Körömlakkok, manikűr

A tegnap végre volt időm körmözni, az adventi kalendárium színeihez nagyon hasonló lett. :grin: Nem lesz a kedvenc színkombóm, de most ehhez volt kedvem.
IMG_20201202_090659 IMG_20201202_090820 IMG_20201202_081632

13 Likes

Szerintem szép lett olyan méhecskés :honeybee: :blush:

1 Likes

Igen, nekem is nagyon tetszik! Szuper ez a mustár sárga! Nagyon jó kombó!

1 Likes

@Alsace, @asianlover Köszönöm szépen! :slightly_smiling_face:

1 Likes

Szépséges lett, csodálattal nézem mindig, milyen hosszúak a körmeid :blush:

1 Likes

Nekem nagyon tetszik, imádom ezeket az őszies színeket.
A zöld és a mustársárga kell!:heart_eyes:

1 Likes

@Brunettee, @Amadea aranyosak vagytok, köszönöm szépen! :heart:

2 Likes

Halihó! Általában csak olvasgatni szoktam a fórumot, nem veszek részt a beszélgetésben (túlságosan nyúl vagyok :smiley: ) de most muszáj vagyok írni. Nézem itt a szebbnél szebb manikat, és ki vagyok akadva XD Bakker, aaaaannnyira szépeket alkottok, régen én is imádtam lakkozgatni a karmaimat. De egy-két évvel ezelőtt azt vettem észre, hogy a lakkoktól (márkától függetlenül) a körmeimnél a bőr szabályosan kivörösödik, viszket és fáj (először azt hittem, hogy csak a lemosótól van, de sajnos nem…lehúzható lakknál is ugyanez volt a helyzet). Mintha valamilyen allergiás reakció lenne :confused: Úgyhogy sajnos a szép színes körmökről le kellett mondani (mondjuk ennek a pénztárcám nagyon örül)… De ettől függetlenül jövök, nézegetek és fájdítom a szívem :smiley: ne haragudjatok, hogy így random írtam ide egy kisregényt, de már kikívánkozott :sweat_smile: Mindenesetre nagyon ügyesek vagytok, baromira tetszenek az alkotásaitok :slight_smile:

5 Likes

ne aggódj, én is többet kibicelek itt, mint amennyit írok, és csak olvasgatok meg nézegetem a köröm- és smink műalkotásokat :smiley:
az allergiás reakcióval kapcsolatban: ez csak normál lakkoknál fordul elő, vagy géllakknál is? és próbálkoztál esetleg különböző 5-free / 7-free stb. lakkokkal is? lehet hogy egy olyan összetevő okozza, ami nélkül is tudnak már körömlakkot gyártani?

2 Likes

@Ayanna: Hello! Tök jó, hogy itt vagy! :star_struck:
Az allergiás reakcióval kapcsolatban: nem tudom, nekem még nem akadt ilyen gondom, de van egy youtube-er, a The Salon Life-os hölgy szokta állandóan emlegetni, hogy senki ne merjen otthon gél vagy shellac-ozni, mert ha minden nem úgy történik, ahogy arra a “szakemberek” ki vannak képezve, annak csúnya allergiás reakció lehet a vége, pont amilyeneket Te is leírtál… Szóval nekem is az a kérdés ugrott be elsőre, hogy sima lakktól vagy géllaktól alakulhatott vajon ki?

Amúgy erről jut eszembe, bár lehet, hogy ezt már kérdeztem, kiket követtek köröm fronton?
Én nagyon szeretem a The Salon Life-ot a swatch videók miatt, Instán pedig dorkanails (Takács Dorina Nails) és a winnieisawsome a kedvenceim.

Azt szerettem volna megérdeklődni, hogy Ti rendeltetek már a mukoromplaza.hu vagy a diva-center.hu oldalakról?

