Nagyon ügyes vagy! Mindig olyan szépeket alkotsz:)
Ó, ne gondold, pont ezért jók a matricák, mert nem kell festegetni, igazából hülyebiztos 
Balatoni kéz

Azóta is ugyanahhoz a hölgyhöz járok nagyon elégedett vagyok vele, tartanak a körmeim annyi sok szín van nála, hogy azt sem tudom mit válasszak. ( ez most Navy Blue)
Először írok ebben a témában, mert tudom, nem feltétlenül námbervan az én manikűröm, a csutka körmeimmel. DE: most végre megtaláltam azt a kombót, ami kb. 6-7 napig tökéletesen bírja hagyományos lakkozásként. Utána amúgy is megunom, ezért sem volt annyira nekem való a körmösnél készült gél-lakkozás, ami 3 hétig ugyanaz…szóval örömömben eljártam az afgán termékenységi táncot.
Amit használtam:
Sally Hansen Hardener alaplakk - Sally Hansen Holo-Glow lila limitált kiadás 102-es árnyalat - Sally Hansen Effect fedőlakk 581-es árnyalat.
A Hardener-t most néhány DM-ben akciósan meg lehet venni, 999,- Ft. Na és persze vegán.
amit nem tudok értelmezni, de legyen vegán.
Nagyon sok negatív véleményt olvastam a Sally Hansen lakkokról, hogy árukhoz képest nem azt nyújtják, ami elvárható. Szerintem az a titka a megelégedettségnek, hogy nem kell kombinálni más márkákkal, alap, normál és fedőlakként is Sally Hansent kell használni…bár lehet, hogy ezzel nem találtam fel a sajtban a lyukat.
Nekem ez a tapasztalatom, mert régebben én is kentem más márka lakkjait össze-vissza Sally Hansennel kombinálva, és tényleg nem tartott ilyen sokáig.
Az üveges körömápoló olajukat is akciózzák most, szerintem az is perfect. !
Megvédem az Insta Dri verziókat. Igaz,leárazva veszem csak meg, de szeretem őket.
Most már én is.
Sajnos, elég gyengék + hosszában enyhén barázdáltak is a körmeim. Ezért teljesen “sima” körömlakkot nem szeretek használni, zavar, hogy átütnek kissé a barázdák, nem tükörsima a lakk. Nem tudom, hogy ez az oka (vagy ahogy férjem mondogatja: szarka voltam előző életemben), de imádom a holo- és effect lakkokat. A Sally Hansen Holo-Glow limitált kiadás, nem rég jelent meg, csodaszépek. Régebben a sugar és sand lakkok is nagy kedvenceim voltak, de mostanában nem lehet kapni sehol.
Mellesleg valaki megmagyarázhatná, hogy van az, hogy a hajam rengeteg és úgy nő, mint a gomba, a körmeim meg hót gyengék, töredeznek és akármennyi vitamint szedek, azok a fránya barázdák csak nem akarnak elmúlni. Pedig nem igazán nyúlkálok vegyszerekbe, gumikesztyűt használok takarításhoz és kézzel mosogatnom sem kell sűrűn.
Hasonló adottságokkal bírnak az én körmeim is. A gyűrűs ujjaimon láthatóak leginkább a barázdàk. Az okàra nem jöttem rá. Anyagcsere/felszívódási zavar valószínűleg, esetleg valamelyik àsvànyi anyag/ nyomelem hiánya.
A körmeim nyàron nem törnek: szezonális gyümölcsök+ napfény. Ez kitart olyan októberig, aztán törik rendesen
Én is azt vettem észre, hogy nyáron úgy nő a körmöm mint a gomba, lábujjamon is lehet három hetente géllakkozni.
Hajam ugyanez, akkora lenövésekkel megyek festésre, hogy csak néz a fodrászom, cserébe tele vagyok babahajjal is, amit nagyon szeretek, mert van hajaaaaaam 
Nekem is barázdáltak a körmeim, főleg az utóbbi években lett ilyen, orvos sem tudott rá mit mondani. Többféle vitamint is szedek, de nem változott. Engem zavar.
A barázdált körmű lányoknak: genetika
Hogy a fene vinné el!
Apukámnak is olyan lett és a dokija szerint a genetika határozza meg.
Nekem most még csak enyhén kezd csíkozódni, de ha mást is örököltem, persze nem kellemes dolgokat, akkor ezt sem fogom megúszni 
A körömnövekedés sebessége és minősége nálam is így van: nyáron kora őszig okés, gyors és szép, a többi évszak szenvedés, hogy egyben tartsam. Szerintem a meleg vagyis a jobb vérkeringés is benne lehet. Télen majd lefagynak az ujjaim a fűtött szobában is gyakran.
