Krémmánia megújulás FONTOS

Szia mindenki és @Forummodi :two_hearts:

Én most nem puffogni jövök ide kivételesen, hanem kérdezni szeretnék egy szerintem fontosat.

Terméktesztelés az új felületen:

Mikor rákattintottam a Teszteld le! fülre (legutóbbi 2 tesztelni való terméknél), akkor a Bejelentkezés-nél kérte a rendszer a teljes nevem, címem (utca, irányítószám, város), email címem, telefonszámom. Miután sikerült minden adatot kitöltenem azt ígérte a rendszer, hogy idézem de nem szó szerint: “köszönjük hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot és elküldjük a terméket.” Vagy valami hasonló.

Ezzel szemben a KM FB platformján a terméktesztelősdit Játsz és NYERJ címen reklámozzák.

Hol az igazság? Az adataim bepötyögése után nem lettem kontaktálva és nem arról szólt a fáma hogy sorsoláson kellene részt vennem, hanem hogy küldeni fogják a tesztelésre váró terméket. Régen ez persze így volt, sorsolás volt, de ott nem kellett semmiféle személyes adatot ELŐRE megadni, hanem amikor kisorsoltak tesztelőnek AZUTÁN vették fel a kapcsolatot a szerencsés nyertessel és kérték el a fent említett adatokat.

Ez GDPR - ügyileg helytálló?

Köszi a felvilágosítást! 🩷

13 Likes

Köszi, hogy ezt felhoztad, mert pontosan ugyanez fogalmazódott meg bennem is. Ugyan még soha, (a régi felületen sem) sikerült tesztelővé avanzsálnom, de most kb azt éreztem, hogy jókor voltam jó helyen, vagy legalábbis minimum arról kapok majd egy értesítést, hogy nem én lettem a szerencsés kiválasztott. Merthogy teljesen úgy van megfogalmazva, hogy “hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot”, vagy valami hasonló, ráadásul minden adatomat előre meg kellett adni.

Ha az oldal fejlesztésével kapcsolatban nem is kaphatunk konkrét válaszokat, erre azért én minimum várnám a magyarázatot.

2 Likes

Megtaláltam a cuccaid, de cseles probléma volt. L’Erbolario keresőszóval nem adja ki, de pl. Erbolario-val már igen. Ez azért lehet, mert a rendszerben az aposztróf után van egy szóköz: L’ Erbolario
Ha a teljes nevét leírod, kell bele az a szóköz, különben nem talál semmit.

Egyébként mindenben egyetértek. Szerintem elsődleges cél volt a “frissítés”, az újak bevonzása. Néha már azt érzem, hogy sorozatban “gyártja” őket valaki, csak meglegyen a kvóta. A reklámokkal meg eltolhatják a biciklit, egy darabot sem láttam, a legtöbb böngészőben le lehet tiltani őket, és meg is teszem.

2 Likes

Köszi, hogy rákerestél❤️ Ezek után belegondolni sem szeretnék hányan lehetünk akik teljes nyugalomban hátra dőlve várjuk a vevőket, akik így soha nem fognak rátalálni a hirdetésekre. Mintha teljes nyugalomban várnám egy nem létező címre küldött levelemre a választ….a nagy megújulás fantasztikus végeredménye: Godóra várva.

3 Likes

Azon már túltettem magam, hogy megdöglött a profilom és megszűnt a piactéri jelenlétem… de azért még fizetnék is, hogy egy popcornnal vagy nacho chips sajtszósszal a kezemben beleshetnék a kulisszák mögé, milyen számokat produkál a KM a dicsőséges megújulás óta :joy:

10 Likes

Sziasztok! Valaki tudna olyan információval szolgálni, hogy elengedték-e a krémmánia további fejlesztését? Időnként felnézek, de mintha semmi sem történt volna, ugyanúgy használhatatlan. Hiányzik a régi oldal, gondolom azt már nem kapjuk vissza… :cry:

5 Likes

Kedves Mancsusz! Nem engedtük el a fejlesztést, sem a javításokat, a háttérben folyamatosan zajlanak. ha lassan is… Tudom, hogy sok idő eltelt az átállás óta és a régi oldalt sem tudjuk visszaadni, de még mindig további türelmedet, türelmeteket szeretnénk kérni!! :heartbeat:

1 Likes

Kedves Zoraima!
A tesztelős játékok menete nem változott: annyi nyertest sorsolunk, amennyi az adott tesztelés adatlapján a bevezető mondatban szerepel. A legutóbbi játékoknál pl. 10 nyertest sorsoltunk. A nyerteseket mailben értesítjük, utána pedig elküldjük nekik a terméket.

