Körömlakkok, manikűr

Ó igen, a jó öreg tip-zselé, azzal kezdtem én is a pályafutásomat még 98’-ban. Emlékszem, hogy a tipet jó mélyen feltolta Jutka néni a körömágyamba, legyen csak minél tartósabb :smiley: A kanalas körmömre pedig mi mást kérhettem, mint karvaly körmöt, imádtam. Nem engedtem levágni a tipből, csak lereszelgette a végén lévő számot. Akkor még nem volt mobilom, emlékszem, hogy utcai fülkéből hívtam anyukámat, hogy kész lettem és csodaszép , tárcsázni pedig a begörbített ujjam középső bütykével tudtam, mert egy ujjal három számot fogtam le , haha :smiley:
Amúgy 15-20 évig semmi bajom sem volt, előbb tört el az ujjam, minthogy a köröm leessen, porcelánnal volt készítve, emlékszem, hogy töltetnem kellett volna menni -4 hétre jártam akkor- de közben beesett két hét Horvátországban, az ujjam hegyén volt a köröm mire hazaértem, de az ég egyadta világon semmi baja nem volt. Most 6 hétre már semmi nem lenne a körmömön.
Ma lesz a napja, hogy leszedetem az összeset, azóta leesett még egy és ma reggelre felvált kettő.
Szóval ma este egy leszedést és manikűrt fogok csak kérni.
Amúgy felszabadító érzés lesz nekem, hogy nem kell már ezen aggódnom, hogy leesik, vigyázni a mozdulataimmal stb…
Egy darabig nem lesz rajta semmi, aztán még bevallom, hogy találtam itt a környéken egy régi motorost, akihez a napokban megyek pedikűrre, neki lehet, hogy még adok egy esélyt, de még gondolkozom rajta.
Az elején én is lakkozgatni terveztem amíg magukhoz nem térnek egy kicsit, utána fogom porcival építgetni magamnak.

Sajnálom, hogy te is így jártál, elszomorító ez az egész, ha félévente hagynám el egy körmöm, akkor egy szót sem szólnék, de, hogy két töltés közt 4 db távozik a kezemről ez engem felháborít. Ha én így végezném a munkámat akkor már rég kirúgtak volna.
Nem szenet lapátolok, irodai munkám van, meg egy sima kis háztartás amit takarítok , szóval nem extrém körülmények között kell kitartania a szettnek…

Majd teszek fel képet köröm nélkül is :slight_smile:

3 Likes

Ó, bocsi, most látom, hogy két “p”-vel írtam a tipet… én, a magyarszakos. Hülyülök, ez már tény. :joy:
Na de most nem is ez a lényeg: megértelek maximálisan, szerintem aki nem képzett műkörmös, de ügyes és türelmes, otthon is meg tudja csinálni.
Valószínú, hogy vacak alapanyaggal dolgozik a (volt) körmösöd, és állítólag az is nagyon fontos, hogy a bőrre ne jusson az első réteg akármiből (most nem jut eszembe a neve). Mert akkor válik fel meg le.

1 Likes

Én is megnéztem a neten, hogy egy vagy két “p” betű- e, mert nem emlékeztem és kimondva kettőnek hangzik.

Úton van felém egy Essie körömerősítő lakk irizáló lilás színben, meg vettem két új reszelőt is.
Nagyon fáj amúgy a kezem :pleading_face: szét is reszelte pár helyen a bőrt leszedésnél meg teljesen szokatlan, hogy az ujjbegyem végével bàrmihez is hozzáérek. Most 1-2 hónapig ez marad aztán meglátom hogyan tovább.
Egyelőre utálom a kezem, virslinek látom az ujjamat és rusnyának a körmöm, mert szana- szét lett reszelve és a japán manikűr talcum pora csak jobban kiemeli .

3 Likes

Szia!
Sima reszelővel szoktad a körömágynál is, vagy esetleg géppel?
Én amikor géppel csiszoltam, a pici, vékony tűszerű reszelővel csodásan le lehetett szedni a körömágyat, sosem sértettem fel, de elromlott, és sajnos a sima reszelővel bármennyire is vigyázok, mindig felsértem, főleg azokon az ujjakon, amiket olyan nagyon nem tudok tekergetni, kisujj, meg ilyenek. Vettem ilyet, Women's & Men's Clothing, Shop Online Fashion | SHEIN, ez egyébként nagyon sokat segít, de a legbiztonságosabb akkir is a csiszológép volt, így most várom, hogy megérkezzen. Nagyon tud fájni, amikor végigszántogatom a bőrt a körömágynál :pleading_face:

Még semmivel sem szoktam, mert 27 évig műkörmöm volt, tegnap szedettem le.
Gépet nem hiszem, hogy fogok venni, azt pont mindig utáltam ha azzal dolgoztak a kezemen.
Remélem pár hét és lenő a ronda rész, várom a lakkot, hogy tudjam kenegetni.

