Körömlakkok, manikűr

Ez borzasztóan kellemetlen. Nekem a fodrászom csinálja ezt (5 unokás nagymama, még egy másik kor szülötte), 2 alkalommal félreérthetetlenül visszaszóltam, decemberben már nem is kérdezte meg, mi újság pasifronton.

7 Likes

Jujj! Az árak mellett pont az ilyen szituációk miatt nem szeretek fodrászhoz/ kozmetikushoz/körmöshöz járni. Kiborít, ahogy “kikérdezik” az embert, sosem volt szívem megmondani, hogy én feltöltődni és pihenni szeretek ilyen helyzetekben, nem csacsogni, főleg nem a magánéletemről.

7 Likes

Szerintem ez kisugárzás kérdése is. Észrevettem magamon, hogy valamelyik szolgáltatótól jobban viselem a személyeskedő kérdéseket, mint a másiktól. A fodrászomhoz kifejezetten a szakértelme miatt járok, egyébiránt annyira taszít emberileg, hogy az valami fogalom. Többször jártam a tettlegesség határán. A körmös hangulat-függő, a kozmetikusom pedig egy tündér. “Sajnos” mind nagyon jó szakember, így “kénytelen” vagyok elviselni őket :smiley: egyébként magam vagyok az antiszocialitás mintaképe :smiley:

9 Likes

A fodrász/ kozmetikus/ pillás/ hajhosszabbító hölgyekre egy szavam nem lehet, szuperül dolgoznak, kedvesek, aranyosak, egy percig nem éreztem soha kellemetlenül magam, szeretek hozzájuk járni.
A műkörmös viszont egy igazi fáradék, ha nem dolgozna szépen már felálltam volna tőle. A múltkor is olyan büszke voltam magamra, hogy se nem ordítottam vele, se meg nem rángattam pedig akkor aznap már 5x kérdezett rá a gyerek témára. Nade nem lelkigyakorlatra járok hozzá, hanem körmöztetni, én vagyok a vendég és fizetek.
Szóval last chance…

7 Likes

Nálam a csúcs az volt, amikor a fodrász nekem az előző vendég dolgait fecsegte ki, gondolom engem meg a következőnek…
Olcsón és jól dolgozott, de…

3 Likes

Ja, ez a gyerek-kérdés…hát ez nálam is folyton visszatérő felvetés volt a fodrász részéről. Én már megmondtam neki, hogy én sem kérdezgetem, hogy a lánya miért csináltatott magának hármat, hogyha amúgy is elvált, mert félrelépett, ergo elengedhetnénk-e a miért nem szülök kérdéskört. Azóta nem kérdezi.
Amúgy nem szoktam ezen felhúzni magam, de amikor már olyan pofátlanok az emberek és fel sem tűnik nekik, akkor én is átmegyek pofátlanba. Na az nem szokott tetszeni, de végül célt érek :slight_smile:

5 Likes

Bocsánat, hogy offolok, de erről nekem is van sztorim. Volt főnököm kérdezte, hogy “ugye nem akarok még gyereket?”, hogy nehogy hamar ott hagyjam őket. Mindezt úgy, hogy akkoriban volt kismama a 7 évvel fiatalabb kolléganőm és őt mindenki körbeörülte, nyílván én is, de rosszul esett.
Szintén (másik) kolléga megjegyzése volt, hogy én ne panaszkodjak a túlóra miatt, mert nekem legalább nincs gyerekem (??? És te akkor mi a jó égnek szülted, ha ekkora teher). Lényeg, hogy elképesztő emberek vannak és még zavarba sem jönnek. Na off vége.

