A gyorsan zsirosodo fejboron talan lehet segiteni.
Az egyik no ismeros fiatalabb koraban napi szinten hajat kellett mosson, annyira zsirosodott a fejbore. Aztan egy adott ponton szarazsamponra valtott, minden reggel azzal frissitette fel a hajat, igy lassan-lassan kitolodott a hajmosasok ideje. Aztan mar evtizedek ota ott tart, hogy havi 1x mos hajat! Szarazsamponozas mar reg nincs persze. Az csak a “kura” ideje alatt jatszott.
Igaz, azt a havi egy mosast is a fodrasz ejti meg (rovid a haja es havonta visszavagatja), valoszinuleg ez is hozzajarul ahoz, hogy ilyen sokaig birja a fejbore. De egy honap akkor se semmi.
Ha nem ismernem ot szemelyesen, azt hinnem ez valami amitas. De higgyetek el, barmikor talalkozunk, a haja tokeletesen all, szaraz, mintha aznap mosta volna meg.
Szenvedtem én már azzal, hogy hetekig nem mostam hajat, hogy majd a hajam beáll egy természetes zsírtermelődésre, öntisztulásra. Ez a kúra nem segített. Szárazsamponnal ki tudom tolni 1-2 napot, de nem látom értelmét, mert nem lesz vele olyan, mintha megmostam volna. Általában semmit nem törődök a hajammal, alig fésülöm, hát ennyi jár neki - legyen mindig tiszta, ápolt, ha ehhez két naponta mosok hajat, akkor ezen az áron. (Nem gondolom, hogy a túl gyakori hajmosás ártana.)
Én úgy gondolom, hogy a fejbőrnek is van egy “típusa”, akár az arcbőrnek. Lehet normál, száraz, zsíros. Én ez utóbbiba tartozom. Tervezem, hogy bevessek egy hámlasztót heti 1-2x, hajmosások előtt. Kíváncsi vagyok, ez segítene-e valamit.
Azt is gondolom, hogy el lehet rontani, akár csak az arcot is, nem megfelelő termékekkel, bánásmóddal. Lehet túlszárítani, zsírosítani… Lehet az ismerősödnek is valami ilyen történt, ami miatt naponta kellett mosnia. Aztán helyreállt a rend. Nem tudom… Sajnos én úgy érzem, hogy a hajápolás még közel sem tart olyan szinten, mint a bőrápolás ebből a szempontból.
Nekem “szerencsére” érzékeny is a fejbőröm, így pl. ha valami kifejezetten zsíros hajra való sampont használok, húzódik, viszket, kipattog utána.
Az enyém is ilyen. Mostanában azzal próbálkozom, hogy felváltva használom a korpásodás elleni sampont (a szeborrea miatt) és egy ápoló jellegűt - mert mi van, ha a korpásodás elleni sampon szárítja a fejbőrt és ezért még több olajat termel. És azt vettem észre, hogy nem rosszabb ez a váltogatós rendszer, mintha csak a korpásodás elleni sampont használnám.
A hajam vonalán és a fülem mögött a szeborreára használok hámlasztót, segít rajta, de a hajas fejbőrre még nem próbáltam ki.
Kb. 3 éve még elég volt heti egyszer hajat mosnom, aztán jött a rendszeres sport és izzadás, meg sztem ettől függetlenül is hamarabb zsírosodott már.
A CND körömlakk lemosóját próbáltad már? Pár éve vettem meg először, és egészen más minőség, mint amit korábban próbáltam, sokkal kevésbé szárítja a körmömet, én azóta csak ezt használom.
Köszi, meg fogom nézni!
Következő heti manikűr, most kicsit csajosabb, visszafogottabb (a múlt hetihez képest) Ablak előtt és lámpafénynél készült fotó, a Catrice lakk szépsége így sem jön át.
Használt színek : Golden Rose Color Expert 12 és 48, illetve Catrice 02 Fascinating Grace.
Nekem is megvan ez a Catrice lakk és tényleg csodálatos élőben! Mikor fent volt nem győztem folyton ezt nézegetni
Igen, valóban nagyon odacsalogatja mindig az ember tekintetét Több árnyalat megvan ebből a típusból és mindegyik csodaszép.
Gyönyörű mani, az a Catrice valóban odavonzza a szemet, olyan tükörfényű!
Eheti manikűr, ILNP Candlelight, zöld, rozsabarna és fekete multikróm sok sok csillámmal
Nagyon szép lett!
Először úgy olvastam, hogy ehető manikűr… Mondom, hmm, ez új! Lestem a dobozt, hogy ez hol van ráírva, aztán elolvastam még egyszer, amit írtál
Köszönöm
Jót nevettem az ehető lakkon Cristine (Simplynaillogical) erősen dolgozott a témán, de nem sikerült ehetővé varázsolnia a sok szép csillámot
Ez gyönyörű, igazi szemkiverős lakk!
Köszönöm A megfogalmazáson jót nevettem
fú, ez a körömlakk nagyon durva… szép, nem is kicsit, de jóformán már túl sok a jóból gyakran használod?
Állati ez a szín!
Ú, ez a körömlakk valami elképesztően gyönyörű, csodásan mutat a körmeiden!
@random ááá soha nem lehet elég ezekből Inkább így ősszel, télen szeretem, fényt hoz a világnak a sok csillám
@asianlover @Blanky Köszönöm szépen
Aztapasssszta! Hát ez igazán nyálcsorgatósra sikeredett!
Jó cucc ez az ILNP “sajnos” mindig becsúszik egy néha a gyűjteménybe
Naillenden vettem oda tilos felnézni és nézelődni!