Körömlakkok, manikűr

Kedvenc lakkod, inspirációk, tippek stb.

Nekem az lenne a kérdésem, hogy beszáradt lakkoknál nektek bevált valamilyen hígító folyadék?
A nálam beszáradt 2 lakk lassan elfogy (Yves Rocher Couleur Vegetal mindkettő), talán egy manikűrre elég van bennük. Ti mikor mondjátok azt, hogy igen, ez a lakk kész, elfogyott? Mikor van az a pont, hogy már nem érdemes hígítani?
Alap és fedőlakkból van bevált márkátok?

beszáradt lakkra nincs tippem, de bevált alaplakkom van. alaplakknak az eveline 8in1 sensitive nagyon bejött, illetve csillámosak alá a maybelline lehúzhatója (csak olyan helyen érdemes keresni, ahol nagy maybelline állvány van), ezekkel max minimális körömvégi kopást tapasztaltam, de lepattogzani nem pattogzott le semmi. fedőlakknak most a moyra gyorsszárítóját használom, elmegy, működik, de biztos van sokkal jobb is.

1 Like

ezeket nem is ismertem és ha jól látom mindkettőre van kupon a Glamourban :slight_smile:

A Seche Vite márkának van szuper hígítója, minden lakkal csodát művel, van hozzá pipetta is. A Naillandnél általában lehet kapni, a dry fast fedőlakkja is szuper.

1 Like

Beszáradt lakkot én sem tudom. Alaplakknak én is a @random által említett eveline 8in1-et használom, fedőlakknak pedig ezt a kettőt. Mindegyik bevált, attól függően választok, hogy melyik akad előbb a kezembe. Az Astort nem tudom, hogy lehet-e még valahol kapni.

Astor Already dry
Sally Hansen Insta dri

1 Like

Lakkokra nem szoktam több ezret kiadni. Nekem bevált a Trend It Up, a Moyra. De vettem már Astort, Manhattan-t is akciósan, olcsóbban. A Catrice Goldot most próbáltam ki, az is tetszik. Ezek szerintem tudnak annyit, mint mondjuk a Sally Hansen. Az volt a legdrágább körömlakk, amire beruháztam. Nem rossz, de nem is estem hasra tőle.

1 Like

Régen azt mondták, hogy a beszáradt körömlakkot acetonnal kell hígítani. Nem tudom, azóta változott-e már a világ.
Én a lakkokat ki szoktam dobni, ha félig vannak. Akkor már nem szépek látványra se, állagra se. Mint már említettem, nem szoktam drága lakkokat vásárolni, így nem fáj értük a szívem, ha félig telve kidobom őket.

2 Likes

Alaplakkot hogyan, miért használtok? Én csak a sima színt felviszem, ha nagyon tartósnak szeretném akkor fedőlakknak az essence gel átlátszó lakkját használom. Segít a körmök ápolásában? Vagy tartósságban?

Gondolom, így a sötét lakk nem színezi el a körmöket. Egyébként én se szoktam használni.

2 Likes

Én azért használok, mert úgy nekem tartósabb, és ha nem szép a körmöm hegye, azt kiegyenlíti.

1 Like

A sötét lakk úgy nem színezi el a körmöm, könnyebb lemosni, és kiegyenlíti a körmöm a kis barazdákat. Plusz szebben terül a lakk rajta :slight_smile:

1 Like

Nem beszáradt, de csúnyán besűrűsödött lakkokat átlátszó körömlakkal (pl fedőlakkal) szoktam higítani. Acetonnal/lemosóval nem szabad, mert megváltozik tőle a körömlakk színe/állaga (bár ezt lehet tudtátok, de azèrt leírtam :sweat_smile:)
Alaplakk nekem az eveline gyèmántos körömerősítő lakkja https://kremmania.hu/kremek/eveline-cosmetics-eveline-gyemantos-koromerosito
Azt vettem èszre, hogy sokkal tartósabb rajta a lakk, ami azt jelenti egy hèten egyszer szoktam körmözni, de azt is csak azèrt, mert megunom :face_with_hand_over_mouth: (azèrt vettem, mert az amúgy erős körmöm elkezdett gyakran betöredezni, ez megoldotta ezt a problèmát is)
Fedőlakkal most bajban vagyok, eddig essence-t használtam, de azt kivonták, a mostani fedőlakkja meg kap hideget-meleget km-en, úgyhogy nem merem megvenni. :no_mouth:

5 Likes

Ezek az Yves Rocher lakkok a vásárlás mellé jártak, a Rose Dhalia árnyalat indította el nálam a körömfestés mániát, a szín maga is nagyon tetszik, de kicsit érzelmileg is kötődök hozzá, hogy ez volt az első.
Nekem is van pár Trend It Up meg essence lakkom is, most a Catrice Spectra Light ami egy rendelés mellé volt ajándékba nagyon tetszik, a Goldból is majd biztosan beszerzek pár színt mert nagyon szépek.
Sally Hansenből egy lakkot próbáltam az 50% kuponnal a Complete Salon Manicure-ből egy átlátszót, amit alap és fedőlakknak használok, kiadós kiszerelés és még viszonylag sok van benne, pedig 1 éve szinten minden héten újrafestettem a körmöm vele, de igazából engem se nyűgözött le és elég vegyes vélemények vannak róla. De amit Kokapu ajánlott azt biztos kipróbálom még.

1 Like

@Kokapu @Anett @Kamea Köszönöm a válaszokat, én is ki fogom próbálni. Jelenleg egy pár hete nem festek, csúnyán visszatöredezett, próbálom rendbehozni. Az elszíneződés is gyakori. Meglátjuk hogy válik be :slight_smile:

2 Likes

@Amadea @Kokapu @Kamea @Guppi én is köszönöm a válaszokat :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Állítólag jobb egy színtelen lakkal.

2 Likes

Imádom a körömlakkokat. A kedvencem egy Cupcake lakk, amit ajándékba kaptam egy nagyon kedves blogger lánytól. Sajnos, Európában már nem forgalmazzák, legalábbis így tudom.

Nálam az a fontos, hogy gyorsan száradjon. Villámgyorsan. Ebben a Cupcake verhetetlen. Illetve a Quick & Crazy DM sajétmárkása, sajnos kevés színben kapható.

Körömregenálásra ajánlom a japán manikűrt illetve a sok D és E vitamint.

3 Likes

Az új Catrice Goldot alaplakk nélkül ne kenje fel senki! Ma negyed órát vakartam a körmeimről, mire a csillámport lehozta az aceton. Mostanában nem lesz kedvem felkenni.

1 Like

Pénteken nézegettem a Müllerben, de jó, hogy nem vettem meg… sejtettem, hogy a nagyobb pelyhek csak a körömmel együtt jönnek le.
Lehúzható alaplakk, vagy a fóliás módszer lehet az ellenszere.

1 Like