Körömlakkok, manikűr

Tudom, hogy a lényeget ragadom meg, de az a rózsás minta eszméletlenül jól néz ki :heart_eyes:

1 Likes

Ó, nekem ez a kedvenc színem. :smiley: Mint valami ovist, úgy vonzanak a rózsaszínes árnyalatok.

3 Likes

Ezzel a készlettel csináltam, úgy tudom hogy bármilyen lakkra lehet nyomdazni, amit érdemes még hozzá beszerezni az egy olyan ragadós henger amivel a ruhákrol lehet a szöszt leszedni, ezzel a legegyszerűbb a nyomdafejet tisztítani, a lemezt magát én csak acetonos lemosóval tisztítom, most viszont megvettem a saját márkás lemez tisztító folyadékot, leginkább a kiszerelése praktikus, szerintem majd újra fogom tölteni sima lemosóval ha elfogyott.

4 Likes

@Alsace kipróbáltam a szivacsos tippet, így tényleg több csillám kerül fel :slightly_smiling_face: A valóságban nem ilyen piros a lakk színe inkább korallos narancsos.IMG_20200418_142944

6 Likes

Köszi a tippet, ma vettem egy ilyen készletet a dm-ben. Nagyon szipiszupi :slight_smile:

1 Likes

Jaj de szuper, hogy bejött neked is a tipp :star_struck: SimplyNailLogical vidijében láttam, megváltoztatta az életem :smiley:
Ez a narancs lakk fenomenális, nagyon nyári, imádom! :star_struck:

1 Likes

Kérdés: mi a különbség a nyomdalakk és a sima körömlakk között? Lehet vajon sima körömlakkot nyomdázásra használni? Bocsánat, ha nagy butaságot kérdek, az egész köröm-téma nagyon új nekem.
A kezdő készletemben egy fekete volt, ami szuper alapszín, de én szeretem a színes színeket, na meg sötét lakkokra nem is érdemes nyomdázni vele, nem lesz olyan a végeredmény.

Szerintem nekem is, így sokkal jobb :smiley:
Én is szeretem ezeket a színeket és ez jó idő meghozta hozzá a kedvem :smiley:

1 Likes

Kipróbáltam a meglévő lakkjaimat nyomdazashoz és a Catrice fajták egész jók erre, de amúgy bármilyen sűrűbb lakk jó lehet, azt nem tudom pontosan hogy mitől más a nyomdalakk de gondolom ezt speciálisan erre szánták és ezzel biztosan működik, megvan a sikerélmény.

1 Likes

Köszi, akkor majd lehet kipróbálom én is.

1 Likes

Sűrűbbek, de nagyon. Egyszer kipróbáltam, hogy fehér nyomdalakk volt a teljes körmömön az alapszín, még erre alkottam valamit és másnap az egész körömfestés egyben levált, mintha egy műköröm pattant volna le.:smiley:
Lehet kísérletezni sima lakkal, van, amelyik jó nyomdázásra is.

1 Likes

Még egy kérdésem van a nyomdázáshoz, mégpedig a rétegek száma és sorrendje:

• alaplakk, körömlakk, fedőlakk, nyomdalakk, fedőlakk
    vagy
  • alaplakk, körömlakk, nyomdalakk, fedőlakk?

alaplakk, körömlakk, nyomdalakk, fedőlakk szerintem rendben van :+1:

1 Likes

oké, köszi :slight_smile:

2 Likes

Én úgy szoktam, h alaplakk, színes lakk, egy réteg fedő, mert az SV nagyon gyorsan megszárad és hamarabb kezdhetek nyomdázni (hónapok ota nem nyomdáztam…), plusz így sokkal tartósabb lesz a manikűr. Utána nyomdázás es még egy réteg fedő.

2 Likes

mindkét megoldás működik. viszont, én csináltam olyat, hogy fedőlakkra nyomdáztam, de utána nem tettem rá mégegy réteg fedőlakkot, és másnap egy körömlakklemosós fülpucival letöröltem a mintát, és tettem rá egy másikat. (mondjuk kis minta volt. de nem megfelelő munkába :D)
amúgy azt hallottam, hogy akrilfestékkel is lehet nyomdázni. az alá meg jó a fedőlakk, mert akkor a hibákat egy fogpiszkálóval le lehet kaparni.

2 Likes

IMG_20200427_191212

Mint candy apple, én felkenve inkább világos kéknek látom mint menta színűnek.
Egy rétegben is egész jól fedett de inkább raktam kettőt. Az ecset elég vékony.
A szín kombó lehet nem a legelőnyösebb de a lila már fel volt kenve és szerettem volna hamar kipróbálni az Essie lakkot is.

10 Likes

Tök jól néz ki, ruhában is menne egymáshoz a két árnyalat.:slight_smile:

1 Likes

2020_04_25 2020_05_06

Mostanában kékben látom a világot :slight_smile:
Nagyon meghoztátok a kedvem a nyomdákhoz, így most már 2 célkitűzésem van az önfejlesztésben: szép francia manikűr shellacból (tartok tőle, hogy ez lesz a nehezebb) és a nyomdázás elsajátítása.

14 Likes

Nekem is kék a körmöm, múlt héten festettem, szóval a hétvégén jön az új szín, szerintem lila lesz majd :slight_smile: Nagyon szépeket tudsz csinálni én csak simán felkenem és kb ennyi :smiley: De ezek a köves megoldások mindig is nagyon tetszettek, a felemáshoz szerintem OCD-s vagyok, pedig látok néha olyan kombókat, amik sikítanak a kipróbálásra, de még valahogy nem ment a dolog, a tieid is nagyon szép, finom elegáns manikűrök lettek!

20200428_132047

11 Likes