Hm…hm…nem épp megnyugtató ez a válasz, sőt! (De azért köszönöm - gyakorlatilag most foszlott szerte minden illúzióm a KM feltámasztásával kapcsolatban).
Ettől a választól gyakorlatilag az az érzése az embernek, hogy fogalmuk sincs az oldal szerkesztőinek (meg talán senki másnak sem ott a háttérben) arról, hogy milyen információk jelennek meg az oldalon 1-1 fül alatt, s hogy a rendszer indokolatlanul gyűjti be a személyes adatainkat. Ez nem más mint a felhasználók megtévesztése (szerintem). Ügyvéd ehhez mit szól? Vegyétek magatokat végre komolyan mert amit műveltek az minden csak nem hiteles (mint ahogy azt nagyon hangzatosan az arcunkba nyomjátok rögtön a nyitólapon)!

11 Likes

Teljesen egyetértek! Ilyen a világon nincs! Sürgősen írjátok át a szöveget, ha jót akartok magatoknak!
(Ezt most nem úgy értem, mint a boszorkány átka :sweat_smile: hanem jogilag teljesen támadható.)

5 Likes

Most elvesztettem a fonalat: nekem az lenne a logikus, hogy amikor jelentkezik valaki a játékra, akkor csak email cím és krémmániás felhasználónév lenne szükséges. Majd, amikor kisorsoltak nyertesnek, akkor privátban lehet kérdezni nevet és lakcímet, telószámot (a futár munkájának segítésére), esetleg miegyebet (bár nem tudom, miegyéb kellene még egy nyertes adataihoz, esetleg derékbőség?) Én is jelentkeztem, meg kellett adni a civil nevemet, lakcímemet stb. Akkor sem értettem, most sem értem, hogy miért, ha egyáltalán nem biztos, hogy küldenek bármit is. GDPR meg a fejét fogja közben…

4 Likes

Adatvédelmi nonszensz. Az meg nettó megtévesztés, hogy kiírja, hogy add meg az adataidat és küldjük a terméket tesztelésre, közben úgy gondolja, hogy “ha téged sorsolunk ki”.

Tiszta k.o. lett ez az oldal… helyesírási hibák tömkelege, értelmezési gondok, funkciótlan funkciók… Mintha egy fogyatékos csirke szerkesztené bekötött szemmel…

11 Likes

“… fogyatékos csirke bekötött szemmel…” :rofl: :rofl: Feldobtad a napomat!

1 Likes

Én azért nagyon sajnálom a lányokat… akiknek eddig ismert volt a nevük, arcuk és akik szerkesztették a blogot, magazint stb. Ez kétségbeejtő érzés lehet 13 év szívvel-lélekkel végzett munka után. És gondolom nem ők tehetnek erről.

6 Likes

Tudom, hogy ez csak félig kielégítő/segítő válasz, de szerintem jelezd ezt e-mailben nekik. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen egyedibb, pl. konkrét felhasználót vagy adott termékeket érintő problémákat ott hatékonyabban kezelik. Itt én is hiába jeleztem, hogy egy júliusban általam feltöltött termék azóta sem látszik, semmi nem történt. Aztán meguntam, és bemásoltam-elküldtem nekik a hozzászólást e-mailben. Arra már másnap reggel jött is válasz (és lehet, hogy jött volna aznap is, de hétvégén írtam), és még aznap láthatóvá is vált a termék.

Az mondjuk már más kérdés, hogy az elsőnek kapott válasz szerintem elfogadhatatlan volt (az e-mailből szó szerint másolva: “Lehetséges, hogy az új oldal indulása miatt nem látszik a termék, így azt javasoljuk, hogy töltsd fel ismét és jóváhagyjuk.”) :roll_eyes: de amikor visszaírtam, hogy nem vagyok ezzel elégedett - van már így is épp elég duplikált termék jelenleg az oldalon, no meg nem szeretnék én dolgozni kétszer valaki más hibája miatt - akkor megkeresték és láthatóvá is tették az adatlapot.

1 Likes

Köszönöm a válaszod. Sajnos én már azon a ponton vagyok, hogy nem vagyok hajlandó semmilyen formában részt venni ennek az oldalnak a “fejlesztésében”. Alapjaiban lett elcseszve az egész sajnos, egy használható oldalból lett egy használhatatlan felület. Akinek mégis tetszik ez a megújulás az biztosan fontosnak érzi megírni a javaslatait, észrevételeit az illetékeseknek de ez sajnos nem én vagyok. Passzív résztvevőként még itt maradok, de a korábbi aktivitásom már a múlté sajnos.

6 Likes

Sziasztok!
Szerettem volna tegnap hozzászólni, de nem engedte a rendszer, kijelentkeztem, bejelentkeztem, frissítettem, más böngészőben jelentkeztem be, tök mindegy, azt írta ki, hogy “new user” vagyok, és a topichoz csak 3 hozzászólásom lehet (khm…akkor miért hagyott eddig kb. 20 hozzászólást írni?) és vagy szerkesszem a régit, vagy szóljak hozzá más témához. Az előbbit nem hagyta, bárhogy próbáltam, az utóbbit pedig nem szerettem volna. Más téma engem itt ugyanis nem érdekel, egyszer már ki is regisztráltam a fórumról, és csakis a “Krémmánia megújulás” topic miatt regisztráltam vissza újra. Tegnap töröltem a legutóbbi kb. 10 hozzászólásomat (nem, nem gondoltam meg magam, mindent fenntartok, amit írtam), hátha segít. Nem segített. Írtam a KM adminnak és a forummodinak is, hogy szeretném tudni, miért vagyok karanténban, és mégis meddig, mi a new user" definíciója? Nagy sokára érkezett meg a válasz, idézem, hátha Ti se tudjátok, ugyanis sehol nincs ez feketén-fehéren leírva:
"Ahhoz, hogy kilépj a new user állapotból, az alábbiak szükségesek:

