Koreamánia - tényleg jobbak?

Szia, itt írok azokat amiket használok, és már többször újravettem őket:

Amúgy BEnton, cosrx, Purito, Pyunkang Yul, ezek mind nagyon jó márkák. Konkrétan mi érdekel? Milyen termékekre lenne szükséged?

2 Likes

Most kezdek belevágni a tudatos bőrápolásba. Az első TO-s rendelésem folyamatban van, közben pedig egyre többet hallok a koreai termékekről.
Beszereztem a Cosrx bha liquidjét, ez volt az első lépés.
Azt hiszem kombinált bőröm van, miteszerekkel főleg az orr területén, tag pórusokkal a szem és az orr közötti részén és kicsit a homlokomon is, illetve a fránya pattanások. Vannak kisebb minikai rancaim is, főleg a szem alatt és a homlokomon (most leszek 25). A szemem sokszor bedagad reggelre, és karikás is szokott lenni. A szám pedig állandóan száraz.
Főleg ezekre keresek megoldást. A TO-s szérumokat szeretném kiegészíteni. Egy jó arckrém még hiányzik a leendő rutinból, lehet, hogy a koreai termékek közül lenne ideális erre a célra. Vagy bármi hasznos, amire még nem leltem rá.
Illetve a hajam problémás még . Régen elég volt heti egyszer hajat mosnom, de mostanában a harmadik napon már zsírosodik. A hajam többi része pedig mindig is tök száraz volt. Nem tud megnőni, mert folyton letörik, még fésülködéskor is potyognak a letört hajdarabok. Most olvasgattam a Lador márkáról.

Jó lenne egy szuper rutint kialakítani, kiegészítve a szuper koreai termékekkel.

1 Likes

A Lador samponja szerintem tök jó (mintha lassabban zsírosodna a hajam, de még nem merem biztosra mondani), és a fejbőrradírja is, ill. meglepő módon a Balea korpásodás ellenije vált be a legjobban (az enyém sajnos korpásodásra hajlamos, de a simán zsírosodó hajjal bíró barátnőm is szereti).
Ha a hajvégeid szárazak, érdemes balzsamot/pakolást (pl. Garnier Hair Foodot sokan dicsérik), ill. a hajvégekre hajvégápoló olajat használni.

Arckrém: nekem a TO NMF az etalon kis jojobaolajjal dúsítva (nem komedogén, nyugodtan kipróbálhatod és könnyebb olajnak számít), és a Clinique Moisture Surge. Az előbbi kicsit nehezebb, az utóbbi könnyű géles állagú, de szuperül hidratál.
Ja, és a Bioderma Cicabio.

2 Likes

Lador melyik samponját használjátok? Használok mindig balzsamot, sokszor házi pakolás is hajmosás előtt és hajolaj át is. Sajnos nem hozott még semmi megoldást. A hajmosás utáni napon még szép, de másnaptól mindig egyre szárazabb, hiába kérnék rá olajat.

Garnier hair foodot használtam, semmit nem ért az én hajának, sőt…

Köszönöm, az arckrémeknek utána nézek. (jelenleg Helia-D, amit használok. Egész jónak tűnik, de ha van jobb, akkor váltok!)

Anti Dandruff, ami szürke, pumpás flakonban van (azt hiszem, különböző színűek a flakonjaik, bocsi, hogy nem keresem meg, de munkából írok, amikor már nagyon tele van a fejem és nem tudok koncentrálni).
Ajaj, sajnálom, hogy ilyen nehézkes a keresgélés.:confused: Túrni kell a KM adatlapokat, előbb-utóbb biztosan találsz olyan sampont/balzsamot/olajat, ami megfelelő a hajadnak.
A Helia-D-től a tokaji aszúsat használtam (a száraz bőrre valót), elkenegettem, de visszagondolva nekem kevés volt.
A Narüko rózsás-hialuronsavas arckrémje (nagyon könnyű, géles állagú) jutott még eszembe, bár a szérumját még jobban szeretem. Ha valami meg nem válik be, megy a dekoltázsomra, azt is kell ápolgatni.:smiley:

1 Likes

Köszönöm! :blush:

1 Likes

Feltöltöttem egy maratoni összetevőlistát egy koreai szemkrémhez, szemezgessetek belőle, ha van kedvetek :grinning:: https://kremmania.hu/kremek/egyeb-ahc-ageless-real-eye-cream-for-face-season7

5 Likes

Imádom a koreai termékeket, de a fátyolmaszkokat rühellem, tudom, hogy vicces, de úgy fázom, miközben rajtam van egy!:slight_smile: Meg amikor a matéria elkezd lefolyni a nyakamon, brr…
DTK meg örülhet, hogy napi három perces arcápolási rutinnal elvolt eddig (és hogy 44 évesen megengedhet magának egy ilyen erős füstös szemsminket), ilyenkor kicsit irigylem azokat, akiknek nem problémás a bőrük.

6 Likes

Atyég, nem semmi lista, csodálom a kitartásod.:smile:

2 Likes

Minden tiszteletem :smiley:

1 Likes

Aztaaa! Ideje lenne díjat osztani. Ezennel a legtöbb összetevős termék feltöltője “oszkárját” adományozom neked :trophy: :1st_place_medal: :smiley:

2 Likes

Leborulok nagyságod előtt! :grinning:

1 Likes

Minden elismerésem a tied! Köszönjük!

1 Likes

Én magamból indulok ki.
Pár éve a bőröm száraz volt, fakó, rossz volt ránézni, a ráncaim is egyre mélyebbek, az alapozó, korrektor nem volt túl szép amikor feltettem, pedig használtam sokféle itthon kapható arckrémet, szemkörnyékápolót.
Majd ráakadtam a koreai vonalra, először félve, majd látva a kezdeti sikereket egyre több terméküket kipróbáltam. A bőröm nagyon szép, semmi gondom nincs vele, továbbra is használom a termékeiket, hogy ez az állapot fennmaradjon, de amúgy is szeretek újakat kipróbálni, eddig egyben sem csalódtam.
Az az érdekes, hogy amikor mondják, h milyen szép a bőröm, elmesélem mi a “titok” mindenki bizalmatlan, mert Koreából érkezik, holott én vagyok az élő bizonyíték , hogy működik :smiley: Rájuk hagyom, vegyék továbbra is a nem túl szép összetevős arckrémeket és várják a csodát. :slight_smile:

4 Likes

Ha kellett valami koreai, mindig az ebayről rendeltem, koreai eladótól. De most kétszer annyi lett a szállítási díj 3500 Ft értékű krémeket 7.8-9.000 Ft-ért szállítanak. Ez a járvány miatt van?

Igen, a webshopoknál (Jolse, YesStyle) is ez van…

Rendelj az iherb oldaláról koreai termékeket.

“Az én csomagom DHL-lel jött Angliából, így vám- és áfamentes volt, de azért külön rákérdeztem, hogy ez mindig így van-e, és azt válaszolták, hogy általában igen. De ha mégsem, akkor YesStyle kuponban visszautalják a plusz költségek értékét, csak írni kell nekik.” Szabó Luca írta az infobox-ban.

3 Likes

Nekem a cica tetszett :blush: