Körömlakkok, manikűr

Nekem is csak a hüvelykujjaim, esetenként a mutatóujjam és a középső. Sosem az összes. És igen, én is Catrice, Essence, Moyra, Misslyn vonalon mozogtam, de utáltam, hogy 1 hétig lakkozok, aztán 3 hét kell, hogy kiheverjék szerencsétlenek.
Pár éve már nem is tudom hogyan került szóba Instán egy ismerős lánnyal, aki azt mondta, hogy neki is így volt, amíg el nem kezdett jobb minőségű (és igen, sajnos drágább) lakkokat használni.
Én addig azért nem költöttem rájuk többet, mert nem tudtam elképzelni, hogy lehet különbség. Az olcsó is tele van vegyszerekkel, a drága is, nem igaz…?
Aztán csak beruháztam egy Dior Nail Glow-ba és láss csodát, attól egyben maradtak a körmeim. Vettem még párat a Nailland-től, amik tetszettek és kicsit különlegesebbek de visszafogott mindennap hordható színek, és tudom, hogy el fogom őket használni. Kevesebb lakkom van így, de azok mind olyanok, amiket szeretek és örömmel használok.
Ez volt 2-3 éve, és azóta szinte folyamatosan lakk van a körmeimen. Per pillanat idejét sem tudom, mikor volt akár csak egy napig is lakk nélkül. Ez sem feltétlenül jó dolog, valaki biztos el is szörnyed, ha ezt hallja, de az én körmeim olyan mattak és randák anélkül, hogy mindig elcsábulok. És a lényeg, hogy egyszer nem volt beszakadva, széttörve a körmöm mióta váltottam.

Azt gondolnám, hogy először érdemes lenne venned egy darab drágábbat és azt próbálni hordani pár hétig, hogy lásd, ez működik-e neked. A Dior Nail Glow-t mindenképpen ajánlom, Nailland-től pedig én általában KBShimmer, ILNP vonalon mozgok, de amiket legutoljára vettem (J Reine, AB Phoenix, Beaux Reves) azoktól sem lett semmi baja a körmeimnek.

2 Likes

Köszönöm szépen a tippeket :slightly_smiling_face:

1 Likes

Nagyon szívesen, remélem, segít a körmeiden! Nekem nagy megváltás volt, hogy végre kedvemre lakkozhatok. :blush:

1 Likes

IMG_20231001_185450_edit_2531161958179391

11 Likes

Milyen jól illik a körmöd ahhoz a textilhez! :heart_eyes: Bátor őszi szín!

1 Likes

Én viszont jövök az “ellenvéleménnyel”: kb 2006 óta szinte folyamatosan lakkozom a körmeim, max pár nap marad ki. Van ugyan egy-két Essie vagy Sally Hansen lakkom, de alapvetően drogériás olcsó-közép kategóriás lakkokat használok, alapnak és fedőnek is. A körmeim betonerősek, nem törnek, nem szakadnak be, nem repedeznek. Időnként (pár évente) előfordul, hogy rosszabb állapotban vannak, de olyankor vagy az egészségi állapotomra vagy géllakk eltávolításra volt visszavezethető a dolog. Szóval én abszolút nem tudom megerősíteni, hogy olcsó körömlakk = repedező körmök.

1 Likes

Köszönöm szépen. Azt hiszem igaza volt Murdernek,hogy az igazság odaát van :slightly_smiling_face:

Én is 100 éve kenem a MissSporty-t, néha kis Pupa volt meg OPI is, soha nem tört a körmöm . Alaplakkot hol kenek- hol nem , fedőt azt mindig, általában előbb lesz lenövésem minthogy kopjon a festés.
Jah meg régen nagyon szerettem a MaxFactort, aminek hosszú kék kupakja volt, egy csillám narancs árnyalatot ha 8x nem vettem újra akkor egyszer sem. Emlékszem évekig anyukám táskájában volt belőle egy minta üveg, ha lát valahol akkor hozzon belőle.

