A kezdetek óta figyelem a történéseket, a szokásos vélemények helyett inkább a fórumot olvasgatom és örültem mikor felcsillant egy kis reménysugár. De nem sokáig. Igen, nekem is eltűntek a vevőértékeléseim, nem is mertem szólni miatta, nehogy én is a békát nézhessem alulról, inkább nem érdekel. A piacteret használtam, szerettem, de olyan nagy érdekeltségem nincs ott. Ha nem fog megoldódni a rengeteg probléma, azt a pár apróságomat inkább átköltöztetem másik felületre.
Egyelőre elkezdtem letörölni a véleményeimet, még nem jutottam messzire, némelyiket nagyon megkedveltem, mert egy hiú görény vagyok, de eljön az a pont is, amikor majd folytatom. Igazán nem nagy kár értük, elég szószátyár a legtöbb, az új profilba nem is igen illenek bele, a legtöbbet a terjedelem miatt le kell nyitogatni az új felületen, a kutyát se fogja érdekelni. Ahogy elnézem rengeteg vadiúj felhasználó van (remélem nem találom el pontosan): petra0123, kovacsmaci01, vikimiki05 és hasonlók, ugyanolyan logika mentén generált felhasználónevekkel, beleillenek a célcsoportba, írják is szorgalmasan az agyonvéleményezett drogériás cuccokról a másfél soros szösszeneteket, megágyazva később a promotált termékek abszolút hiteles és messzemenően pozitív értékelésének. Ne legyen igazam, csak hát láttunk már ilyet a régi oldalon is, és most valahogy a szokottnál is gyorsabban szaporodnak. Persze lehet az új fejlesztés vonzereje is. Akik mégis valódiak lennének azok esetében a követés intézménye magával hozza a kötelező “lájkolást”, különben rögtön nem leszünk jóban, ha bármelyik nyaffantás is kimarad. Szép jövőt látok itt kirajzolódni, de hát a fenntartó is csak a reklámokból él, a piactér pedig csak egy ballaszt a rendszeren. A jelmondat szerint “a valódi szépség a hitelességgel kezdődik”, hát ezek után gondoljon mindenki nálam sokkal pozitívabbat, azt hiszem ez is olyan marktingizé, hogy egy állítással adjuk el az ellenkezőjét. Attól valódi lesz és hiteles. Hogyne.
Erősen borús hangulatban írtam ezt a hozzászólást, de még kitartok, mert kíváncsi vagyok merre halad a dolog.
Kedves Timmon, az értékelések sajnos még mindig javítás alatt állnak, nagyon sajnáljuk a dolgot!
Reméljük, hamarosan jó hírekről számolhatunk be a javításokról, addig kérjük még szíves türelmedet!
Kedves Qwerty, a véleményeket a jövőben is ugyanúgy szűrjük majd, mint a régi oldal esetében, hiszen a hitelességük ugyanúgy fontos az új oldalon is, ez a törekvésünk nem változott.
Sajnos, sok hibajavítás még nem fejeződött be, ezért elnézésedet kérjük és türelmedet is, reméljük, előbb-utóbb a végére érünk…
Spoiler alert: az új oldal nem jó, ellenben rossz.
Nem számítottam semmi jóra, amikor megtudtam, hogy újítás lesz. Sőt, egyenesen féltem. Igazam lett sajnos. Az új weblap indulása óta próbáltam többször, többféle szemlélettel nekifutni az oldal használatának. Először természetesen a saját profilomat néztem. Nem kell részleteznem: kavarodás, random termékek, random vélemények. Aztán próbáltam a szokásos bevásárlás előtti KM kört, amikor elolvasom a megvenni kívánt termékek értékelését. Itt se tudok újat mondani: böszme nagy képek, rengeteg oldalra elosztva, csapnivaló keresőmotor, ráadásul a termék abc az adott betűn belül ömleszt népszerűség szerint, nekem meg fogalmam nincs, hogy a Too Faced ma hol áll a ranglistán, miközben a régi abc sorrend szerinti rendezésnél nem egyszer tippeléssel is el lehetett találni, hogy hányadik oldalon lesz a keresett márka. A piacteret látva mind a 28 évemmel megállapítottam, hogy öreg vagyok én ehhez. Nincs türelmem elölről tanulni egy oldal használatát, főleg úgy nem, hogy az oldal sem partner ebben. Merthogy könnyebb kezelhetőség nem lett. Lett helyette követés meg profilkép meg minden, ami egy rendes social felületre kell. Sajnálom, de én nem erre iratkoztam fel. Nekem ezzel a lényeg veszett ki. Nem az számított, ki vagy, hogy hívnak és melyik klikkhez tartozol, csak az volt a fontos, hogy hasznos véleményt írtál-e, meg tudtál-e nevettetni valakit, tudtál-e segíteni annak, aki valami ritkaságra vadászik stb. Persze mondhatjuk, hogy ez részletkérdés, de nekem semmilyen social media accountom nincs, nem most fogom elkezdeni.
