Körömlakkok, manikűr

Nagyon ügyes vagy! Mindig olyan szépeket alkotsz:)

Ó, ne gondold, pont ezért jók a matricák, mert nem kell festegetni, igazából hülyebiztos :smiley:

1 Likes

Balatoni kéz :slight_smile:
Azóta is ugyanahhoz a hölgyhöz járok nagyon elégedett vagyok vele, tartanak a körmeim annyi sok szín van nála, hogy azt sem tudom mit válasszak. ( ez most Navy Blue)

14 Likes

Kezem- lábam :slight_smile:

11 Likes

Először írok ebben a témában, mert tudom, nem feltétlenül námbervan az én manikűröm, a csutka körmeimmel. DE: most végre megtaláltam azt a kombót, ami kb. 6-7 napig tökéletesen bírja hagyományos lakkozásként. Utána amúgy is megunom, ezért sem volt annyira nekem való a körmösnél készült gél-lakkozás, ami 3 hétig ugyanaz…szóval örömömben eljártam az afgán termékenységi táncot.
Amit használtam:
Sally Hansen Hardener alaplakk - Sally Hansen Holo-Glow lila limitált kiadás 102-es árnyalat - Sally Hansen Effect fedőlakk 581-es árnyalat.
A Hardener-t most néhány DM-ben akciósan meg lehet venni, 999,- Ft. Na és persze vegán. :laughing: :rofl: amit nem tudok értelmezni, de legyen vegán.
Nagyon sok negatív véleményt olvastam a Sally Hansen lakkokról, hogy árukhoz képest nem azt nyújtják, ami elvárható. Szerintem az a titka a megelégedettségnek, hogy nem kell kombinálni más márkákkal, alap, normál és fedőlakként is Sally Hansent kell használni…bár lehet, hogy ezzel nem találtam fel a sajtban a lyukat. :grin: Nekem ez a tapasztalatom, mert régebben én is kentem más márka lakkjait össze-vissza Sally Hansennel kombinálva, és tényleg nem tartott ilyen sokáig.
Az üveges körömápoló olajukat is akciózzák most, szerintem az is perfect. !

12 Likes

Megvédem az Insta Dri verziókat. Igaz,leárazva veszem csak meg, de szeretem őket.

2 Likes

Most már én is. :grinning: Sajnos, elég gyengék + hosszában enyhén barázdáltak is a körmeim. Ezért teljesen “sima” körömlakkot nem szeretek használni, zavar, hogy átütnek kissé a barázdák, nem tükörsima a lakk. Nem tudom, hogy ez az oka (vagy ahogy férjem mondogatja: szarka voltam előző életemben), de imádom a holo- és effect lakkokat. A Sally Hansen Holo-Glow limitált kiadás, nem rég jelent meg, csodaszépek. Régebben a sugar és sand lakkok is nagy kedvenceim voltak, de mostanában nem lehet kapni sehol.
Mellesleg valaki megmagyarázhatná, hogy van az, hogy a hajam rengeteg és úgy nő, mint a gomba, a körmeim meg hót gyengék, töredeznek és akármennyi vitamint szedek, azok a fránya barázdák csak nem akarnak elmúlni. Pedig nem igazán nyúlkálok vegyszerekbe, gumikesztyűt használok takarításhoz és kézzel mosogatnom sem kell sűrűn.

3 Likes

Hasonló adottságokkal bírnak az én körmeim is. A gyűrűs ujjaimon láthatóak leginkább a barázdàk. Az okàra nem jöttem rá. Anyagcsere/felszívódási zavar valószínűleg, esetleg valamelyik àsvànyi anyag/ nyomelem hiánya.
A körmeim nyàron nem törnek: szezonális gyümölcsök+ napfény. Ez kitart olyan októberig, aztán törik rendesen

2 Likes

Én is azt vettem észre, hogy nyáron úgy nő a körmöm mint a gomba, lábujjamon is lehet három hetente géllakkozni.
Hajam ugyanez, akkora lenövésekkel megyek festésre, hogy csak néz a fodrászom, cserébe tele vagyok babahajjal is, amit nagyon szeretek, mert van hajaaaaaam :slight_smile:

1 Likes

Nekem is barázdáltak a körmeim, főleg az utóbbi években lett ilyen, orvos sem tudott rá mit mondani. Többféle vitamint is szedek, de nem változott. Engem zavar.

A barázdált körmű lányoknak: genetika :frowning_face: Hogy a fene vinné el!
Apukámnak is olyan lett és a dokija szerint a genetika határozza meg.
Nekem most még csak enyhén kezd csíkozódni, de ha mást is örököltem, persze nem kellemes dolgokat, akkor ezt sem fogom megúszni :grimacing:

A körömnövekedés sebessége és minősége nálam is így van: nyáron kora őszig okés, gyors és szép, a többi évszak szenvedés, hogy egyben tartsam. Szerintem a meleg vagyis a jobb vérkeringés is benne lehet. Télen majd lefagynak az ujjaim a fűtött szobában is gyakran.

