Körömlakkok, manikűr

Tegnap készült, sima cover gel, nincs rajta szín, csak egy fényzselé és a kavicsok.

15 Likes

Ez gyönyörű!

1 Likes

Köszi! Új szakemberhez járok,( az érdem az övé) nem bántam meg. :slight_smile:

2 Likes

Fényzselé… az nekem a fejemre kellene, literes kiszerelésben.:rofl:
Szép lett, mint mindig (azért a sötétzöldet kipróbálhatnád - nézd el nekem ezt, zöldmániás vagyok).

1 Likes

A körmösömnek palack zöld volt csak megvariálva, francia, teli lakk, ombre effect, nagyon jól nézett ki.
Máson nekem is tetszik, de magamon nem tudom elképzelni. Maradok uncsi nude /piros/fekete.

2 Likes

Örülök, hogy jó az új szakember :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Nyomdazas helyett inkább matricák és topperek voltak mostanában

14 Likes

A jobb alsó nagyon szuper!

2 Likes

Nagyon szépek lettek a matricák és topperek! Igazán kreatív megoldás, és gyönyörűen mutatnak a körmökön. Szuper munka!

1 Likes

Hónapok óta ugyanezt csináltatom és nem vagyok képes megunni.
Kéthetente nincs időm eljárni és ez ha lenő sem csúnya, takaros, ápolt , életem végéig tudnám hordani ezt a manikűrt :slight_smile:

15 Likes

27 év körmözés után búcsút intek. A szett kedd este készült, szerda este úgy tört le, hogy meg sem éreztem. Ma fogok tudni visszamenni javításra, aztán a kövi alkalommal ami még be van írva leszedtem az egészet.
Hol vannak már azok a betonbiztos 5-6 cm- es porcelán munkák amiket 4-5-6 hétre járva mikor, hogy jött ki a lépés de lerobbantani se lehetett és az ujjam előbb tört el mint a körmöm?
Nincs nekem ehhez idegem, mert semmit sem tartok igénytelenebbnek mint amikor valaki hiányos szettel mászkál, magamat is beleértve ebbe.
Ha elmegyek máshoz semmi garancia arra, hogy ott majd jó lesz, volt olyan hónap, hogy 3 embernél is voltam több mint 40 ezret költöttem el és csak az ideget ettem. Nem én vagyok hisztérikus, hanem felhígult a szakma, az hogy letörik az S - es méretű körmöm, mert zsebreteszem a kezem az nem normális.
Megrendelem a Master Nailstől ami kell hogy porcelánt építgessek jó büdös liquiddel és ha rusnya lesz akkor azt bizony én csesztem el. Magamhoz nem kell majd időpont, otthoni tróger dresszben ücsörögve, heavymetalt hallgatva fogok vele pepecselni.

9 Likes

Én már körülbelül 7 éve magamnak csinálom a körmeimet, erősített gél lakkot szoktam készíteni, és mostanában nem ecsetes zselét, hanem a normál építő zselét teszem alá. Mostanra már simán tudok magamnak körmöt is építeni, ha esetleg letörne.
Kitartás, egy kis gyakorlással simán tudsz olyan körmöket varázsolni magadnak, mint ha szakember csinálta volna! :hugs:
A porcelánt még nem próbáltam, de a zselénél azt vettem észre, baromira nem mindegy, milyen primert használok alá. Van, amelyik hosszú távon nem tapad, és a körmömet egyben le tudom szedni. De a jó minőségűtől le sem lehet robbantani, még betonoztam is benne :smiley:

3 Likes

Köszi a bíztatást, szerintem is menni fog, veszek sablont is és csak inimini XS-es lesz majd az első próbálkozás.
Majd felteszem ha nem lesz túl vicces a végeredmény :smiley:

Nem tudom, hogy a porcelán hogyan működik, azt ugye nem kell lámpázni, mert levegőre köt? Ha meg esetleg a domborúsága nem lett olyan szép, akkor úgyis tudod korrigálni csiszolással.
Én anno azt csesztem el a zselénél, hogy az építőzselét és utána a fedőlakkot nagyon ráfolyattam a körömágyra, és olyan bénán kidomborodott, amikor már kezdett lenőni.
Ügyes leszel, majd muti képet!

1 Likes

Olyan liquidet fogok venni ami levegőre köt, reszelőt, buffert beszerzek, fogom tudni reszelgetni ha nyomika lesz :slight_smile: Köszi a bíztatást, teszek fel majd képet, sima cover pinkkel fogom csinálni és kikerülve az UV lámpát átlátszó lakkot húzok majd rá , hogy csillogjon.

Én is magamnak csinálom a körmeimet :relaxed: én főleg csak gél lakkot használok - polygelt ha építeni szeretném. Az első pár ugyan elég csúnyácska lett, valamint volt hogy nem készítettem elő rendesen a körmöt - ami miatt hamar felvált.
Az elején lehet bosszantó lesz, ha esetleg nem olyan lesz vagy lassabban halad az ember (én jobb kezes vagyok így bal kézzel nehezebben ment a dolog🫣) de szerintem kis gyakorlással könnyen bele lehet jönni :relaxed: és ha esetleg javítani kell akkor úgyis kéznél minden anyag, nem lesz probléma mert gyorsan lehet korrigálni.

Én a legelső építéshez vettem ilyen alaplakkot, amit a saját leoldó olajával gyorsan le lehet szedni. Gondoltam ha esetleg tragikus lesz a végeredmény akkor könnyű legyen megszabadulni tőle. (Sajnos ugye így nem volt valami tartós a munkám, de legalább nem kellett megszenvednem az eltávolítással. Mikor már belejöttem nem használtam.) - Most láttam csak, hogy az UV lámpát szeretnéd kihagyni, sajnos ezt az alap lakkot UV lámpával kellett kötteni.

1 Likes

Heti:

12 Likes

Jaj, de irigy vagyok az erős, hosszú, szép körmeidre! :star_struck:

Van, amikor letöredeznek, most se egyforma hosszúak.

Szinte ugyanezt az utat jártam be, csak nem 27 év után, hanem 5 év után lett elegem.
Illetve: nem tudom, valaki emlékszik-e még arra az időre, amikor terjedni kezdett itthon a műköröm, de még ragasztották a tippeket? Nem volt még géllak meg porcelán… Na, akkoriban is volt néhány évig műkörmös korszakom. Amikor az egyik levált műanyag tippet vissza akartam ragasztani otthon, a legleglegkedvenc blúzomra rácsöppent a ragasztó. Ami olyan volt, hogy ecetes ollóval lehetett csak megoldani a problémát. Akkor mondtam először azt, hogy ebből elég volt. Tizenév kihagyás után kezdtem újra járni körmöshöz, erősített géllakra. Min. 3 hetenként menni kellett, és szép lassan meguntam, hogy max. 5-6 napig makulátlan a körmöm, mert vagy felválik, vagy letörik vagy ez vagy az. Plusz kicsit untam már, hogy előre 1 hónapra időpontot kell foglalni meg ott kell ücsörögni másfél órát.
2 éve én is beszereztem mindent az otthoni körmözéshez (még csiszolófejeket is), de végül inkább a lányom használja, mert ehhez sem volt sok humorom: nem voltam elég ügyes, vagy valamit biztosan nem jól csináltam, így visszatértem a sima körömlakkozáshoz. 3-4 naponta kell újrakenni, és kb. 20 perc alatt megvagyok vele. :grinning: De abban teljesen egyetértek, hogy nagyon felhígult a szakma és az alapanyagokon sokan spórolnak, pedig a szakértelmen kívül az a másik lelke a körmözésnek.

1 Likes