3 Likes

Huuuh sajnálom, hogy ilyen pletykaéhes lelkifészer, remélem, nem kérdezget ilyenekről. Amúgy meg értem én, hogy ott ül az ember óráig, üssük el valamivel az időt, bár, ha csendben vagyunk engem az sem zavar, de annyi más téma van a világon, mint az ember magánélete. esetleg válaszként reszkíroznék egy és neked mi a véleményed az orosz realizmusról? Általában ettől lefagynak, pedig Dosztojevszkijről és Tolsztojról aztán tényleg órákat lehet beszélni :smiley:

5 Likes

Hogy ez mennyire gusztustalan kérdés! Annyira utálom, és igazán érzéketlen!(főleg, ha nő kérdez ilyet) Honnan tudják ezek, hogy az, akit kérdeznek, min ment/megy keresztül? Miért nincs, ha nincs? Nyilván nem kell tudniuk, ezért nem is kérdez ilyet egy értelmes, emberi lény.

Örülök, hogy már csak volt főnök, ezek szerint már váltottál munkahelyet.

6 Likes

Ezért vagyok folyton frászban, ha ilyen szolgáltatóhoz kell mennem… Alapból elég introvertált vagyok, és nem szeretem vadidegeneknek kiadni a privát dolgaimat. (Igen, a fodrász/kozmetikus nálam a vadidegen kategória. Körmös nem játszik.)

Több évig jártam egy fodrászhoz, mert azon túl, hogy kedves volt és szimpatikus (és okos), nem vájkált soha a magánéletemben. Betéve tudta az összeg kis rigolyámat, hogy hogyan szeretem a hajam hordani/vágatni, jól dolgozott, és mindig meghallgatta amit éppen szerettem volna, alaposan átbeszéltük mielőtt nekilátott. Az egész szalonban általában ketten voltunk (ő és én), és amíg ott voltam, a zenét is kikapcsolta. Na nála igazi feltöltődés volt a vágás. :slight_smile:
Sajnos a világvégére tette át a székhelyét, így őt már nem érem el.

Most amikor olyanom van, egy pláza beesős szalonjába megyek: általában 10 perc-1 óra a várakozás, de gyorsan dolgoznak a lányok, és olyan zaj van, hogy ha akarnának sem tudnának a magánéletemben vájkálni. Akihez kerültem eddig mindig aranyos volt és jól is vágott, de mondjuk leadtam már az igényeimből, úgyhogy nem volt nehéz dolguk. :laughing:

Volt 23 éve olyan fodrászom aki direkt rákérdezett, hogy akkor ha nincs barátom akkor leszbikus vagyok-e. (16 voltam.) Mondom nem, de nem is mentem többet hozzá. (Egyáltalán nem a feltételezéssel volt a bajom, hanem azzal, hogy azt gondolja, köze van hozzá.)

Ahhoz képest, hogy 40 vagyok és nincs/nem is lesz gyerekem, viszonylag kevésszer nyaggattak emiatt. Mondjuk nem is akarok, szóval nem fáj a kérdés, inkább csak utálok jó képet vágni hozzá, pedig közben hogy unom a témát…

5 Likes

A magánéletben való vájkálás - ez is általában a szolgáltatóiparra jellemző - csúcsa számomra, hogy: " és ott (?!?) mennyit lehet keresni?" Az “ott” annak fényében vicces, hogy ezt egy végzettségről vagy pozícióról kérdezik…:scream: Egyáltalán, hogy lehet ilyet kérdezni…?!?:roll_eyes:

2 Likes

A fodrász megoldva, a zöld almás fodrászatba járok, ha Bp- en vagyok, ott pedig véletlen alapján kerülök bárkihez. Nem szoktam beszélgetni , sem kezdeményezni, olyankor én is relaxálok , hogy jujj, rászántam magam. Félévente megyek vàgatni és magamnak festem. Ha kérdeznek, akkor 2-3 szóban szoktam válaszolni közömbös fejjel, így leveszik a lényeget, hogy nincs kedvem járatni a szám. Olykor arra gondolok, hogy lehet a fodrász is épp örül, hogy nem kell járatnia a száját. :grin: A kozmetikussal 1 Suliba jártunk, így minden alkalommal eszmecsere van, mivel 2× találkozunk évente. Ő is teljesen őszintén meséli a párkapcsoltait, persze az a sok éves ismerettség után érthető, hogy nem felszínes szájtépés. Műköröm nincs, minden mást itthon megoldok - szőrtelenítés, szemöldök festés, arcpakolás manikűr, pedikűr.

