Végre megtaláltam a Vélemények fült, ahol tudom olvasni a legújabb véleményeket egymás alatt, sajnos azonban közéjük keverednek e a vevői értékelések. Ushh…
Ha kutakodok hogy mégis milyen terméket vegyek, régen meg szoktam nézni a legnépszerűbb termékeket. Ma ezt kipróbáltam szempillaspirálokkal, a minden kategóriából elindulva, semmit nem hozott fel, gyakorlatban tehát nem űködik.
A Piactér tragédia!!! Egy példa tegnap Lisa Eldridge dolgokra kerestem rá, de nem a piactéren, hanem az összes termék között, fel is hoz 17 terméket. Bal oldalt azt mutatja, hogy 241 termék van fenn a piactéren, de ha rákattintasz rég eladott cuccokat hoz fel. Saját termékemet nem tudtam törölni az eladásból. Hát ez kész…
Tegnap google-n kerestem valamit, és felhozott egy Krémmánia piactér ajánlatot. Hű, mondom de szuper, hogy van eladó! Erre megnyitás után kiderült, hogy 2018-as hirdetésről (ami már lezárult) van szó.
Mégegy dolog, ha beírom a piactér keresőbe, hogy minta, vagy minták, nem jelez ki találatot, én tökéletesen meg voltam elégedve a régi keresőmotorral, ami a hirdetések minden szavára rá tudott keresni (fújós, minta, városnév stb.). Másnál is így van?
Igen. Van olyan hirdetésem, hogy: Minik és minták, egyik szóra sem dobja ki…
Sziasztok!
Jó pár éve tag vagyok már, és tényleg imádtam az oldalt. Egyszerű volt, de minden könnyedén megtalálható és viszonylag logikus, persze annak is megvoltak a negatívumai, de tényleg jó volt használni. Sokszor ránéztem az oldalra mobilon is, ha szembejött velem valami újdonság a drogériában, hogy megnézzem van-e valami vélemény, esetleg az összetevőket.
Szerintem a kinézet elmegy, nekem nem igazán tetszik, de mondjuk mindenképpen szokható. Más-más ember, más-más preferencia, biztosan lesz, akinek ez jobban tetszik, így szerintem a kinézet, mondjuk hogy rendben van. (És nyilván lehet mit javítani, de vannak nagyobb problémák, mint a kinézet - attól függően ki miért járt ide.)
Ami számomra nagy csalódás az az, hogy a piactér viszont sajnos nagyon nem jött össze.
Ijesztő annak a háttere, hogy a véleményeknél nálam bőséggel van olyan 5 csillagos eladás értékelés, amit nem én kaptam, mindezt vegyítve a saját termék értékeléseimmel, ha ez segít a developer console szerint az én felhasználómhoz van párosítva a vélemény, amikor visszajön a response. Csak remélhetem, hogy az eredeti eladónál is megjelenik és csak véletlenül duplikált nálam, mondjuk nyílván nem látom mi van a háttérben esetleg egy rosszul megírt adatbázis hívás, rosszul migrált adat vagy pontosan mi történik, de ha nem a könnyebbik esetek egyike lenne, akkor igazából nem is irígylem azt akinek ezt ki kell bogoznia
És ami még ennél is rosszabb sajnos, hogy módosítani is lehet ezteket a véletlenül hozzám rendelt véleményeket, meg törölni is. Ha rákattintok, hogy módosítás és ugyanazt elmentem, visszajelz egy zöld pop-up, hogy sikeresen mentve. Ezeket nem én írtam, így elvileg nem is modosíthatnám, akkor se ha rólam írták volna. (Nyilván a törlést meg se próbálom). Szóval, remélem, senki nem kezdi el törölgetni, hogy hmmm mi ez itt, ezt nem én írtam és bumm.
Sokan írták már a többi problémát is, így inkább a többit már nem is részletetezném.
Kicsit hihetetlen ez az egész, a munkám miatt pontosan tudom mivel jár egy ekkora adatmennyiséggel rendelkező migráció és egy oldal fejlesztése, hatalmas munka az igaz, de azt is tudom, hogy ezt meg lehet oldani úgy, hogy csak pillanatnyi kimaradást és apró javításokat igényeljen, esetleg ha teljes a káosz egy roll back, ha a kijavítás túl sok idő lenne, és tényleg sok mindent láttam már . Így nekem kicsit olyan mintha félkész lenne az oldal, elnézést ha ez nem igaz.
