Körömlakkok, manikűr

@ mindenki: Én nem látom ilyen sötéten ezt a pletyka kérdést, szerintem ez itthon része a “kultúránknak”, hogy a szimpátia kifejezése, hogy 5 perc alatt boldog-boldogtalannak elmondja mindenki a legbensőbb magánügyeit. Tudom, ha éppen érzékeny témára tapint a kérdés, kellemetlen lehet, de szerintem a kérdező tényleg csak a szimpátiáját akarja kifejezni feléd a közvetlenségével/érdeklődésével. Én sokszor nem az igazat válaszolom :joy: :joy: :joy: úgyis egyik fülükön be, a másikon ki… azt meg kifejezetten élvezem, ha megfordíthatom a szitut és én kérdezek elsőnek, aztán dől a sok sztori… szívesebben hallgatom mások hülyeségeit és az ilyen típusú emberek úgyis készségesen beszélnek magukról általában :joy:
Nagy bennem a közgazdasági érdeklődés, én szoktam őket kifaggatni a keresetükről, mert komolyan érdekel, hogy hogyan él valójában a magyar, szívesen meghallgatom őket, tanulok az életről :nerd_face:
Egyedül a munkahelyi főnökkel szemben nem lennék már ilyen megértő - kész szerencse, hogy már nem állok alkalmazásban, az elmúlt években úgy felvérteztem magam, hogy mindenkit elküldenék 5 perc alatt a p*csába és nem lenne sokáig munkahelyem… Az engem is rohadtul felháborít, mikor a munkaadó felhatalmazva érzi magát, hogy a nők méhében vájkáljon… az meg a másik fele, mikor kijátszák a kollégák a “nekem gyerekem van” kártyát és erre hivatkozva nincs túlóra/ügyelet/stb.
Sokszor eszembe jutnak régi szituk alkalmazott koromból - például mikor egyszer engem küldött fénymásolni a főnököm, nem pedig a velem pontosan egykorú és tapasztalatú férfi kollégámat - szívesen visszajátszanám őket a mai eszemmel és frappánsan elküldenék egy pár embert a búsba :sweat_smile:

7 Likes

Én szeretek beszélgetni, nekem kényelmetlen, feszengős érzés, ha csak kukán ülök ott. Mert nekem is ez egyben feltöltődés is, amihez a csevej hozzátartozik számomra. Nyilván az nem mindegy, hogy milyen az, akivel beszélgetek, ezért ha utálatosnak találom vagy tapintatlan, stb. akkor nem megyek hozzá többet, hiába jól dolgozik. Mondjuk a fodrász az egyetlen, ahova ha nem is rendszeresen, de időnként elmegyek, és kettő fodrászt találtam eddig életemben, akinek a munkája is megfelelt, és mint ember is okés volt, szívesen mentem hozzá. Az egyikük egyben anyu fodrásza is egy kisebb településen, ezért ismerjük nagyjából egymás családját is, szóval simán beszélhetünk teljesen személyes dolgokról is.

4 Likes

Én sem különösebben szerettem soha csevegni a fodrászommal. Egy időben volt “bejáratott” fodrászom, még gyerekkoromból, apámmal együtt mentünk mindig, ők ketten jól elcseverésztek, nekem meg csak az aktuális frizurával kapcsolatban kellett véleményt nyilvánítanom. Talán egyszer volt hogy egyedül mentem, de akkor már ismertek, a fodrász inkább a hajmosó kiscsajjal beszélgetett, csak néha-néha kellett bekapcsolódnom.
Azóta hogy költözés miatt hozzá már nem tudok járni, sztem nem vágta kétszer ugyanaz a hajamat. Jó, mondjuk volt egy nagyon rossz élményem is ami után inkább magamnak vágtam úgy 5 évig… de tavaly megpróbáltam megint (mert magamnak nem tudok semmi extrább, izgibb frizut vágni, de kellett egy kis változtatás), és nem bántam meg. Egy kolléganőm ajánlotta a szakembert, direkt “silent haircut”-ra kértem időpontot nála. Nagyon kedves volt a csaj, mással láttam hogy csacsog bármiről a végtelenségig de velem nem erőltette, csak hajas dolgokról beszélgettünk időnként, meg kicsit a városról, semmi személyes téma. Vissza is fogok térni hozzá ha új frizurát szeretnék, nem csak mert jó szakember, hanem mert jó volt az élmény, és türelmes és őszinte volt velem még akkor is amikor a végén még feltartottam pár hajápolással kapcsolatos kérdéssel.

5 Likes

Az elmúlt pár hét :
IMG_20230120_191456
IMG_20230109_190728
IMG_20230103_185135
IMG_20221230_130445

12 Likes

Én másodállásban (vagy inkább hobbiként ha az anyagi vonzatát nézem) pedikűr-manikűrözök. Én úgy tapasztalom a vendég igényli a beszélgetést, és szeretnek magukról beszélni. Nekem alap, hogy a vendég a “főszereplő”, én kérdezek, természetesen politika, intimitás, anyagiak tabu. Ha visszakérdez, természetesen szívesen válaszolok is az előbbieket figyelembe véve, de az én vendégeim még sosem léptek át semmilyen határt. Szerintem a szolgáltatás jellegétől is függ hogy a csend a jobb (mondjuk masszázs, kozmetika) amikor a vendég is inkább kikapcsol, relaxál, vagy a beszélgetés. Kevés de nagyon kedves vendégem van, akikkel szerintem kölcsönösen várjuk a találkozást, nekem nagyon jólesett mikor az egyikük azt mondta hogy ő ide feltöltődni is jár.

