Körömlakkok, manikűr

Ha nem otthon csinálod, minden a körmösön múlik. Közel 20 éve járok körmöshöz, ugyanahhoz. Ez idő alatt női kezeket nézegetve nem tudok 2 olyan alkalmat mondani, amikor láttam olyan körmösnek a munkáját, ahova kérdés nélkül beülnék. Nekem a shellac és a géllakk is lepattan már akkor, amikor el sem jutok a körmösnél az ajtóig, ellenben ha aláépítenek és úgy megy rá a szín, 6 hétig is fent lenne, ha hagynám.
A kezemen az építőzselével és 2 réteg géllakkal ellátott körmöm nincs olyan vastag, mint másnál simán a 2 réteg géllakk vagy a shellac. Brutális, milyen munkákat kiengednek a kezeik közül és az árak, na az már pofátlanság. Értem, hogy nem olcsó az anyag és a tudást is meg kell fizetni, de ne mondjuk már, hogy az 50 ml tégelyből kikent max 1 kávéskanálnyi anyag és az 50 percnyi munkaidő majdnem 10 ezer, van ahol több is…
A körmösöm a régi generációs 50+ éves kategória, de nyugdíjba vonulásakor én is leszedetek mindent.

2 Likes

Az tuti, hogy ha meg van az ideális körmösöd, ki kell tartani mellette, amíg lehet!

2 Likes

Igen a shellakk tartósságára két hetet írnak, de van egy alaplakkja amivel 3 hét. Én pedizek másodállásban és kézre is lakkozok. A shellakkal vegyesek a tapasztalataim. Ami mellette szól hogy egyszerű a felvitele, a géllakkoknál ha jól tudom minden körömnél külön köttetnek (legalábbis a tanfin így mutatták) a shellakknál elég az egész kéz egyszerre, szépek a színek, és nincs reszelés. Hátránya hogy drága, és ami a legnagyobb baj, hogy van akinek egyszerűen ledobja a körme - főleg ha gyönge és hajlékony a köröm. Sajnos veszítettem el már így vendéget. Ellenben van erősített változata, két alappal (Plexigel Bonde és Plexigel Shaper) az atombiztos, de horror áron (25 e körül volt a két alap ha jól emlékszem). Mikor egy vendégemnél elkezdte egy héten belül ledobni a körme a sima alappal, erre váltottam és azóta 3 hétig tuti neki. És ez is leoldható.

2 Likes

Nálam időben egy shellakkozás áztatással és nagyon precíz gépi körömelőkészítéssel legalább 1 óra 20 perc, de problémásabb kéznél, ahol erősebb és nehezebben eltávolítható a körömbőr, másfél óra. Igaz, nem vagyok nagyon rutinos de törekszem a szép munkára. 10 ezer Ft munkadíj… :see_no_evil:…kiröhögnének :rofl:

Letöröltem , tényleg gáz

Hűha… tudom, figyelmeztettél, de a kíváncsiság győzött. Hát nem kellett volna! Egyszerűen nem bírom feldolgozni, hogyan képes így létezni valaki, ez már az igénytelenségnél is jóval több… sokkot kaptam :weary: esküszöm émelyeg a gyomrom… :face_vomiting:

1 Likes

Mindenfélét hallok. Egyik kollegina azért jár a körmöséhez, mert idézem: 35 perc alatt kész a géllak. Megjegyzem, olyan is. Őt nem zavarja, engem a négy fal közé, egyedül élve, bezárva megütne a guta azzal, amit az ő kezén elkövetnek, nemhogy még utcára is menjek vele…
A saját körmösöm korábban építéssel együtt volt 1 óra 20 perc. Az utóbbi pár évben jobban szeret molyolni (alaposan manikűröz stb) és fecsegni közben, úgy 2 óra. De ha feljebb megnézed az egyik kommentnél a kezemet, arra a munkájára többen kérdezték a cégnél, hogy ez csak sima lakk? Olyan vékony volt, holott 2 réteg építőzselé és 2 réteg géllak, plusz a gyűrűs ujjamon a konfettis csillámos izé beépítve…Ja, és borravalóval, teával vízzel stb kínálva hagyok ott 6 ezret.

4 Likes

Vasárnap esti pingálás:
20230321_125549

13 Likes

És íme az e heti (szintén vasárnap este készült).
Eredetileg az Essie Fiji színére minimalista stílusú minta került volna, de elfelejtettem leszedni a gyári védőfóliát a nyomdalemezről. Nem akartam a három réteg lakkot megbontani, ezért egy Pet’La lemezt vettem elő.
A fekete Moyra nyomdalakk kupakját nem sikerült lecsavarni, ezért elővettem az arany színűt.
Nagyon idegen tőlem ez a színösszeállítás, de ha az eszközök összeesküdnek ellenem…
20230327_100430

21 Likes

Fú, ez nagyon szép! :star_struck: :star_struck: :star_struck:

1 Likes

Tegnap kikupáltam a lenőtt géllakkot. Ezúttal sima, de nem akármilyen körömlakkal.
Előtte és utána:
IMG_20230325_110037
IMG_20230326_162441

23 Likes

Elképesztően szép lett!

1 Likes

Köszi! Olyan furcsa ez a világos szín.:see_no_evil:

Akárcsak a tiéd! :upside_down_face:

1 Likes

Fú, de nagyon szép lett! :slight_smile:
És irigy vagyok, hogy ilyen jól tart a géllakkod.

1 Likes

Köszönöm!
Tényleg nagyon jól bírja, pedig már több, mint egy hónapos. Igazából nem tudom minek köszönhető ez.
Néha megcsinálom rokonok vagy kolléganők körmeit is, és furcsa módon van, hogy rajtuk egy hétig sem tart. Pedig pont ugyanazokat a termékeket használom, ugyanazokat a lépéseket követem.
Vajon mitől függhet a tartósság? Ha van közöttünk olyan, aki tudja erre a választ, ne tartsa magában! :nerd_face:

1 Likes

Tök jó! Szebb, mint az eredeti!

1 Likes

Csak tippelek, hogy a genetika itt is számít, mennyire zsíros a köröm, hogy bírja a különböző anyagokat.

1 Likes

Pontosan, én is ezt mondanám, hogy a köröm zsírosságától függ. Az enyém mindent ledob nagyon hamar. Porcelánnal, több fajta zselével, pár körmössel próbaàlkoztam, a körmöm magasròl letojja. Most rendeltem üvegszálas zselét, az állìtólag extra erősen tapad és extrem strapabíró.+ hosszabbítàshoz üvegszálakat ìgy duplàn tartja majd, mert nem csak a zselével épìtem hanem az üvegszál is bele lesz épìtve a köröm közepétől. És extra dehidrátor épìtés előtt, ami kiszàrìtja a körmöt hogy ne legyen zsìros. :relaxed: Kívàncsi vagyok, megdöntöm - e az 1 hetes rekordot? Ugyanis 1 hét utàn màr levegős a köröm mindkét oldalàn a zselé, reszelni és ùjra tölteni kell.

1 Likes

Egy hónapos? :hushed: Nekem másfél hét után van ilyen lenövésem, ezért is tettem le a körmösről, kész anyagi csőd :sweat_smile: Bár a hajam nőne ilyen tempóban… :grinning: