Körömlakkok, manikűr

A labujjkormeimet csak majustol szeptemberig gellakkozom (amikor szem elott vannak). En szemely szerint nem erzem tole vastagabbnak a kormeimet, vagy ha igen, akkor nem zavaro modon.
Mondjuk azt hozza kell tegyem, hogy sosem vagom kerekre, igy teljesen mindegy, hogy csupasz vagy gellakkos, nem szamit semmit, csak gellakkal szebb. :slight_smile:
Viszont teljesen megertem mi a problemad. Elmondom en hogyan oldom meg ezt a dolgot, hatha segit!

A forma nalam mindenkepp negyszogletu, enyhen lekerekitve. Ennek ket oka van: (szamomra) esztetikus, praktikus. Azert praktikus, mert gellakkal egyutt is nagyon sokaig kibirja igy. Amikor mar latvanyosan (vagy kenyelmetlenul) hosszura no, akkor siman csak lereszelek belole 1-2 mm-t es ujra a regi. Ugyanaz a forma, ugyanaz a hossz, ami eredetileg volt. A koromhaznal pedig nem feltuno a lenoves, mert a bor par nap alatt ugyis rano kisse a koromre.

Magat a forma kialakitasat kicsit nehez lesz irasban elmagyarazani, de megprobalom.
A kormom veget szinte egyenesre reszelem, ezutan finomitok, kerekitek az iven. Ha ezzel megvagyok, a korom ket szelebol levagok 1-1 mm-t mindket oldalon (olyan szogben, hogy ez a vagas ne menjen le tul melyen, fajdalmasan). Ezek utan kellemes kerekre reszelgetem a ket sarkot.
Ha megvagyok a kormeim formajaval, akkor feltologatom a bort a koromhaznal es kezdetet veszi a gellakkozas.
Itt csak annyit trukkozok, hogy a lakkal nem megyek ki teljesen a korom ket szeleig (hogy honapokkal kesobb is ki tudjam vagni/reszelni azt a bizonyos 1-1 mm-t a szelekrol es a lakkozas is megmaradjon), viszont annal kozelebb megyek a feltologatott borhoz (hogy lenoves utan is minnel tovabb megmaradjon a lakkozas).

Remelem ertheto nagyjabol! Hatha segit is! :slight_smile:
A format illetoen kb. errol van szo:
gel-nails-on-toes-1

8 Likes

Roppant mértékletes gyűjtemény! Ez az enyémről nem mondható el.:rofl:

4 Likes

@Amadea : Ez egyértelműen összefügg a shellac-ok árával… nem akarom kiszámolni, mennyibe fájt ez így is már nekem :grinning_face_with_smiling_eyes: de amúgy, ha nem lennének még mindig gyerekes dizájn álmaim, simán le tudnám felezni, ami bőven megfelelne egy konszolidált harmincas palettájának.

@anon21269124 : Ja! Így már értem, hogy gyakran kell vágni. Hát, igen, ha az nem opció, hogy legalább 3 hetet kibírj, akkor nem érdemes pedikűröshöz járni emiatt.
Mondjuk a vastagsága nem probléma, simán ki lehet vágni/megreszelni egy gél/shellacos körmöt, nem olyan erős anyagok ezek, mint a műköröm. Az mondjuk benne van a pakliban, hogy ha megbontod a szélét, könnyen felválhat. De ezt is anyaga válogatja. Picit vastagabb, mint egy sima lakk, de ezt lábon nem érzed.(Ha jó a körmös, akkor szép vékonyan viszi fel.) Én a helyedben adnék neki egy esélyt, aztán 2 hét elteltével levágnám, amit kell, meglátod, mit tapasztalsz. (Én mondjuk a shellac-nál nem is használom a leoldót, egyszerűen lehúzom, sokkal egészségesebb opció. Ezért szidják is a shellac-ot, hogy milyen könnyen lejön, de szerintem ez inkább az előnyére válik.)

@mlnda : Nálam is ugyanez a módi a formát tekintve :wink:

1 Likes

A matricák felhelyezésével még küzdök…, de az időjárás ellenében muszáj volt egy kis tavaszt a körmeimre tenni. :slightly_smiling_face:

IMG_20220401_134015

14 Likes

Nagyon szép! Szolid elegancia :star_struck:

1 Likes

Ez a szar idő engem is megihletett :smiley:
20220401_151131

Imádom ezt a tojáshéj-fehér árnyalatot, nagyon gyakran használom: CND shellac White Button Down.