A porcelán amúgy amit majd magadnak akarsz csinálni, az leoldós, vagy reszelős?

Nem tudom :smiley: még nem vettem meg.

Nekem volt párszor japán manikűr, sokat javított a körmeim állapotán. Viszont ùgy dereng, hogy nem maradt meg rajta körömlakk egy ideig.
Szedj A, D, E vitaminokat, az jót tesz a körmeidnek is. Vagy egyél diót.

1 Likes

Szia,
le fogom mosni hétvégén, mert nagyon nem szép, hogy a fehér cucc csak kiemeli a barázdákat.
Szedek minden nap C és D vitamint,Magnéziumot és grapefruitmag cseppeket. Akkor az A és az E vitamint még megveszem hozzá, ártani nem fog.
A dióról sajnos letiltott a fogorvosom, nekem eszméletlen módon színezi a fogam a hártyás része, pedig imádom, minden nap ettem egy marékkal belőle.
Köszi a tanácsokat! :slight_smile:

Tegnap annyi történt, hogy voltam pedikűrön egy hölgynél aki régi motoros és körmözik is, feltett a leggázabb körmömre egy soft-tip-et, és most figyeljük, hogy megmarad-e. Szerinte több probléma is lehet:

• T-rex vagyok és csapkodok mindenhova azért törik le a körmöm
  • rossz előkészítés
  • rossz anyagválasztás
  • nem precíz munka
  • környezeti behatások, vegyszerben ázik egész nap pl.

Szóval most figyelek és ha nem potyog le akkor a következő pedikűr után teszünk egy inimini körmöt, ezt még bevállalom.
Nagyon szarul érzem magam amúgy ezekkel a kis csutkákkal a kezemen.

5 Likes

Életem első baby boomere. Pontosabban a második, tegnapelőtt csináltam először, de az annyira moslék munka lett, hogy tegnap leszedtem, és újra csináltam, most már vállalható, bár bal kézzel megcsinálni igencsak kihívás.

11 Likes

Ny ez majdnem olyan, mint az előző kép, de köztük volt egy francia és egy magenta is

9 Likes

Nagyon mutatós a csillogós rész, tetszik :slight_smile:

1 Likes

Nekem fent maradt a próba köröm, azóta már kétszer voltam töltésen, csak mindig elfelejtettem lefotózni.
Már le van nőve de nekem még így is tetszik.
Meg sem rezdültek, egyik sem.:slight_smile:
A lábamra végül a pöttyös kupakos Miss Sportyt kentem fel, szerintem nagyon elegáns ez a sötétkék szín.

7 Likes

Meg is szenvedtem a felrakását, mert bár laposak, de nagyok a szilánkok. Ezért sok ütemben kellett felpöttyögtetni, majd mindig vékony top rá, köttetni, és a végén átcsiszolni, és újra fényezni.
Most meg a kisujjamon a körmöm kettétört, az egyiket építenem kell, tuti fájni fog, mert nagyon kint van a husi, a másik még tart, de az is kettétört, remélem, le tudom úgy szedni, hogy marad a körmöm fent, és építek bele repedés áthidalót. Most cicomázni sincs kedvem🫤

1 Likes

Az az első nagyon szép sellős!

1 Likes

Jesszus az nagyon fájhat ha a husod is kilóg :open_mouth: így még nem jártam remélem nem is fogok.
A csillogósra teljesen azt hittem, hogy az is gél csak benne van a csillám mint egy lakkban , látszik, hogy nem értek hozzá :smiley:

Vasárnapom eredménye, a gyűrűs és középső ujjam a bal kezemen 3x kezdtem újra.
Rendeltem polygél akril zselét és hozzá gyémánt mintájú tipet. A tip belseje valóban gyémánt mintájú volt, viszont a kész körmön ebből abszolút semmi nem látszódott, csalódott voltam. Az átlátszó zselébe dörzsöltem fehér krómport, olyan furán túl fehér lett a virág matricához. Lekentem pinkre, majd az megkapta ugyanezt a krómot, az se tetszett. Lecsiszoltam, jött a milky rózsaszín alap, de az meg már túl snassz, jöjjön bele egy kis csillivili. Szóval elbíbelődtem vagy 2,5 órát.

10 Likes

Nagyon kis tavaszias, nőies lett a végeredmény.:slight_smile:

1 Likes

Kezem- lábam.
Callux pedikűrt váltogatom a szikéssel, nekem ez hozza a legjobb eredményt.
A körmöm továbbra is tart, egy sem esett le, még csak levegős sem volt.

10 Likes

Tegnap csináltam, a virágok matricásak, fillérekért rendelte Sheinról

12 Likes