2012-ben regisztráltam, akkor írtam az első véleményt. (Nem ezzel a névvel persze, de valami kifürkészhetetlen oknál fogva a km oldal és a km fórum már nem egy szerves egység, külön regisztrációt kér. Lehetséges, hogy néhány e-mail elküldésével ez orvosolható lett volna a részemről, de őszinte leszek: van épp elég dolgom, intéznivalóm, én ide kikapcsolódni jártam, nem akarok itt is dolgozni. Biztos vagyok benne, hogy valakinek ki volt adva a felhasználói fiókok kezelése feladatként, ennek ellenére a km fórum szerint az e-mail címem regisztrálva sincs.)
Számomra eddig egyértelmű volt: ha kozmetikumot vagy szépségápolási kütyüt kell venni, akkor 0. lépésként irány a Krémmánia. Több, mint 400 véleményt írtam az évek alatt és ciki vagy sem, de volt olyan termék, aminek a véleményét korábban megírtam és csak jeles napon tettem közzé, hogy egyfajta naplóként ott legyen nekem (pl. Édesanyám születésnapja, az avatásom, munkahelyváltás stb.).Tovább megyek, másoktól is szerettem ilyen véleményeket olvasni, a mai napig vannak olyan termékek, amikről eszembe jut egy-egy valódi mélységgel, személyes történettel megírt vélemény. Volt, ami megríkatott, volt, ami inspirált és olyan is, amin csak szimplán könnyesre nevettem magam. Ezek mind-mind eszembe jutnak időről időre és látjátok, se profilkép, se követés nem kellett ahhoz, hogy emlékezzek ezekre a felhasználókra. Talán túl érzelmes vagyok, de aki érti, az érti. Ez egy szívvel-lélekkel teli közösség volt, ahova jó volt tartozni. Úgyhogy részemről a búcsú taps nektek szól, kedves véleményező kolleginák.
Köszönöm Lányok, egy élmény volt!
Én is “inkognitóban” vagyok itt akaratomon kívül: ugyanis a régebben használt email címemmel, felhasználónevemmel nem tudtam belépni ide, a fórumra. Ezért kénytelen voltam egy másik email címmel/nicknévvel újra regelni - de ha már így alakult, maradnék is az ismeretlenség jótékony homályában.
A libabőr futkosott rajtam RegivelNemEnged hozzászólását olvasva, mert szóról szóra írhatnám ugyanezt. Az oldal indulása óta itt vagyok egy kisebb kihagyással. Sok kedves krémmániás kartársnőt ismerek személyesen, még többet virtuálisan. Rengeteg véleményt írtam, volt nagyon sok adás-vételem is, de annak örülök a legjobban, hogy akadnak olyan ismerőseim innen, akikkel időről-időre felvesszük a kapcsolatot még akkor is, ha éppen nem adás-vételt bonyolítunk.
Nem érzek sem dühöt, sem szomorúságot, csak az értetlenséget: hogy ki és miért engedte útjára ilyen kiforratlanul az új oldalt? Teljes szakmai inkompetencia, még több pénz hajhászása, ismerősnek kellett nagyon a megbízás/munka vagy mi volt az oka??? Persze erre soha nem kapunk majd választ, elég annyi, hogy továbbra is mi “dolgozunk”, azaz teszteljük az oldalt, ami tutira nem a mi feladatunk lenne. Ez nem mások munkájának “fikázása”, ezek sajnos tények. És erős a gyanúm, hogy a Central Media most kiöntötte a fürdővízzel a gyereket is.
Legalább a Forummodi robotot bekapcsolták. Nem hiszem, hogy AI lenne, túl sokat ismétli önmagát. Ennyi idő után egy egyszerűbb algoritmusnak is fejlődnie kellett volna valamennyit.
Forummodi egy lélegző, érző, keményen melózó emberi lény.
Amúgy meg:
Nemá’ Lányok és Fiúk! Elég a rinyából! Ha lassan is, de sikerül összekalapálni az oldalt. Meglesz az!
Minden változás szokatlan, ezt a weboldalt is majd megszokjuk. Több funkció van, többet kell majd megtanulni, hozzászokni. De tökéletes sem lehet, ami majd mindenkinek tetszik. A mi kedvünkért csináltatnak sok új funkciót, amit a nagy többség kért. Itt legalább demokrácia van
Legyünk már türelmesek! Várjunk még egy kicsit és bízzatok!
Bízom abban, hogy Wishes, Forummodi és mindenki, aki igazítja az oldalon a véleményeket, tartalmat gyárt Instára, FB-ra, segíti a fórumot, őrzi a kapukat, kitapossa nekünk a javításokat.
Béke veletek!
A javítások egy dolog, amiket 13 napja csinálgatnak. És van ami kész is, nagyszerű!
