Koreamánia - tényleg jobbak?

Szerintem vannak itt többen is, akik nagyon elmélyültek a koreai termékek használatában. Segítsetek minket, akik fogékonyak vagyunk az újra, de még nem tettük meg a kezdő lépést, hogy milyen irányba érdemes elindulni. Miben rejlik a titok, ami a beauty világában ennyire ismertté tette Koreát?

2 Likes

Szia!

Szerintem az a titok - vagyis nekem az -, hogy nem egy lépésben akarnak a koreaiak minden problémát megoldani, figyelnek az összetevőkre (pl. általában nem az alkohol virít az összetevőlista második helyén, mint sok nyugati termékben, és nem a legvégén az a hatóanyag, amivel reklámozzák a terméket). Kíméletesebb nézőpontot képviselnek (nem egy erősen habzó lemosóval távolítanak el minden) és nagy hangsúlyt fektetnek a hidratálásra és a ráncok megelőzésére, sok termékük dugig van hidratáló összetevőkkel.
Nekem az külön szimpatikus, hogy az alapozókban is van fényvédő, és nem SPF 15.
Persze nem minden arany, ami koreai, de sok nagyon jó termékük van.

1 Like

Szia! A videók alapján is csodálom ezeket a korai lányokat, ennyi réteget megjegyezni, hogy mit milyen sorrendben kell felvinni, önmagában már ez is szép teljesítmény. Ha ráállnék erre a rutinra, biztosan úgy rendezném el a termékeket a polcomon, ahogyan rétegezni kell, különben elvesznék.
Abban nagy igazságot írsz, hogy egy termék nem termék. És mindentől azt reméljük, amire való. Láthatjuk, hogy sokan már egy minta alapján is képesek akár temetni egy terméket, időt sem hagyva arra, hogy bizonyíthasson.
Az alcohol-mániát meg legszívesebben büntetném! Persze olcsóbb összetevő, mint egy valódi hatóanyag…
Nagy elhatározás előtt állok, ha sikerül az itthoni készleteket egyszer elhasználni, egy sokkal összerendezettebb rutint szeretnék kialakítani. Ehhez gyűjtöm szorgalmasan az infókat, várom a hozzászólásokat!

1 Like

A könnyebb-vizesebb rétegektől “kell” a nehezebbek felé haladni, van, aki táblázatot is vezet róla, mit mikor mivel. Nálam rövidített rutin van, mert nincs olyan sok időm és azért kell egy kis idő, amíg beszívódnak.
Meg ők túlléptek (vagy eleve nem is volt náluk?) a szentháromságnak tekintett lemosó-tonik-hidratáló kombináción, nekem sokkal szimpatikusabb, hogy több könnyebb réteget kennek fel és nem bombázzák szét a bőrt erőszakos termékekkel.
A mai napig él az a tévhit, hogy a toniknak nagyon alkoholosnak kell lennie, hogy tisztítson.:confused: És nagy márkák is használják, pedig ők megengedhetnék maguknak, hogy mellőzzék. Az agyonparfümözésről nem is beszélve.
Konkrét termékjavaslatokat szeretnél, vagy hogy kinek milyen a rutinja?
Remélem, majd jönnek többen is a fórumra, kicsit hülyén érzem magam, hogy mindenhová odaírogatok és már két témát is létrehoztam.:smiley:

3 Likes

Hát igen, a táblázat, ezt helyettesíteném majd a polcomon létrehozott rendszerrel… Én is látom, hogy több most még a betekintő, mint aki tollat is ragad, de remélhetőleg ez hamarosan változni fog. Még teljesen szűz vagyok a koreai témában, felületes ismeretekkel bírok, de azért elég sokat olvastam és néztem videót is természetesen. Most még csak távolról és felülről szemlélődöm, a márkák között sem igazodom még ki, rengeteg az infó. És kevesebb érett bőrt látok a videókon, gondolom, hogy korosztálymentesen nem mindenkinek ugyanaz lenne javallt. Szóval leginkább a célcsoportomnak megfelelő termékek érdekelnének, értelemszerűen.

Barátnőm hatására elkezdtem utánolvasgatni a korai többlépcsős arcápolási rutinnak, de őszintén szólva engem nem győzött meg. Nekem úgy néz ki, ez egy marketingfogás, amivel csak arra próbálják ösztönözni az embert, hogy minél többet vásároljon.

2 Likes

És ezt úgy tűnik, hogy sikeresen is teszik, milliókat sikerült vásárlásra bírni… Amíg van rá pénzünk, és igényünk is, hogy tegyünk azért, hogy egy kicsit is lassítsuk a múló időt, folyton keressük azt, amivel ezt elősegíthetjük. Nekem még nincs tapasztalatom, de érdekesnek tűnik, és időigényesnek is, ebben a rohanó világban, amit a koreaiak is alkalmaznak. Nálam ez egy gyenge pontjának tűnik, ilyen rituálét nem tudom, hogy képes lennék-e naponta elvégezni.
Jut eszembe, aki ezt gyakorolja és tényleg betartja azt, amit kell, mennyi időt képzeljünk hozzá?

Nálam kb. félóra lefekvés előtt (a lemosás nincs benne, mert hazaérkezés után rögtön lemosom), ha nem hámlasztok, de mindig más tevékenység közben csinálom (ruhahajtogatástól kezdve az olvasásig) és nem 10 lépésem van.
Amúgy több körben lehet használni ugyanazt a terméket, pl. a hidratáló, vizes tonereket, így nem kell 2-3 féle cucc hidratálásra.:slight_smile:

Hát ettől tartottam. Most úgy érzem, hogy kizárt, hogy esténként rendszeresen fél órát magamra szánjak. Illetve nagyon meg kell tervezni, ha egyszer majd rászánom magamat erre a procedúrára, hogy hogyan lehet ezt optimalizálni.Nem érzitek túl hosszadalmasnak ezt a rutint?

Nem, ha anno annak is éreztem, már hozzászoktam. Persze amikor hajnalban esek be az ágyba, akkor csak egy hidratáló és csókolom, de ahogy az esti tennivalók közben térülök-fordulok, felkenek -egy-egy réteget, meg a vízhiányos bőröm azonnal becuppantja mindet. A fátyolmaszk az egyetlen, amit kvázi nem szeretek, túl kényelmetlen, fázik benne az arcom:D és nem extrát a szokásos cuccaimhoz képest.
Most van a Skinsmart csatornáján egy videó a termékek rétegezéséről (nem Korea-vonatkozásban, de az elv ugyanaz vagy hasonló.)

3 Likes

Ne úgy képzeld el, hogy fél órán keresztül állsz a tükör előtt, és kenegeted magad. Amikor ez már tényleg rutinná válik, akkor jössz-mész, és mindig magadra kensz egy réteget (szükség szerint egy gyors kézmosás után). Én sokféle cuccot használok, de szerintem a reggeli és esti rutinom összeadva fél óra sminklemosással együtt. Plusz vannak praktikák, pl kétféle szérumot keversz össze a tenyeredben és kensz fel egyszerre. :slight_smile: Amikor az ember elkezdi, és próbálgatja, akkor biztos, hogy több idő, de amikor már ez a természetes, akkor egyrészt rászánod az időt, mert megszereted ezt a tevékenységet, másrészt baromi gyorsan csinálod, fel sem tűnik már, hogy ez egy tevékenység. Ha szoktál olvasni, sorozatot nézni például, akkor akár rétegezhetsz közben is. Én úgy csinálom az estémet, hogy az egyéb aktivitásaim között kenek fel egy újabb és újabb réteget, tehát gyakorlatilag 3 órán keresztül tart az esti bőrápolásom, de közben az egész kb 8x fél perc. Ha használok maszkot is, akkor azt filmnézés vagy olvasás közben, szóval senkitől és semmitől nem veszi el az időt, a hatása és az érzés miatt pedig nem cserélném le semmire. Mondjuk nálam hobbivá is vált a bőrápolás, sokat olvasok a témában, segítek másoknak rendbehozni a bőrüket, folyamatosan fejlesztem a saját rutinomat, stb.

3 Likes

Igazad van, a videók csak ezt a hosszas műveletsort mutatják, és eddig nem láttam olyat, hogy közben mással is foglalkoztak volna, biztosan ezért alakult ki bennem az a kép, hogy na erre nekem ennyi időm biztosan nincs. És az egyik kulcs már körvonalazódik is, ami nem más, mint a jó szervezés!

1 Like

Hopp, a kezdőtémához meg elfelejtettem írni, hogy miben rejlik a titok:
Szerintem abban, hogy kultúrája van a bőrápolásnak, röviden az értékrend részét képezi a szép bőr.
Ennek okán pedig olyan termékeket készítenek, amelyeknek magas a hatóanyagtartalma, emellett pedig a többsége szép, bőrbarát incivel rendelkezik. Ár-érték arányban verhetetlenek, mivel nagy a verseny, Dél-Koreában nagyon sok szépségipari gyártócég található, és minden utcasarkon van egy márkabolt. Emellett folyamatosan fejlődik az iparág, mindenben elsők. A marketing terén is vannak különbségek, a legszembetűnőbb az, hogy nincs hazugság. A termék tényleg azt tudja, ami a leírásban, vagy az ajánlásban van. Ha egy bőrnyugtató terméket akarnak eladni, akkor nem pakolják tele alkohollal, hogy egy nagyon alap példát mondjak, és kb biztos, hogy az a kence tényleg nyugtatja a bőrt. :slight_smile:
Összehasonlítva a nyugat-európai márkákkal, óriási a különbség. Számtalan terméket tudok mondani, aminek ha találunk is európai vagy amerikai megfelelőjét, árban a többszöröse. De inkább az a jellemző, hogy a nyugati termékek kevés hatóanyagot tartalmaznak, rengeteg a közepes, vagy a pirosló inci, és sok pénzt kell kifizetni érte (sokszor a semmiért). Vannak drága és rossz termékek, és vannak jó és olcsó termékek is a nyugati piacon, de arányaiban egyszerűen nem lehet összehasonlítani a dél-koreai piaccal. Előbbiben a megfelelő készítményeket kell kutatni a sok sz@r között, utóbbiban a nem megfelelőket kell kiszúrni a sok jó között.

1 Like

Szerintem - ahogy Dzsanki is mondja - az a “titok”, hogy náluk állati nagy a piaci verseny. Egyszerűen nem tehetik meg a márkák, hogy olyat ígérjenek ami nem válik be, vagy vacakot forgalmazzanak vagyonokért, mert annyi más opció van, hogy lehúzhatnák rögtön a rolót. És ez a másik ami nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, hogy egymillió féle termék van egymillió féle bőrre. Ha itthon bemész a DM-be, van Nivea arcápoló száraz, normál meg zsíros bőrre ozt’ csókolom, én évekig nem találtam a kombinált bőrömre még egy egyszerű hidratáló krémet sem, olyat meg egyáltalán nem amiben van fényvédő is. A koreai piacon meg mindenki talál ezer féle cuccot a saját bőrére, az a nehézség (idő és pénz), hohgy megtaláld a sok közül azt ami tényleg neked jó. Ráadásul a nagy versenynek hála olyan áron lehet hozzájutni, amiért itthon nem kapsz még csak hasonló termékeket sem.
Ár tekintetében én az elején borzasztó lehúzásnak éreztem és teljesen kivoltam hogy tízezreket elköltök egy kezdő rutinra aztán még újra is kell vásárolni a cuccokat, de aztán rájöttem,hogy a cuccok többsége nagyon gazdaságos, nem egy terméket használtam 8-10 hónapig napi szinten és úgy már nem olyan vészes elosztva. Még most is árérzékenyen vásárlok, de így is ki lehet fogni kincseket.
Az időtényezőhöz hozzászólva pedig: Én általában ha nem számítom az arctisztítást (mert azt úgyis fürdés közben végzem, nem plusz idő) 3-4 réteget kenek, reggel kevesebbet. Soha nem szánok plusz időt rá, egyszerűen sorozatnézés közben kivándorlok egy fél percre és pacsmagolok, vagy ha extra lusta vagyok odakészítem magam mellé a következő lépést és csak kenegetek miközben mást csinálok. Nem vesz el sok időt és úgyis fel lehet (kell) fogni,hogy ez kényeztető idő magadnak :slight_smile: Inkább az ebay és a témában íródott oldalak böngészsése vesz el sok időt, de ez személyes hobbi :smiley:

3 Likes

Nagyon szimpatikus megközelítés, ahogyan írjátok, hogy szinte nem lehet mellényúlni a koreai termékekkel, mert minőségi termékekről beszélünk. Bezzeg felénk, már annak is tudunk örülni, ha nem csak a pirosakat vesszük meg jó sok pénzért. Szerintetek hol tudok infót gyűjteni arról, hogy az érett bőrre mi lenne az, amivel kezdjem az ismerkedést? Köszönöm a segítséget!

Sziasztok!
Én sajnos nem igazán lettem jóban a koreai termékekkel. Nem tudom, hogy én rontottam-e el valamit, de talán egy hidratáló felkenése nem kéne, hogy kihívás legyen… szóval próbáltam a Mizon, a Cosrx és a The History of Whoo több termékét is, de mindegyiknél ugyanazt tapasztaltam: felkenem a fejemre és OTT VAN. Kész, ennyi. Ott fog vigyorogni/csillogni/ragadni órák múlva is, közben meg vagy semmit sem csinál, vagy szabályosan fuldoklik alatta a bőröm. :frowning: Ja igen, meg voltak a “nyálkás” krémek, és most nem a csiganyálasra gondolok, hanem amikor fent van a fejeden, majd pár óra elteltével inkább lemosod, mert rossz érzés az egész, aztán amikor mosod, a víztől ilyen csúszós-nyálkás trutyivá alakul, és megint érzed, hogy az égvilágon semmit sem szívott be a csodaösszetevők közül az arcod, ellenben alatta szanaszét száradt. A giccses dobozos szuperdrága The History of Whoo meg konkrétan olyan, mintha tiszta vazelint kentem volna az arcomra. Ragad, fullaszt. Szerencsére csak mintáim voltak (3 különböző pakk), de másnak is azt ajánlom, hogy mintát vegyen először, akár ebayen, mert lehet, hogy van, akinek beválik, de ha egyik sem (mint nekem), akkor mégsem akkora pénzkidobás.

Egyetlen amit ki tudok emelni úgy-ahogy, az a Tonymoly Floria hámlasztó zseléje (ami inkább arctisztító szerintem, nagyon kíméletes, és szerintem csak a maradék koszt viszi le, de ettől most tekintsünk el :smiley: ), a Nutra Energy 100 Hours Cream nevű argánolajos krémük sajnos megintcska nem túl meggyőző, de legalább nagyjából felszívódik.

Amit még hozzáfűznék, hogy eddig az összes koreai krém irritálta a szemem, ha éjszakára használtam (értsd, belefetrengtem a párnával szemkörnyékre). Elég sokféle arckrémem van, azért nem egy agysebészet olyat csinálni, amitől nem arra kelek, hogy bedagadt a szemem és nem bírom kinyitni rendesen… Szóval szerintem rendeljetek mintát Ebayről, mert hiába nem olyan drága a legtöbb, nem biztos, hogy kompatibilis mindenkivel.

1 Like

Sajnos még nem tudtam jobban megismerkedni a koreai szépségápolással, de most fogom magam belevetni :slight_smile: Egyelőre elég nagy a lelkesedésem. Tudom, hogy alapvetően más fajta bőrre vannak kifejlesztve a termékeik, de azért teszek egy próbát , szívesen kísérletezek :slight_smile:
Szerintem: Amiért ismerté válthatott: terjed a k-pop (zenei irányzat) és ma már a legtöbb idol szépségápolási rutinját le lehet követni (nem feltétlenül csak a nőkét), ami ugye nekik is és a célközönségnek is elég hasznos. Meg ugye vannak a magam fajta kísérletezgető emberek és még ugye lehet ezer másik ok is.

1 Like

Imádom a koreai termékeket, mert szép az incijük és tele vannak hatóanyaggal, minden problémára kínálnak megoldást, nem csak 3 féle fő bőrtípusra.

Épp BB krém keresésben vagyok, és a nyugati BB-kkel összehasonlítva iszonyú nagyok a különbségek. A koreaiak tele vannak bőrtápláló, antioxidáns összetevőkkel, növényi hatóanyagokkal, mellőzik a potenciálisan irritatív anyagokat, míg a nyugati márkák csak átnevezték az alapozójukat BB-re, de ugyanúgy vörös és sárga pöttyöktől teli az INCIjük…

Természetesen nem minden termék válik be ezek közül sem, tehát nem mondom, hogy minden koreai termék aranyalma, de nagyon izgalmas cuccokat árulnak, óriási a verseny, ezért eszméletlen nagy hangsúlyt kap az innováció és a folyamatos termékfejlesztés is. Még egy nagyon fontos szempont, hogy az áruk is kedvező.

Én úgy használom őket, hogy miközben sorozatot, egy riportot, videót, vagy bármit nézek, esetleg beszélgetek a párommal, közben pár percenként magamra kenek egy réteget :smiley: Nem állok sehol, nem várok fél órát a tükör előtt, hanem “pótcselekvéstként” bekenegetem magam.

1 Like

Nekem a koreai rutin tette helyre a bőröm. Minden fórumon reklámozom őket, ahol csak tehetem, mert szerintem ott őrzik az arcápolás szent grálját. A titkuk szerintem is a minőségi összetevők és a hatóanyagtartalom. Nagyon-nagyon elégedett vagyok a koreai termékekkel és még nem nagyon csalódtam bennük. Olcsók, egyszerűen beszerezhetőek, ráadásul gyorsan. Én kisgyerek mellett az online rendelést és a házhoz szállítást nagyon megszerettem, és bizony csecsemő, most már totyogó mellett is belefér reggel, este fél óra. Más nem, de ez igen, mert ennyi kényeztetés igen is jár. Meg ennyi kell, hogy összeszedjem a fejem az esténkénti átlag 7 kelés után most már 15 hónapja egyhuzamban. A koreai rutinnak hála, meg sem mondják rólam, hogy nem alszom lassan 1,5 éve:D. Nekem ennél nem kell több bizonyíték.

3 Likes

Megtettem az első lépéseket Ázsia irányába, és… kedvezőek a tapasztalataim! Na nem azért, mert minden kiürült éppen itthon, hanem azért, mert én azt nem győzöm kivárni…
Két termék, amivel elkezdtem a barátkozást, ezek:
HADA LABO GOKU-JYUN CLEANSING OIL- bár ez japán és nem is koreai :thinking:, a másik pedig:
SECRET KEY STARTING TREATMENT FIRST ESSENCE ROSE EDITION.
Nem összehasonlítható termékekről van szó, de komfortérzetben kategóriájában az essence talán még szuperebb is, mint a lemosó.
Akkor már csak 8 lépés és meg is érkezem???:footprints:
Most egy ideig még mixelés lesz, mert jó sok termék várja, hogy sorra kerüljön, de a bőröm hatóanyagokra vágyik, nem pedig piros összetevőkre, abban biztos vagyok!

3 Likes