14 Likes

Nagyon tetszenek a fánkok! :slight_smile:

A dizájn álmaid nem gyerekesek, hanem a kreatív énedet mutatják meg. Ha ebben mutatkozik meg egy tehetség / hobbi szeretete, akkor mi van? (Nem lehet mindenki amatőr tájképfestő vagy fotós). Olyan szép manikűröket csinálsz, hogy bárki megirigyelhetné.
Konszolidált pedig a beszámoló legyen, de ne mi. Kellenek az életbe a színek, a játékosság, a sémáktól való eltérés, kell a fánkos manikűr, a flitteres farmerdzseki, az Ugg csizma, a hamvaslila hajzuhatag, a merész tusvonal reggel nyolckor a buszon. Tizenéves kortól százig.

10 Likes

Nagyon kedves vagy, köszi! :smiling_face_with_three_hearts:
Ez jó, “a beszámoló legyen konszolidált” :smiley:

A fánkos matricákat szintén az Ali-n találtam, rögtön be is tettem a kosárba, tudtam, hogy egyszer eljön az idejük :wink:

3 Likes

Köszönöm az infókat @asianlover és @mlnda :slight_smile: amit mutattál lábon, az nekem 3 hetesen sem ilyen hosszúságú :smiley: nekem ez hosszú, ezt nem tudom elviselni :smiley:
apropó, csodaszép pedikűr :slight_smile: :star_struck: a felválástól félek, de a tapasztalatok sokat segítettek :slight_smile:

1 Likes

Köszönöm :slight_smile:

1 Likes

Jé, nincs is olyan sok (ha viszont a rózsaszín-piros-bordó színvilágot nézzük, akkor tekintélyesebb a gyűjtemény).
Hangsúlyozom, hogy nem egyformák! Természetesen felkenve teljesen más színűek!:smiley:
20220402_204035
Ui.: Természetesen egy kimaradt.

11 Likes

Ha már a lakkos tárolóban turkáltam, újrarendeztem a gyűjteményt. Remélhetőleg így nem kell majd a fél dobozt kipakolnom, amikor megpróbálom eldönteni, milyen színben pompázzanak a körmeim a jövő héten.
Nagyra értékelem, hogy az Essence lakkok kupakja megegyezik a lakkok árnyalatával. Szép, szép az egységes, fekete vagy fehér kupak, csak kevéssé praktikus.
A legdőlékenyebbek pedig a Picture Polish-ok.
Egyébként nincsenek illúzióim abban a tekintetben, hogy amikor kiveszek egy darabot, az egész sor be fog dőlni.
20220402_210032
Ui.: A nyomdalakkok máshol laknak, ill. van egy lila stich-ű Essence fedőlakk, ami az éjjeliszekrényben tanyázik, lefekvés előtti atomgyors manikűr elkészítésére.
Ja, amúgy ma vettem három lakkot, szóval már nem férek bele a dobozba.

11 Likes

Én meg szoktam jelölni a kupak tetejét magával a lakkal, így nem kell őket fejjel lefelé tárolni hogy lássam a színt. Van erre egy külön ecsetem, de lehet egy darab celluxra festeni és azt felragasztani is

5 Likes

Nagyon praktikus ötlet, köszönöm.:slight_smile:
Rendeltem swatch stickeket is (olyan műanyag pálcikabigyót, aminek a vége köröm alakú), de pár darab kifestésénél megakadt a folyamat.

Szép garnitúra! Nyugi, mindig van egy nagyobb doboz :grinning_face_with_smiling_eyes:

Igen, a színeket kikenni meglepően időigényes folyamat! Főleg, ha még eljátszadozik az ember olyanokkal is, hogy króm/pigmentporokat próbálgat különböző árnyalatokon.

2 Likes

De a komód exponenciálisan nem tágul.:rofl:

3 Likes

Sem a lakás mérete, ahol egy megfelelő méretű komód is elférhet! :crazy_face:
(Van egy “aranyköpésem” erre: amekkora a lakásod, addig pakolod!)

6 Likes

Ez pontosan így van. Egy éve sincs, hogy a jelenlegi albérletembe költöztem, és akkor még nagyon kényelmesnek tűnt helykihasználás szempontjából. Mostanra mintha összement volna…

8 Likes

Nincs azzal baj, azért van! :grinning_face_with_smiling_eyes:
De amúgy én imádom, mikor külfödre megyünk 1 szál bőrönddel, hogy nem arról szól az ember napja, hogy a különböző használati tárgyait rakosgatja meg simogatja. Nagyon felszabadító érzés a számomra és mindig meg is jegyzem, hogy mennyire jó lenne így élni, csak ilyen kevés dologgal.

1 Likes