Krémmánia megújulás FONTOS

Sziasztok! Jó félórát azzal töltöttem, hogy olvasgattam a hozzászólásokat. Nincs sajna időm az össze elolvasására, de annyit elmondhatok, hogy szinte az összes, amit elolvastam szívemből szól. Az új oldal rettenetes, nem felhasználóbarát és konkrétan pont arra nem jó, amire eddig én használtam.
Egy példa: ha pl. a piactéren én most csak szempillaspirált keresnék (általánosságban, nincs még eldöntve, melyik márkát), akkor a sminkek fő csapáson keresztül lehetett tovább szűrni (sminkek szemre), stb. Lehet én vagyok béna, de most ilyen lehetőséget nem találok. Végig kell néznem az összes sminket, hogy a 48. oldalon lévő szempillaspirálnak megörülhessek.
A szűrő használatán is lehetne javítani. Ezt a problémát az eddig elolvasott hozzászólásokban nem találtam, így gondoltam nem ismétlen az összes fo…st, hanem írok egy új kérést.
Nekem ez nagyon hiányzik. Impulzusvásárlóként általában nem konkrét dolgokat szoktam keresgélni, hanem nézelődni és valamibe beleszeretni.

Ja és a régi KM-en a bejelentkezés után a felhasználónév melletti borítékon látszott, ha van új üzenet, most ilyet sem látok sehol. Honnan fogom tudni, hogy válaszolt valaki a kérdésemre, vagy kérdez tőlem valaki valamit?

6 Likes

Kedves tesztelős játékra jelentkező Krémmániások!

Elnézéseteket kérjük, egy adminisztratív hiba miatt a legutóbbi két játék pályázati feltételei nem jelentek meg az oldalon. A tesztelős játék menete a korábbiakkal azonos, nem változott.
A jelentkezők címét, telefonszámát azóta természetesen töröltük az adatbázisunkból, kizárólag a nyertesek cím és telefonszám adatait kezeljük a szabályzatban leírtaknak megfelelően (csakis a termékek postázásához).
A pályázati feltételeket ezeken a linkeken találjátok:

1 Likes

(post deleted by author)

5 Likes

"2. A Pályázat leírása

A Pályázatra jelentkezők közül 10 szerencsés „Krémkedvelő” szintű felhasználót sorsol ki…"

Érdemes lenne a “krémkedvelő” szócska elé s mögé odabiggyeszteni, hogy a minimum krémkedvelő szintet elért felhasználók között…

3 Likes

Ejnye-bejnye! Lehet, hogy már valaki említette előttem - elnézést, rövid távú a memóriám, de javítani mindenesetre még nem sikerült ezt a hibát sem! :anguished:
A piactérre újonnan feltöltött termékek sokasága nem elérhető a termék adatlapjáról! Vagy igen, vagy nem - fogalmam sincs, hogy ez mitől függ.
Teszteltem (majd küldöm a számlaszámom privátban, ahová a rendszerfejlesztő-informatikus óradíjat lehet utalni kedves Central Media) !!!
Nem csak az én termékeimnél van ez így, szúrópróba-szerűen megnéztem más krémmániás kollegina új termékeinél, ott sem működik sok esetben. Érdekes, egy mai új feltöltés megjelenik…
Tehát: termék adatlap - keresés a piactéren zöld gomb - vagy mutatja az eladó terméket, vagy nem.
Közben pedig nap mint nap tapasztalom, hogy régi, mindenki által kedvelt-szeretett krémmániás kartársnők töröltetik magukat, mert már semmilyen véleményét, eladó termékét nem találom. :cry:

4 Likes

Most, hogy ezt írod, rákerestem a legkedvesebb véleményezőmre, akitől gyakran vásároltam is, eltűnt. Ez nagyon nagy veszteség, mert ő volt számomra és szerintem sokak számára az etalon, nagyon értékes volt, amit itt letett az asztalra. És ki tudja, hányan döntenek még így. Ha nem változik semmi, előbb-utóbb nem marad más az oldalból, mint egy üres excel-táblázat.