Nem vagyok érintett, mivel nincs körmös vállalkozásom és körmöshöz sem járok egy ideje. Csak elmélkedem:
Kicsit elképedve olvastam, hogy tul.képpen az összes eddig forgalomban lévő géllakkot betiltotta az EU, mert:
"Az EU nemrégiben a CMR 1B kategóriába sorolta a TPO-t, ugyanis felmerült a gyanú, hogy rákkeltő, mutagén vagy szaporodóképességre veszélyes lehet az anyag. Ennek következtében idén ősztől sem eladni, [sem szalonban használni], sem otthon felkenni nem szabad a TPO-t tartalmazó lakkokat, még a meglévő készleteket sem."
Őszintén sajnálom a szakmát, azokat a vállalkozásokat, akiknek több milliós károkat okoztak ezzel a rendelettel… nem az a baj, hogy betiltják, ha tényleg káros. A kérdésem az, hogy eddig miért engedték, eddig minden rendben volt? Miért az utolsó pillanatban kommunikálják le? Miért nem engedélyezik, hogy a vállalkozók felhasználják a meglévő készleteiket? Az a pár hónap ide vagy oda már nem mindegy? Az, hogy én otthon mit kenek magamra, az magánügyem. Kijönnek ellenőrizni, amikor körmöt lakkozok (nem használok egyébként otthon géllakkot) ? Mit fognak még betiltani? A gáztűzhelyet, a légkondit, netán megszabják majd, hogy percenként hányszor vehetünk akkugyáras szennyezett levegőt? Szinte havonta tolják az arcomba a hülyébbnél hülyébb cikkeket, hogy káros: a tej, a rizs, a spenót, a kávé, a liszt, a cukor, az édesítők, a konzervek, a hús, a zabital, a só, a margarin, az étolaj, most már a kókuszolaj is, és napestig csápolhatnám, hogy mit emeltek már szégyenpadra “káros” felkiáltással. Tulajdonképpen az lesz a legbiztosabb, ha fogok egy lapátot, és elhantolom magam a kertben. Csak imádkozom, hogy a föld ne legyen károsan szennyezett, amit magamra húzok. 
Vélemények?
Sokkal régebben hozták ezt ki, csak itthon nem lett megfelelően lekommunikálva. A forgalmazók még el akarták adni a készletet, az szerintem dühítőbb. Én is sajnálom a körmösöket, meg a sok szép lakkot, amit ki kell dobni. Én mondjuk nem géllakozok, nem érint, de fújom magamra a sok IFRA EU akármi által halálosnak mondott parfümöm 
Igen, pont ezt írtam, hogy az utolsó pillanatban tájékoztatják megfelelően az érintetteket. Csak azt nem tettem hozzá, hogy itthon.
Ja bocsi, reggel van még 
Hát nem tudom, én sem vagyok műkörmös, és nem is használom, de már tavasszal is hallottam erről. Nem tulajdonítottam neki figyelmet, mert nem érint. Sőt, mintha rémlene, hogy még itt a KM-en a fórumban olvastam (de ez nem teljesen biztos).
Amúgy egyetértek, minden káros. Főleg azok a legkárosabbak, amiket 1-2 éve még sztároltak, hogy mennyire egészségesek…
Az ember lánya meg találja ki, hogy mit egyen/kenjen magára, stb.
Az a vicc az egészben, hogy ezek nem is érintkeznek a körömlemezzel, ha alaplakkra vannak felhordva.
A körmösöm azt mondja, hogy nekik nagyon későn szóltak, alig volt ideje kísérletezni, a TPO mentes anyagok többsége válik le és irtózatosan melegszik a lámpa alatt.
Átverve érzi magát, nem volt rendesen informálva, a gyártók meg pörgetik ki a TPO-s anyagokat, nyilván nem is szóltak, hogy ezt már nem fogod tudni felkenni anyukám. Ami nem Ferrari piros és nem fogy el 2 hónap alatt az beragad a körmösöknél és ki kellene dobni.
Nekem nyugodtan felkenheti az épített körmöm tetejére, ahol nem érintkezik a körömlemezemmel, engem nem zavar.
Engem sem érintenek semmilyen szempontból ezek a lakkok. Ám szomorú,hogy a dohánytermékek még nem jutottak el a betiltásig.
Pont ez az Kinga! Hogy teljesen logikátlan, össze-vissza alapon tiltanak be dolgokat! Ilyen volt a parafadugó például, meg hogy a malacok nem ehetnek moslékot (persze, majd bélszínnel eteti nagyapám a disznókat)! OK, mi legyen a parafadugó helyett? Hát műanyag, perszehogy! És teli torokból ordibálják, hogy a műanyag mennyire nem környezetbarát. És itt a kör bezárult. Az alkohol szerintem még károsabb, mint a cigi, az energiaitalra is ráhúztak egy törvényt, hogy 18 év alatti nem veheti. És? Beküldi a nagykorú ismerősét, aki megveszi neki. Áááááá…
Jaja.
Pedig nem ilyen tiltásokon mùlik, rágyùjt-e egy gyerek.
Emlékszem,hogy alsó tagozatban jöttek tanítónéniék családlátogatóba és osszefutottunk a lépcsőházban. Mentem a trafikba cigit venni Anyunak.
Soha nem gyújtottam rá. Pedig ismerőseim kb 80,%a dohányzik/-ott.