Ó igen, a jó öreg tip-zselé, azzal kezdtem én is a pályafutásomat még 98’-ban. Emlékszem, hogy a tipet jó mélyen feltolta Jutka néni a körömágyamba, legyen csak minél tartósabb
A kanalas körmömre pedig mi mást kérhettem, mint karvaly körmöt, imádtam. Nem engedtem levágni a tipből, csak lereszelgette a végén lévő számot. Akkor még nem volt mobilom, emlékszem, hogy utcai fülkéből hívtam anyukámat, hogy kész lettem és csodaszép , tárcsázni pedig a begörbített ujjam középső bütykével tudtam, mert egy ujjal három számot fogtam le , haha 
Amúgy 15-20 évig semmi bajom sem volt, előbb tört el az ujjam, minthogy a köröm leessen, porcelánnal volt készítve, emlékszem, hogy töltetnem kellett volna menni -4 hétre jártam akkor- de közben beesett két hét Horvátországban, az ujjam hegyén volt a köröm mire hazaértem, de az ég egyadta világon semmi baja nem volt. Most 6 hétre már semmi nem lenne a körmömön.
Ma lesz a napja, hogy leszedetem az összeset, azóta leesett még egy és ma reggelre felvált kettő.
Szóval ma este egy leszedést és manikűrt fogok csak kérni.
Amúgy felszabadító érzés lesz nekem, hogy nem kell már ezen aggódnom, hogy leesik, vigyázni a mozdulataimmal stb…
Egy darabig nem lesz rajta semmi, aztán még bevallom, hogy találtam itt a környéken egy régi motorost, akihez a napokban megyek pedikűrre, neki lehet, hogy még adok egy esélyt, de még gondolkozom rajta.
Az elején én is lakkozgatni terveztem amíg magukhoz nem térnek egy kicsit, utána fogom porcival építgetni magamnak.
Sajnálom, hogy te is így jártál, elszomorító ez az egész, ha félévente hagynám el egy körmöm, akkor egy szót sem szólnék, de, hogy két töltés közt 4 db távozik a kezemről ez engem felháborít. Ha én így végezném a munkámat akkor már rég kirúgtak volna.
Nem szenet lapátolok, irodai munkám van, meg egy sima kis háztartás amit takarítok , szóval nem extrém körülmények között kell kitartania a szettnek…
Majd teszek fel képet köröm nélkül is 

szét is reszelte pár helyen a bőrt leszedésnél meg teljesen szokatlan, hogy az ujjbegyem végével bàrmihez is hozzáérek. Most 1-2 hónapig ez marad aztán meglátom hogyan tovább.

így még nem jártam remélem nem is fogok.