2 Likes

Nekem nem lakkokkal, hanem az isanás körömlakklemosóval volt ilyen kalandom: ripityára törtek tőle a körmeim, a sok KM vélemény között egy számolt be hasonlóról. A dm sajátmárkás darabjától semmi baja.

De, ha bőrápolási termékekre olyan különbözően reagálunk, akkor miért ne lehetne ez jelen a körömápolás terén is?
(Avagy miért ne totóznánk ezzel is, rengeteg időt és pénzt nem sajnálva.:see_no_evil:)

6 Likes

…és milyen igazad van :laughing: Fél órája ezen röhögök :rofl:

1 Likes

Igggen olyan ez mint a megtalálni a tökéletes parfümöt mission :smiley:
Szabadon be lehet helyettesíteni: szemhéjtus, púder, krém, szérum, férfi, pirosító, rúzs, hajlakk stb….

2 Likes

Az általad felsoroltak közül szerintem nem a pasit a legnehezebb megtalálni.:smiley: Nekem a cipőt az.:see_no_evil:

Nehéz a nők, hát még a krémmániás nők élete.:smiley:

1 Likes

Amadeának van szerintem igaza. :slight_smile:

Ahogy Alexaa is írta, neki betonerős körmei vannak. Logikusnak tűnik, hogy bírni fogják a strapát és lehet rájuk bármilyen lakkot kenni, nem lesz bajuk. Az én körmeim nagyon messze vannak az erőstől, így nem tudok bármit rájuk kenni. 20 éven keresztül próbáltam, soha nem jött össze 1-1,5 hétnél tovább. 3 éve meg semmi bajuk a körmeimnek, mióta kicsit magasabb kategóriás lakkokkal kenem őket.

A bőrünk, a hajunk, az egész szerveztünk teljesen máshogy reagál gyakran a külső hatásokra mint a többi emberé. Nem lep meg, hogy a körmünk is, és ami valakinek bevált, az nem feltétlenül lesz jó nekem, és fordítva.

Így aztán nehéz a nő (és férfi) élete, ha ép bőrrel szeretné megúszni a kozmetikázást. :slight_smile:

4 Likes

Tulajdonképpen a legnehezebb.

Akit az ilyesmi nem hoz lázba, valószínűleg nem is tesztelget nagyon termékeket, esetleg vesz egyet,ha jó megtartja,ha nem,elengedi.
Ismerek olyat,aki évekig ugyanazt az illatot használja.
Vagy krémek nélkül is szép a bőre.
Nekik egy/sok gonddal kevesebb :slightly_smiling_face:

1 Likes

Igen, de mivel hobbiról beszélünk, talán nem olyan nagy a kényszer.:grin:
A krémmániások is sokfélék, néha kicsit irigylem azokat, akiknek van 2 db parfümjük, egy darab szemfestékpalettájuk és a világuk így kerek. Az én kencés világomnak ezer kitüremkedő sarka van, mert rrrengeteg szemfestéket tartalmaz.
De még a nyamvadt testápolók terén se tudok egy darabhoz hűséges lenni, túl kíváncsi vagyok.
Bár az ABH Dipbrow Pomade-ot, a Bioderma Sensibio micivizet, a Carmexet és a kis mezei Nivea dezodoromat még ideiglenesen se tudja semmi se kitúrni.
Akinek ápolás nélkül szép a bőre, annak jó számai voltak a genetikai lottón.

4 Likes

IMG_7733
Nem burgundi lett :upside_down_face:

12 Likes

Nos, azért meg kell említeni erről a matt fedőlakkról, hogy kb 2 napig szép matt, utána megkopik. Persze a fényes fedőlakkok is kopnak, és 3. nap még van különbség, de nem nagyon látszik. Én elleszek vele úgy is, hogy 2 naponta újrakenem, de később lehet másikkal próbálkozom majd.

1 Likes

Őszi séta, kedves @umpalumpa, pótolom a fotót a havi kedvencekhez, Anny 049 dresscode luxury

IMG_5132
IMG_5133.HEIC
IMG_5134

13 Likes

:heart_eyes: Nagyon csinos, szexi a manikűr! De jól összehangoltad a hátteret a körmöd színével!

1 Likes