Just red.
Nagyon-nagyon (hosszú évek) óta nem festettem ki a körmeim piros krémlakkal, vasárnap vala… á, fenét. Időzavarban voltam az óraátállítás miatt és csak ennyire jutott időm. De tetszik, egész héten kedvtelve nézegetem.
Élőben nem ilyen narancsos a színe, hanem az az igazi klasszikus piros.
Essie Russian Roulette.

A piros az egyik kedvenc színem a fekete mellett körmön, nőies, elegáns.
nagyon tetszik.
Ó! Most rajtam is pont egy narancsos-piros árnyalat van. A piros az örök
szerintem ennek a színnek van tényleg a legtöbb árnyalata, simán elfér legalább 5 piros árnyalat egy körömlakk gyűjteményben. Amúgy én is viszonylag ritkán nyúlok utána, kb. egy évben kétszer (inkább választok tavasszal egy korallt vagy nyáron egy rózsaszínesebb tónust) és én sem díszítem, annyira egy “statement” szín, nem kívánok mellé már mást.
Úgy irigylem azokat, akiknek jól áll a fekete! Nekem szörnyű. Van helyette sötétkék, sötétbarna, nagyon mély bordó, de az a tiszta fekete sajnos no go. Azt vettem észre, hogy inkább szőkéknek áll jól, nagyon vagány! 
Nagyon tetszik az utolsó kép színvilága
Meg tudnád írni milyen lakkokat használtál, a fehéren kívül?
Persze mindjárt fotózom őket 

Az Essence árnyalata: 60 Crazy in love
Az Avoné: Pearl
Én is nagyon szeretem, bár inkább a meggypiros felé szoktam nyúlni.
A kedvenc piros-piros lakkom a Picture Polish Bridget, gyönyörű, mélyről jövő arany ragyogása van.
A feketét topper lakokkal szeretem kombinálni.
Te magában szereted ezeket a színeket, vagy jobban szereted díszítve?
Neked nagyon jól állhat a narancsos piros!
Hehe, öt… szerintem nekem kb. 15 piros lakkom van.
Majd este lefotózom őket.
Neked mennyi van (amennyiben publikus adat)?
Nagyon szépen lakkozol! És ilyen hosszú a saját körmöd…? 
Köszi! Az Essie lakkokkal könnyen megy, ennek nagyon jó az állaga és az ecset is pont akkora, amivel nem maszatolom össze a körömágyam.
Igen, a sajátom. Ez olyan közepes hosszúságú.
Szerencsés vagy, én nem tudok körmöt növeszteni pedig ipari mennyiségben szedek vitamint a hajam miatt, aminek ugye elvileg a körömre is hatással kellene lenni.
Ha nem lakkozom, akkor könnyebben törik, ill. a hüvelykujjaimon és a jobb kezemen is.
Általában magában hordom a pirosakat és a feketét is, ebben konzervatív vagyok , valahogy úgy érzem, már nem kell rá semmi több.
Rengeteg árnyalat van a körmösömnél, narancsostól a téglán át a burgundiig, nehéz választani, nekem a meggyszín is nagyon tetszik meg a Marilyn Monroe féle piros-piros 
A lábujjamat vagy Pupával vagy a kis bogyó Miss Sportyval szoktam kikenni , a neveket -számokat fejből nem tudom. 
Igen azt megfigyeltem hogy akkor kezd letörni mikor már nem tartja a lakk.
Vagyis a körömlakkok beszerzése egészségmegóvó intézkedés.
Megszámoltam őket! Tényleg nem hazudtam, 4-en vannak és még kb. 1 db-ra fáj a fogam: az igazi, klasszikus Ferrari pirosra, azt még sajnos nem sikerült belőnöm a CND-nél (a Hot or Knot már majdnem olyan, de bujkál benne egy rózsaszín tónus, ami zavarja a szemem). A jobb felső csapat a pirosak, alattuk a korallos-fuksziás-egyéb irányból rózsaszínek.
Most sajnos jól meg vagyok lőve a rendeléseimmel, sajnos az ukrán cnd bizonytalan ideig nem elérhető…
vadászhatom itthon drágáért az új színeket.
A héten kivételesen - szerintem kb. 2 év után - normál körömlakk után nyúltam, csináltam egy pedikűrt. Hát, kínszenvedés volt. Szerintem úgy, ahogy van, ki fogom dobni a kis kollekcióm a kukába. Annyival megbízhatóbb a shellac, nincs már idegem várni, hogy száradjon, ne nyúljak bele, ne nyomódjon meg, ne pattogjon le… pfff, nem kell ez már nekem 
Annyira szépek ezek a színek
épp épített francia manikűröm van, de most megkívántam a színeket
azt hiszem, a körmösöm hálaimát fog rebegni, amikor megyek 15-én 
Lábra nektek mi a tapasztalat shellac-al/géllakkal? Simán lakkozni szoktam, de csak nyárra, mert amúgy lekerekítem és csutkáig vágom. Benő, ha nem kerekítem le és vágom be, illetve nem szép, ha hosszabb vagy nem kerek a forma. Emiatt kicsit tartok a shellac/géllakktól, mert ott nem tudok menet közben úgy igazítani vagy ilyesmi. Viszont vágyom egy szép pedikűrre 
Saját magamnak nagyon nehézkesen tudom megcsinálni a pedikűrt, bár a lábujj szétválasztó segítség, de meglepően nehezen tudom kellő szögbe hajtogatni magam, hogy szép legyen a lakkozás.
Én 2 dolog miatt vagyok shellac/géllak párti lábon is:
- télen zárt cipőben nem tud megnyomódni
- nyáron nem oldja a tengervíz. Sokat vagyok nyáron vízparton és úgy vettem észre, hogy a tengervíz-naptej kombó kegyetlenül elveszi a sima lakkok fényét.
Szóval én mindenképpen a tartós lakkozásra szavazok.
Ezt a részt nem igazán értem: “Emiatt kicsit tartok a shellac/géllakktól, mert ott nem tudok menet közben úgy igazítani vagy ilyesmi.” Ki lehet azt simán korrigálni oldószeres pálcával. Vagy mire gondolsz?
Arra gondolok, hogy nem fogom tudni a shellac-os/géllakkos körmöt kivágni (2 hetente vágok körmöt, a 3-4 hét nálam felejtős), hiszen azt le kell oldani stb. Pedikűrös pl nem nyúlhat a körmömhöz, mert nekem akkor is benő, ha ő vágja/reszeli. Géllakkozni/shellac-ozni sem otthon szeretnék, mert béna vagyok
A kérdés az, hogy ti nem érzitek vastagabbnak, nem zavaró, ha nem körömlakk van a lábatokon?
Mennyire nyomja a bőrt stb 
Kezemen nincs gondom, a lábam egy külön sztori