Körömlakkok, manikűr

:rofl::rofl::rofl: Kb. 1 percre volt szükségem, mután felfogtam, mit is jelent a " képes beszéded" : lòpadlizsán… az meg mi? :crazy_face:

2 Likes

Nem mertem teljes egészében citálni ezt a remek kis kőbányai mondást , de érzékeltetni szerettem volna feldúltságomat így activity- rajzoltam kategória lett a kifejezés eszköze :relieved:

4 Likes

A múlt heti (zöld) és a mostani (lila).

(Másnapra lekopnak a félrekent részek :sweat_smile: )

378113091_870813737272264_6884969675123510619_n

375760541_1309912319913835_1213106853367187093_n

13 Likes

Ez a kèk-zöld kombò elkèpesztően jól néz ki!!! :heart_eyes:

1 Likes

Köszönöm :smiling_face_with_three_hearts:

Nem vagyok egy piros-típus, de most megkívántam :slight_smile: érdem a körmösé, természetesen :wink:

378293945_852512363149575_2718691877345866742_n

@Luiselotte : de szép francia :star_struck:

13 Likes

Most, hogy ennyi lakkot vesztek átnéztem a készletet és ami beszáradt azt pótoltam a dm- ből , kemény 475 Ft/ db.
IMG_7581
Ez pedig a gyűjtemény, 99% - ban Miss Sporty márka, évek óta kenem a lábamon a körmöket vele és csak jót tudok mondani. Gyorsan szárad, nem pattog le, jó az ecsete, kis kiszerelés , 2 évig általában bírják.
IMG_7583

8 Likes

Pont nemrég írtam egy negatívabb vélemény a Gel Shine verzióról, mert nekem kevésbé tartós, mint az eddigi lakkjaim, hiába kenem 2 rétegben fedőlakkal, de ami igazán bosszantó, hogy nekem nagyon nem jött be az ecsete, nem is voltak a szálak egységesre levágva. Az igaz, hogy gyorsan szárad.
Ja, én a múltkori dm-es kör óta vettem még két Catrice More Than Nude lakkot: 16 Hopelessly Romantic, 07 Nudie Beautie. Így a négynél már megállok :slight_smile:

3 Likes

Jó kis fertőző kórság lett ebből a lakkmániából :sweat_smile:
…és igen, mostantól követnem kell ezt a topicot is.

3 Likes

Matt fedőlakkot tudtok ajánlani?
Egy matt körömlakkom van, de a fedőlakktól az is fényes lesz. Viszont biztosan működik fordítva is - a fényes lakkjaim végeredményben mattok is lehetnek.

Odavagyok meg vissza :heart_eyes: :star_struck: :heart_eyes: :star_struck:
Imádom ezt a minimalista, kicsit koreai/japán beütésű, absztraktot!
És milyen szép formnájúak a körmeid! Úgy értem, hogy az ujjad végéig ér és alig kell egy kis fehér szabad részt növesztened, hogy hosszabbnak tűnjön.

1 Likes

Nagyon edes a lelkesedesed! :blush:
Koszonom, tenyleg eleg szerencses vagyok koromforma teren. Es pontosan ugy van, ahogy mondod: alig kell egy picike hossz. Tovig se vagom soha, mert azzal nem birok letezni, egy penzermet nem tudok felvenni ugy a pultrol. :joy: Ugyhogy nalam a kepen lathato verzio a frissen vagott, nagyon rovid korom.
Ha ennel hosszabb, akkor gellakkostol-mindenestol visszareszelem egy ehhez hasonlo hosszusagra.

1 Likes

Ez géllakk?

Az alap egy atlatszo gellakk, a diszites pedig sima koromlakkok kombinacioja.

1 Likes

Nincs nagy tapasztalatom a matt fedőlakkokkal, csak egy L’Orealos volt régen, talán 10 éve :grimacing:. Arra emlékszem, hogy hamar kifényesedett :laughing:, de az tényleg vacak volt.
Ha most próbálkoznék, akkor drogériában kezdeném és a legolcsóbbat választanám. Gondolom fejlődtek azóta ezek a fajta lakkok.
Lehet, hogy meghoztad a kedvem nekem is a vásárláshoz :sweat_smile:
Nagyon tetszik az a manikür, ahol a nagy része matt és csak a köröm szabad része van fényesen hagyva. Pl.: fekete francia, csíkos

1 Likes

https://nailland.hu/en/nail-polish/cuticula/cuticula-naillacquer-cloud-cover-matte-top-coat
Én a kicsit drágább lakkokra szavazok egyetlen okból: évekig használtam drogériás lakkokat, 1000-1500 Ft-nál többet nem voltam értük hajlandó kiadni. A körmeim állandóan széttöredeztek, egy hét lakkozás után egy hónap szünet volt, hogy rendbe jöjjenek.
Aztán valamelyik Insta ismerősöm javasolta, hogy próbáljak picit jobb minőségű lakkokat használni. Így tettem: Nailland lakkjaim vannak már csak meg egy Dior Nail Glow, és folyamatosan lakkozva vannak a körmeim 1-2 éve. Töredezés, repedés egy szál se.
Most jóval kisebb a körömlakk készletem, és persze szívom néha a fogam az áruk láttán, de nekem minden fillért megér, hogy az alapból gyenge körmeimet nem teszik tönkre és csilloghat-villoghat a mancsom. :slight_smile:

2 Likes

Ha még nem vettél, akkor itt van pár nem olyan olcsó matt fedőlakk-teszt:
8 legjobb matt fedőlakk
Nem mindet könnyű beszerezni vagy drága, de ha nekem kéne választanom, akkor az OPI-t keresném.

1 Likes

Köszi! Az Essie kapható dm-ben, rossmannbanis, úgyhogy szerintem azt fogom megpróbálni.

1 Likes

A töredezés az összes ujjadon volt?
Nekem időnként gyengülnek/töredeznek,de csak a két mutató és középső ujjaimon,néha a hüvelykujjaimon.

Nem jöttem még rá,hogy mitől,de amikor ilyenek, akkor teljesen rövid és nem lakkozom. Aztán amikor újra erős és megnő,néha kikenem. Rimmel,Catrice,saját márkás lakkokkal. Esélyes,hogy akkor emiatt.
Viszont akkor az összesnek kéne🤔 Idén nyáron ritkán volt kikenve,beton erős is az összes körmöm,de több természetes vitamint is eszek + napfény.

Illetve néhány éve mosogatáshoz gumikesztyűt húzok, szerintem ez is védi a körmöket.

Lehet,akkor beruházok egy drága alaplakkra és arra kenem a színeket.
Vannak vmi 5 free lakkok, nem tudom,itt mennyire elérhetőek. Nagyon régen egy körömlakk blogger lánytól kaptam néhányat, pl Cupcake, ami nagyon szuper volt.

1 Likes

IMG_20231001_112814
IMG_20231001_112758
Jelentem, az Essie matt fedőlakk működik, dm pontokból nem is volt drága. Gyűrűsujjamon fényes, többin matt fedőlakk van. A kék alapszínben rózsaszín csillámok vannak, így elég különleges lett a matt fedőlakkal a végeredmény. (Majd a széle holnapra lekopik, most ilyen a körmöm… :smile: )

8 Likes