Körömlakkok, manikűr

Ja, ez a cigaretta téma a legnagyobb vicc. Abszolút köztudomású, hogy mennyire káros és mennyivel nagyobb a társadalmi költsége, mint a bevételek, amit az államnak generál, mégsem tiltja be egyik ország sem. Sőt, a mai napig azon tördeljük a kezünket, honnan merészeljük végre kitiltani a cigarettásokat.

A köröm része szerinte is ócska nagy hype. Minden rákkeltő meg terméketlenséget okoz a mosószertől kezdve a benzingőzig. Ilyen környezetben élünk. A mikró meg a szoli is főbűnösök. A sminkcuccokat meg hagyjuk is :rofl: sajnálom azokat a tájékozatlan körmösöket, akik még örültek is az akcióknak, aztán koppantak.

2 Likes

Én csak azt nem értem, hogy ha betiltanak egy összetevőt kozmetikai termékekben, akkor miért nem úgy csinálják, hogy mondjuk 1-2 évvel előtte már gyártani is tilos ilyen összetevőjű terméket, majd későbbi időponttól forgalmazni is.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de ha mondjuk csak szimplán betiltják egy bizonyos összetevőjű termékek forgalmazását mondjuk 2025. szeptember 1-től, attól még a gyártók nem biztos, hogy időben át fognak állni a gyártásban, vagy nem tudom :thinking:

1 Likes

Tudták ezt már több, mint egy éve. Mondjuk a az átlag körmös értelmi színvonalát mutatja, hogy mennyire követi a szakmája híreit… de, hát ez van. Azért lássuk be, általában nem agysebészek.

Ha “annnnyira nagggyon” egészségtelen, akkor miért nem visszahívás a már polcokon lévő termékekre? Ha már az eladottakkal nem is akarnak foglalkozni? Full logikátlan laikus szemmel.
Emlékszem, jó pár évvel ezelőtt a DM-ben még kint volt a Diesel Feminine Plus Plus címkéje a polcon,de a termék màr napok óta nem. Megkérdeztem az eladót a Kálvin téri üzletben, hogy mikor lesz. Azt mondta a tele dobozt kerülgetik a raktárban, de nem adhatják már el. Azóta sincs. :broken_heart:
Illetve vettem az Ázsia Centerben,amiben a férfi verzió volt töltve :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Likes

Hatalmas biznisz ez a gyártóknak. Kihajítani több százezres készleteket aztán hajrá, vegyél újakat. Mert millió összetevő közül erről az egyről kitalálták hogy káros. Kitalált dolog ez. Mindenről mindent lehet bizonyítani, meg az ellenkezőjét is. Ahogy a megrendelő parancsolja.

3 Likes

Hirtelen nem tudtam, melyik topicba írjam ezt az ajánlást. Ha van Netflixetek és még nem láttátok, szívből ajánlom a “Vedd meg most - A shopping összeesküvés elmélet” című dokumentumfilmet. Döbbenetes.
Most délután néztem végig. Olyan nagy cégek volt munkatársai nyilatkoznak, akik vezető beosztásban vagy fejlesztőként dolgoztak ezeknél a vállalatoknál: mint az Adidas, Amazon, iPhone stb.
Voltak olyan infók, amivel eddig is tisztában voltam, voltak, melyeket csak sejtettem és nagyon sok olyan, amit eddig el sem tudtam képzelni. Számszerű adatokkal támasztják alá például, hogy percenként, online hány pár cipőt adnak el. Na igen. De mi lesz ezekkel a termékekkel a használat után (vagy éppen előtte az el nem adott, raktárban maradt illetve visszaküldött cuccokkal - az is kiderül).
Soha nem hallottam még azt a marketinges kifejezést, hogy “zöldre festés”, és valamilyen szinten megnyugodtam, hogy nem csak az én fejemben létezik a használati tárgyak élettartamának szándékos rövidítése, mint tendencia.
Szóval nézzétek meg, érdemes!