De itt a többségnek nem csak ezért nem tetszik az oldal, egyszerűen annyira más, hogy ilyet biztos, hogy senki sem szeretett volna… A fejlesztés jó, az új funkciók jók, főleg amiket sokan kértek. De nem így, rákényszerítve mindenkire. Az oldal kinézete, a kattintgatások, a funkciók teljesen más működése olyan, mintha tényleg máshol lennénk. És a régi jó krémmániánkat el is felejthetjük. Én nem hiszek benne, hogy amikor végre kész lesz, akkor jó is lesz… Nagyon sok embert veszítenek el…
Az optimizmus mar velunk van. Sot a turelem is, elvegre meg mindig itt porgunk En azt is szeretnem, ha az ero is velunk lenne. A szarkazmus pedig…nos ugy latom az pont nem hianyzott senkinek.
Szerintem ha tutorial videó kell az oldal használatához, akkor kár elkészíteni. Tök komolyan mondom, ráadásul bántó szándék nélkül. Nem a felhasználó rossz, nem azt kell kikupálni.
Könyvajánló: Don’t Make Me Think, Revisited: A Common Sense Approach to Web Usability by Steve Krug
Van magyarul is, amolyan őstörténet, a webdesign és felhasználóbarát megoldások alapjai.
Azóta kiadtak már pár újabb cuccot is, nyilván.
@Wishes, nem hiszem, hogy bárki haragudna rád. Köszi a sok belerakott melódat.
Köszönöm, tényleg Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire szeretem a Krémmániát, nekem is sok barátom van innen, végtelen sok emlék fűz ide, meg hát kb. itt nőttem fel. Szóval remélem tudjátok, hogy veletek érzek, higgyétek el, amit mi tudunk, azt megteszünk.
Kedves Krémmánia Felhasználók!
Akadt még néhány elkallódott olyan piacteres értékelés, melyet egymásról adtatok a vásárlások kapcsán. Egy javítást követően ezek most reméljük hiánytalanul a helyükre kerültek. Aki esetleg mégis úgy látja a saját profiljánál, hogy az értékelései hiányosak maradtak, az kérjük jelezze itt vagy ami még jobb, írjon a kremmania@centralmediacsoport.hu mail címre.
Esetleg a törölt, és nem eladott termékek nem fognak eltűnni az eladottak közül? Köszi.
Én már elengedtem a régi oldalt, az újjal kapcsolatban viszont nem tudom feltűnt-e valakinek már, hogy tök jó, hogy lehet polcot csinálni és oda rakosgatni, csak éppen hogy vehetem le onnan a terméket? Pl. csináltam egy “értékelésre vár” polcot, amiről már értékeltem is pár dolgot, de semmilyen opció nincs rá, hogy levegyem (mobilról legalábbis, gépet kb kéthavonta kapcsolok be ha muszáj, de kérlek szóljatok, ha ott van ilyen lehetőség). Erre lesz majd megoldás?
Amúgy számomra ez inkább bosszantó, mikor az új funkciók nem működnek vagy semmi értelmük. Azt valahogy meg tudom érteni, hogy az átállás miatt összekavarodtak a dolgok, és jó látni, hogy lassan javulgatnak is. Nyilván senki sem így tervezte. De könyörgöm, az új funkciókat csak tervezte valaki… Itt egyébként gondolok a keresőre is, ami egy ilyen oldal szíve kellene legyen. De ezt már sokszor leírtuk.
Nekem innen úgy látszik, hogy azok, akiknek tényleg benne van a többéves munkájuk ebben az oldalban, most ugyanúgy szívnak egy (külsős?) kontár fejlesztő brigád miatt, mint a felhasználók. Gondolom ennek az IT csapatnak más dolga is van és ha pont ráérnek, hegesztenek valamit az oldalon, de mivel már nem ez a fő projektjük, baromi lassan halad. Persze ezt csak feltételezem, innen a fotelből…
Nekem most sok időm volt a napokban, gyártottam is jó sok véleményt, szóval elvoltam, egész megszoktam a dolgokat. Viszont látva azt, hogy két hét alatt mi történt, hát, nincsenek illúzióim… Télre talán kész lesz
@Eternity62 @RegivelNemEnged
Azt nem tudom tudjátok-e, hogy a fórumra mindig is külön regisztráció kellett, a KM oldalától függetlenül. Másik felhasználói felület. Úgyhogy ha itt nem létezik az email címetek, az lehet azért is, mert a fórumra korábban nem regisztráltatok.
Én mobilról egy csomó funkciót nem találok. Nem tudom megnézni adott felhasználó eladó termékeit, sőt, a sajátjaimat sem. Ugyanígy nem látom a felhasználóhoz tartozó piactéri értékeléseket egy helyen.
sziasztok!
Azt meg tudnátok nekem mondani, hogy hol találom meg a piacteres értékeléseimet?
Nekem sajnos nem csak az ordas hibákkal van bajom, sőt, azokat még el is nézném, hiszen apránként majd kijavítják. De az oldal új fizimiskája számomra vállalhatatlan!!! Biztos öreg vagyok már ehhez, de egyszerűen kedvem sincs már KM-n szörfözni, pedig próbálkoztam, nem tetszik a szememnek a látvány, kesze-kuszaság. Holott nekem ez korábban napi 5-10 perc relaxációval ért fel. Nagyon szomorú és csalódott vagyok. Elvettek vmit, amit nagyon szerettem, és ami egyben igazán hasznos információkat is adott.