Körömlakkok, manikűr

IMG_20201017_191545

Elmúlt hetekben így sikerült lakkozni, most nem volt egyértelmű kedvencem

9 Likes

A maci nagyon király!

1 Likes

Nagyon köszönöm :slight_smile: talán szerencsés is vagyok, nem okoz gondolt eltávolítani azt a kevés bőrt, ami “betolakszik”.

1 Likes

Tényleg csúcs ez az egész kis erdei csendélet!

2 Likes

Még mielőtt lemostam a termo lakkot (azt hiszem új kedvencem van lakkok terén) teregetés körben megmutatta az igazi szépségét :blush:
Ősz van, szóval ideje volt megint rózsaszín lakkot kennem csillámdarabokkal. :crazy_face: Sajnos a fotó nem adja vissza, hogy szikráznak ezek a kis lapocskák ha fény éri őket. Le is reszeltem a hosszát a előző kicsit hosszú volt már nekem.

20201021_112755 20201024_090914

11 Likes

@asianlover, @Blanky köszi a tippeiteket a körömlakk tartósabbá tételéhez, sajnos nekem nem váltak be teljesen. :frowning: A zsírtalanítót még nem próbáltam, holnapután elmegyek egy Perfect Nails szaküzletbe és veszek belőle, primert meg előkészítő folyadékot meg mindenféle hülyeséget, mert ez így nem állapot. És nem is értem mi történik :frowning: 3 éve géllakkoztatok, azzal semmi bajom nem volt, előtte ment a körömlakk, akkor még problémamentesen. Mióta úgy döntöttem visszaállnék a sima lakkra, azóta van ez az anomália. Felkentem du. 5-kor a lakkot, mostanra már a körmeim feléről felvált oldalt a lakk… Elkeserítő :frowning:

1 Likes

Itt tényleg nagyon jól látszik a thermo lakk különlegessége, nagyon cuki. :slight_smile:
Nagyon szép csajos lett ez a rózsaszín mani :heart: Milyen glittert használtál hozzá? Nagyon érdekes és különleges hatása van. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Ezt nagyon szomorúan olvasom. :unamused:
Nagyon durva, hogy pár óra alatt felválik a körömlakk, nem is láttam még ilyet. :unamused:
Nagyon remélem, hogy sikerül valami megoldást találni rá, nem értem, hogy mi lehet a gond. Több típusú alap és fedőlakkot is próbáltál és mindegyik esetében ugyanez a helyzet?

Igen, próbáltam velük, nélkülük, ugyanaz.
Most összeraktam egy merész teóriát, hogy mitől lehet, valószínűleg nincs igazam, de nem térek napirendre felette :smiley: Ugye régen nem volt ilyen bajom, aztán elkezdtem körmöshöz járni, aki nyilván használt mindenféle előkészítő zsírtalanító folyadékot, stb. Azon gondolkozom, hogy mi van, ha a körmöm úgy reagál ezekre, mintha túl sok alkoholos cuccot használnék az arcbőrömre, hogy elkezd zsírosodni, mint az állat, hogy kompenzáljon? :smiley: Lehet, hogy hülyeség, de már nem tudok másra gondolni… :smiley:

2 Likes

Kicsit vadultam a nude körmök után. :grin:
Golden Rose Wow 52
Rdel Young 17 Indian Feeling
Golden Rose Glitter 210
IMG_20201026_080831
IMG_20201026_080940
IMG_20201026_103206

12 Likes

Köszönöm, aranyos vagy :blush: :smiling_face_with_three_hearts:
Catrice Glitterazzi, Marcsitól vettem, de láttam azt hiszem a Rossmannban is egy tök hasonló Catrice vagy talán Lovely? lakkot, ugyanilyen lapcsokák vannak benne, a nevét nem tudom sajna. :see_no_evil:

1 Likes

Óóó wow ez aztán a mani! Imádom, nagyon dögös, dívás! Főleg az a csillámos vörös nagyon vadító :star_struck:

2 Likes

Nagyon szuper ez a színkombináció! Annyira szépen harmonizálnak!

2 Likes

Köszönöm :blush: Annyira bejönnek most az unikornis színek körömben (is) :grinning:

Ehhez is szuper érzéked van, e kell ismerni! :1st_place_medal:

1 Likes

Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! :slight_smile:
De csak egy nemrég youtube-on látott tipp miatt néznek ki végre normálisan a körmeim. Ezelőtt 3 évig géllakkozni jártam, aztán márciusban a karantén miatt abbamaradt. Így kezdtem el körömlakkokat venni és kísérletezni. :slightly_smiling_face:
Viszont mindig összefestettem a körömágybőrt és nem voltam elégedett az eredménnyel. Aztán megláttam a tippet : egy acetonba mártott ferde fejű szintetikus ecsettel (én vettem kifejezetten körmös változatot) a körmöm körül szépen le lehet tisztítani a hibákat és sokkal szebb eredményt lehet elérni. :slightly_smiling_face: - én általában teljes száradás előtt tisztítom le a hibákat, egyszerűbb. Azóta általában elégedett vagyok. Hátha valakinek új lesz még ez az infó és segít. :slightly_smiling_face:

10 Likes

Láttam már egy körmös videóban, de nem mertem még belevágni. Vállalom, hogy csupa csuda a körmöm környéke az első nap, mosogatás / fürdés után megoldódik. Ha sietek valahova aznap, akkor körömlakk lemosóba mártott fülpiszkálóval szoktak a körmeim körül tekeregni. Igazából nekem a körmeim kb. a heti körömlakkozástól is úgy törnek… Nem tudom őket megnöveszteni sem, ha 2 mm-nél hosszabbra akarom hagyni, már betörik, lemezesen. Én emiatt nagyon óvatos vagyok a lemosókkal, sokat kenegetem a körömágyat is. Köröm/hajvitamin nem segített, egyelőre a kollagéntabletták hatását sem érzem.

1 Likes

Igen, régen én is fülpiszkálót használtam csak nem tudtam precízen hozzáférni minden kis zughoz. :slightly_smiling_face:
Sajnálom, hogy semmi nem igazán akar segíteni a könnyen töredező körmeiden, pedig amiket felsoroltál valamilyen jó hatást kellett volna gyakoroljanak. :unamused:
Nekem nagyon bírják a strapát a körmeim, szóval valóban nem szoktam túlzottan finomkodni velük, meg bírják az acetont is. A hajam viszont olyan, mint a körmöd, szóval átérzem. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Haha, ez tipikusan kinek mi! Én a hajammal vagyok megáldva. A körmeimmel szenvedek rendesen, szeretem hetente festegetni őket… Csak hát ugye macera. A sok vitamin hatását viszont tényleg annál jobban érzem a hajamon: nagyon gyorsan nő, egészséges, nem töredezik. Pedig nem ápolom különösebben. Mondjuk könnyen zsírosodik a fejbőröm, de ezen nem igazán lehet változtatni.

1 Likes

Van olyan fültisztító pálcika, aminek az egyik vége nagyon hegyes, azzal remekül lehet takarítgatni a köröm körüli részeket. De egy megunt ferde tusecset is megfelelhet erre a célra.:wink:

3 Likes