• 30 bejegyzést kell elolvasni
  • Legalább 10 percig kell olvasgatni a postokat
  • 5 topikot meg kell tekinteni."
    Nálam ez utóbbi hibádzott, nem véletlenül, na de ezen ne múljon, pótoltam, és láss csodát, immáron tudok hozzászólni!
    Szóval a lényeg, amit tegnap a terméktesztelés témához írni szerettem volna:
    Életemben először gondoltam egy merészet, szimpatikus volt a teszt-termék, a Garnier kétfázisú micellás víz. A tesztelés fül megnyitása után, felelős állampolgárként figyelmesen elolvastam mindent - az ördög a részletekben rejlik - és szó se esett sorsolásról! Akkor nem jelentkeztem volna. Kitöltöttem minden rovatot, jóindulatúan kiadtam az összes privát adatomat, név, lakcím stb., a végén az volt kiírva, hogy felveszik velem a kapcsolatot, és küldik a terméket. Azóta is várom… De nagyon úgy tűnik, hogy a privát adataimért cserébe nem kapok semmit, úgy kell nekem!
    Viszont ez az egész adatvédelmi szempontból erősen aggályos, simán perre lehet vinni, biztos vannak itt köztünk jogászok, akik ezt pontosan tudják!
    Az a válasz meg a forummodi részéről, hogy “átnézzük a tesztelést”, vérlázító!
    Eddig mégis mit csináltatok?
    A facebookon ez olvasható:
    " Köszönjük szépen a kommentjeiteket, sokat segítenek az esetleges hibák feltárásában és javításában. Jelenleg több általatok felsorolt probléma javításán is teljes erőbedobással dolgoznak fejlesztőink. Emellett természetesen folyamatosan kerülnek ki az oldalra kisebb-nagyob hibajavítások, optimalizációk."
    Ezt nem gondoljátok komolyan!
    A “megújulás” kismillió hibájából (Konkrétan egyről se tudtatok, mindegyikre mi hívtuk fel a figyelmeteket) kijavítottatok 2 hónap alatt max. három darabot?
    Hibajavítások és optimalizáció?..
    Mire kell optimalizálni?
    Miért keletkeztek a hibák?
    Akkor kellett volna kiadni a munkát, amikor kész van, miután egy felelős személy leokézta!
    Miért nem ment zökkenőmentesen a “megújulás” így tizeniksz év után?
    Ja, és mindig tanul valamit az ember, tegnap este óta tudom, mire hajaz egy az egyben az új KM design! Nlc.hu! Nézzetek utána, érdemes! A feladat valszeg ugyanannak a fejlesztő team-nek lett kiadva, akik azt csinálták, jó lesz ez ide is alapon, benne van az árban!
7 Likes

Eddig úgy volt a tesztelés, hogy ha kisorsoltak, Évi felkeresett e-mailben, elkérte a címet és a telefonszámot, majd egyszer csak beállított a futár a tesztelendő portékával (kétszer sikerült tesztelnem, mindkétszer így volt és flottul működött). Most amikor megláttam ezt a tesztelős menüt én is erősen elgondolkodtam, hogy akkor kitöltöm és fixen küldik nekem a cuccot? Mert konkrétan ezt sugallja a megfogalmazás, teljesen megtévesztő ebben a formájában, szerintem sok ember jóhiszeműen csak azért adta meg az adatait, mert lehet hogy biztosra vette a tesztelés lehetőségét.

Ami pluszban szerintem is aggályos, hogy megadtam az adataimat, de emlékeim szerint sehol nem kellett bepipálnom, hogy hozzájárulok azoknak kezeléséhez. Most akkor kérdezem, mégis mihez kezdenek a rengeteg jelentkezéskor megadott személyes adattal, főleg azokkal amik nem kisorsolt személyhez tartoznak? Ezt nem fogja össze-vissza keverni ez a zseni rendszer, ami egyszer már az értékeléseket is jól összekuszálta? Azért ezt manapság a GDPR forradalom idején szerintem illene egy fokkal komolyabban kezelni. Mondjuk min lepődöm meg, jelenleg az egész oldal egy bohóc komolyságával van menedzselve…

10 Likes

Csak feltételezés, de arra gondolnék, hogy 3. félnek kiadva, célzott reklámozáshoz kell. Ez az egész helyzet nagyon nem oké.

5 Likes

Kedves Piko888! Szeretnélek megnyugtatni, természetesen nem adjuk ki az adataitokat 3. félnek!!