5 Likes

Most már tényleg szeretném tudni, hogy itt mi történt. Kik voltak megbízva a fejlesztéssel? Nem vagyok szakmabeli, egy multinál dolgozom, van honlapunk, számlázási rendszerünk. Bármi fejlesztés történik, konkrét tesztelő csapat dolgozik azon, hogy az élesítés előtt minden problémát feltárjanak, majd javítsanak. Inkább “túltesztelik” magukat, de nem engednek semmit addig élesíteni, amíg nem tuti a működése. Itt nem tudom, mi történt, de nem egy-két dolog nem működött, hanem konkrétan semmi az új verzióban. Mintha senki nem tesztelt volna semmit. A másik: elég sok idő eltelt már, és alig egy-két funkció lett javítgatva, de semmi más nem történt. Ennyi idő alatt kizárt dolog, hogy nem lehetett volna helyrehozni mindent. Ráadásul úgy, hogy az olvasók jelezték a hibákat, ha már a fejlesztők nem végezték a munkájukat. Olyan mintha full amatőrök végezték volna el a dolgot, és valószínűleg valami nagy baki történt, amit már nem lehet jóvá tenni. Sajnálom, hogy ez lett a Krémmánia vége.

19 Likes

Ezt én is épp a héten vettem észre, baromi idegesítő!

Na igen, véleményem szerint a ‘‘full amatőrök’’ megnevezéssel az a probléma, hogy több emberre utal, pedig én a saját tapasztalataimból kiindulva inkább csak EGY emberre gondolok.Komolyan gondoljátok, hogy kiadnak egy ilyen munkát és akkor majd nekiülnek 4-5-en egy cégnél és vállvetve dolgoznak egy weboldalon?
Ezt jobb helyeken egyetlen ember végzi.
Ha pedig elkészült a munka és ilyen hibák merülnek fel, akkor a programozók felhagynak másik munkáikkal és nekiülnek idestova 2 hónapja éjt nappallá téve korrigálni a hibákat?
Nem tudom hogyan is gondolhattok ilyet?
Egy ember javítgat, foltozgat, mikor éppen ideje engedi:
Természetesen lehet hogy messze járok az igazságtól, de ugye akkor az elmúlt hetekben történt volna érdemleges változás.
Alapból rossz és használhatatlan az egész új oldal, soha nem lesz jó és használható.
Amikor azt olvasom, hogy a ‘‘fejlesztő csapat’’, akkor mindig rám jön a röhögés…
Az első perctől kezdve nem hangzott el egy őszinte szó, csak a rizsa a fejlesztő csapat áldozatos munkájáról.
Nem tudom 2024-ben Magyarországon hogyan lehetnek ennyire naivak az emberek, hogy hisznek a csodákban, de mint mondják, a remény hal meg utoljára, azonban a nagy gond az, hogy itt a remény meg sem született.

9 Likes

Kedves Zoraima! Köszönjük jelzést, jogos, azóta javítottuk! :heart:

Na igen. Ezt sugallja a hivatalos kommunikáció, de nyilván nincs így. Az már korábban kiderült, hogy külsős munkatárs(ak) ez a “fejlesztő csapat”, és természetesen projekt jelleggel volt megbízva a feladatra, amit nagyon rosszul végzett el.

Az nem derült ki, hogy ennek mi lett a következménye, de talán az tényleg nem is ránk tartozik. A kommunikáció is azért lehet ilyen semmilyen, mert talán az az egy ember sem tudja pontosan, aki velünk kommunikál, hogy mit mondjon… (ez egy jóhiszemű feltételezés).

Dolgoztam ilyen cégnél, ahol ennyire nem volt rendszer, nem voltak a feladatoknak felelősei, nem volt jó a belső kommunikáció, nem voltak következmények, csak folyamatos tűzoltás lóhalálában. Nem tudom, hogy itt is ez van-e, nem látunk bele. Abból kiindulva, hogy szinte mindenben van valami hiba, ami történik, én erre gondolok. Ha így van, nagyon sajnálom a munkatársakat, mert tehetetlenek. A vezetőségen múlik ez leginkább.

Viszont, mint felhasználó, én is érzem a dühöt, amikor látom, hogy két hónap alatt még mindig csak pár dolog lett megoldva, az új (elvileg letesztelt) funkciók egyáltalán nem működnek és szinte bármi történik abban van valami hiba. És nem csak informatikai hiba. Igen, ilyenkor már inkább csak dühít, hogy majd kapunk egy újabb “elnézést kérünk” üzit. Jobb lenne ha lenne pontos magyarázat a dolgokra? Igazából lehet, hogy egy percre igen, de az oldalt nem hozná rendbe. És ha a fentiek a fő ok (a szervezetlen működés), az egyrészt nem fog kiderülni számunkra, csak ezekből a jelekből következtethetünk, másrészt determinálja, hogy így marad minden.

Mit tehetünk mi? Megszoksz vagy megszöksz. Esetleg végtelen türelemmel le kell szarni az egészet, hogy valaha jó lesz és használni azokat a funkciókat, amik működnek. Aztán egyszer majd lehet, hogy jó/jobb lesz, ki tudja. Én most erre hangolom magam.

8 Likes

Nekem az az érzésem, hogy ez az oldal nem fontos, vagy nem annyira fontos, nem ezen van a hangsúly. Minden a közösségi médiában pörög. Az Instán nyilván nő a követők száma, az hozza a reklámokat, sponzorokat majd. Meg FB-on olvastam valami Beauty Expóról, amit a Krémmánia a Rossmannal szervezett, amiről én egy szót nem olvastam itt az oldalon, (pedig lehet, hogy még el is megyek), hogy milyen jó volt, meg mennyi ingyenes ajándékot kaptak a látogatók. Amúgy biztos valami nagy reklámként itt is villogott a kezdőlapon, csak ki nézi azokat. De a lényeg, hogy ez az oldal számomra sem működik sajnos.

4 Likes

Szerintem a Beauty Expo is megérne egy misét, legalább olyan hatékonyan lett megszervezve, mint a megújulás… Nem tudom az eseményen hogyan oszlottak meg a szerepek.

A jelenleg hetek óta tartó KM helyzet miatt viszont a Central Media helyében mélységesen szégyellném magamat, inkompetens banda, ezt nem felejtik el minden aspektusból bebizonyítani.

https://www.reddit.com/r/szepsegtippek/s/TR0qoKBsES

7 Likes

Csak azt nem értem, ha ilyen mostohagyerek ez az oldal, mért nem adják àt másnak, aki foglalkozik is vele.

2 Likes

amúgy az is mi, hogy veszek itt valamit a piactéren, semmi értesítő, hogy elfogadták-e az ajánlatomat, hanem már csak jön az email az eladótól…?

másik: honnan a tökből lehet tudni, ha valaki válaszol egy kérdésemre valahol? sehonnan? ez most komoly? bakker, legalább ilyenek javítva lennének, tiszta szánalmas ez az egész… hány kódsor lenne ez? 5-10?

3 Likes

Nem kapsz értesítőt, hogy elfogadták a vásárlásod? Na, ez új nekem - én hónapok óta csak eladok, illetve eladnék. Ha megjelennének a feltöltött termékeim a piactéren! :smiley:

eddig kaptam, de most 2 napja vettem valamit, és sehol semmi. néztem spamben is, semmi. hirtelen azt hittem, az eladó már ismert névről és elfogadás nélkül írt, de nem. szóval rejtély…
de még az aktív vásárlásaim között sem látom :smiley: vagy minek nevezzem ezt a fullra elrontott részt, ahol legalább látom, mik várnak még értékelésre… szóval ott sincs a cucc. :smiley:

Kedves Forummodi!

Érdeklődni szeretnék, hogy a kereső mikor kerül élet és működőképes formába?
Kimaxoltam a kereső hibáihoz történő alkalmazkodási lehetőségeimet az oldal funkcióit figyelembe véve… mégis… rengeteg hirdetés láthatatlan. :rage:

• …mert ha az oldalon regisztrált termék megnevezésében van egy pl. “EDT” jelzés, de a hirdetés ezt nem tartalmazza, már tuti nem fog megjelenni, de több esetben hiába másolom be az oldalon lévő termék pontos nevét, még akkor sem látható…
  • illetve ha van élő hirdetés, akkor miért (és meddig) navigál még át az oldal az árukeresőre, az oldalon lévő eladó terméket konkrétan láthatatlanná téve?
  • a többéves és TÖRÖLT hirdetések meddig lesznek láthatóak az oldalon?

Előre is köszönöm a visszajelzéseket!

8 Likes

Szerintem a fejesek megegyeztek a másik fejesekkel, 0 IT-s befolyással mindkét oldalról, aztán az adatbázist átmigrálták a régi, toldozott-foltozott de legalább egyénre szabott rendszerből egy olyan újba, ami olyan máshonnan előrángatott alapokon nyugszik, ami alkalmatlan a krémmániát fenntartani (mivel ez egy elég egyedi koncepció, semmi késztermék nem lenne kielégítő), plusz abszolút nem kompatibilis a régivel - és minden valószínűség szerint az lesz a vége, hogy az új rendszer méginkább toldozott-foltozott lesz. Persze ez csak az én véleményem, és lehet hogy tévedek. Nem hiszem hogy bárki amatőr lenne, abban viszont biztos vagyok hogy az új IT csapatból senki sem volt ezt megelőzően krémmániás.

2 Likes

Kedves Lapo!
Rettentően sajnálom, de sajnos, nem tudok konkrét időpontot írni Neked. Minden észrevételt továbbítottunk a fejlesztőknek…