8 Likes

Barátnőm szerint moha unikornis :rofl: EDM Phoenix flight

326369984_5757180601068114_6198215088931213376_n

326806774_1956428078021532_6734504182401808282_n

15 Likes

Gyönyörű!
Látom, nemcsak nekem szokott elszállni a Tejútra a mutatóujjam körme…

1 Likes

Köszönöm :blush:
Hű, én direkt reszelem le, csak a többi nem szokott ilyen hosszú lenni :see_no_evil: :rofl: (Van ez a szemkinyomás fóbiám, meg ha ujjal viszek fel egy szemhéjfestéket, félek, hogy Mariane árkot vájok belé :pleading_face: )

1 Likes

Lehet, hogy nem nyugtat meg, de nekem eddig nem sikerült kiszúrni a szemem körömmel (szempillaspirállal már igen).
Szép formája van a körmeidnek.

1 Likes

Köszi szépen :blush:

Igen, tudom, hogy abszolút irreális, nem is értem miért most jött ez ki, amikor gót tiniként meg irtó hosszú (!)hegyes körmeim voltak… :woman_shrugging:

1 Likes

Ezüst holo a hétre. Superchic Lacquer’s Cotton Headed Ninny Muggins

328390703_565231258610171_7796321523192182354_n

328449234_879090869803752_2786619339657157559_n

12 Likes

Ez gyönyörű!:smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Köszönöm :blush: :smiling_face_with_three_hearts:

Kép
Tűzoltópiros :slight_smile:

18 Likes

Az érdem a körmösé :slight_smile:
326738668_683804066776820_6086049410069953117_n

17 Likes

Egyik nagyon jó barátnőmnek leszek a tanúja pénteken, sárga lázban ég, így sárga manit csináltam a sárga ruhámhoz :blush:

20230205_150418

15 Likes

Ha mar lefotoztam az uj szerzemenyt, legyen egy kep az aktualis kormokrol is.
IMG_20230222_092627_edit_6342431966047298

21 Likes

Hú, nagyon szuper! Még egy képet légyszi! Sőt, egy step by step leírást is, ha lehetne, szívesen elkészíteném!

3 Likes

Egyetértek, csodás lett!:slightly_smiling_face:

1 Likes

Koszonom mindkettotoknek! :slight_smile:
Megprobalom reszletesen es erthetoen leirni, hogyan keszult.
Hozzavalok: alapnak (gel)lakk, fekete es feher koromlakk/akvarell/akril/kb. barmi fekete es feher szinben, vekony ecset (lehet nelkule is, de sokat segit ha van).

1. Az alap ezuttal egy nude gellakk nalam, de ez lehet sima lakk is. Teljesen mindegy.
    Marvanyos kormoknel akar elnagyolt is lehet az alap, itt kimondottan elony, rasegit a marvanyos hatasra.
  2. Opcionalis lepes: a mar befejezett alapot lefedem atlatszo koromlakkal is. Erre jol tapad az aranyfolia. Random helyekre ratapogatok belole az osszes kormomre.
    Arany foliaja nem biztos, hogy mindenkinek van otthon, ezert irtam opcionalis lepesnek. Meg amugysem kotelezo. :stuck_out_tongue:
  3. Elokerulhetnek a fekete es feher lakkok.
    Vekonyka ecsettel/fogpiszkaloval/a lakk sajat ecsetevel (ami epp akad otthon) vekony csikot huzunk minnel rendezetlenebb es egyenetlenebb modon, hogy a vegeredmeny ne legyen tul mu.
    A vekonyka vonalak megrajzolgatasa utan gyorsan beletapogatunk itt-ott a csikokba, hogy azok picit elmazolodjanak. Ezt ugyancsak a termeszetesebb hatas miatt csinalom.
    (Alternativ megoldas, ha nincs fekete es feher lakk: nalam most egy gyerekkori akvarell es egy ugyanilyen veteran ecset volt a segitseg. Nem volt mas, ugyhogy ezeket vetettem be.
    Pici vizzel operalva elobb a feher csikokat es foltokat festettem fel, aztan a feketeket. A sorrend a mennyiseg miatt ez, a feherbol tobb kell, a feketebol mar csak nehany vekonyka csik a legvegen.)
  4. Amikor ugy nez ki, mar tetszik az eredmeny, lefedem egy atlatszo fedolakkal. Ha meg marvanyosabb hatast akarok, akkor egy tejszeru fedolakkal fedem le. Attol kevesbe harsanyak a vonalak, kicsit letompul minden.

Ez se sokkal jobb kep, de talan kicsit jobban latszanak rajta a dolgok:
IMG_20230222_114245

A marvanymintahoz pedig ezeket hasznaltam:
IMG_20230222_205149

17 Likes