1 Likes

szerintem én csak egy körmös youtuber-re vagyok feliratkozva, ő MarvellousNails néven fut, elég kevés ember ismeri de nagyon jó nailart-okat csinál… simplynailogical-t is nézem, de ő már annyira nem körmös… Kelli Marissa pedig új felfedezett, de nem vagyok benne biztos hogy visszatérő nézője leszek.

van még pár reddit is amit nézek néha (bár regisztrálva nem vagyok), r/RedditLaqueristas és r/malepolish - az utóbbit azért szeretem mert sokkal több rövid körmű képet láthatok, meg egyszerűbb dizájnokat is. a legnagyobb reddit subbal, a r/Nailpolish nevűvel még ismerkedek.

2 Likes

olyan szép manik születnek itt mindig, most gondoltam bátorkodom megmutatni az enyémet is (főleg, hogy a korona kezdete óta alig sminkelek, csak a körmeimet festegetem - de lassan azt se látja senki :)) egyelőre valami visszafogottan karácsonyit akartam, szerintem sikerült :slight_smile: sima essence lakkot és nyomdalemezt használtam. szeretem ezt a lakkot amúgy (sweet as candy), olyan milky hatása van. sajnos a képek készítése még nem megy annyira.

129541124_2706550189610265_4222901439866977075_n 129730875_1956585697817765_666036891455269631_n 129279909_159107955954016_8478101742257165577_n

13 Likes

Csodaszép és ahogy olvastam, most nagyon divatos ez a szín. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Nagyon szép lett! :slightly_smiling_face: És gyönyörű hosszúak a körmeid. :slightly_smiling_face:

köszönöm, azért ez igazán jóleső bók az extrán hosszú körmök és extrán szépséges manikűrök koronázatlan királynőjétől :))

azóta ilyen hosszú amúgy, amióta csak reszelőt használok, illetve erősítőt kenek a lakk alá. most épp ezt: https://kremmania.hu/kremek/trend-it-up-build-up-koromerosito-lakk

2 Likes

De aranyos vagy, köszönöm szépen! :heart::blush: Ilyet sem mondtak még nekem. :grin:
Ezt a körömerősítő lakkot lényegében alaplakk helyett használod, és erre jön a szín? Mert ha így működik, szerintem én is beszerzem.

Igen, pontosan így. Amúgy enyhe rózsaszínes színe van, de nem zavarja a fölé kerülő lakkokat. :slight_smile:

Régebben sajnos beleestem abba a hibába, hogy nem néztem meg az összetevő listáját annak az erősítőnek, amit használtam: https://kremmania.hu/kremek/eveline-cosmetics-eveline-8w1-total-action-koromapolo és csak akkor jöttem rá, hogy formaldehid van benne, mikor egy rossmanos eladó felvilágosított :roll_eyes: :roll_eyes: :roll_eyes: azóta ezt a Trend It upos buildert használom, és esküszöm, még jobb állapotban vannak mint a másikkal :smiley: pl. ha beleakad valamibe, akkor sem törik le. még nagyobbra is megnőne, csak a kontaktlencse betanulási időszak miatt ilyen visszafogott :slight_smile: ez nekem nagyon nagy szó, régebben csutkára kellett vágnom, mert lemezesen vált fel, szó szerint. egyszóval, jó szívvel ajánlom.

3 Likes

annak az eveline-nek van egy másik verziója is, a zöld csomagolású sensitive, az formaldehid-mentes. nekem nagy kedvencem amúgy (szintén lemezesen hasad a körmöm), épp elfogyott.

2 Likes

azóta amúgy már a 8in1 új verziója is formaldehid mentes, csak épp használhatatlan: https://kremmania.hu/kremek/eveline-cosmetics-eveline-8in1-total-action-intenziv-korom

A Sensitive-en gonolkodtam énis, de már nem mertem bevállalni :slight_smile: de felírom, ha szükség lenne rá.

Ez jól hangzik, köszönöm szépen. :blush:A következő DM-es látogatásom során be is szerzem, úgyis fogytán van az alaplakkom. :slightly_smiling_face:
Ha ilyen rossz állapotban voltak a körmeid akkor valóban csodát művelt, mert most csodaszépek.:heart:

1 Likes