5 Likes

Köszönöm az ajánlást meg fogom nézni.
Egy német webshop ügyfélszolgálatán dolgozom,( az is döbbenetes, amiket a vásárlók elvárnak, alakítanak néha. )

1 Likes

köszi az ajánlást!
Ez a “zöldre festés” vajon az angol “green washing” fordítása? :thinking:

1 Likes

Magyar alámondással néztem, nem is figyeltem az eredeti angolt. Azokat a megtévesztő intézkedéseket, reklámokat, fogyasztók agymosását stb. hívják így, melyek próbálják elhitetni, hogy adott cég erősen küzd a környezetvédelemért - valójában viszont tesznek az egészre. Abban a pillanatban, ahogy a fogyasztóhoz kerül a termékük baromira nem érdekli őket, hogy miként semmisítik meg azokat vagy hova kerülnek. De már a csomagolással is rengeteg megtévesztő információt adagolnak: nyilatkozott egy olyan szakértő is, aki elmagyarázta a csomagolásokon látható és sokszor megtévesztő “újrahasznosítási” jeleket, valamint azt, hogy valójában a műanyagok igen elenyésző hányadát lehet újrahasznosítani. :frowning:

3 Likes

Köszi, utána rákerestem, igen, az a “green washing” magyar változata.
Korábban olyan kontextusban hallottam/olvastam csak, amikor egyes “natúr” cégek azzal marketingelik a termékeiket, hogy az összetevők csupa csupa természetes anyag, és emiatt a ő kozmetikumaik “tiszták” (“clean beauty”, stb.), bezzeg a többi gyártó terméke csupa vegyszer…

2 Likes

Mivel ebben a topicban volt szó előzőleg a betiltott cuccokról, most ezt is ide írom: örömmel jelentem, hogy tegnap azt olvastam, hogy a teljes kiőrlésű rozsliszttel készült kaják is halálos fenyegetést jelentenek számunkra. :joy: :rofl: :rofl: Komolyan csajok, ettől már bexarok…
Várom a mai napi agymenést a bulvárban, hogy mitől fogunk pillanatok alatt kimúlni. :joy:

4 Likes

Mesélj, hogyan patkolunk el a telj. kiőrl. rozsliszttől :laughing:

1 Likes

Érszűkületet okoz és megtámadja az idegrendszert: ebben a kenyérben van a veszélyes gomba - Életmód | Femina

Nem olvasom a feminát egyébként, reggel dugta az orrom alá a bing ezt a cikket.
A mai ijesztgetés is megvolt: majdnem az összes hajsampontól kihullhat a hajam! :rofl:
Érdekes, hogy soha nem vizsgáltam az összetevőket hajsamponokban (sem), aztán mégis 15 évig derékig érő, rengeteg hajam volt, amitől szinte az alvás is kényelmetlen volt. Nem, nem hullott ki, csak levágattam vállig érőre.

5 Likes

Nekem múltkor az internet feldobott egy cikket, az a zabbal kapcsolatban ijesztgetett, a benne található fitinsav miatt.

4 Likes

Gyakorlatilag bàrmilyen ételt félre tudok nyelni,azaz mindentől is megfulladhatok, belehalhatok. :grinning:

Változatosan / kiegyensúlyozottan lehet táplàlkozni, egészségesen max. csak akkor, van esély,ha mindent ,az utolsó búzaszemig magadnak termelsz meg.

3 Likes

Egyébként mindenkitől elnézést kérek, hogy szétoffoltam a “körömlakk, manikűr” topikot: tul.képpen az egész téma onnan indult, hogy ukmukfukk betiltották az összes, eddig forgalomba került géllakkot, mert húdenagyon káros… de befejeztem, ígérem. :grinning:

4 Likes

Nem kell, én jót szórakozok :smiley: :smiley: :smiley:

Amúgy az oxigén is káros, oxidatív stressz a sejtekre :rofl:

5 Likes

Háát… Magyarázzák meg ezt egy frissen diagnosztizált terhességi cukrosnak, akinek nyilván az első számú szabály: innentől csak a teljes kiőrlésű!
Egyébként tényleg van egy gombafajta, ami a teljes kiőrlésű lisztben benne LEHET, de szerencsére erre is megvan a szigorú szabályozás, illetve, hogy egy x súlyú ember napi hány grammot ehet nyugodt szívvel. Ezért sem szabad babának a hozzátáplálásnál teljes kiőrlésű kenyeret vagy zabkását adni (számolatlanul). (Meg vannak más, témához nem kapcsolódó okai is.) Ennek a blw (falatkás hozzátáplálás) miatt nagyon utána jártam, mert mi nagyon szeretjük a teljes kiőrlésű kenyeret és a zabkását is, de nyilván nem haltunk bele, hogy a kislányunk kedvéért nem azt ettünk.
Kicsit eltértem a témától, lényeg a lényeg: valószínűleg abban a rozskenyérben nincs semmilyen gomba, de ha van, nagyon szigorúan szabályozott mennyiségben fordulhat elő (amit reméljük be is tartanak), és egy felnőtt ember alapvetően nem fog annyit megenni belőle, hogy problémát okozhasson.

2 Likes

Palackzöld , fekete van alákenve, hogy még sötétebbnek hasson.

13 Likes

Ú, de gyönyörű!!

1 Likes