Nyílván érthető az is, ha nem tudjátok egy az egybe megújítani az oldalt, ez egy hatalmas project, viszont ilyenkor érdemes lehet jelezni, hogy ez vagy az, bizonyos ideig nem lesz elérhető, mert fejlesztés alatt állnak. Mondjuk azt jeleztétek világosan, hogy megújul, de szerintem senki nem igazán erre számított, max egy kisebb fennakadásra.
Sajnálom, hogy ilyen negatív lett amit írtam, engem tényleg sokszor segített ki a Krémmánia így mindezek ellenére szívből kívánok nektek sok kitartást, erőt és remélem, minden funkcionalitást sikerül előbb-utóbb visszaállítani (nem kis munka lesz), aztán persze majd jöhetnek az apróbb javítások is.
Nekem tetszik az új kereső, én pont a régit tartottam gáznak (vagyis nagyon elavultnak), mindent tűpontosan beírni, még a szóközöket is, másképp nem adta ki, brrr… Most sokkal egyszerűbb lett, köszönöm
A többivel kapcsolatban - hát igen - azt hiszem várok pár napot, hetet, hátha javulnak a dolgok, addig csinálok egy polcot azoknak a termékeknek, amikre majd vissza kell tennem Az imént is pont írtam egy véleményt, sehol sincs, frissítés után sem (de pl a számlálón látszik). Türelem…
+1: A főoldalon a csajszit én is leszavaznám, ha szabad ilyet (Nem ismétlem az előttem szólók szavait, de mindenben egyetértek, sokkoló a hatása, nem jó értelemben )
Ma ismét megpróbálkoztam ,egy eladó elektromos dolognál gondoltam beírom a vásárlás idejét. Beírom-mentés… Nincs mentés ,de kéri a lejárati dátumot is. Ennyi volt a próbálkozás , feladom.
Mi történt a kategóriákkal ami kisebb mint pl “sminkek szemre”, teszem azt szempillaspirálok? Mobilról az istennek se tudok odanavigálni, még egy spirál adatlapján a tagekről sem, a címsorba kell beírnom. A szemhéjfestékek meg egyáltalán nem működik.
Kedves Anilorak!
Igyekszünk ezt is mielőbb javítani!
Hát, Ti nagyon türelmes emberek vagytok, kedves Fórumtársak! Én úgy tűnik, nem ilyen beállítódottságú vagyok. Őszintén szólva a pofám leszakad, hogy kiadtak a kezük közül egy ekkora trehány, ócska szart (az, hogy vizuálisan gyagyi-e vagy sem egyéni preferencia, maradjunk annyiban, hogy nem sokban különbözik a legolcsóbb sablon webes áruházaktól) és még elvárjátok, hogy a felhasználók jelezzék a problémáikat kéztördelve? Nem fogom egyesével böngészgetni, hogy a több ezer (!) nevemre applikált, sosem volt eladásból meg véleményből melyik a valid, hogy mit hol nem találok és mi nem működik! Ez a TI MUNKÁTOK NEM AZ ENYÉM VAGY MÁSÉ!
Nem írtam erről e-mail és nem is fogok. Ha egy-két héten belül ugyanekkora fostalicska, letöröltetem a profilom és kész. Óriási disclaimereket kéne kitennetek, mennyire sajnáljátok, hogy emberek több éve NEKTEK készített profiljait így szétgányoltátok! A Krémmániát mindig is a felhasználók szerkesztették, az ő munkájuk, idejük, energiájuk volt benne a feltöltésekben és a véleményekben, nem a honlap üzemeltetőé. Baromira fordítva ülitek a lovat!
Szerintem jobban járnátok, ha visszapakolnátok a régi felületet - ha ez egyáltalán lehetséges (nem értek hozzá, nem vagyok ámítástechnikus), legalábbis addig, amíg a végleges formájára csiszoljátok ezt a katyvaszt.
Próbálgatom használni, de minél jobban belemegyek, annál több csontváz esik ki a szekrényből. Megeszem a kalapom, ha itt go-live előtt volt tesztelés. Ha mégis volt, a minőség vetekszik a tipikus állami működésképtelen felületekkel.
Az adatok (vélemények) össze-vissza vándorolása is épp elég nagy kár, mert a régi felületre már gondolom pont ezért nem lehet visszatenni már semmit, ami csak hatványozódni fog, ahogy új adatok kerülnek fel a már új felületre.
Minden egyes terméknél azt írja, hogy adott termékre még nincs vélemény, holott van. Márkákra való keresésnél nem lehet szűrni az új termékekre, így meg kínszenvedés megkeresni az új kiadásokat. A piactér halszálhíján használhatatlan.
Igyekszem türelmes lenni, de eleve azt hiszem, 17-én már át kellett volna állni az új weboldalra, ami csúszott 31-re, és így is ez sült ki belőle.