3 Likes

Nem vagyok érintett, mivel nincs körmös vállalkozásom és körmöshöz sem járok egy ideje. Csak elmélkedem:
Kicsit elképedve olvastam, hogy tul.képpen az összes eddig forgalomban lévő géllakkot betiltotta az EU, mert:
"Az EU nemrégiben a CMR 1B kategóriába sorolta a TPO-t, ugyanis felmerült a gyanú, hogy rákkeltő, mutagén vagy szaporodóképességre veszélyes lehet az anyag. Ennek következtében idén ősztől sem eladni, [sem szalonban használni], sem otthon felkenni nem szabad a TPO-t tartalmazó lakkokat, még a meglévő készleteket sem."
Őszintén sajnálom a szakmát, azokat a vállalkozásokat, akiknek több milliós károkat okoztak ezzel a rendelettel… nem az a baj, hogy betiltják, ha tényleg káros. A kérdésem az, hogy eddig miért engedték, eddig minden rendben volt? Miért az utolsó pillanatban kommunikálják le? Miért nem engedélyezik, hogy a vállalkozók felhasználják a meglévő készleteiket? Az a pár hónap ide vagy oda már nem mindegy? Az, hogy én otthon mit kenek magamra, az magánügyem. Kijönnek ellenőrizni, amikor körmöt lakkozok (nem használok egyébként otthon géllakkot) ? Mit fognak még betiltani? A gáztűzhelyet, a légkondit, netán megszabják majd, hogy percenként hányszor vehetünk akkugyáras szennyezett levegőt? Szinte havonta tolják az arcomba a hülyébbnél hülyébb cikkeket, hogy káros: a tej, a rizs, a spenót, a kávé, a liszt, a cukor, az édesítők, a konzervek, a hús, a zabital, a só, a margarin, az étolaj, most már a kókuszolaj is, és napestig csápolhatnám, hogy mit emeltek már szégyenpadra “káros” felkiáltással. Tulajdonképpen az lesz a legbiztosabb, ha fogok egy lapátot, és elhantolom magam a kertben. Csak imádkozom, hogy a föld ne legyen károsan szennyezett, amit magamra húzok. :joy:
Vélemények?

2 Likes

Sokkal régebben hozták ezt ki, csak itthon nem lett megfelelően lekommunikálva. A forgalmazók még el akarták adni a készletet, az szerintem dühítőbb. Én is sajnálom a körmösöket, meg a sok szép lakkot, amit ki kell dobni. Én mondjuk nem géllakozok, nem érint, de fújom magamra a sok IFRA EU akármi által halálosnak mondott parfümöm :rofl:

2 Likes

Igen, pont ezt írtam, hogy az utolsó pillanatban tájékoztatják megfelelően az érintetteket. Csak azt nem tettem hozzá, hogy itthon.

1 Likes

Ja bocsi, reggel van még :rofl:

Hát nem tudom, én sem vagyok műkörmös, és nem is használom, de már tavasszal is hallottam erről. Nem tulajdonítottam neki figyelmet, mert nem érint. Sőt, mintha rémlene, hogy még itt a KM-en a fórumban olvastam (de ez nem teljesen biztos).

Amúgy egyetértek, minden káros. Főleg azok a legkárosabbak, amiket 1-2 éve még sztároltak, hogy mennyire egészségesek… :face_with_raised_eyebrow: Az ember lánya meg találja ki, hogy mit egyen/kenjen magára, stb.

1 Likes

Az a vicc az egészben, hogy ezek nem is érintkeznek a körömlemezzel, ha alaplakkra vannak felhordva.
A körmösöm azt mondja, hogy nekik nagyon későn szóltak, alig volt ideje kísérletezni, a TPO mentes anyagok többsége válik le és irtózatosan melegszik a lámpa alatt.
Átverve érzi magát, nem volt rendesen informálva, a gyártók meg pörgetik ki a TPO-s anyagokat, nyilván nem is szóltak, hogy ezt már nem fogod tudni felkenni anyukám. Ami nem Ferrari piros és nem fogy el 2 hónap alatt az beragad a körmösöknél és ki kellene dobni.
Nekem nyugodtan felkenheti az épített körmöm tetejére, ahol nem érintkezik a körömlemezemmel, engem nem zavar.

1 Likes

Engem sem érintenek semmilyen szempontból ezek a lakkok. Ám szomorú,hogy a dohánytermékek még nem jutottak el a betiltásig.

4 Likes

Pont ez az Kinga! Hogy teljesen logikátlan, össze-vissza alapon tiltanak be dolgokat! Ilyen volt a parafadugó például, meg hogy a malacok nem ehetnek moslékot (persze, majd bélszínnel eteti nagyapám a disznókat)! OK, mi legyen a parafadugó helyett? Hát műanyag, perszehogy! És teli torokból ordibálják, hogy a műanyag mennyire nem környezetbarát. És itt a kör bezárult. Az alkohol szerintem még károsabb, mint a cigi, az energiaitalra is ráhúztak egy törvényt, hogy 18 év alatti nem veheti. És? Beküldi a nagykorú ismerősét, aki megveszi neki. Áááááá…

1 Likes

Jaja.
Pedig nem ilyen tiltásokon mùlik, rágyùjt-e egy gyerek.
Emlékszem,hogy alsó tagozatban jöttek tanítónéniék családlátogatóba és osszefutottunk a lépcsőházban. Mentem a trafikba cigit venni Anyunak.
Soha nem gyújtottam rá. Pedig ismerőseim kb 80,%a dohányzik/-ott.

1 Likes