bevezetésre, úgy mint például a termékek összehasonlítása, kedvencnek jelölése és persze a fórum. Mindez a régi felületet nem érintette, és nem emlékszem rá, hogy bármilyen - ehhez hasonló - fennakadás jelentkezett volna ezek miatt. Teljesen jogos a felhasználók elégedetlensége, mert volt rá jó pár év, hogy kipattanjon a mostani tulajdonosok/háttéremberkék/fejlesztők fejében, hogy merre az arra. Ez a mostani újítás egy sebtében összecsapott munka szerintem, ahol - sajnos le kell írjam, még akkor is, ha sokan nem értenek majd egyet - az dominált, hogy minél kevesebb pénzből hogyan lehetne még többet varázsolni. Hát nem jött össze, sokunk legnagyobb sajnálatára.

16 Likes

Köszi, ezt nem is tudtam! Le a kalappal Apolka előtt, tényleg szenzációs ötlet volt.

1 Likes

Még 2 apróság (az 1. inkább érdekesség, a 2. minősülhet funkcióvesztésnek):

• a felhasználói életkor besorolás változott. A legalacsonyabb 18-24 év között volt a régi oldalon (lassan majd váltanom is kell), de most már 15-24 kategória van. Változott a célközönség? Hmmm…
  • új termék feltöltése közben eddig jelezte a rendszer, ha ugyanilyen névvel, adatokkal már folyamatban van feltöltés, vagy jóváhagyásra vár az. Így megkímélve az embert, hogy ne gépeljen be mindent végül a semmiért. Most nincs.
1 Likes

Azt hiszem teljesen egyetértek veled. A fejlesztő úgy tűnik azt sem tudta mit csinált.
Van egy óriási káosz és mindenki bosszankodik. Vissza a régi verzióval ezt meg vágják rendbe . Ha ugyan ez még lehetséges,de gyanítom már nem.

2 Likes

Próbáltál is valamit feltölteni ?

Emlékeim szerint a legalacsonyabb életkori kategória régen a <18 volt.

További piactéri anomália:
Ha valaki hozzászólást ír a hirdetéshez, kapok róla e-mailt, ami nem jelzi, melyik hirdetéshez érkezett. Ha belépek a felületre, akkor sem kapok jelzést sehol, így egyenként kell végignéznem a hirdetéseket, hogy vajon hova érkezett a hozzászólás. Agyrém. Ja, és még arról is kapok e-mailt, hogy én milyen hozzászólást tettem a saját hirdetésemhez. :sweat_smile:

Hirdetést pedig még mindig nem lehet törölni.

1 Likes

Nekem nem jön email semmiről! Teszteltük egy ismerőssel többször is! Vagyis bárki kérdezhet bármit nincs róla egyáltalán tudomásom! Nem tudom melyik a rosszabb, de sehogy sem jó szerintem! :tired_face:

1 Likes

Nekem meg az imént vették meg az egyik termékemet, jóváhagytam a vásárlást, de se kép, se hang.
Most vagy ír a vevő, vagy nem, én nem kaptam meg az ő elérhetőségét.

Igen, ezt már olvastam valahol!
Ez valami katasztrófa!