Dolgoztam már én is webfejlesztéseken, de ezt az esetet konkrétan case study-ként fogom bemutatni, hogy hogyan nem szabad csinálni. Feltételezem inkább fejlesztői hiányosság áll a sztori mögött, de remélem, hogy megrendelőként volt beleszólás, hogy mit hogyan, milyen logikai rendszer szerint szeretnétek látni. Ami ugyanúgy problémásnak mutatkozik.
Egy már aktív felületet utólag foltozgatni még nehezebb lesz, szóval a launch napján látva az anomáliát, én egy pár napos leállást javasoltam volna, hogy a felhasználók akaratlanul se tudjanak kárt okozni (lásd más véleményeinek törlése).
Lehet még csodát fogunk látni, de ennek a kiengedése nagyon amatőr volt, akármennyire is fog ez esetleg javulni.
Három nap telt el egy szétzúzott adatbázissal, ami közben folyamatosan módosult. Bele tudok szerkeszteni olyan adatokba, amibe tilos lenne beleszerkesztenem, viszont amit meg kezelnem kellene, ahhoz nem nyúlhatok. A piacteret ebben a formában nem is mertem használni, ahogy olvasom a véleményeket, jobb is. (up. Becsületesen küzdöttem, mire felkerült egy termék, sajna a szöveges rész ömlesztett, nem lehet formázni. Viszont egy múlt héten eladott termék eladóként szerepel, és nem tudom törölni. Hát igen, többek közt erről beszélünk folyamatosan…)
De. Három nap alatt nem történt semmi. Telerinyáltuk ezt a felületet, hogy ez oltári nagy káosz és csak egyre nagyobb lesz, de semmi. Még az is jobb lett volna, ha lekapcsolják az egészet, megakadályozva az ámokfutást.
A moly.hu is migrálni akart pár napja, volt egy fél nap üzemszünet, nem jött össze, visszaálltak a régire és ezt pár sorban közölték. Az egy sokkal bonyolultabb felület, amit szintén a felhasználók töltenek meg. Senkinek semmi gondja, kára nem származott belőle.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szép dolog a türelem, és várunk is bőszen, miközben azt látjuk, hogy sok évi munkánkat nyeli el éppen a káosz. Három nap eltelt és semmi, de semmi nem történt, vígan lehet tovább barmolni az egészet.
Ezek után miben reménykedjünk?
Kedves Krémmánia!
Látom, már sok problémát jeleztek a felhasználók, ezért én csak egyet emelnék ki. A keresőfelület, sajnos, egyáltalán nem felhasználóbarát, ugyanis a szavak sorrendje is számít a keresés során. Ha pl. beírom azt, hogy Nivea babies, nem fogja kihozna az 50 SPF-es naptejet, csak akkor ha azt írom be, hogy Nivea sun babies, mert a KM-ás elnevezés szavainak sorrendje a meghatározó kereséskor. Más termékekre is próbáltam (pl.: Kenzo Mimosára se hoz ki semmit, csak ha beírom hogy kenzo flower ikebana mimosa). Ez egy nagyon fajsúlyos probléma, mert termékmultiplikációkhoz fog vezetni. Tudom, hogy még új az oldal és ilyenkor derülnek ki a hibák, de remélem, minél hamarabb tudjátok ezt orvosolni, mert ez ellehetetleníti a használatot. Köszönettel:AB
A bosszankodás, az elkeseredés mellett, hogy valószínű végleg búcsút inthetünk a “KrémBibliánk”-nak én most azért még próbálok türelmes és bizakodó lenni a javítást illetően, bár sok bizodalmam nincs hozzá. Még sosem láttam olyan pozitív példát, amelyben az ilyen újdonságból eredő bakik maradéktalanul javításra kerültek volna, mindig maradt a megszoksz vagy megszöksz lehetősége. Ahogyan írta itt valaki fentebb, most olyan tipikus működésképtelen állami felület érzésem van nekem is, és mint tudjuk, azokat soha, de soha nem javítják ki.
Számomra az is kétségbeejtő, hogy nincs naponta, kétnaponta egy hivatalos update néhány sorban (legalább itt vagy Facebookon), vagy egy felugró ablakban a főoldalon (most már egy kiixelendővel több vagy kevesebb, már mindegy lenne), hogy ezt és ezt már javítottuk, ezt és ezt tervezzük javítani, de még nem sikerült, vagy majd ezután ütemezzük be, türelem.
Biztos vagyok benne, hogy éjjel-nappal dolgoztok rajta (remélem), de így egy kicsit magunkra hagyva érezzük magunkat a problémákkal.