1 Likes

Huhh, tőlem ilyet még egyik sem kérdezett, de jó is, mert padlót fogna az állam… :scream:
Pénzügyek, politikai és vallási nézetek, szexuális hovatartozás, szerintem ezeket a témákat erősen kerülni kéne a szolgáltatóiparban dolgozóknak.
Bocsánat, minden tiszteletem az övék, mert nem egy könnyű munka, inkább úgy fogalmazok, hogy ezeket a témákat jobb lenne mindenkinek kerülni.

2 Likes

A körmösöm pont ez miatt hagyta abba, amit csinált. Vagyis nagyobb részben ez volt az indok, hogy lelki szemetesnek használták a vendégek. Amúgy végtelenül profi és aranyos volt, jókat beszélgettem vele, mindenféléről. Nem is értem, hogy emberek mindent is a szakemberrel beszélnek meg. A fodrászatban, ahova most járok olyan sztorik mennek, hogy a két óra alatt, még várok, néha fogom a fejem. Borzalmas, és a vendégeket elég megkérdezni, beszélnek is órákig. :sweat_smile:
Nálam belefér egy kis beszélgetés, de az élet nagy dolgait ne ott akarja megtudni senki se rólam. Ugyanígy nem faggatoma fodrászt/kozmetikust, mert nem hinném, hogy van hozzá jogom.

4 Likes

Az is hozzájárul ehhez a gondhoz, hogy sok nőnek ez a feltöltődés része, hogy a szépségszalonban megtárgyalják a saját, az ismerősi körük és a hírességek magánéletét is. Az unokám telefont szeretne, a menyem egész nap a kanapén döglött, XY milyen helyes kislányt vett el, hova mentek nyaralni, milyen krémet kell visszérre kenni, hol műtöttek, mennyiért vettem kabátot stb.
Nekem a magánéletben való vájkálás a munkahelyen különösen kellemetlen. Rekordidő alatt előkerül a gyerekkérdés friss kolléganőktől, a csúcstartó a legutóbbi, negyedóra ismeretség után, amikor azt mutattam meg neki, hogy hol a mosdó, megkérdezte, hogy “Van gyereked?”
Szerencsére ő 20-án távozik köreinkből.

7 Likes

Jézusom, egyik undorítóbb, mint a másik, a munkáltató ezt nem is kérdezheti meg.
A magánéletet le kell tenni, amikor (fizikailag vagy átvitt értelemben) belépünk a munkahelyre. Azért vagyunk ott, hogy dolgozzunk, mindig azt mondom, hogy nem babazsúr és nem teadélután. Az számít, amit a munkavállalói szerepkörben mondasz és teszel. Ott nem anya valaki vagy hobbisminkes a KM-ról vagy amatőr sportoló stb.
A gyerekvállalás egy egyéni döntés eredménye, a magánélet része.

6 Likes

Kép
Hazaértem, ma nem volt semmi para :slight_smile:

15 Likes

Biztos érezte a hölgy a csoportos felháborodást az Erőben.:smiley:
Most nekem is fehér manikűröm van!
Friss szerzemény a Pupa, vagy csak modellkedés céljából került elő?

3 Likes

Lehet, hogy odacsapkodott a feje fölé a villám ma :smiley: , köszi Lányok olyan cukik vagytok :heart:
Ez decemberi vásárlás, és karira kaptam +1- et, más illatban, csak a fotó kedvéért vettem elő.Tavaszig biztosan elég lesz, nagyon kiadós ez a testvaj.
Télen még sosem voltam fehér, nagyon tetszik, elegáns hatása van.

5 Likes

Nekem is tetszik, hogy megidézted a havat a körmeiden, és örülök, hogy a közös összefogás hatással volt a lepénylesőjére is :face_with_hand_over_mouth:

2 Likes