Körömlakkok, manikűr

IMG_20210117_193626
3 hetes géllakk feljavítva. Így kihúzza még egy kicsit. És a legjobb, hogy megvan kb. 20 perc alatt.
Hozzávalók: cellux, fehér és fekete körömlakk, matt fedőlakk.

Hüvelykujj az “előtte”, a többi az “utána”.

9 Likes

Ötletes! :slightly_smiling_face:

1 Likes

20210118_090017
Heti gyors lakkozás vasárnap este tízkor.:slight_smile:

10 Likes

De jó lett! :slight_smile:
Szakmai kérdés: hogy bírja neked 3+ hétig a géllakk? Az enyém rendszerint 2-2,5 hét után felpattog.

1 Likes

Koszonom! :slight_smile: Nekem se birja mindig ilyen sokaig. Es megmondom oszinten, nem jottem meg ra, hogy mitol fugg. Ugyanazokat a termekeket hasznalom, varialom, megis van olyan eset is, hogy 10 napig birja es elkezd felvalni.
Esetleg leirom ide roviden, hogy mit es milyen sorrendben hasznalok, hatha segit! :slight_smile:
Minden gellakkos cuccom aliexpresses, csak a primert vettem meg szakuzletbol (kar is volt, ugyanannyit birja a manikur vele es nelkule is).
Lakkok: LeMooc, Rosalind, Venalisa; primer: Pearl ultrabond acide free primer.
Formazok, bort feltolok, bolyholok, dehidratornak acetont hasznalok (tokeletesen mukodik), ezek utan primert hasznalok (vagy nem, szerintem semmi haszna), base coat 1x, szin 2-3x (ahogy a lakk fedese megkivanja), fedolakk 1x, acetonnal megtisztitom a feluletet, vegul kezkrem vagy olaj az ujjakra.
Minden lakkreteget nagyon vekonyan es inkabb tobbszor kenek fel, a fedolakkot kicsit vastagabban.
Ennel a mostani gellakkozasnal pl. nem hasznaltam primert, es nagyon jol birja.
Bocsanat a kisregenyert! :sweat_smile:

3 Likes

Semmi gond, nagyon szuper, hogy így elírtad :slight_smile:
Nálam is ezek a lépések, csak én Perfect Nails-es lakkokkal dolgozom. (nem rendelek külföldről, tudom, nagy hiba.)
Van, hogy az enyém is bírja, csak megunom. De most éppen a fedőlakk kopik, a többi szerencsére nem. Igazából 2-3 hét alatt amúgy is megunom az aktuális manit, dehát amikor a 8. napon érzem, hogy felválik, akkor a hajam égnek áll :exploding_head:

1 Likes

Igen, teljesen aterzem. Az tenyleg nagyon kellemetlen es frusztralo, amikor 10 napot vagy meg annyit se tart. Viszont az unalom ellen barmikor bevetheto a sima koromlakk, matrica, aranyfolia, mindenfele. :smiley: A matricak kimondottan tartosak gellakk alapon.
Es amit mostanaban szeretek, hogy a csillamos gellakkra ramegyek egy attetszobb, tejszeru lakkal. Az eredmeny egy tompabb ragyogasu, egyaltalan nem feltuno manikur.
Egy kis pimpelessel a sokaig tarto gellakk sem unalmas. :crazy_face:

1 Likes

Látszik, hogy van mit tanulnom még a témában, de ezek nagyon jó ötletek! :slight_smile:

1 Likes

Varjuk az unalomuzo manikurokrol keszult kepeket! :slight_smile:

1 Likes

Mindenképp! :slight_smile:

1 Likes

Úristen, nektek hogy néz ki jól 2-3 hétig a géllakk? Én pont azért nem szenvedek vele, mert egy hét után olyan igénytelenül nagy lenövésem van, hogy inkább maradok a hagyományos körömlakknál, ennyit az is bír egy jó fedőlakkal. De van egy baránőm, aki kb 4 hetente jár körmöshöz és csak a végére van kicsit lenőve, úgy irigylem :frowning:

1 Likes

Hááát… szépnek nem szép, nekem is lenövésem van már most (9 napos). Amíg körmöshöz jártam, 4,5 hetente mentem… :sweat_smile: :rofl:
Viszont nekem azért jobb így, mert bár egészségesek a körmeim, de annyira hozzászoktam, hogy van tartása, hogy anélkül nem tudnám meghagyni hosszabbra.

Nagyon szuper ez a manikűr! Legközelebb tudnál esetleg lépésről-lépésre képeket is készíteni? Nagyon érdekes lenne ezzel a celluxos megoldással. Köszönöm!

1 Likes

Megprobalom a napokban. :slight_smile:

1 Likes

Ezen én is filòzom. Nekem szinte mindegyik zselèt, porcelànt hanar ledobja a körmöm- műköröm- az oldalànàl feljön alàlevegősödik. A lakkok - sima is màr 2-3 nap utàn nem vàllalhatòak. Azt mondta egy körmös, hogy tùl zsìros a körmöm, ès ledob mindent gyorsabban. Ha èn èpìtem magamnak akkor is hetente reszelni , utàntölteni kell. Minden elismerèsem azokè, akik 4 hetente jàrnak körmöshöz.

2 Likes

Osszecurryztem a mutatoujjam, ugyhogy mar ma megejtettem a lepesrol-lepesre dolgot. :slight_smile:
Ezeket hasznaltam:
1

1. A kormom megtisztitom acetonnal.
    2
  2. Felteszek 2 db. rovidke cellux csikot, elsonek a korom vegere helyezem fel, onnan belovom a lenoves legszelsobb pontjat. Ugyanezt teszem a masik oldallal is ugyelve arra, hogy lehetoleg a haromszog csucsa a korom kozepere essen.
    Vonalakkal jeloltem a cellux belso vonalait.
    3
  3. Felkenek egy reteg feher koromlakkot hanyagul.
    4
  4. Felkenek egy masodik reteget a feher koromlakkbol, szinten hanyagul. A foltok segitenek abban, hogy hova tegyek a fekete lakkbol a kovetkezo lepesnel.
    5
  5. A fekete lakk jon. Az ecsetrol megprobalok minnel tobb anyagot leszedni. Addig simogatom az uveg szajahoz, mig az ecset felulete a leheto leglaposabb lesz. Igy konnyebben tudok vekony vonalakat huzni vele. (Alternativ megoldas lehet egy fogpiszkalo vegevel vekony csikokat huzogatni.)
    Rogton a csikok felkenese utan ellapogatom nehany helyen az ujjbegyemmel.
    6
    7
  6. Lekenem egy fedolakkal, nalam ez matt. Tetszik, hogy a csillogo arany egy matt marvany-szeru texturaval kombinalodik.
    8
  7. Finoman, de hatarozottan leszedem a cellux csikokat a korom tovetol a vege fele haladva.
    9
9 Likes

Nagyon köszi ezt a precíz leírást! :star_struck:

1 Likes

Nagyon szivesen! :slight_smile:

Tegnap esti mani. :slight_smile:
IMG_20210122_090004 IMG_20210122_090047

13 Likes

De gyönyörűek! Kellenek ilyen GR lakkok.:slight_smile: Naillandről rendelted őket?

1 Likes