Ha már szakmailag is siralmasnak látod akkor félő ,hogy sok év munkája ami a felhasználóknak köszönhető,mehet a kukába. Egyre több hibát találok amatőr szemmel is. Lehet ,hogy ennyi volt és temethetjük a Krémmániát?
Instán találsz egy posztot.
Kedves Adminok!
Biztosan már többen jelezték, de a következőket vettem még észre:
Rámegyek egy termékre, amiről biztosan tudom, hogy van belőle piactéren is, mégis külső oldalra vezet, amikor keresem az eladó példányokat. Ha megtalálom az eladót, akkor látom a termékei között amit kerestem.
Ezen kívül zavaró, hogy a termékleírás továbbolvasásához plusz kattintgatni kell, és előjön egy felugró ablak (tapasztalataim szerint az egyenes elérési útvonal mindenki számára kényelmesebb és átláthatób? mindenki utál kattingatni, hogy meglelje az infót). Bőven van hely a teljes kiírásra, a margók is indokolatlanul szélesek, tervezitek, hogy ezen változtassatok?
Szerintem szép lett az oldal, és nekem a bozontos szemöldökű csajjal sincs problémám Gondolom, a problémák orvoslása folyamatban van, hiszen nektek is, nekünk is az az érdekünk, hogy egy szép és felhasználóbarát oldal legyen a végeredmény.
Hm, igen, én is elhamarkodtam a kereső dicséretét. Nem jó Sőt, annyira nem, hogy pl van egy termék, amit tudom, hogy fent van (véleményeztem is a régi felületen, csak eltűnt), és még azt is megjegyeztem, hogy a neve hogy van fent, ami alapján korábban rá tudtam keresni. Konkrétan sehogy nem adta ki a kereső, a márka termékeit végiggörgetve találtam csak meg, a szűrés persze használhatatlan volt. És igen, sajnos ugyanúgy tudnod kell a termék nevét pontosan, ahogy fel lett töltve, mert úgy nem működik, ahogy (elnézést de) minden mai modern keresőmotor. Az egyetlen pozitívum tényleg az, hogy kidobja előre a találatokat, viszont azóta már tapasztalom, hogy ez sem működik mindig, csak ha épp olyan kedve van.
Az a baj, hogy annyi sebből vérzik az egész, kb tényleg ahová kattintunk, ott valami bugos. És én még csak nem is használom a piacteret Amiért én egyébként szeretem és használom a KM-t, a veleményeken kívül persze, az az INCI listák és részletezésük. Na jelen pillanatban az is egy káosz, nagyon remélem, hogy helyrehozható, mert a lényege veszne el számomra az oldalnak. Én mondjuk türelmes vagyok, meg nem dől össze az életem és vásárolni is képes vagyok KM nélkül, de azt gondolom, minél több idő telik el így, annál nagyobb lesz a káosz. Lehet ennél már tényleg az is jobb lenne, ha visszaállítanák a július 31-i állapotot vagy akár ideiglenesen leállítani a felhasználók számára az oldalt? Szerintem amúgy ez utóbbi elfogadhatóbb is lenne, mert ahogy látom, mindenki csak hőbörög, több felületen is. Amivel persze előrébb nem jutunk, de nem tudom mennyire tesz jót a KM megítélésének (ez persze nyilván attól is függ, mikorra lesz kijavítva a hibák nagy része)
Ahogy korábban írtam, ennyire nem merültem bele a dolgokba, mint ahogy a többiek, révén nem is voltam hardcore felhasználó. De ha tényleg ekkora a kupi, ahogy ezt többen jelezték, akkor elég nagy a sz@r.
Láttam már hasonló adatmigrációt igénylő felületfejlesztést. Maradjunk annyiban, hogy ez csak akkor tud ekkora lékre futni, ha a fejlesztő informatikus kizárólag kocka és baromira nem ért semmi máshoz ezenkívül. Kizárólag a kódokat, az egyeseket és a nullákat látja és a felvetett problémákat sem érti, mert amúgy sosem használta/látta az eredeti felületet.
Jó szokás szerint - ami manapság sok helyen dívik -feltehetőleg egy teljesen félkész fejlesztést sikerült ráengedni erre az oldalra, félig lefejlesztett, új adatbázissal. Gondolom, az erre szerződött határidő is lejárt. Lehet, hogy egy hosszab ideig tartó, bétafelület nem ártott volna és mehetett volna párhuzamosan a régivel. Innen szerintem max úgy lehet nyerni, ha a régi felületről készült biztonsági másolatot (remélem van) visszaállítják, amíg ezen az újon dolgoznak.